پاگرد

پاگرد

پاگرد

محمدحسن شهسواری و 1 نفر دیگر
3.1
11 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

22

خواهم خواند

8

ناشر
افق
شابک
9789643690731
تعداد صفحات
248
تاریخ انتشار
1399/6/22

توضیحات

        
واقعه ای تاریخی در سال های اخیر پس زمینه ی داستان پاگرد است. عده ای در حال  فرار از خشونت های خیابانی به خانه ای نزدیک دانشگاه پناه می برند و با خلق و خوی خاص خود اجتماعی کوچک را تشکیل می دهند. سپس با شخصیت و جهان بینی هریک از این آدم ها همراه می شویم و نویسنده با مرور حال و گذشته ی آن ها بخشی از تاریخ معاصر ایران و شرایط زمانه را به تصویر می کشد.
محمد حسن شهسواری، نویسنده و روزنامه نگار، در داستان هایش به آرزوهای سیاسی و اجتماعی نسل جوان امروز می پردازد. او همگام با تحولات جامعه، تجربه های زیستی نسل خود را در قالب بیانی هنری ثبت می کند.

      

لیست‌های مرتبط به پاگرد

یادداشت‌ها

          بالاخره اولین رمان استاد شهسواری تمام شد
یکی از غصه ها و حسرت هایم این است که هنوز کتاب کامل و جامع و دقیق و بدون مثال حرکت در مه ایشان را نخوانده ام. امیدوارم هر چه زودتر این غم به شادی و لذت خواندن کتاب بدل شود...
رمان پاگرد رمان عالی نیست ولی رمان خوب و قابل خواندنی است و قطعا به یک بار خواندنش می ارزد.
روایت غیر خطی و نحوه روایت در فصل های مختلف، خصوصا نحوه روایت و فرم مونولوگ های پیرمرد بهیاری را دوست داشتم و لذت می‌بردم (جدای از محتوای مونولوگ ها). 
بهترین فصل های کتاب از نظرم فصل های نوجوانی شخصیت اصلی‌ست که به نظرم بسیار هنرمندانه اتفاقات و حس ها کنار هم چیده شده اند و برای شخص من اون فصل ها بودند که در ضربان قلبم تاثیر داشتند.
داستان، داستانی سیاسی‌ هست و این که در بسیاری از نقاط اثر این حس شود طبیعی‌ست. اما در بعضی مواقع رمان تبدیل به بیانیه سیاسی شاید می‌شود و در لفافه تا حد زیادی شعارگونه نوعی از تفکر در این کشور نقد می‌شود و خب این یکی از ضعف های اثر است.
در کل ممنونم از استاد شهسواری عزیز و امیدوارم علاوه بر حرکت در مه، به زودی دیگر آثار ایشون، خصوصا ایران‌شهر را بخوانم...
        

19

          «اشکال از من است که همیشه به دورها خیره بودم یا از تو که همیشه برای نزدیک‌ترین هدفت می‌جنگیدی؟»


پاگرد، اولین رمانِ آقای نویسنده است. شاید به عنوان رمان اول خوب باشد اما اگر بخواهیم بدون توجه به اولین بودنش به آن دقیق شویم، با اثری کاملا معمولی و حتا کم‌تر از آن روبرو هستیم. شخصیت‌ها در تیپ باقی مانده‌اند و در چندین جای کتاب شاهد شعارزدگی‌هایی هستیم که متاسفانه تاریخ انقضایش گذشته است. شخصیت اصلیِ داستان هم اغراق‌شده توصیف می‌شود و البته خام می‌ماند.
پاگرد که اسم داستان را یدک می‌کشد، در خانه‌ای قدیمی حوالی دانشگاه تهران است و محل جمع‌شدن اتفاقی عده‌ای جوان در هنگام ماجرای کوی دانشگاه است. این خانه و پاگردش یک ظرفیتِ از دست‌رفته است. موقعیت و مکانی که می‌توانست شخصیت پیدا کند و نکرده است.
پاگرد بیشتر از آن که یک رمان باشد، یک بیانیهٔ غلوشدهٔ سیاسی است که پشت یک شبهِ‌داستانِ  مُقطع، پنهان شده است.
بخوانیمش؟ نمی‌دانم.
        

13