بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

محمدجواد واحدی

@Aleni

87 دنبال شده

81 دنبال کننده

                      دبیر عربی |
کمی دست به قلم |
دوستدار قلم نادر |
⚘🌹📚📖📚📖📚📖⚘🌹
                    
J_vahedi_110

یادداشت‌ها

نمایش همه
                خیلی از افراد در کوچه و محله های خودمان هستند که جایگاه و مال و مقام دارند و با دیدن آنها نوعی کرنش در رفتارمان شکل میگیرد، ولی بیش از آن افراد بزرگی هستند که دارای جاه و مال و مقام و منسب نیستند، و گمنام کار خودشان را می‌کنند.


جامعه ما با این افراد گمنام به تعالی می‌رسد و همین ها بودند که کارهایی کردند کارستان، نمونه های آن در جنگ و جبهه بسیار مشهود است.

اما شاید نسبت به طلبه جماعت گارد داشته باشیم، چون آنها بر خلاف دیگران عبا و قبا و ریش و تسبیح و عمامه دارند!
خواندن روایات زندگانی افرادی مانند شهید ابراهیمی، به ما می‌‌فهماند طلبه ای که گمنام باشد و کارش را به درستی انجام دهد، هم باعث گشایش و تعالی جامعه است، و هم باعث شکسته شدن گارد مردم با روحانیت می‌شود.

هنوز هم اینطور طلبه ها در جامعه هستند، اما نباید منتظر باشیم در رسانه و تلویزیون رخ نمایان کنند، خودمان باید کشف کنیم، و به تبع استفاده کنیم.
خدا رحمت کند شهید ابراهیمی را 
        
                از شهید سیدمحمدباقر صدر رحمه الله فقط نام و نشانش را بلد بودم.
دورادور، جسته و گریخته، از اساتید و گاه از بعض آقایان هم حجره ای و هم درسی شنیده بودم که شهید صدر، بیش از مطالعه فکر می‌کند.
این برایم جالب آمده بود و در عالَم نوجوانی مرا به فکر واداشت که: مگر میشود فکر کرد و عالم شد؟ پس چه کسی این همه کتاب سنگین علمی را گردن میگیرد؟
فکر نکرده بودم که این فکر، پشتوانه می‌خواهد که شهید صدر، در نوجوانی اش اندوخته، و همچنین در محضر بزرگانی چون حضرت آیت الله خویی رحمه الله زانو زده است.
همچنین نمی‌دانستم ایشان هم مباحثه ای، دوست صمیمی، پسرعمو و شوهرخواهر امام موسی صدر می‌باشد، که در عراق و لبنان فعالیت های موثر و دشمن شکنی انجام دادند که آخر سر موجب ناپدید شدن امام موسی صدر، و محاصره ناجوانمردانه منزل سیدمحمدباقر صدر و در نهایت شهادت وی شد (شاید شهادت هردو، الله عالم).
خیلی حرف است که کفایه را دو ماهه بخوانی!
کفایه مرحوم آخوند خراسانی از کتبی است که فهم عبارات آن بسیار صعب و مشکل است. عبارات آن معروف است به تلگرافی، یعنی نیاز به دقت نظر عمیقی دارد تا بتوان متن را فهمید، بعد به سراغ مطلب آن رفته، سپس وارد دعواهای علمی و نقد و پردازش آن شد.استادی که مدعی تدریس کفایه باشد، یعنی هفت خان را رد کرده و برای خودش یلی است.
شهید صدر با این کتاب بیشتر برایم عزیز شد.
سیدصدری که قبل از ۴۰ سالگی، یعنی در جوانی، آیت الله خویی بزرگ، فقیه، اصولی و رجالی نامدار زمان، بگوید کتاب "الاسس المنطقیه للاستقراء"، دقیق ترین و پیچیده ترین کتاب سیدصدر را دو مرتبه خواندم تا متوجه شدم. و در حالت بیماری، در بیمارستان به احترام سیدی که شاگرد اوست، خود را به سختی انداخته و احتراما نیم خیز شود، قطعا نوبر زمانه خویش است.
با اینکه این کتاب در شناخت شهید صدر بسیار ما را کمک میکند، اما هنوز قدر شهیدصدر به درستی شناخته نشده است و هنوز در مظلومیت به سر می‌برد.
شاید نیاز به گذشت چند ده سال دیگر باشد تا از او، مانند شیخ انصاری و آخوند خراسانی یاد شود  و کتب او متن بی بدیل دروس سطوح عالی حوزه علمیه شیعه شود.

محمدجواد واحدی _ ۸ فروردین ۱۴۰۳
        
                
زوایای جدیدی از جنگ جمل رو خوندم. تا قبلش زیاد اطلاعاتی از جنگ جمل نداشتم و دنبال جزئیاتش هم نبودم، ولی با خوندن این کتاب اطلاعات زیادی از زوایا و پشت پرده های جنگ جمل دستگیرم شد و بیش از پیش به مظلومیت حضرت علی علیه السلام پی بردم.
جسته و گریخته یک سری اطلاعات جزئی از افراد دخیل در جنگ جمل شنیده بودم ولی مطالعه این کتاب خیلی کمکم کرد.
در چند جمله بخوام بگم:
 تاریخ گواه است چه بسیار افرادی به اعتبار گذشته دیگران،آینده خود را تباه کردند و آتش دوزخ را به ارزانی خریدار شدند، و چه اندک کسانی، وصایای پیامبرشان را پیشه کردند و در مسیر ثابت قدم ماندند.
تاریخ بیانگر داستان افرادی است که سادگی و حب و بغض آنها موجب ریخته شدن خون خود و اطرافیانشان شد، طمع مال و ثروت و جاه و مقام و لذات دنیا آدمی را از عرش به فرش می‌کشاند.
خدا رحمت کند شیخ مفید را که تاریخ را ثبت کرد تا بدانیم طلحه به دست مروان بن حکم که در سپاه خودش فرماندهی می‌کرد، با فلاکت به هلاکت رسید.
برایم جالب بود که پس از جنگ، حضرت علی علیه السلام، همسر پیامبر را به همراه ۴۰ زن که سر و روی خود را پوشانده بودند به مدینه بازگرداند.
رحمت خدا بر امیرمؤمنان و شیخ مفید.
توصیه می‌شود ابتدا این کتاب، سپس ترجمه الغارات مطالعه شود.
        

باشگاه‌ها

نقطه

11 عضو

سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آمد: رجعت به ریشه ها

دورۀ فعال

پست‌ها

فعالیت‌ها