یادداشت‌های مبینا گل‌صفتان (18)

داستان درباره‌ی هنرمندی نقاش است که به شدت دچار نشخوار فکری‌ست. زندگی را پوچ می‌بیند و آدم‌ها را از درک خود عاجز. اما تصادفی با زنی برخورد می‌کند که در احساس و درک اشتراکات زیادی دارند و طوری در عشق آن زن غوطه‌ور می‌شود که حس می‌کند زندگی با وجود آن زن برایش معنا می‌گیرد. شرح واقعه از زبان شخصیت اصلی یعنی نقاش داستان بیان می‌شود و از همان‌هایی‌ست که انتها را ابتدا می‌گوید :))
اما داستان آنقدرها هم ساده پیش نمی‌رود و این زن آدم مرموز، سخت و پیچیده‌ای است. روابط نامعمول و پیچیده‌ای هم دارد.
داستان به قدری کشش دارد و روان است که انگار به تماشای فیلمی نشسته اید. نویسنده به کاویدن پیچیدگی‌های روان آدمی مشغول است و هرازگاهی از نمک فلسفه هم بهره می‌برد. یک چیز پررنگ در این کتاب گفتگوست که یا با خود است و یا با دیگران و اگر این بین وصفی هم صورت گرفته از نگاه شخصیت اصلی است و نه صرفا برای فضاسازی قصه. کلمات گفتگوها بار زیادی را به دوش می‌کشند و این جالب توجه است.
اگر از داستان‌هایی که به پیچیدگی‌های روان آدمی می‌پردازد خوشتان بیاید احتمالا نتوانید خیلی کتاب را زمین بگذارید تا تمامش کنید

«باور دارم جدایی بین رشته‌های علمی صرفا پذیرش توانایی محدود ماست در یادگیری و فهمیدن چند حوزه ‌ی علمی. در طبیعت چنین مرزی وجود ندارد.»
زندگی پنهان ذهن ازسری کتاب‌های «ترویج علم» نشر نو است (البته من به این اسم صدا می‌زنم این سری رو ) که جرعه‌ای از علوم اعصاب به شما می‌نوشاند و الحق هم خوش می‌نوشاند! نویسنده نوروساینتیست است که خودش را تحت تاثیر کتاب «گودل، اشر، باخ» می‌بیند. از ارجاعت هنری‌اش مشخص است که این استاد دانشگاه اهل فیلم و موسیقی و ادبیات هم هست. کتاب بسیار روان است! تمامی موضوعات با بیان آزمایش‌های جذاب صورت گرفته مطرح می‌شوند و همین کتاب را پرکشش می‌کند. فهرست را که نگاه می‌کنید گستردگی نوروساینس توی چشمتان فرو می‌رود اما نگران نباشید! سیگمان خیلی تخصصی صحبت نمی‌کند، موضوعات را بسط نمی‌دهد و عمیق نمی‌شود. (هرچند در تمامی کتاب شما را به فکرکردن وامی‌دارد)
مثل بیشتر کتاب‌های ترویج علمی نشر نو شرط لذت بردن از کتاب علاقه و اندکی اطلاعات است همانطور که خود سیگمان می‌گوید آنچه می‌خواهید یادبگیرید نباید فاصله‌ی زیادی با دانش پیشین شما از بحث داشته باشد تا یادگیری به خوبی انجام شود.
همین.