گرگ ها با چشم باز می خوابند

گرگ ها با چشم باز می خوابند

گرگ ها با چشم باز می خوابند

4.5
75 نفر |
22 یادداشت
جلد 2

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

165

خواهم خواند

27

شابک
9786000327545
تعداد صفحات
98
تاریخ انتشار
1398/4/31

توضیحات

کتاب گرگ ها با چشم باز می خوابند، نویسنده مهدی میرکیایی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به گرگ ها با چشم باز می خوابند

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به گرگ ها با چشم باز می خوابند

نمایش همه
فارغ التحصیل زندانجوانه های آتشبازی بزرگ

آمریکا چطور ابرقدرت شد؟

15 کتاب

بچه که بودم همیشه دنیای غرب برایم بزرگ بود و شیرین و به شدت دوست داشتنی! ساعت ها می‌نشستم و لایو خیابان شانزه لیزه و برج ایفل را می‌دیدم و لذت می‌بردم. در ذهنم قدرت انگلیس و فرانسه و آمریکا یک نیروی پایان ناپذیر و شکست ناپذیر بود. چرا اینطور بودم؟ چون با مبدأ این قدرت آشنایی نداشتم. اینکه این نیرو از کجا به دست آمد و چطور بلوک غرب انقدر قدرتمند شد؟ به هر حال از ازل که قوی نبودند. آنها هم بدبختی داشتند. آشنایی با تاریخ استعمار و مطالعه در این زمینه هیمنه قدرت غرب را در ذهنم شکست! متوجه شدم این همه سرمایه و پشتوانه ارزی و قدرت اقتصادی را از کدام بدبخت بیچاره هایی به غارت برده اند. فهمیدم این همه کارخانجات و انقلاب صنعتی و کلی شعارهای جذاب و شیرین و زندگی لاکچری را با کشتن و ریختن خون کدام فلک زده هایی به هم زده اند! این بود که آن همه جذابیت با دیدن این حجم از ظلم برایم از بین رفت. پشتوانه آن همه رنگ و وارنگی فقط یک رنگ بود: قرمزی خون! همیشه برایم سوال بود که چرا ما در غرب آسیا انقدر اقتصاد و زندگی عادی و حتی معمولا بدی داریم و می‌گذرانیم و آنها در مملکت کفر آن طرف زندگی لاکچری و خوب؟! آیا اسلام ما را عقب نگه داشته بود؟ بعد از مطالعه تاریخ استعمار فهمیدم همان بهتر که عقبیم و دستمان به آن همه خون و ظلم آلوده نشده. در واقع آنها راه ″میانبر″ زده اند که انقدر غیر عادی قدرتمند اند و از ما جلو زده اند. راه میانبری از دل دریای خون و غارت و ظلم. من نزدیک به ۱۵,۰۰۰ صفحه مطالعه در مورد تاریخ استعمار دارم و این مجموعه خلاصه ای دقیق و روان از تمام مطالعات من است. «مطالعه این لیست به شما قدرت درست فکر کردن درباره استعمار می‌دهد و بسیاری از شبهات و افکار را از ذهن شما می‌زداید.» این شما و این مجموعه «سرگذشت استعمار».

6

سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

23

یادداشت‌ها

          گروهی به شکار رفتن گرگ‌ها، این تصور را نزد برخی به وجود آورده که آنها در هنگام خواب و استراحت نیز کنار هم‌اند. اما گفته شده گرگ‌ها در حلقه‌ای روی زمین دراز می‌کشند و با چشم‌های باز می‌خوابند. چشم‌هایشان باز است چون نگران‌اند گرگ‌های دیگر در خواب آنها را پاره پاره کنند. 
اروپایی‌ها در دوره استعمار شاید دسته جمعی حمله نمی‌کردند، اما مانند گرگ‌ها چشم‌هایشان باز بود و هر لحظه مراقب بودند مبادا کسی به آنها حمله کند...
خلاصه‌ای از صفحه هفت کتاب 

کتاب دوم در واقع راوی پروژه انتقال قدرت است. اسپانیا که اوخر قرن ۱۶ با اشغال پرتغال و مستمعراتش، خودش را در آمریکا بی رقیب می‌دید، مست و سرخوش از این بی رقیبی چشم‌هایش را بست تا سه کشور دیگر به راحتی وارد عرصه استعمار شوند‌. سه کشوری که میانشان بازیگر اصلی این نمایش هم بود. انگلستان. فرانسه و هلند دو کشور تازه‌کار دیگر در این عرصه، وقتی دیدند که اسپانیا، آمریکای مرکزی و جنوبی و آفریقا را قبضه کرده، به سمت آمریکای شمالی که دست اسپانیایی‌ها به آن نرسیده و به سمت هند و جنوب شرقی آسیا که با حذف پرتغال کم‌تر در مرکز توجهات بود رفتند. فرانسوی‌ها کشور کانادا را تسخیر کردند تا بتوانند با دور زدن آمریکا به هند و به قول خودشان شرق دور برسند، اما وسعت خاکی این قاره آنها را دیرتر از هلندی‌ها که به سمت شرق رانده بودند به آنجا رساند‌. هلند بعد از تصرف جنوب شرقی آسیا به سمت آمریکا رفتند و بخش‌های شرقی ایالات متحده امروز را به تصرف خود در آوردند. اما هنوز انگلستان راه به جایی نبرده بود. تا اینکه ملکه الیزابت در انگلستان سر کار آمد. شاید بشود گفت ورود انگلستان خصوصا با ملکه الیزابت مهم‌ترین تحول در بازی استعمار بود. چرا که تا آن روز قدرت نظامی و تسلط جغرافیایی مهم‌ترین عناصر موفقیت استعمار بودند، اما با ورود انگلستان سیاست نقش اساسی‌ای در کنار آن دو عنصر پیدا کرد. ملکه انگلیس هنگام رسیدن به قدرت ازدواج نکرده بودو تا آخر عمر هم اینکار را نکرد. او با معطل کردن پادشاه فرانسه برای جواب دادن به درخواست ازدواج شاهزاده این کشور، مانع اتحاد فرانسه و اسپانیا شد. او از مهم‌ترین توانایی انگلیسی‌ها تا آن زمان یعنی دزدی دریایی کمال استفاده را برد و این کار را چنانچه کشتی متعلق به کشور دیگری بود قانونی کرد و این قانون به خاطر دشمنی کشورها با اسپانیا مورد قبود همه واقع شد. همین دزدی دریایی بود که سرمایه تاسیس شرکت هند شرقی را برای انگلیسی‌ها به ارمغان آورد. کمپانی‌ای که سال‌ها بعد ابزار دست انگلیسی‌ها برای استعمار هند بود‌. استعماری که بیش از سه قرن در هند حضور داشت و حدود دو قرن به طور کامل بر هندوستان مسلط بود. سیاست بعدی ملکه انگلیس معطل کردن پادشاه اسپانیا بود تا به اندازه کافی بتوانند قدرت بگیرند‌. اما سیاست هرچقدر هم مهم باشد، جای قدرت نظامی را نمی‌گیرد. بعد از دزدی سرمایه عظیم اسپانیا توسط انگلستان، این کشور به جزیره بریتانیا حمله کرد. شاید اگر بدشانسی نمی‌آوردند و طوفان بخش عظیمی از لشکرشان را از بین نبرده بود، امروز استعمار پیر فرانسه یا اسپانیا یا حتی هلند بود. شاید حتی پرتغال امروزی هم به وجود نمی‌آمد. بعد از شکست‌دادن اسپانیا در جنگ پای انگلیس به آمریکا باز شد. اما رقیب بعدی انگلیسی‌ها فرانسه بود که بخش عظیمی از آمریکای شمالی و هند را تحت تصرف خود داشت. انگلستان که اسپانیا را کنار زده بود و هلندی‌ها را هم رقیب جدی‌ای در این عرصه نمی‌دانست به سرعت جنگ با فرانسه را شروع کرد و در هند، آمریکا و چندین نبرد دریایی آنها را شکست داده و مستعمرات شرق آمریکا که دست هلندی‌ها بود را هم به راحتی تصرف کرد. حالا انتقال قدرت صورت گرفته و انگلیس کشور اصلی استعمار است.

در واقع انگلستان مهم‌ترین کشور استعماری جهان بود. آنها تا پایان جنگ جهانی دوم و ورود آمریکا همچنان قوی‌ترین استعمارگر تاریخ بودند. اما این جلد سرگذشت استعمار، مقدار بسیار پایینی به نحوه استعمار انگلیسی‌ها آن هم فقط در آمریکا پرداخته و فقط جنگ‌ها و درگیری‌های انگلیس را روایت کرده. علت اینکه به این جلد چهار ستاره دادم هم همین بود. البته شاید رسالتش این بود که فقط پروژه انتقال قدرت را روایت کند و بعدا به استعمار انگلیس در هند و آمریکا بپردازد که در آن صورت پنج ستاره را نصیبش خواهم کرد. شاید درک استعمار برای کسی که جلد اول را بخواند ساده به نظر بیاید، هر چند دوره اول استعمار تا حدودی پیچیده بود و آن هم به خاطر ظهور مسیحیت به آن شکل قداست بخشنده به قتل و چپاول و جنگ، بر خلاف تصوری که امروز از آن داریم که دینی است بسیار اخلاق‌گرا. اما جلد دوم کتاب و ورود انگلستان به استعمار باعث شد که درک این پدیده اصلا ساده‌ نباشد و شاید هر چه جلوتر برویم پیچیده‌تر هم بشود‌.
        

30

          این کتاب، برای رده سنی نوجوان بالای ۱۳ سال است. مطالب خوش‌خوان با زبانی ساده تا حدی داستان گونه است. این کتاب، ظهور انگلیس و فرانسه به صورت گسترده‌تر در رقابت‌های استعماری که تا قبل از اون بیشتر در دست پرتغال و اسپانیا بوده رو طرح می کنه‌. اشاراتی هم به هلندی ها می کنه. میزان خشونت های طرح شده به نظرم کمتر از جلد اول بود و بیشتر مسائل سیاسی بین استعمارگران مطرح شده بود.
 نبود تاریخ برای خیلی از ماجراها کمی ناراحت کننده و خواننده رو گیج می کنن، مثلا همزمانی وقایع شاید خیلی مشخص نباشه. همین طور نام‌ها فقط به فارسی ذکر شده که جستجو و تحقیق رو سخت کرده و منابع هم اصلا ذکر نشده بودند.
اطلاعات نسبتا خوبی به مخاطب خودش می‌ده. در حدی نتیجه‌گیری محقق و نویسنده رو هم بیان می‌کنه که از زاویه‌ای، می تونه مفید باشه. 
نکته‌ای که توجه‌ام رو جلب کرد، این بود که انگار ظهور انگلستان قدرتمند و مطرح، در این زمان استعمارگری بوده و تا قبل اون چندان مطرح نبوده. نکته جالب دیگه که البته قبلا هم در کتاب «دختر بخت» با اون روبرو شدم نوع ساکنین اولیه مهاجر از انگلیس به آمریکاست. جز فرقه کواکرها، اغلب مجرمان و فراریان و ... البته قبلا فکر می کردم دلیلش دوری از کشور اصلی و نبود قوانین چفت و بست دار در مستعمرات هست ولی بعد متوجه شدم که این، سیاست انگلیس در بازه ای از زمان بوده و بعدها، سیاست فراگیری شده تا زمان جنگ جهانی دوم که آمریکا میزبان دانشمندان و بزرگان اروپایی جنگ زده و فراری شد. 
در مجموع برای مخاطب خودش، یعنی نوجوانان، گزینه مفید و اگر به تاریخ علاقه مند باشند گزینه جذابیه.
        

7

          با دوران اسعتماگری مشترک اسپانیا و پرتغال شروع میشه. طی یک ازدواج فامیلی، پرتغال به اسپانیا به ارث میرسه و مدتی اسپانیا یکه‌تاز میشه.
کم کم فرانسه و هلند و انگلستان هم وارد رقابت برای غارت جهان میشن.
مدتی فرانسه با دو کمپانی هند شرقی و غربی قدرت اول استعمار هند و آمریکا میشه ولی بزودی انگلیسی ها توی جنگ ۷ ساله شکستش میدن و قدرت اول میشن.
دردهای دریایی انگلیسی یک کشتی پر از طلا رو از اسپانیا می دزدن و این میشه سرمایه‌ی ملکه الیزابت برای شروع استعمار هند و راه اندازی کمپانی هند شرقی.

خلاصه‌ی داستان
یک عده گرگ وحشی دسته جمعی به جان مردم جهان افتادن تا هرچه بیشتر ثروت و منابع کشورها و مردم بیگناه رو چپاول کنن و از هر حیله و روشی در این راه استفاده کردن‌.
لعنت به کشوری و حکومتی که با غارت و خوردن خون بقیه مردم جهان به ابرقدرت تبدیل شده.
ان‌شاءالله روزی میاد که انتقام همه‌ی مردم بی‌گناه و مستعفین جهان از گذشته تا امروز رو از این خونخوارها می‌گیریم و حکومت عدل جهانی رو به رهبری امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بوجود میاریم تا مردم بتونن یه نفس راحت بکشن از دست این شیاطین.

«سرگذشت استعمار (جلد دوم: گرگ ها با چشم باز می خوابند)» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/audiobook/140962
        

6