معرفی کتاب سر بر دامن ماه اثر فاطمه دولتی

 سر بر دامن ماه

سر بر دامن ماه

4.4
59 نفر |
32 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

9

خوانده‌ام

118

خواهم خواند

71

شابک
9789649737591
تعداد صفحات
275
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        کتاب «سر بر دامن ماه» داستانی است با سوژه بکر. این اثر با روایت زندگی بانو حُدیث، مادر امام حسن عسکری، بر نقطه ای از زندگی ائمه اطهار دست گذاشته که کمتر به آن پرداخته شده است و تلاش کرده از زاویه ای زنانه اتفاقات آن سال ها را مرور کند. ماجرای کتاب از چگونگی ازدواج این بانوی جلیل القدر با امام هادی (علیه السلام) آغاز می شود. عمده اتفاقات کتاب مبتنی بر مستندات تاریخی است که صحت سندی دارند. بخش بیشتر کتاب به روایت حوادث پرمخاطره ای می پردازد که در زمان امامت امام حسن عسکری (علیه السلام) رخ می دهند. اما با شهادت حضرت مسوولیت این بانوی بزرگوار دوچندان می شود. زیرا از سویی جعفر فرزند دیگر بانو حدیث به دروغ تلاش می کند تا جایگاه امامت را غصب کند. و از سوی دیگر بسیاری از شیعیان نسبت به جانشین امام یازدهم حیران هستند. در این برهه حساس بانو حدیث به شکل موقت زعامت شیعیان را برعهده می گیرند و با وجود دسیسه های عباسیان به سلامت پرچم امامت را در دستان نوه شان حضرت مهدی (عجل الله) می گذارند. «سر بر دامن ماه» با زبانی شیرین و قلمی جذاب راوی این حوادث تلخ و شیرین است.
      

لیست‌های مرتبط به سر بر دامن ماه

نمایش همه

یادداشت‌ها

zed_bml

zed_bml

1402/5/15

          
کتاب، زندگی «بانو حٌدیث» همسر امام هادی، مادرِ امام حسن عسکری و جده امام زمان (عج) است . زنی که در اوج لطافت و مادری، با اراده‌ای پولادین مقابل عباسیان و فرزندش جعفر ایستاد و اجازه نداد آنان ریشه شک را آبیاری کنند و کمر به نابودی اعتقادات شیعیان ببندند.
این رمان جذاب از زمانی شروع می شود که بانو حدیث به همسری امام هادی(علیه السلام) در می آید و حسادت کنیز دیگری به نام قبیحه که زمانی رفاقتی با او داشته است را برمی انگیزد، دشمنی با بانو حدیث آغاز می شود.
بانو ماجراهای زیادی تا به امامت رسیدن امام زمان علیه السلام از سرمی گذراند و به عنوان وصی و جانشین فرزندش معرفی می شود.
.
کتاب رمانی مذهبی-آیینی است که از جهت پرداختن به شخصیتی ناشناخته بسیار ارزشمند است اما متاسفانه کمی تا قسمتی!،با اتفاق تلخ حیف شدن سوژه روبرو هستیم! 
علیرغم نثر بسیار خوشخوان و پرکشش کتاب و رفت و برگشت‌های زمانی در سیر داستان که به خوبی و با ظرافت و در جای درست قرار گرفته و گیج کننده نیستند، شخصیت‌های کتاب مخصوصا شخصیت‌های منفی مثل جعفر عمق بسیار کمی دارند و خواننده را با خود عمیقا درگیر نمی‌کنند. اشکالات نگارشی-ویرایشی هم یکی دیگر از نقاط ضعف کتاب است که امیدوارم در چاپ‌های جدید اصلاح شده باشد.
در کل خواندنش را از جهت آشنایی با این شخصیت بزرگوار و اتفاقات تاریخی‌ای که کمتر از آنها اطلاع داریم، توصیه می‌کنم.
.
#سر_بر_دامن_ماه
#فاطمه_دولتی
#نشر_جمکران
#کتاب_خوب_معرفی_کنیم
#روزی_۳۴_صفحه_کتاب_بخوانیم
        

7

3

Fatemeh

Fatemeh

1402/3/2

          کتابی درباره زندگی بانو حُدَیث ، همسر امام هادی علیه السلام و مادر امام حسن عسکری علیه السلام  که ایشان به عنوان وصی امام معرفی شدند و با تمام توان از شیعه و اعتقادات شیعه و امام زمان(عج) در مقابل نیرنگ های عباسیان و جعفر کذاب دفاع کردند.
کتاب جذاب و گیرا هست هم از نظر موضوع و هم از نظر محتوا و قلم نویسنده.
قلم نویسنده بسیار عالیه و در عین حال که جذاب هست اصول نویسندگی رو هم به خوبی رعایت کرده و همچنین داستان کاملاً طبق واقعیت پیش میره و اون قسمت هایی که نویسنده از تصورش استفاده کرده انقدری بهش بال و پر نداده که داستان از واقعیت فاصله بگیره و به حاشیه بره ( دو مطلبی که من در بعضی از کتاب های این چنینی میبینم که رعایت نمیشه ، یعنی گاهی انقدر از تصور استفاده میشه که داستان از فضای حقیقی فاصله میگیره و گاهی طرز نوشتن مثل رمان های اینترنتی میشه و اصول نویسندگی اونطور که باید رعایت نمیشه اما تو این کتاب از نظر من این دو مطلب رو نویسنده به خوبی رعایت کرده) و البته که من در حد دانسته های خودم نظرم رو گفتم. 
در کل کتاب به نظر من عالیه و جزء کتاب هایی هست که باید خونده بشه ، خیلی دوستش داشتم انقدر که دلم میخواد برگردم به اون لحظه که کتاب رو برای اولین بار باز کردم و از اول بخونمش‌.
توصیه می‌کنم حتماً بخونیدش.
        

3

          کتاب «سر بر دامن ماه» زندگی «بانو حٌدیث» همسر امام هادی، مادرِ امام حسن عسکری و جده قائمِ آل محمداست . زنی که در اوج لطافت و مادری، با اراده‌ای پولادین مقابل عباسیان و فرزندش جعفر ایستاد و اجازه نداد آنان ریشه شک را آبیاری کنند و کمر به نابودی اعتقادات شیعیان ببندند.

این رمان جذاب از زمانی شروع می شود که بانو حدیث به همسری امام هادی(علیه السلام) در می آید و حسادت کنیز دیگری به نام قبیحه که زمانی رفاقتی با او داشته است را برمی انگیزد، دشمنی با بانو حدیث آغاز می شود.

بانو ماجراهای زیادی تا به امامت رسیدن امام زمان (علیه السلام) از سرمی گذراند و به عنوان وصی و جانشین فرزندش معرفی می شود.
برشی از کتاب سر بر دامن ماه:
قبیحه، که تاکنون آرام است، برمی‌خیزد، نوزاد را به دستِ کنیزش می‌دهند، در چشم‌هایش برق شادی نمی‌بینم، جا خورده اما خود را نمی‌بازد: «چون زبیده باشم که پایان عمرم را در تنهایی و بی کسی و فقر بگذارنم؟ هرگز چنین نخواهد شد. به والله که پسرم را به تخت می‌نشانم و تا آخرین نفسم بانوی این قصر خواهم بود. این را بدان آنکه بر حق است، بر تخت هم هست. خدای من و تو یکی‌ست.

چه شده که مولای من متوکل چنان در راس است و مولای تو اباالحسن چنین در پستو و حاشیه؟ من مایلم در کنارِ خلیفه مسلمین بایستم نه چون تو همسرِ مردی باشم که برای رسیدن به حکومت و خلافت، دست به شمشیر نمی‌برد.»
سری به افسوس تکان می‌دهم برایش و پاسخ می‌دهم :«به چه حرف پا می‌فشاری؟ به حرف باطل؟ زندگی در زیرِ سایه عباسیان ننگ است. حکومت و خلافت و ثروت، مقام کوچکی‌ست برای مولای من؛ که اگر بخواهد و اراده کند هر چه هست در این خاک و برای اهل خاک، برای اوست.
برگرفته از سایت کتاب جمکران
        

14