@zed_bml

18 دنبال کننده

zed0bml

نمایش همه

zed_bml

بعد از دوسال تلاش نافرجام برای مطالعه‌ی این کتاب -چه به صورت فردی و چه جمع خوانی و با شرح خانم شریعتمدار در سال گذشته- بالاخره در ماه مبارک امسال توانستم کتاب را تمام کنم.
کتاب بسیار کاربردی است و همزمان دو هدف مهم را دنبال می‌کند و البته در پایان کتاب هم به هر دو هدف می‌رسد. یکی آشنایی عمیق مخاطب با برخی از پایه‌های مهم دین اسلام (ایمان ، توحید ، نبوت، ولایت) که دید بسیار جامعی از هر موضوع به مخاطب  داده می‌شود و دیگری یاد دادن شیوه تدبر در آیات قرآن به صورت ضمنی. به طوری که خواننده پس از پایان کتاب ، تغییر در مواجهه اش با آیات قرآن را عینا لمس می‌کند.
خواندنش لازم است و به نظرم پیش نیاز کتاب‌های انسان ۲۵۰ ساله.
در آخر ذکر متن پشت جلد کتاب را هم مفید می‌دانم:
«بنده یک ماه رمضان در مسجد امام حسن مشهد سخنرانی مستمرّ سی جلسه ای داشتم ... آن زمان به ضبط سخنرانی‌ها خیلی اهمیت داده نمی شد؛ اما استثنائاً همه این سی سخنرانی ضبط شده است. در این سخنرانی‌ها کوشیده شد که مهمترین پایه‌های فکری اسلام،  از سازنده ترین و زنده ترین ابعادش، در خلال آیات رسا و روشن قرآن جستجو شود . و آنگاه ضمن تشریح تبیینی که شیوه تدبر و تعمق در قرآن را به شنوندگان بیاموزد، پایه‌های مزبور در این آیات مشخص و نشان داده شود و در موارد لازم، از روایات صحیح صادر از پیامبر خدا و ائمه معصومین برای توضیح و تأکید، بهره گیری گردد، تا ضمن اینکه آیاتی از قرآن مورد تأمل و تدبر و فهم قرار گرفته اصلی از اصول اسلام آن هم از دیدگاهی عملی و زایندهٔ
تعهد و تکلیف و به عنوان یکی از نقاط طرز تفکر و ایدئولوژی اسلام، تبیین گردیده باشد.
اینها پایه‌های فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی بود؛ اگرچه ما آن موقع امیدوار نبودیم که نظام اسلامی شش ، هفت سال دیگر محقق شود. میگفتیم اگر پنجاه سال دیگر هم ایجاد نشود، بالاخره
پایه های فکری اش اینهاست. ۱۳۸۱/۴/۴

1404/1/9

یکی از غصه‌های کسی که با ادبیات عربی آشنایی دارد، ترجمه‌های زمخت از متون لطیف دینی است. مثل صحیفه سجادیه، برخی از ادعیه و... . هرچند که سپاسگزار مترجمان هستم اما مثلا اینکه در ترجمه ی مناجات خمسه عشر ، آنجا که باید خواننده ی تائب، شاکی، خائف و... این احساسات را به عمیق ترین شکل ممکن در متن مناجات ببیند تا مناجات در جانش بنشیند ، چرا با پایبندی بی دلیل به زبان مبدأ ، فعل را اول جمله بیاوریم و فاعل و مفعولش را بعد از آن و  ترتیب ارکان را دستور زبان فارسی بهم بریزیم؟ یا در این زمانه که خوب یا بد، زبان در نزد مردم از ثقیل و سنگین و خیلی کتابی بودن فاصله گرفته است ، دعاهایی که باید آن به آن محل رجوع باشند خاصه وقت دل گرفتگی ها را طوری ترجمه کنیم که در آن وقت‌ها اصلا حال خواندنش را نداشته باشیم از بس فهمیدن ترجمه ی فارسی اش هم دقت و تمرکز می‌خواهد و...؟

این کتاب تلاشی بسیار زیبا در جهت دوری از مشکلات بالا ست . برای چشیدن لذت با خدا حرف زدن آن هم  آن گونه که  امام معصوم یادمان داده اند، بخوانیدش.

1404/1/6

دو سالی میشد که سه جلد کتاب از استاد حائری شیرازی در کتابخانه‌ام داشتم ولی نخوانده بودمشان. تا زمستان سال گذشته که این کتاب را هدیه گرفتم و از بین چهار جلدی که حالا از ایشان داشتم، نمی‌دانم چرا برای ورود من به دنیای کتاب‌هایشان قرعه به نام این کتاب افتاد که البته انتخاب مناسبی نبود! کتاب شرح دو حکمت ۱۴۷ و ۲۵۲ از نهج البلاغه است. برای من کمی سخت خوان بود. از آن کتاب ها که فقط در سکوت و با تمرکز بسیار باید خوانده شوند و با این حال باز هم احتمالا چند دفعه‌ای حین خواندن خط کلام را گم می‌کنی و مجبور می‌شوی برگردی عقب‌تر و دوباره بخوانی. کمی هم آشفتگی و پراکندگی در سیر مطالب کتاب هست که شاید خاصیت سخنرانی است اما برای من خوشایند نبود. (کتاب در واقع متن پیاده شده ی سخنرانی ایشان است)
در شرح حکمت دوم که مربوط به بیان علل تعدادی از واجبات الهی است، بعضی فرازها توضیح زیادی داشتند که باعث میشد موضوعات مختلفی هرچند کمی بی ارتباط با اصل حکمت به کلام راه پیدا کنند و در مقابل برخی دیگر از فرازها که از نظرم اتفاقا جای شرح بیشتری داشتند، ناقص مانده بودند.
خواندنش را توصیه می‌کنم اما ، ۱:نه به همه، ۲: بعد از کمی آشنایی با شیوه بیان استاد حائری شیرازی.  من در حین خواندن این کتاب، سری هم به کتاب نماز از ایشان زدم تا کمی بیشتر با شیوه بیانشان آشنا شوم و با این کتاب بهتر ارتباط بگیرم.

1403/5/25

نهمین کتاب ۴۰۳
📕 در جبهه غرب خبری نیست
👤 اریش ماریا رمارک/ مترجم:رضا جولایی
📚 نشر چشمه
📖 ۲۰۲ صفحه

تلخ‌ترین کتابی که تا اینجای سال خوندم. حتی از سمفونی مردگان که پارسال تقریبا همه‌ی اعضای حلقه‌ از تلخیش آزرده شده بودن هم تلخ‌تر! کتاب در دسته‌ی ادبیات ضد جنگ قرار می‌گیره و داستانی بر اساس واقعیت از زندگی نویسنده است که در دوران دانش آموزی همراه با دیگر همکلاسی‌ها تحت تأثیر حرفهای میهن پرستانه مدیرشون داوطلب اعزام به جبهه میشن(جنگ جهانی اول). اونجا با واقعیت و چهره‌ی خشن جنگ روبرو میشن و همه‌ی ارزش‌هایی که بخاطرش پا به ارتش گذاشته بودند در نظرشون بی‌معنی میشه و با نوعی احساس پوچی دست به گریبان میشن. چیزی که برای ما به عنوان خواننده‌ی ایرانی، عجیبه چون غالبا تنها مواجهه مون با ادبیات در موضوع جنگ ، با کتابهای دفاع مقدس بوده. کتاب‌هایی که پر از احساس شور و حماسه هستن و شخصیت‌هاشون به دنبال آرمان‌ بزرگی به جبهه‌ رفتن و جنگیدند.
توصیف‌های کتاب زیبا و دقیقن جوری که تماما با احساسات شخصیت‌ها و تلخی کتاب درگیر میشید. زیباترین قسمت کتاب هم از نظر من، احساساتی بود که شخصیت اصلی در دوران اولین مرخصیش تجربه می‌کرد‌. نوعی حس بیگانگی با شهر و اتفاقاتش.
نمیدونم خوندنش رو به همه پیشنهاد بدم یا نه اما بعدش بهتره یه کتاب با  ادبیات متعهد نسبت به جنگ خونده بشه تا تعادل برقرار شه.

#در_جبهه غرب خبری نیست
#اریش_ماریا_رمارک
#نشر_چشمه

1403/5/25

📕 مجموعه سلوک عاشورایی ، منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر
👤 حاج آقا مجتبی تهرانی
📚 نشر موسسه فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی
📖  صفحه ۲۳۲

سلوک عاشورایی یه مجموعه ده جلدیه که در هر جلد از منظری خاص به تحلیل واقعه‌ی عاشورا و قیام امام حسین علیه‌السلام می‌پردازه. متن کتاب درواقع پیاده شده‌ی سخنرانی‌های حاج‌ آقا مجتبی در شب‌های محرم سال‌های مختلف هست که تلاش شده تا پیاده سازی با کمترین تغییر همراه باشه. همینجا بگم که یکی از نقاط مثبت این مجموعه همین هست که کتاب کاملا لحن سخنرانی داره و خسته کننده نیست. همچنین بنا به عادت منبر و سخنرانی ، ابتدای هر فصل خلاصه‌ای از فصل قبلی ذکر شده که باعث میشه سیر بحث رو گم نکنیم حتی اگر در مسیر خوندن کتاب چند روزی فاصله بیفته.
در این جلد از عینک امر به معروف و نهی از منکر به واقعه عاشورا نگاه شده. بعد از اثباتش به عنوان مهمترین هدف قیام امام حسین و بررسی این موضوع از منظر فقهی ، در نهایت کتاب با بیانی استدلالی و منظم ، به این شبهه پاسخ میده که مگه ایمنی از ضرر و احتمال تاثیر  از شروط وجوب امر به معروف و نهی از منکر نیست؟ پس با وجود این قاعده فقهی قیام امام چطور توجیه میشه در حالی که قیامشون تاثیری در شخص عامل به منکر نگذاشت و نیز امام هم بالاترین ضرر که ضرر جانی هست رو متحمل شدن.
درکل مجموعه‌ی خوبیه و من جلد یکش رو (منزل اول) با عنوان (تعاون و همکاری) سه سال پیش خوندم و بعد ترغیب شدم بقیه رو هم بخونم. پیشنهاد می‌شود.

1403/5/21

هشتمین کتاب ۴۰۳

📕 پنجره‌های تشنه
👤مهدی قزلی
📚 نشر سوره مهر
📖  ۳۸۰ صفحه

چندباری توی کتابفروشی از جلوش رد شده بودم و تو گروه‌های کتابخوانی اسمشو و موضوعشو شنیده بودم
اما راستش
هیچوقت رغبت نکرده بودم بخونمش چون با توجه به تعداد صفحات کتاب، فکر می‌کردم یه ماجرای ساده رو با دز زیاد و اضافی‌ای پیاز داغ و شور و هیجان نوشته و خب که چی!
و وقتی تو لیست کتابای حلقه نهم دیدمش، گفتم خب حالا توفیق اجباریه دیگه
شروعش میکنم و اگه خوشم نیومد تموم نمیکنم و خیلی هم خوشحال شدم که تو طاقچه بی‌نهایت موجود بود و نیازی به خرید کتاب نداشتم.
-البته که اون موقع نمی‌دونستم پایان کتاب چاپی، چندین صفحه عکسای این سفر هست که تو کتاب الکترونیکی نیست-
کتاب رو شروع کردم و به صفحه دهم نرسیده پیش بینیم غلط از آب دروامد و به سختی تونستم جلوی خودم رو بگیرم که با مقرری گروه پیش برم!

📍کتاب روایت انتقال ضریح (فعلی) امام حسین علیه‌السلام از کارگاه ساخت اون در شهر قم به کربلا و بدرقه ی این ضریح توسط مردم در شهرها و روستاهای مسیر هست(سال۹۱)
روایت بسیار ساده و صمیمی نوشته شده. و‌همه چیز همون‌طور که اتفاق افتاده روایت شده بی کم و کاست‌. و این باعث شده احساسات شخصیت‌ها و رفتارهاشون بسیار باورپذیر باشه اونقدر که حین خوندن ماهم گریه کنیم و حرص بخوریم و بخندیم و در آخر مثل اعضای کاروان سفینة النجاة دلتنگ باشیم از رسیدن کاروان به کربلا و تموم شدن مأموریت. لذت خوندن کتاب رو دیدن این مستند تصویری از سفر تکمیل کرد.

1402/6/3

📕 پروانه ها گریه نمی‌کنند
👤مرضیه اعتمادی
📚 نشر جام‌جم
📖 ۲۵۶ صفحه
💲۱۲۸۰۰۰ تومان
برشی از کتاب:
رنج‌ها اگرچه ناگهانی آدم را بغل می‌گیرند، اما طول می‌کشد تا رهایت کنند.
_______
اشک‌ها اگر نبود تحمل رنج‌های عمیق امکان داشت؟
کتاب شامل روایت‌هایی با موضوع معلولیت است، نویسنده که خود مادر یک کودک معلول است، هدف خود را از گردآوری این روایت‌ها بازکردن دریچه‌ای به دنیای کمتر شناخته‌شده معلولیت عنوان کرده است. در مقدمه کتاب آمده: بچه‌های دارای معلولیت شبیه پروانه‌اند؛ چراکه در عین زیبایی و لطافت به‌شدت آسیب‌پذیرند. به راحتی می‌توانند با یک حرف یا نگاه بشکنند. باید آداب برخورد با آنها را یاد بگیریم. کمکشان کنیم درهای جامعه را به رویشان بازبگذاریم؛ اجازه بدهیم از پیله ناتوانی و ضعف بیرون بیایند و شگفتی بال‌هایشان را پیش چشم ما به نمایش بگذارند. پروانه‌ها وقتی از دنیا ناامید می‌شوند، گریه نمی‌کنند. درعوض قدرت بال‌هایشان را از دست می‌دهند. خشک می‌وشند، می‌شکنند، تمام می‌شوند.
از طرح جلد نه‌چندان جذاب و حتی کمی نامربوط جلد که بگذریم، اسم روایت‌ها دومین چیزی است که توجهمان را به خود جلب می‌کند و برگرفته از اشعار قیصر امین‌پور است و بسیار به جا و مناسب برای هر روایت انتخاب شده است.
به نظرم مهم‌تر از معلولیت و حواشی‌اش، آنچه با خواندن کتاب با آن آشنا می‌شویم و یا دوباره برایمان مرور می‌شود ، واقعیت تلخ دنیا و ناتوانی ماست. اگرچه تکرار جمله‌ی (کدام در را باید می‌کوبیدیم؟) در همه‌ی روایت‌ها گاهی توی ذوق می‌زد اما معنا و مفهومش سیلی‌ای بود که هربار محکم‌تر از قبل می‌خورد به صورت روحمان و یادمان می‌انداخت همه‌ی لحظه‌هایی را که ما هم چنین حسی را داشتیم (فارغ از متعلَق و مقایسه از جهت شدت و اهمیت) اینکه جایی میفهمی از معجزه خبری نیست. تویی و چیزی که نمی‌توانی از کتاب زندگی‌ات خط بزنی و باید با همان ادامه دهی بقیه‌ی فصل‌ها را....
البته کتاب در جهت آشنا کردن مخاطب با شرایط افراد معلول و خانواده‌هایشان هم موفق است.
اگر در حال مبارزه با غمی هستید ، خواندن این کتاب را به بعد موکول کنید.
#پروانه‌ها_گریه_نمیکنند

📚 نشر جام طهور
📖 ۵۸۱ صفحه
💲 ۲۹۵۰۰۰ تومان
برشی از کتاب:
نفس المهموم یعنی «نفس کسی که غم دارد» بهترین معادل برای نفس المهموم «آه» است. ما در فارسی به نفس آدمی که غمگین است و دلش دارد از غصه می‌ترکد، چیزی جز آه نمی‌گوییم. اسم این کتاب را، از همین رو «کتاب آه» گذاشتم.
این کتاب بازخواندهٔ ترجمهٔ فارسی نَفَسُ‌المَهموم است که شیخ عبّاس قمی تألیف و میرزا ابوالحسن شعرانی تحتِ کتابی به اسمِ دَمعُالسُّجوم ترجمه‌اش کرده است. کتاب شاملِ وقایعِ پس از بیعتِ مردم با یزید ابن معاویه تا بازگشتنِ خاندانِ حضرتِ حسین ابن علی ــ بی‌او ــ به مدینه است.
نویسنده اما در بازخوانی خود، خطِ حادثه را پررنگ کرده و به ترتیب و توالی وقوعِ حادثه‌ها دقّت کرده است. او آدم‌هایی را که اسمشان در اوّلِ حادثه یک چیز بود و در اثنای حادثه یک چیز و در انتها یک چیزِ دیگر، یکی کرده و نقل‌های پراکنده در جای‌جای کتاب را ــ بی‌آن‌که از جزئیاتِ هیچ‌کدامشان بزند ــ تجمیع کرده است.
ردِّ نقلهایی را که با هم نمی‌خواند، در کتاب‌های دیگر گرفته تا نقلِ معقول‌تر و مشهورتر را بیاورد و تاریخ‌ها را ــ تا آنجا که می‌شد ــ همخوان کرده و جای‌ها و مرزها و منزل‌ها و شهرها را روی نقشه آورده است تا کروکی حادثه معلوم شود.
یاسین حجازی همچنین رجزهایی را که ترجمه نشده بود یا ترجمه‌اش واضح نبود، دوباره ترجمه کرده و رسم‌الخط را یکدست و پاراگراف‌بندی و نقطه‌گذاری و اِعراب گذاری کرده و مکرّرات و عباراتِ عربی‌ای را که حذفشان به ساختارِ متن لطمه نمی‌زد، حذف کرده است.
تجربه شخصی
خواندن این کتاب ، رزق حلقه‌ی ششم مبنا بود. اگرچه من قبلا مقتل عاشورا را از کتاب «سحاب رحمت» خوانده بودم اما خوانش این کتاب هم برایم لطف دیگری داشت. نمی‌دانم چرا اما تصمیم گرفتم نسخه صوتی و چاپی را همزمان بخوانم و البته تجربه‌ی جالب و جدیدی بود.
کتاب خیلی خوب هدفی را که نویسنده در مقدمه ذکر کرده عملی کرده است👇
«همه فکر و ذکرم این بود که صفحات برای خواننده راحت و بی‌وقفه ورق بخورند و یکبار برای همیشه معلوم شود «اتفاق» چگونه افتاد»
وجود واژه‌نامه هم از ویژگی‌های خوب این کتاب است.
پ.ن: آه از آن ساعتی که با تن چاک چاک

📚 نشر ترجمان علوم انسانی
📖 ۲۰۸ صفحه
💲 ۱۳۸۰۰۰ تومان
برشی از کتاب:
خیال میکنیم من آینده تصمیمات خوبی خواهد گرفت ولی اکثر مواقع من زمان حال تسلیم وسوسه‌ها می‌شود.
__
ما آدم‌های سرشلوغ نمی توانیم برای رسیدن به اهدافمان فقط به نیروی اراده تکیه کنیم چرا که بعد از انجام کارهایمان انرژی خیلی کمی برایمان باقی می‌ماند.
هر سال حجم عظیمی از کتاب‌های خودیاری نوشته می‌شوند تا راه‌و‌چاه تغییرکردن را توضیح دهند، کتاب‌هایی که معمولاً به دستورالعمل‌هایی تقریباً مشابه می‌رسند: اهداف بزرگی برای خودت ترسیم کن، آن‌ها را به گام‌های کوچک‌تر تقسیم کن، برنامه‌ریـزی کن و... اما چرا همچنان تغییر نمی‌کنیم؟ کیتی میلکمن، استاد علوم رفتاری معتقد است باید، به‌جای توصیه‌های کلی، به موانع درونی خودمان برای تغییر بیندیشیم و مطابق الگویی علمی راه خاص خود را پیدا کنیم. او در این کتاب ، بر پایۀ تحقیق گسترده‌ای که طی یک دهه به انجام رسانده است، موانع اصلی تغییر را بررسی می‌کند و مجموعهٔ متنوعی از راهکارهای غلبه بر آن‌ها را ارائه می‌دهد.
شاید شعارگونه اما من به عنوان یک فرد زخم خورده از کتاب‌های خودیاری و توسعه‌فردی زرد و بی‌تاثیر🤦🏻‍♀️، این کتاب واقعا برایم حرف داشت و مهم‌تر از همه راهکار عملی.
نقطه قوت کتاب، ارائه‌ی یک پکیج دسته‌بندی شده از موانع تغییر و ارائه راه حل شفاف و عملی برای هر مانع و تقویت این نگاه در فرد است که باید با خودشناسی ، مانع مخصوص خودم و راه حلش را از این کتاب بردارم. برخلاف دیگر کتاب‌ها که اجرای همه‌ی راه‌حل ها را برای همه لازم می‌دانند.
ارائه‌ی مستندات علمی این راه‌حل‌ها دیگر ویژگی مثبت کتاب است و خلاصه‌ی جامع و در عین حال کوتاه پایان هر فصل ، برای مرور و بازخوانی و یا مراجعه‌ی موردی به کتاب بسیار کمک کننده است.
#چگونه_تغییر_می‌کنیم

📚 نشر میلکان
📖 ۲۱۳ صفحه
💲 ۱۳۹۰۰۰ تومان
برشی از کتاب:
همزمان شروع کردن چند کار با همدیگر ممکن است استرس تعدد مسئولیت‌ها و آرزوها را تسکین بخشد. اما این گونه کار چندانی از پیش نخواهید برد در عوض با آگاهانه به تعویق انداختن همه‌ی کارها به جز یک کار به خود یاد بدهید که بهتر و بهتر این استرس را تحمل کنید. خیلی زود، بعد از حس رضایت ناشی از تکمیل و انجام دادن کارهای مهم به این نتیجه میرسید که تحمل استرس ارزشش را داشت چون کارهای مهم بیشتر و بیشتری را تمام می‌کنید خود به خود از استرستان نیز کم می‌شود
کتاب درباره چیست؟
میانگین طول عمر انسان بسیار کوتاه است. اگر ۸۰ سال عمر کنید، فقط حدود چهارهزار هفته زندگی خواهید کرد. نام این کتاب هم به همین دلیل انتخاب شده است. رابطهٔ ما با زمان محدودمان همیشه رابطهٔ پُردردسری بوده، اما اتفاقات اخیر این دردسرها را دوچندان کرده است. این کتاب سعی دارد راه متفاوتی برای مدیریت زمان متناسب با شرایط امروز جهان در اختیار خواننده قرار دهد و به مدیریت زمان از دیدگاه متفاوتی می‌پردازد.
تجربه ی شخصی
خیلی خلاصه اینکه کتاب بی‌شک به دردتان می‌خورد اگر خوره‌ی بهره‌وری هستید. اگر دیوانه‌وار به دنبال تیک زدن کارهای لیست کارتان هستید. اگر مدام احساس می‌کنید بر روی تردمیلی توقف ناپذیر در حرکت هستید و باید بدوید وگرنه عقب می‌مانید. این کتاب دست شما را به ساحل آرامش خواهد رساند البته بعد از تحمل یک جنگ درونی! هرچه شدیدتر درگیر بهره‌وری افراطی باشید خواندن کتاب برایتان سخت‌تر خواهد بود. خواندن این کتاب برای من سه ماه طول کشید چون هر یکی دو فصل از حرص تقابل مطالب کتاب با باور‌های قبلی کتاب را می‌بستم!
بخش آخر کتاب یک دستورالعمل کامل برای عملی کردن همه‌ی نکات کتاب است.
#چهار_هزار_هفته
#الیور_برکمن
#نشر_میلکان

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه