معرفی کتاب رسول مولتان: روایتی از زندگی سردار فرهنگی، شهید سیدمحمدعلی رحیمی به روایت همسر شهید: مریم قاسمی زهد اثر زینب عرفانیان

زینب عرفانیان و 1 نفر دیگر
4.3

1398/11/14

کتاب رسول مولتان: روایتی از زندگی سردار فرهنگی، شهید سیدمحمدعلی رحیمی به روایت همسر شهید: مریم قاسمی زهد، گردآورنده زینب عرفانیان.

لیست‌های مرتبط به رسول مولتان: روایتی از زندگی سردار فرهنگی، شهید سیدمحمدعلی رحیمی به روایت همسر شهید: مریم قاسمی زهد

نمایش همه

شخصیت و دغدغه مندی و بدون مرز بودن شهید برای تبلیغ اسلام و انقلاب اسلامی ایران بی نظیر بود.
بدون هیچ چشم داشتی و حتی گاهی بدون خقوق، شبانه روز مشغول تلاش برای صدور انقلاب بودن.
سالها در هند و مدتی در غنا و مدتی هم در پاکستان و شهر مولتان.
چقدر دلسوز و پر کار بودن و برای کمک به شیعیان مظلوم پاکستان هرکاری تونستن کردن.

و بخش عجیب ماجرا اینجاست که هرچقدر فرد مخلص تر باشه، بدخواهان بیشتری از دوست و دشمن پیدا می‌کنه و انگار حتی خودی ها هم از سر حسادت چشم دیدنش رو ندارن!
چقدر اذیتشون کردن با تهمت ها و تفیتیش ها و جاسوس فرستادن ها از طرف سازمان تبلیغات در ایران.

انگار آدم‌های مخلص و انقلابی قراره غریب باشن و در غربت به شهادت برسن.
مثل شهید رحیمی، مثل شهید محمد بروجردی و ...

اما همسر شهید هم حقیقتا شخصیت برجسته ای دارن.
اینکه حاضر شدن چندین بار برای تبلیغ اسلام و صدور انقلاب، کل خونه و زندگی شون رو بفروشن و برن یه کشور غریب، از صفر زندگی رو شروع کنن، واقعا روح بزرگی میخواد.
با سه تا بچه قد و نیم قد، همپا و هم راه شوهرشون بودن هم در کارهای خانه فرهنگ و مراوده و صحبت با خانم های محلی هم برای کارهای ریز و درشت روزمره مثل غذا پختن برای کارمندان و مهمانهای خانه فرهنگ.

چقدر شب آخر قبل از شهادت و شب‌بعد از شهادت شوهرشون، مظلوم و غریب بودن. چقدر خون‌دل خوردن....

قلم نویسنده هم عالی بود
و خیلی واقع گرایانه روایت شده بود. سختی ها و کاستی ها و دلخوری ها و گلایه ها به جای خودش گفته شد و یک زندگی واقعی رو به تصویر کشید.

من نسخه صوتی کتاب رو با قیمت قدیم از نرم‌افزار فراکتاب گرفتم. نسخه الکترونیکی‌ش هم موجود هست همونجا.
و عجیبه که طاقچه نداره این کتاب رو!

مطالعه کتاب «رسول مولتان» در فراکتاب:
www.faraketab.ir/b/15045?u=82039

رسول مولتان
حضرت روح الله قیام کردند و انقلاب را جهانی. انقلابی که هنوز هستند در میانش ابابیلی از تتمه و باقی ماندهی همان رضا قلدرها و پری بلنده ها که سنگ اندازیشان برای این کشور است و دم تکان دادن هایشان برای آن طرف.
در این انقلاب بودند افرادی که نقش حروف والی را ایفا میکردند، به چشم می آمدند اما به کار نه. هنوز هم هستند...
در این میان نیز هستند افرادی که نه در جلوت بلکه در خلوت این انقلاب نو پای خمینی را گسترش میدهند. این انقلاب شیعی!
«سردار فرهنگِ» ما از آن جنس بود که در هندوستان و مولتانِ پاکستان در خانهی فرهنگ جمهوری اسلامی هدفش گسترش انقلاب و دفاع از شیعیان مظلوم در برابر وهابی های جبار بود.
در آخر نیز با صدای «ای خدا! بابامو کشتن» بانگ رحیل بازگشت به ایران به گوش همسرش رسید و برگشتند. اما تنها و بدون بابا.
سردار فرهنگی ایران، سید محمد علی رحیمی را وهابی های دست نشاندهی آمریکا و اسرائیل ترور کرده و به شهادت میرسانند. شهیدی که تمام دغدغهاش انقلاب و اسلام شیعی بود. از سرلوحههای جهادش وحدت میان شیعه و سنی دیده می شود و همین وحدت خاری در چشم دشمنان شد.
شهید «صدر زاده» و شهید «رحیمی» چقدر در خستگی ناپذیری در احیای نام انقلاب شبیه به هم بودند.
این کتاب برای دوستانی که علاقهمند هستند بدانند هر کاری، کار فرهنگی نیست و کار فرهنگی باید چه شاخصههایی در بلند مدت داشته باشد توصیه می شود.

کتاب رسول مولتان با نثری روان،جذاب و خواندنی نگارش شده است.👌🏻 کتابی زیبا که زندگی🌷شهید سید محمدعلی رحیمی را از زبان همسرش روایت می کند.
شاید لقب🌷 #شهید_فرهنگ لقبی درخور باشد برای این شهید بزرگوار
و اما نکات جالبی که از مطالعه زندگی این 🌷شهید بزرگوار کسب کردم :
1⃣ رعایت دقیق بیت المال( خانواده شهید حق استفاده از ماشین بنز دفتر فرهنگ یا پاکن کوچک دفتر و... را نداشتند و شهید شدیدا روی بیت المال حساس بودند.)
2⃣مطالعه فراوان شهید (مخصوصا قبل از انجام هر کاری بسیار درمورد موضوعش تحقیق میکردند و اطلاعات کسب میکردند.)
3⃣توجه و عنایت ویژه شهید به مسئله کار فرهنگی ، وحدت بین شیعه و سنی و  شیعیان مظلوم و فقیر پاکستان
4⃣توجه ویژه شهید به کانون گرم خانواده، تهیه هدیه و سوغات برای تک تک اعضای خانواده به خصوص همسرش
5⃣نهراسیدن از تهدیدات و انجام فعالیت های فرهنگی با وجود محدودیت ها و تهدیدات فراوان
6⃣ اهمیت ویژه همسر شهید به مسئله حجاب حتی در لحظات پس از شهادت و مراسم تشییع شهید

✔️تنها مسئله ای که در کتاب منو اذیت کرد این بود که انتهای یک موضوع مشخص نبود، قسمتی از زندگی شهید روایت شده بود و به یکباره خط بعدی وارد قسمت دیگه ای شده بود و حتی با چند گل کوچک مباحث از هم جدا نشده بود.

در نهایت این 📗کتاب را به همه اقشار به خصوص افرادی که کار فرهنگی میکنند توصیه میکنم 👌🏻
ان شاءالله که بتونیم راه 🌷شهدا رو ادامه بدیم و مدیون شهدا و خانواده هاشون نباشیم😔

بسم الله

در یک کلام می‌توان گفت، حجم غربت سرداران فرهنگی بسیار بسیار بیشتر از سرداران نظامی است؛ چرا که سردار فرهنگی باید سال‌های سال بگذرد تا نوع و جنس خدمتش را دیگران درک کنند.
حجم غربت شهید رحیمی را در کمتر شخصیت دفاع مقدسی دیده‌ام، شاید مشابه آن چیزی است که درباره مرحوم حاج عبدالله والی اتفاق افتاد. حاج عبدالله در زمان جنگ، مورد نیش و کنایه افراد قرار می‌گرفت و به او می‌گفتند که از جنگ فرار می‌کند. اگر نبود جمله امام که فرمودند: حاج عبدالله جبهه‌اش در همان بشاگرد است، بی‌شک تا به امروز نیز به عنوان فراری جبهه‌ها از او یاد می‌کردند.
مشابه آنچه برای حاج عبدالله اتفاق افتاد را، در زندگی شهید سید محمدعلی رحیمی می‌توان یافت. شخصی که با همسر و فرزندان به مجاهدت پرداخت و حتی همسر خود را سردار جنگ فرهنگی در کشورهای همسایه کرد.
باید کتاب را بخوانیم تا به غربت فرهنگ و افرادی که در زمینه فرهنگی تلاش می‌کنند پی ببریم.

شهید محمدعلی رحیمی، تبلیغات چی‌ دفاع مقدس و همچنین مسئول فرهنگی در کشورهای هند و پاکستان سال‌های سال سعی در شناساندن انقلاب اسلامی و با هدف نزدیکی شیعه و سنی تمام تلاش خود را کرد و در انتها با تیر بغض و کینه افراطی‌های پاکستانی به درجه شهادت رسید.

کمتر کتابی در زمینه سرداران فرهنگی نوشته شده است و باز کمتر شخصیتی وجود دارد که با تمام زندگیش مجاهدت فرهنگی کند. همه این‌ها کتاب رسول مولتان را ه شکل ویژه‌ای جذاب و روایتش را خاص می‌کند. خانم زینب عرفانیان که نوشتن کتاب خاطرات سردار یکتا و همچنین خاطرات مادر شهیدان خالقی‌پور را در کارنامه خود دارد این بار به سراغ یک موضوع جدید و کمتر کار شده رفته است.

لحظه شهادت شهید و آنچه فرزندان او دیدند را، در جمهوری اسلامی بسیار دیده‌ایم. نزدیک‌ترین آن‌ها جریان شهادت شهید رضایی نژاد بود. تصور کنید خانواده‌ای با سه فرزند که بزرگترین‌شان پانزده ساله است، در کشور غریب، به ناگاه می‌بیند که پشتیبان و پشتوانه‌شان شهید می‌شود و آن‌ها باید راه طی شده با پدر را، با پیکر او، پس از سال‌ها به کشور طی کنند.

ناملایمات و سختی‌های زندگی شهید را، جدای از غربت در کشورهایی مانند هند و پاکستان، باید در ‌بی توجهی‌ها و توبیخ‌های بی‌ اساس داخلی جستجو کرد. او که به شدت حساس نسبت به بیت المال و سختگیر بر خانواده خود بود، مورد تهمت‌های بسیاری از داخل کشور قرار گرفت و این امر، بی‌شک سختی راه او را چند ده برابر کرد.
شهید رحیمی و خانواده‌اش را می‌توان یکی از مظلوم‌ترین‌ها در تاریخ انقلاب بیان کرد.

کتاب رسول مولتان داستان زیبایی ها و سختی های یک مجاهد فرهنگی در خارج از کشور است.
کتاب از زبان مریم قاسمی زهد همسر شهید محمدعلی رحیمی روایت می شود.
شهید محمدعلی رحیمی با تمام وجود برای شناساندن اسلام ناب محمدی، اهداف جمهوری اسلامی ایران و همچنین ایجاد وحدت شیعه و سنی در کشور های هند و پاکستان با تماممم وجود تلاش کردند ( روزی حداقل ۱۶ ساعت کار ) حتی با وجود ناملایمات، کم کاری ها و سختی غربت.. در آخر با شهادت خود حقانیت خود را اثبات کردند.
چند نکته در کتاب خیلی دلچسب بود مورد اول رابطه شهید بزرگوار با همسر و فرزندانشون چقدر گرم و صمیمی بود 👌🏻
مورد دوم رعایت بیت المال و مورد آخر اینکه همزمانی که در جبهه جنگ نیاز به تلاش و مقاومت برای حفظ کشور هست، حفظ جبهه فرهنگ هم به همان اندازه چه بسا بیشتر نیاز به تلاش و انگیزه دارد.
و در انتها باید از همسر شهید تشکر ویژه‌ای کرد یک عمر پا به پای همسر با تمام سختی ها بی هیچ گله‌ای جلو آمدند و با تمام وجود و از عمق جان با شهید همراهی کردند و در انتها با صداقت به بیان خاطرات شهید پرداختند و باعث آشنایی ما با این شهید بزرگوار شدند‌.
از شهدای بسیاری کتاب خواندم اما حقیقتا در ارتباط با شهدای مجاهد کار فرهنگی کمتر کتاب نوشته شده کتاب رسول مولتان یکی از کتاب های خوب در این زمینه بود، باید تبریک گفت به نویسنده عزیز خانم عرفانیان بابت این کتاب که روایت‌گر یک زندگی حقیقی است.
کتاب به عزیزانی که در حال انجام کارفرهنگی هستند به شدت توصیه می شود ✅