مهتاب حیاتی

دبیر علوم🔬🧪
دبیر مطالعات🌍

_mahtab_h_r

نمایش همه
        چقدر این سوژه ناب است و این حرکت، شجاعانه!
یک شخصی که علوم سیاسی خوانده و مطالعات تاریخی دارد، از طرفی وقایع سال ۸۸ را در قامت فعال دانشجویی تجربه کرده وارد مدارس مختلف (از غیرانتفاعی های مذهبی بالاشهر  تا  هنرستان پسرانه دولتی) می شود و به گفت و گو با دانش آموزان دهه هشتادی می نشیند.
و البته چه خوب که این تجربه نگاشته شده. و حالا می تواند راهنمایی برای دغدغه مندان این نسل باشد. از مربی پرورشی  تا دبیران و والدین و هر کس که دلش برای فرمان "جهاد تبیین" می تپد‌.
کتاب شامل  ۶ گفت گوست. هر گفت و گو یک مقدمه دارد که درآن آقای ثابتی به توصیف کلی فضای جامعه یا منطقه می پردازد و توصیه هایی به نسل جوان می کند. توصیه هایی که برگرفته از دوران نوجوانی خودش است. از جمله عادت به مطالعه کتاب، خصوصا کتاب های فکرساز و مبنایی.
در ادامه پرسش های دانش اموزان با جواب هایی قانع کننده همراه می شود.
در بخش آخر کتاب گفت و گو با دکتر کچوییان اورده شده که برای دانشجویان رشته های علوم اجتماعی، مفید است.(من چقدر خودم را سرزنش کردم که بعد از ۴ سال به اصطلاح جامعه شناسی خواندن در دانشگاه فرهنگیان، به تعداد انگشتان یک دست هم از جامعه شناسان ایرانی نمی شناسم و نخوانده ام.)
در پایان کتاب، عکس هایی از وقایعی که در طول متن به آنها   استناد شده،  آورده شده است.

کتاب  در واقع دو جلد است، یک جلد ۷۵ صفحه ای که در آن مجموعه ای از توصیه هایی که به درد یک معلم سال اولی میخورد را به تفکیک و با ذکر مثال و رسم جدول، آورده‌.
جلد دوم یک دفتر برنامه ریزی برای معلم است و بیشتر از اینکه شبیه دفتر برنامه ریزی کلاسی باشد، ادم را یاد پلنر ها و بولت ژورنال ها می اندازد.
کتاب ترجمه شده از نسخه آمریکاییست و توصیه ها را با توجه به شرایط آن کشور و آموزش و پرورشش گفته. برای همین وقتی یکجایی می گوید:" هر وقت خسته شدید، از مدرسه خارج شوید و برای خود قهوه بخرید" یا "از معلم پشتیبان(جایگزینتان) کمک بگیرید،"  خنده تان می گیرد. چون فردا که به اداره آموزش و پرورش می روید، شما را در سازماندهی، به آخرین  نقطه  تمدن می فرستند. و آن وقت باید به کارهای بدتان فکر کنید.
نکته قابل توجه بعدی اینکه کتاب توسط یک معلم ابتدایی نوشته شده و بیشتر برای همین دسته از معلمان مناسب است.
در نهایت اینکه نمی دانم این کتاب میتواند هدیه ی مناسبی برای معلمان سال اولی باشد یا نه، به نظرم باید سال آینده به این سوال جواب بدهم.
اما قطعا نکات مفیدی در آن هست. از مجموعه ی "کابینا" برای ترجمه کتاب تشکر می کنم، کاش یک قسمت هایی را بومی سازی می کردید. به هر حال معلم ایرانی بیشتر با سامانه سیدا و شاد سر و کار دارد تا ایمیل و گوگل کلاس.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

نمایش همه
دایره المعارف تاریخ اسلامچاپیدشاه: اندر احوالات امانت داری و مملکت داری پهلوی هادبه ی تاریخ

دبیر مطالعات🌎

13 کتاب

به عنوان یک دبیر مطالعات اجتماعی متوسطه اول، این کتابها در تدریس به شما کمک می کنه و میتونه گزینه خوبی برای کتابخانه کلاسی و امانت دادن به دانش آموزا باشه. برای بخش تاریخ: برای معلم: "دایره المعارف تاریخ اسلام"، تصاویر بسیار بانمک و متن نه چندان سنگینی داره و مباحثش ، دو فصل از بخش تاریخ مطالعات هشتم رو پوشش میده. برای تدریس این قسمت ها، کمک خوبی هست. چاپیدشاه: تاریخ پهلوی. درواقع زندگی رضاشاه و محمد رضاشاه از تولد، حکومت تا مرگ. درواقع مباحث درس ۱۳، ۱۴ و ۱۵ مطالعات نهم رو پوشش میده. اگر بخواین یک تیتر و چند جمله ساده رو که در کتاب اومده، مفصل بسط بدین، این کتاب گزینه ی خوبیه. برای دانش آموز: اول از همه، کتاب دبه تاریخ رو پیشنهاد میدم. چون متن های کوتاه داره، به سبک مجلات رشد نوشته شده و برای دانش آموزا جذاب و خوشخوانه. بعد با توجه به سطح مطالعه دانش آموز، "مجموعه سرگذشت استعمار" متن جدی داره ولی موضوعش مهم و جذابه. مجموعه تاریخ ماریخ مستطاب مجموعه خوشمزه های تاریخ ایران اینها طنز هستند. مجموعه دوم، اطلاعات تاریخی خوبی میده. اگر دانش آموز بیشتر اهل تفکر انتقادی هست، "مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه" براش مفیده. که مباحث دروس تاریخ کتاب مطالعات هفتم رو پوشش میده. بیشتر درس ۱۹ و ۲۰. و اگر به تاریخ جهان علاقه منده، "مجموعه تاریخ ترسناک" رو پیشنهاد می کنم. اگر میخوایید دانش آموز از طریق خوندن زندگی مشاهیر با تاریخ آشنا بشه، مجموعه مشاهیر خندان میتونه کمک کننده باشه. و برای دانش آموزان حرفه‌ای تر در کتابخوانی، کتاب های آقای شاه آبادی که تم تاریخی دارند، مناسبند. خصوصا مجموعه "دروازه مردگان" برای بخش جغرافیا : "جهانگردون " که دانستنی های طنز درباره ی کشورهای جهانه. میتونه برای بخش جغرافیای کتاب مطالعات هشتم، از درس ۲۱ تا ۲۴ مفید باشه. و مجموعه "پسری که دور دنیا را رکاب زد"، اطلاعات خوبی درباره ی قاره ها داره. کتاب هایی با موضوعات محیط زیستی هم می تونن مرتبط باشن. مثل کتاب نامه های گاندو که مبحث انقراض رو به خوبی نشون داده.

بریده‌های کتاب

بریدۀ کتاب

روزی که با یکی از مسئولان سابق جهاد استان لرستان مصاحبه میکردیم ایشان خاطره جالبی به نقل از مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی تعریف کردند «زمانی که به ژاپن رفته بودم جلسه ای نیز با امپراتور وقت ژاپن داشتم پس از بحث و گفت وگو درباره برخی مسائل دوجانبه امپراتور به من گفت علی رغم اینکه ما تحولات انقلاب شما را دنبال میکنیم، ولی برای برخی از سؤالات خود پاسخ روشنی نداریم. اول اینکه ما مدتی است روی سازمانی در کشور شما به نام جهاد سازندگی مطالعه میکنیم چطور این نهاد توانسته در مدت کوتاهی مردم مناطق محروم را با خود همراه کند و بسیاری از آن مناطق را توسعه بدهد؟ دوم اینکه ما در اظهارات و سخنرانیهای مسئولان کشور شما دقت کردیم بدون هیچ نوشته مکتوب مشترکی، نوع خاصی از هماهنگی در گفتار بین شما وجود دارد چطور این هماهنگی به وجود آمده است؟ در کشور ژاپن علی رغم وجود نظام بوروکراتیک و ارتباطات مکتوب این هماهنگی به اندازه شما به وجود نیامده است. سوم اینکه برای ما سؤال است چرا این قدر مسئولان کشور شما مشتاق به ادامه تحصیل و کسب مدارج عالی اند؟ بعد آقای هاشمی به من گفتند: من در آن جلسه برای هیچ کدام از آن سؤال ها پاسخ مشخصی نداشتم.»

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.