4.6

1402/1/9

چرا جمهوری اسلامی رفراندوم برگزار نمیکند؟
چرا حجاب اجباری است؟
چرا همه چیز در کشور دست رهبری است؟
اگر سال ۵۷ انقلاب نمی شد وضع اقتصادی مردم بهتر نمی شد؟ اگر نسل جدید جمهوری اسلامی را نخواهد باید چه کار کند؟
چرا هر وقت کشور ناآرام می شود جمهوری اسلامی مردم را کف خیابان می آورد؟
این کتاب مشروح پاسخ به این سوالها و ده ها پرسش دیگری است که دانش آموزان دهه هشتادی در اوج التهابات سال ۱۴۰۱ مطرح کردند.
امیرحسین ثابتی منفرد فعال اجتماعی، سیاسی و رسانه ای است که سال ۸۵ برای تحصیل در رشته علوم سیاسی وارد دانشگاه تهران شد وی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی را در دانشگاه تهران سپری کرد و دکترای علوم سیاسی خود را نیز از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اخذ کرد. ثابتی از فعالان دانشجویی دهه ۸۰ بود و همزمان نیز در رسانه های مختلف فعالیت داشت.
وی چند سال نیز در مرکز اسناد انقلاب اسلامی به پژوهش درباره تاریخ معاصر مشغول بود که حاصل آن دو کتاب درباره تاریخ جنبش دانشجویی و فتنه سال ۸۸ بود. ثابتی از سال ۹۷ اجرای برنامه اینترنتی رو در رو که گفتگوهای چالشی با سیاستمداران مختلف بود را آغاز کرد و از سال ۹۸ نیز اجرای برنامه زنده تلوزیونی جهان آرا را بر عهده گرفت وی از سال ۱۴۰۰ نیز سردبیری و اجرای برنامه حافظه تاریخی ایرانی در فضای مجازی را آغاز کرد که تا به امروز ادامه دارد. کتاب پیش رو مشروح گفتگوهای امیر حسین ثابتی با دانش آموزان دهه هشتادی است گفت و گوهایی که حاصل حضور وی در مدارس مختلف در اوج ناآرامی های سال ۱۴۰۱ و گفتگو با صدها دانش آموز دهه هشتادی و پاسخ به پرسشهای آنان است.

چقدر این سوژه ناب است و این حرکت، شجاعانه!
یک شخصی که علوم سیاسی خوانده و مطالعات تاریخی دارد، از طرفی وقایع سال ۸۸ را در قامت فعال دانشجویی تجربه کرده وارد مدارس مختلف (از غیرانتفاعی های مذهبی بالاشهر  تا  هنرستان پسرانه دولتی) می شود و به گفت و گو با دانش آموزان دهه هشتادی می نشیند.
و البته چه خوب که این تجربه نگاشته شده. و حالا می تواند راهنمایی برای دغدغه مندان این نسل باشد. از مربی پرورشی  تا دبیران و والدین و هر کس که دلش برای فرمان "جهاد تبیین" می تپد‌.
کتاب شامل  ۶ گفت گوست. هر گفت و گو یک مقدمه دارد که درآن آقای ثابتی به توصیف کلی فضای جامعه یا منطقه می پردازد و توصیه هایی به نسل جوان می کند. توصیه هایی که برگرفته از دوران نوجوانی خودش است. از جمله عادت به مطالعه کتاب، خصوصا کتاب های فکرساز و مبنایی.
در ادامه پرسش های دانش اموزان با جواب هایی قانع کننده همراه می شود.
در بخش آخر کتاب گفت و گو با دکتر کچوییان اورده شده که برای دانشجویان رشته های علوم اجتماعی، مفید است.(من چقدر خودم را سرزنش کردم که بعد از ۴ سال به اصطلاح جامعه شناسی خواندن در دانشگاه فرهنگیان، به تعداد انگشتان یک دست هم از جامعه شناسان ایرانی نمی شناسم و نخوانده ام.)
در پایان کتاب، عکس هایی از وقایعی که در طول متن به آنها   استناد شده،  آورده شده است.