alef

نیست کاری به دو رویان جهانم صائب
روی دل از همه عالم به کتابست مرا 📖

alef.mim.mim

نمایش همه
        قلعه حیوانات کتابی بیشتر سیاسی و جامعه شناختی است و نباید آن را تنها یک داستان و یا رمانی برای خواندن و لذت بردن در نظر گرفت. خواندن کتاب برای آشنایی با وضعیت سیاسی حاکم بر بعضی جوامع مناسب است و از جمله کتاب هایی است که شما را به فکر وا می دارد. به نظر من حداقل یکبار خواندن کتاب خالی از لطف نیست.
 در این کتاب هر حیوان نمادی از قشری از جامعه است. و همچنین رفتار هریک از آنها نیز نماد رفتار افراد مختلف در اجتماع است. در این کتاب بهره کشی و فریب افراد سطح پایین اجتماع توسط افرادی که بر جامعه مسلط اند به خوبی نشان داده می شود. این فریب گاه با دادن کمترین حقوقی اجتماعی و گاه با فریب دینی و مذهبی است در کتاب حتی دو جبهه سیاسی که بین سردمداران جامعه بوجود می آید و باعث سردرگمی اقشار مختلف جامعه می شود هم خوب به تصویر کشیده شده است.
البته در کتاب به خوبی نشان داده می شود که ناآگاهی و جهل خودخواسته مردم و فراموش کردن تاریخ گذشته و البته اصول انقلاب توسط خود مردم جامعه، سبب بهره کشی و فقر و ذلت آنان توسط استعمارگران می شود.

اول چیزی که باعث شد این کتاب را بخونم دیدن سریالی به همین نام بود که موضوع جالبی داشت. شما تصور کن یک دختر جوان ایرانی در زمان انقلاب با یک مرد عراقی ازدواج کنه و مجبوره با هووی عراقی خودش کنار بیاد.🤨
 سال ها بعد از ازدواج و بچه دار شدنش بین دو کشور ایران و عراق جنگی اتفاق بیفته حالا این دختر هم کشور خودش را دوست دارد و هم کشور عراق را که در آن بهترین سال های عمرش را گذرانده و حالا قطعاً با چالش هایی روبه رو میشه.
دومین علت خوندن کتاب واقعی بودن داستان شخصیت طوبی بود. اما داستان کتاب با سریال متفاوت بود. در سریال سعی شده بود داستان جذاب تر شود اما احساس می کنم کتاب به داستان اصلی وفادارتر بود.
✅ اما داستان کتاب همون بود که در پاراگراف اول گفتم. اصل موضوع جذاب بود علاوه بر آن اینکه توصیفاتی هم از سفر پیاده اربعین در متن کتاب گنجانده شده بود که برای بسیاری از اربعین رفته ها یادآور خاطرات زیادی بود. اما داستان های حاشیه ای در کتاب خیلی خوب پیش نرفته بود  با این حال داستان روان و گیرایی بود.

طراحی جلد: برای من طراحی جلد مهم است و به نظرم شناسنامه ی کار است اما طراحی جلد این کتاب هم چندان معرف کتاب نبود. ☹️

داستان درباره  بخشی از زندگی ۷ رزمنده غواص در دوران دفاع مقدس است. کتاب در کل درباره حال و هوای ۷ رزمنده در زمان دفاع مقدس و اگر بخواهیم به طور دقیق تر بگوییم مربوط به زمان قبل از عملیات والفجر ۸ و تصرف فاو است که البته با تخیل نویسنده ترکیب شده و این داستان روایت شده است. این ۷ رزمنده از گروه اطلاعات عمليات و غواص هستند. البته اعتقادات متفاوتی هم نسبت به اصل جنگ دارند. اما هر کدام با هر اعتقادی که دارند الان خواسته یا ناخواسته درگیر همین جنگ اند.
تعدادی از این غواصان در آخر کتاب و بعد از بیان داستان زندگی خودشان به شهادت می رسند. اما مصطفی شهید نمی شود و در سال های پس از جنگ ظاهرا راوی رشادت‌های دوستان و همرزمانش می شود. جالب اینکه مصطفی در طول کتاب در زمان سفر می کند. و به همین خاطر جنگ و آدم هایش را با نگاهی دیگر می بیند.

کتاب به خاطر نکات گنگی که دارد و بعضا دید فلسفی شخصیت ها اندکی سخت خوان است.
🙃

طراحی جلد: من طراحی جلد قبلی کتاب را بیشتر دوست داشتم منظورم همان طرح یک غواص در آب است که قسمت بالایی جلد کتاب هم برش خورده بود و سر غواص در همان قسمت قرار گرفته بود. انگار که جمجمه نداشت.

#معرفی_کتاب
#جمجمه_ات_را_قرض_بده_برادر #مرتضی_کربلایی_لو
# # انتشارات_علمی_و_فرهنگی
#ادبیات_پایداری
#کتاب_خوب_بخوانیم #دفاع_مقدس #داستان  #ایران #عراق  #شهید
# جنگ

کتاب همان طور که از جلدش مشخص است در ژانر ادبیات پایداری، تاریخ شفاهی معاصر است.
کتاب در کل خاطرات میرزا محمد سُلگی رزمنده نهاوندی است. کتاب ابتدا با خاطرات دوران کودکی راوی آغاز می شود و در ادامه با خاطرات دوران دفاع مقدس  و نحوه جانبازی و فرماندهی او در عملیات های مختلف ادامه پیدا می کند.

برای خوانندگانی که به دنبال اطلاعاتی درباره گردان حضرت ابوالفضل و لشکر انصارالحسین استان همدان و عملیات های خیبر،کربلای ۴ ، والفجر ۸ و عمليات مرصاد هستند کتاب اطلاعات خوبی دارد حتی بخشی کتاب به خاطرات راوی درباره روند درمان شیمیایی در کشور آلمان و فعالیت منافقین در آنجا می پردازد که برای خوانندگان ادبیات پایداری اطلاعاتی را در بر دارد.

کتاب از جمله کتاب هایی است که دارای متن تقریز رهبری است و شمارگان چاپ بالایی دارد.

طراحی جلد: در ابتدا شاید نام کتاب و طراحی جلد کمی گنگ باشد ولی پس از خواندن کتاب طراحی جلد و نام کتاب تازه برای خواننده مفهوم و جذاب  میشه.

ژانر کتاب داستان تخیلی یا تاریخ واژگون است. تخیل و یا تاریخی که همین چند سال پیش، هیچ بعید نبود واقعیت پیدا کند.
روایت کلی داستان قصه حمله داعش به ایران و نفوذ آنان به مرکزی ترین نقطه کشور یعنی شهر اصفهان است. و حالا ظاهرا مدتی هم از این اتفاق گذشته و کشور دچار آشفتگی شده.

✅ ایده این اتفاق برای یک داستان خیلی ناب و‌ جذاب است ولی به نظرم نتیجه خیلی جذاب نشده است.

در مقایسه با کتاب(ارتداد آقای یامین پور) که تقریبا در همین ژانر است نمره پایینی می گیره. 😐
به نظرم این ایده جای کار زیادی داشت و می شد خیلی جذاب‌تر باشه و حتی این گنجایش را داشت که به حال و هوای مردم و وضعیت شهر در مقابل داعش بیشتر پرداخته شود. چه شخصیت های موافق چه شخصیت های مخالف.

من خیلی نتونستم با شخصیت های کتاب ارتباط بگیرم و یا حتی درکشون کنم تنها به خاطر ناب بودن موضوع اصلی و شنیدن شهرستان های مختلف شهرم و یا مکان های مختلف شهر اصفهان به خواندن ادامه دادم در واقع تا صفحه آخر به کتاب مهلت دادم که خودش را نجات بدهد ولی خب چندان موفق نبود. 🙃 احتمالا به کسی معرفیش نمی کنم چون کلی ماجرای گنگ داشت که تهش هم متوجه نشدم خب برا چی. 🤭🫢

كتاب جالبى بود. كتاب در كل صحبت هاى فردى است به نام " ايمن دين "كه زمانى عضو سازمان القاعده بوده است ولى بعد از مدتى كه مى بيند ايدئولوژی هاى سازمان تغيير كرده و اهداف آنها ديكر با احكام اسلام مطابقت ندارد تصميم مى گيرد از آنها جدا شود و حتى بالاتر از آن تصميم مي گيرد بر ضد آنها و براى يک سازمان اطلاعاتى غربى جاسوسى كند.
 كتاب به صورت مصاحبه دو نفره است كه ظاهرا قبلا نيز در روزنامه الحيات چاپ شده و در واقع اين كتاب ترجمه همان مصاحبه است. حرف هاى "ايمن دين " بعضا بسيار جالب است و اطلاعاتى كه از درون سازمان القاعده و عمليات هاى آنان و اعتقادات دينى آنان‌ ارائه مى دهد جالب تر است، در اين كتاب حتى اطلاعاتى درباره حادثه ١١ سپتامبر و حوادث سوریه چند عمليات تروريستى ديگر هم وجود دارد.
در آخر کتاب هم تعدادی تصویر از اعضای سازمان که در کتاب معرفی شدند و فهرست اعلام هم برای کامل شدن کتاب چاپ شده است.
 در آخر كتاب به اين فكر مى كردم كه اگر "ايمن دين" هم مانند بسيارى از اعضاى القائده اطلاعات دينى و مذهبى درستى نداشت تا كجا با اين سازمان پيش مى رفت؟! الان هم تمام اعتقادات او را تاييد نمى كنم ولى تقريبا مطمئنم يكى از دلايل نجات او از اين سازمان، اطلاعات دينى و مذهبى او بوده ﺍست. 🤔
 كتاب جالبى بود ارزش خواندن داشت.

کتاب جشن خرگوش ها یک کتاب داستان مناسب سن نوجوان است که ظاهرا ۳ جلدی است ولی من فعلا این جلد را خوندم و از خوندش خیلی ذوق کردم. 😍 نویسنده کتاب همان‌ نویسنده کتاب تن تن و سنباد است. و همین تکلیف مخاطب را روشن می‌کند  که باید با کتاب خوبی روبه رو باشد و همین طور هم هست.

متن عالی، ماجراجویی عالی،استفاده از استعاره عالی، همراه کردن مخاطب حتی مخاطب بزرگسال عالی،تصویر گری عالی، استفاده از طنز به جا و مودبانه. در یک کلام همه چیز خوب و آموزنده. به نظرم بزرگتر ها هم باید بخوانند.👌👌

و اما بیان استعاری داستان:
 در داستان هر شخصیت نمادی از جهان واقعی است روباه، کلاغ، خرگوش، باز حتی اسم شخصیت ها، همه نمادی در دنیای واقعی دارند و این عالی است. مکالمات آنها با هم و همکاری خرگوش ها برای نجات جامعه خودشان، تفاوت طرز فکر نسل های مختلف خرگوش ها، نوع رابطه و‌مکالمات روباه ها با هم همه و همه استعاری و عالی بیان شدند.
آقای محمد میرکیانی واقعا خوب نوشته اند. و آقای سعید رزاقی هم زیبا تصویر گری کردند. این کتاب  توسط  انتشارات به نشر  به چاپ رسیده است.
حتی اگر نوجوان هم نیستید این کتاب را بخوانید، تا هنگام معرفی لیست کتاب های خوب برای نوجوان، این کتاب‌ را هم معرفی کنید.😊

این کتاب بیان زندگی امام علی (ع) از زمان ولادت تا شهادت ایشان است. نویسنده سعی کرده بیان روایات کتاب از زبان خود امام علی (ع) باشد به این صورت که امام در نقش دانای کل شرایط هر زمان را توضیح می دهد و بعد روایات اصلی با ذکر منبع در ادامه می آید. که برای گمراه نشدن خواننده و تفکیک منابع اصلی از بیانات دانای کل از دو رنگ فونت متفاوت استفاده شده است. حوادث به ترتیب سیر وقوع شان بیان می شوند و به همین خاطر اطلاعات جامعی به خواننده می دهد و چون به زبان ساده است خسته کننده نیست. و خواننده به خصوص در فصل الغارات به مظلومیت امام بیشتر پی می برد.
من که یاد این مداحی آقای مهدی رسولی افتادم : دانلود کنید و گوش کنید.😭
پی نوشت: کاش کتاب الغارات رو هم داشتم الان می خوندم.

حتی اگر که حق، حتی اگر که نور
چشمی نبیندش محروم می شود
حتی اگر امام، حتی اگر علی
امت جفا کند، مظلوم می شود
علی آری، علی حتی، علی تنهاست بی مردم
ولی در خواب گمراهی بماند بی علی، مردم
اگر دستان مردم بود، نمی شد دست او بسته
اگر پهلو، اگر بازو، ولی زهرا نشد خسته

کتاب بیان داستانی به ظاهر قدیمی از به وجود آمدن انقلابی سیاسی در یک شهر است اما به هیچ وجه خسته کننده نیست برعکس جذاب است و مخاطب را به فکر وادار می کند.
کتاب از نظر ظاهر چندان حجیم نیست در کل 200 صفحه است ولی از آن دست کتاب‌هایی است که باید کلی به دیالوگ ها فکر کرد. و حیف است که خواننده بخواهد ساده از آن ها بگذرد. به خصوص که دانای کل هم به عنوان یک شخصیت درون متن بود و قصه را تعریف می کرد.

در کل داستان تقابل چندین طرز فکر است درباره وظیفه ای که انسان در این جهان و در مقابل خود و خدایش دارد طرز فکری که فقط دنیایی و فقط به فکر خود و منافع خودش است و طرز فکری که به جهان دیگر و سرنوشت دیگران هم فکر می کند و همه چیز را مادی نمی بیند. و دیگر طرز فکری که فرصت طلب است و طرز فکری که در تمام تصمیماتش خدا رو هم در نظر می گیرد.

متن زیر از آقای حسین کمیل:

(تاریخ ایران عبرت است
امیرکبیر در اصفهان قصد بنای توپخانه داشت! برای ساخت آلیاژ، مس کم آورد!
به مردم گفتند هرکس دیگ مسی اضافی دارد بیاورد یا به دولت بفروشد!
انگلیس ها شایع کردند که: "آی ملت! امیرکبیر می‌خواهد شما گرسنه بمانید و در عوض سلاح بسازد!"
امیرکبیر در ساخت توپخانه شکست خورد
چرا انگلیس چنین کاری کرد؟
چند وقت بعد کشتی‌های توپ دار انگلیس بوشهر را گرفتند و شرط خروج را واگذاری هرات و قندهار اعلام کردند! ارتش قاجار توپی برای دفاع نداشت بوشهر اشغال و هرات از ایران جدا شد!
این دو قطبی سابقه تاریخی دارد!
توپ می‌خواهيد یا دیگ غذا؟
قتصاد میخواهید یا جنگ؟
و مردم عامی گفتند دیگ و اقتصاد!! ولی آنچه رخ داد جنگ بود!
بله! ... هیچ صلحی در تاریخ بدون آمادگی برای جنگ و هزینه
برای امنیت ماندگاری ندارد؛
و این داستان همچنان ادامه دارد...! )

در کل خیلی جذاب بود اصلا فکر نمیکردم این قدر ازش خوشم بیاد. پیشنهاد میکنم حتما بخونیدش.

این کتاب اولین کتابی بود که درباره صلح امام حسن (ع) خوندم. و چقدر عااااااااالی بود. متن کتاب بسیار روان و ساده بود. در حدی که افسوس خوردم چرا زودتر شروعش نکردم.
در ابتدا با جبهه گیری کتاب را می خوندم چون فکر می کردم نویسنده فقط قصد راضی کردن مخاطب را دارد چرا که همیشه فکر می کردم امام حسن(ع) هم باید تحت هر شرایطی مثل امام حسین(ع) انتخاب می کرد و می جنگید.
ولی کتاب اصلاً این طور نبود. نویسنده در ابتدا کامل شرایط سیاسی اجتماعی و فرهنگی جامعه امام حسن(ع) را توضیح می‌دهد. بعد با دلیل و سند همه مدارک را تحلیل و بررسی می کند تعدادی را قبول و تعدادی را رد می کند و بعد این خواننده است که با آشنایی با همه این دلایل و شرایط امام حسن را تشویق می کند و به خودش می بالد که شیعه چنین امام با سیاست و مدبری است.
امامی که در سخت ترین شرایط صحیح ترین تصمیم را گرفت تا بتواند دشمنش را رسوا کند.
نقطه قوت دیگر کتاب ترجمه روان آن است که توسط حضرت آقا در ایام جوانی ایشان انجام شده و ایشان سعی کردند از بهترین کلمات معادل در زبان فارسی استفاده کنند که منتقل کننده نظر نویسنده باشد.
کتاب نقاط قوت دیگری هم دارد و آن داشتن فهرست نمایه ها، احادیث، روایات، مکان ها و اشخاص است که کار را برای محققان آسان می کند.
خوندن کتاب را به همه توصیه می کنم. چرا که شاید این تنها کتابی است که درباره زندگی سیاسی امام حسن(ع) وجود دارد و اینقدر کامل است. امامی که نه تنها در زمان خودش بلکه حتی الان هم مظلوم واقع شده و هنوز هم اکثر مسلمانان شناخت درستی از او ندارند.

و اما طراحی جلد:
طراحی جلد هم شکیل و وزین است و در حد کتابی از این سبک هست.

و در پایان:
راستی نیست تو را شمع و چراغ و حرمی
نکند سائلی آمد حرمت بخشیدی

قصه های مجید از جمله کتاب هایی که از خوندنش پشیمان نمی شوید. و به احتمال زیاد تعداد زیادی از شما هم با فیلم داستانی آن خاطره دارید. هر چند که فیلم داستانی با کتاب اصلی تفاوت های زیادی دارد.

کتاب مربوط به ادبیات طنز کودک و نوجوان است و نویسنده عزیز کتاب هم به خاطر نوشتن این کتاب در سال 1992 جایزه جهانی هانس کریستین اندرسون را کسب کرده است. این جایزه یکی از جوایز مربوط به داستان نویسی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.
کتاب در کل داستان زندگی و خاطرات پسر بچه ای نوجوان و اهل کرمان  است که نه ابرقهرمان است و نه شخصیت ویژه ای دارد یه نوجوان ساده و معمولی و حتی فقیر و یتیم و البته درس نخوان است که حتی تجدیدی هم می آورد. اما در کتاب خبری از تاریک نمایی زندگی فقیرانه و ساده نیست. این زندگی مشکلات خودش را دارد ولی به هر حال طی می شود و مجید در خلال این روزگار به دنبال آرزوها و خیالات خودش است.
سبک کتاب طنز کودک و نوجوان است ولی اصلا به لودگی و بی ادبی ختم نمی شود اما خنده را بر لب هر خواننده ای می آورد.
در مقایسه با چند کتاب طنزی که به تازگی خوندم دلنشین تر و صمیمانه تر و موقر بود.

با تشکر از آقای کیومرث پور احمد که از این کتاب داستانی سریالی تهیه کردند و باعث شدند شخصیت مجید و بی بی در ذهن من عینیت داشته باشند. 😊
در ضمن خیالتون راحت فیلم داستانی قصه های مجید اصفهانی با خود کتاب قصه های مجید کرمانی تفاوت هایی دارد و عینا شبیه هم نیستند. پس از جذابیت کتاب چیزی کم نمی شود.

در این کتاب یزدانی خرم، بر خلاف دو کتاب قبلی، داستان هاو شخصیت های مختلف گوناگونی را روایت نمی کند و شخصیت ها و داستان ها در این کتاب به شدت کاهش پیدا می کند.
کتاب در کل روایت داستان زندگی یک خانواده 7 نفره است که به صورت های گوناگون هر 5 فرزند خود را در طول چند ماه از دست می دهد و البته با چند شخصیت جانبی و دو روح سرگردان کتاب های قبل، که در این کتاب یکی از ارواح به طور کامل معرفی می شود. داستان این کتاب هم در سال‌های دهه 60 روایت می شوند.

اما من دو کتاب قبلی رو بیشتر دوست داشتم. البته این کتاب هم جذابیت هایی داشت به خصوص داستان اول این 5 برادر. ولی داستان های بعدی به جذابیت اولی نبودند.
 جذابیت دیگر کتاب وجود و حضور شخصیت ها و حتی بعضی از مکان های دو کتاب قبلی در این کتاب بود.

جذابیت دیگر کتاب برای من اشاره به وجود اقلیت های دینی کشور در این رمان بود. در این کتاب هم ارمنی ها حضور داشتند و هم صائبی ها که من به خاطر موضوع پايان نامه ام این ذکر نام را دوست داشتم.

در کل احساس میکنم نویسنده به دلیل سالها کار کردن در روزنامه و روبه رویی با اخبار مختلف(به گفته خودشان) دوست داشته تمام این حوادث را در قالب داستان هایی با هم مرتبط کند و داستانی خیالی و جذاب را روایت کند که به نظر من در هر 3 کتاب موفق هم بوده است ولی خب، به خاطر تلخ و سیاه بودن اکثر حوادث واقعی، داستان های روایت شده تاریک و سیاه می شود.
هر چند که به نظرم داستان این کتاب در آخر خوب از کار در نیامد. بعضی از خوانندگان هم اعتقاد به نمادگرایی و سمبلیک بودن بعضی از روایت های این کتاب دارند که البته جای تامل دارد.

کتاب مناسب سن 9 سال تا نهایتا 13 سال است. ولی من برای کمک به یکی از دوستان که ادبیات کودک می خواند و درباره این کتاب نظر می خواست قصد دارم هر سه جلد این مجموعه را بخوانم و سعی دارم در طول خواندن کتاب نگاهی مناسب سن مخاطب اصلی کتاب داشته باشم و با این دید به کتاب نگاه کنم.

3⃣معرفی جلد سوم:
جلد سوم این مجموعه، به خاطرات آیدا در اولین  تابستان بعد از شروع تحصیلش می پردازد. تابستانی که او سعی می کند خیلی به قول خودش خفن اون رو بگذرونه. داستان های این جلد متوالی و پشت سر هم است و داستان های ابتدایی طنز بیشتری دارد ولی داستان های آخر کتاب چندان جذاب نیست.
به نظرم این کتاب برای سنی مناسبه که به طور کامل بیان طنز را از غیر طنز تشخیص بدهد در غیر این صورت خیلی بد آموزی دارد. ☺️

در کل فکر نمی‌کنم این مجموعه چندان جذابیتی برای مخاطب خودش داشته باشد. چون این گروه سنی اکثرا به دنبال داستان تخیلی و یا داستان هایی با یک ابرقهرمان هستند. اگر هم به دنبال طنز باشند فکر نمی‌کنم این مجموعه را زیاد بپسندند.

البته همچنان:
✅صفحه آرایی کتاب بسیار جذاب بود و نقش زیادی در جذب مخاطب خاص کتاب دارد. (به خصوص هنگام خرید کتاب) که نقطه قوتی برای کتاب محسوب می شود.

طراحی جلد کتاب هم همچنان برای مخاطب خاص کتاب جذاب و خوب است.

متاسفانه هنوز کتاب کاپتان زیرشلواری رو نخوندم به همین خاطر نمی تونم الان این دو کتاب را با هم مقایسه کنم.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

بریده‌های کتاب

نون و القلم
بریدۀ کتاب

بابام در اومد گفت: غرضم این بود که تمام حرف های دنیا سی و دوتاست. از الف تا ی. از اول بسم الله تا تای تمت. حالا فهمیدی؟ می خواهم بگم از آنچه خدا گفته و توی کتاب‌های آسمانی پیغمبران نوشته، تا حرفهایی که فیلسوف ها گفتند و شعرا توی دیوانهایشان ردیف کردند، تا آنچه شما بچه مکتبی ها می خونید و من تمام عمرم برای مشتری هام نوشتم همه حرف و سخن های عالم از همین سی و دوتا حرف درست شده. به هر زبانی هم که بنویسی: ترکی یا فارسی یا عربی یا فرنگی. گیرم یکی دوتا بالا و پایین بره. اما اصل قضیه فرق نمی کند. هرچی فحش و بدوبیراه هست. هرچی کلام مقدس داریم، حتی اسم اعظم خدا که این قلندرها خیال می کنند گیرش آوردند، همشون را با همین سی و دوتا حرف می نویسند. می خواهم بگم مبادا یک وقت این کوره سوادی که داری جلوی چشمت را بگیرد و حق را زیر پا بگذاری. یادت هم باشد که ابزار کار شیطان هم همین سی و دوتا حرف است. حکم قتل همه بی گناهان و گناهکاران را هم با همین حروف می نویسند. حالا که اینطوره، مبادا قلمت به ناحق بگردد و این حروف در دست تو یا روی کاغذت بشود ابزار کار شیطان. آره پسرجان. وصیت بابام این بود. 😍

فعالیت‌ها

قلعه حیوانات