دنیای سوفی
دنیای سوفی
3.9
12 یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
بریدۀ کتابهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همهلیستهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همهیادداشتها
1403/3/9
1403/8/10
همونجور که از عنوان کتاب معلومه قراره یه قسمت داستان +یه قسمت فکت باشه. قسمت فکتشو که همه دوست دارن و از قبل مطمعن بودم قراره مطالب قشنگی و تازه ای رو بدونم مخصوصا که به شخصه عاشق اینجور مطالب و گفتگوهای علمی ای هستم و خوندن انسان خردمند و تاریخ بیخردی قبل این کتاب پیش زمینه جالبی بود. اما در مورد قسمت داستانی ماجرا قبل شروع داستان کامنتهای خوانندگان رو که خوندم همه ناراضی بودن و اون قسمت روسبک سری نویسنده و سطحی بودن داستان و خلاصه شکست گردر میدونستن. با این ایده وارد کتاب شدم ولی واقعا پسندیدم چرا که نویسنده سه دنیا رو برای ما بوجود میاره اولین دنیا سوفی و آلبرتو که تا یه جایی از کتاب اصلا تصور نمیکنی داخل ذهن دیگه ای باشن و چون با سوفی زندگی میکنی خودتو در مقام اون شخص میذاری اصلا خیالی به نظر نمیرسه جوری که دقیقا الان هستیم بعد نویسنده پا رو فراتر میذاره و میگه چی میشه اگه توی خواننده بدونی سوفی و آلبرتو در حقیقت در ذهن دنیای دوم ما قرار دارن و نتیجه ذهن سرگرد آلبرت و هیلده هستند، و تو کم و بیش نقش خداوند رو حدس میزنی که نویسنده سعی داره بهت بفهمونه، وحتی پارو فراتر میگذاره و این دنیا رو هم انعکاس یک ذهن دیگه میدونه اونجا که به هیلده میگه دنیای سومی هم وجود داره که میشه دنیای سوم دنیای من و تو یوستین گردر که این همه کاراکتر و خلق کرده..... و اونجا که میگه از کجا معلوم؟ ما همه تصوری رویایی در ضمیر خواب آلود دیگری هستیم..... و میگه وقتی همه این رو پی بردیم بهترین کار خاموشی است. قسمت حقیقت های تاریخی کتاب هم که از فیلسوفان یونانی و کشف اتم و دموکریت شروع میشه تا رسیدن به عصر رنسانس، عصر روشنگری، عصر رومانتیسم، زیگموند فروید و نیچه و ساتر و جنبشهای اگزیستانسیالیسم و جنبشهای اثر جدید.... یه بار خوندن این کتاب به نظرم کافی نیست 🌕
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1403/7/29
1403/4/14