معرفی کتاب دنیای سوفی اثر یوستین گوردر

در حال خواندن
387
خواندهام
1,841
خواهم خواند
1,923
توضیحات
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
کتاب حاضر، داستانی در مورد دختری به نام سوفی است که در آستانه پانزده سالگی نامه های جالب و نوارهای ویدئویی از شخصی به نام آلبرتو ناکس دریافت می کند که در آن ها سؤالات جالبی مانند جهان چگونه پدید آمده است، که آغازگر راه آموزش تاریخ فلسفه است، مطرح می کند. این نامه ها در ابتدا مطالبی در خصوص یونان باستان، سقراط و سؤالات اساسی زندگی بشری را عنوان می کند. پس از دریافت چند نامه سوفی و آلبرتو یکدیگر را ملاقات می کنند. موضوع صحبت های آنان عمدتاً نظریات فلاسفه یونان باستان، امپراتوری روم، قرون وسطی، رنسانس، عصر روشنگری، و موضوعاتی چون انقلاب های بزرگ و تا مسائل امروز بشری است.
بریدۀ کتابهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همهلیستهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همه1403/6/28
1403/6/27
1403/6/14
یادداشتها
1401/1/5
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
اول در مورد ترجمه بگم که فکر میکنم ترجمه آقای بازیاری(نسخه هرمس) از ترجمه آقای کامشاد بهتره. اما در مورد محتوا: داستان بر اساس یک ایده فلسفی بنا شده و در عین حال بستریه برای بیان تاریخ فلسفه. اما ایده فلسفی داستان بر اساس تفکیک بین سطح واقعیتی که نویسنده در اون به سر میبره و واقعیت داستان و شخصیت های اون بنا شده، شخصیت ها با توجه به نشانه های عجیبی که میبینند از این دوگانه مطلع می شوند و تلاش می کنند از درون واقعیت داستان فرار کنند و به سطح واقعیت نویسنده برسند که دست آخر به شکلی ناگهانی و نه چندان قابل قبول این اتفاق می افته.(یه چیزی شبیه به فیلم ماتریکس، البته فقط در این دوگانه مذکور) مخاطب بعد از خوندن کتاب به طور طبیعی به این فکر خواهد کرد که: نکنه ما هم تو داستان یکی دیگه باشیم؟ در فلسفی بودن این سوال شکی نیست(در فلسفه با عنوان شک دکارتی و معمای مغز در خم شناخته میشه، البته دکارت سعی داشت راه حل برون رفت از این شکاکیت رو پیدا کنه و به شک میکنم پس هستم رسید) و شکی نیست که نویسنده می تونه با داستانش ذهن مخاطب رو با یک پرسش مهم فلسفی درگیر کنه. بنابراین به نظرم به عنوان یک رمان فلسفی کارش رو انجام میده.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1403/4/14
1403/10/30
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
کتاب در 624 صفحه در قطع رُقعی و به صورت مشترک در نشر هوپا و نشر هرمس به چاپ رسیده است. نثر کتاب بسیار خوب و ویراستاری هم عالی است و خواننده از خواندن کتاب خسته نمیشود. لازم به یادآوری است که من نثر این مترجم را نسبت به آقایان کامشاد و سمساری، سادهتر و روانتر دیدم و تصمیم به خواندن آن گرفتم و بالاخره طلسم خواندن این کتاب پس از مدتها شروع چند صفحه و کنار گذاشتنش، شکسته شد. نمیدانم علت ناتمام ماندن کتاب در نوبتهای پیشین، نثر مترجم بود یا اینکه این بار کتاب فیزیکی و کاغذی در اختیار داشتم و خواندمش. کتاب داستان دختری به نام سوفی آموندسن اهل نروژ را روایت میکند که یک روز نامهای از فردی ناشناس دریافت میکند که چند پرسش اساسی و مهم در بارۀ زندگی و جهان و سرنوشت از او میپرسد. سپس پاسخ آنها را از طریق پست برایش میفرستد. در طول این نامهنگاریها و رفت و آمدهای سوفی به نزد معلم فلسفه، وی تاریخچۀ سه هزار سالۀ فلسفه را برای سوفی شرح میدهد و او را با بنیادیترین مسائل و پرسشهای فلسفی آشنا میکند. داستان از فلاسفۀ طبیعتگرای پیش از سقراط آغاز میشود و پس از سقراط و افلاطون و ارسطو و فلاسفۀ دیگر اروپایی، در نهایت به روزگار خودمان و قرن بیستم میرسد و سخن را به اتمام میرساند. نویسنده با وجود اینکه تلاش کرده سخنانش مستدل و متقن باشد، اما چون یک مسیحی و یک اروپایی است؛ در بعضی جاها، به دلیل اطلاعات ناقص و نادرستش از جادۀ انصاف خارج شده و یکسویه قضاوتهای نادرستی را در بارۀ برخی کشورها و برخی افراد مرتکب شده است. و اما اسامی برخی از اندیشمندان و فلاسفهای که از آنان در این کتاب جالب و خوب ـ با وجود مسائل و مشکلات و برخی موضعگیریها و یکسونگریها و نقاط ضعفش ـ سخن رفته، بدین شرح است: «تالس - آناکسیماندر – آناکسیمنس – پارمنیدس – هراکلیتوس – امپدوکلس – آناکساگوراس – دموکریتوس – سقراط – افلاطون – ارسطو – دکارت – اسپینوزا – لاک – هیوم – بارکلی – کانت – هگل – کییر کهگور – مارکس – داروین – فروید – نیچه – مارکس – انگلس – سارتر و ... .» داستان اصلی؛ داستان زندگی سوفی و خانوادۀ او است و داستانهای فرعی دیگر، از زندگی فلاسفۀ پیش از سقراط و افلاطون و ارسطو آغاز شده و تا فلاسفۀ امروز ادامه مییابد که بسیار جذاب و شنیدنیاند. همچنین ماجراهای مربوط به تاریخ و جغرافیای شهرها و کشورها که در کتاب مطرح میشود، بسیار جذاب و خوب بیان شده و خواننده را جذب میکند و به ادامۀ مطالعه تشویق میکند و هر یک از این داستانهای فرعی مربوط به روزگار گذشته، هم بسیار جالبند و هم به پیشبرد داستان اصلی کمک میکنند. در مجموع کتاب یک رمان نوجوانانۀ خواندنی و جالب است که هم برای نوجوانان و هم کسانی که فلسفه نخوانده و با آن آشنا نیستند، بسیار جالب توجه و خواندنی است و از خواندنش لذت خواهند برد.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.