دنیای سوفی
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
در حال خواندن
178
خواندهام
861
خواهم خواند
353
نسخههای دیگر
نمایش همهتوضیحات
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
دنیای سوفی (به نروژی: Sofies verden) یک رمان فلسفی اثر یوستین گردر نویسنده نروژی است که چاپ اول آن در سال ۱۹۹۱ میلادی در نروژ منتشر شد. این اثر داستانی است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح می کند. این کتاب تاکنون به ۵۹ زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان، توجه بزرگ سالان را هم بخود جلب کرده است. از روی کتاب دنیای سوفی فیلمی به همین نام ساخته شده است. کتاب با روایت سوم شخص به ماجراهای «سوفی آموندسن»، دختر چهارده ساله? نروژی می پردازد که با مادرش زندگی می کند. در ابتدای داستان... سوفی نامه هایی از یک فرستنده ناشناس دریافت می کند که در آن ها سؤال هایی مانند «تو کیستی؟» و «جهان چگونه به وجود آمد؟» نوشته شده اند. مدتی بعد او بسته های بزرگتری دریافت می کند که آغازگر یک دوره آموزش فلسفه برای او هستند. سوفی به زودی پی می برد که تمام بسته ها توسط «آلبرتو ناکس» برای وی ارسال می شوند. آلبرتو سوفی را قدم به قدم با تمدن یونان باستان، ظهور مسیحیت و تاثیر آن روی فلسفه یونانی، قرون وسطی و نیز دوران رنسانس، باروک و رمانتیسیسم آشنا می کند. در کنار این، ماجراهایی که بین سوفی و مادرش و دوستش به اسم یووانا رخ می دهد، به داستان لحنی شبیه داستان های نوجوانانه می دهد که خواننده را به دنبال کردن ماجرا ترغیب می کند. با تشکر از سایت زندگی خوب و تاپیک رمانهای کلاسیک نویسنده این کتاب،یوستین گُردر، در سال ۱۹۵۲ در نروژ بدنیا آمد. سالها در “برگن“فلسفه تدریس کردو پیوسته در فکر متن فلسفی ساده ای بود که بدرد شاگردان جوانش بخورد. چون متن مناسبی نیافت خود نشست و دنیای سوفی را نوشت. کتاب با استقبال غیره منتظره ای رو به رو گردید و در همان چند سال اول انتشار به بیش از سی زبان ترجمه شد و تا کنون میلیونها نسخه در جهان فروش رفته است. گُردر استناد ساده نویسی و ایجاز است. سه هزار سال اندیشه را در ??? صفحه می گنجاند ، وزیرکانه از قول گوته میگوید:«کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد تنگدست بسر می برد.» و چه راحت مباحث پیچیده فلسفه غرب را ، بی آنکه مبتذل شود به زبان ساده و شیوا و همه فهم بیان میکند: از جمله بهره جویی مسیحیت را از نظریه های افلاطون و ارسطو، ریشه گرفتن فرهنگ اروپایی را از فرهنگ سامی و هند_اروپایی، هگل را و بحث آنچه عقلی است ماندنی است، و دوران خود ما را و انسانِ محکوم به آزادی را وغیره و غیره. توجه داشته باشید که دنیای سوفی رُمان است،رمانی خودآموز، با طروح و بسطی گیرا و دلنشین درباره هستی.وعلت محبوبیت عجیب و پیگیر آن در سراسر جهان همین است.
کتاب هایی که به بیشترین زبان های دنیا ترجمه شده اند برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۰ ادبیات کودک و نوجوان ادبیات معاصر پرافتخارترین کتاب ها جایزه ی ادبیات نسل جوان آلمان فهرست برترین کتاب های اگزیستانسیالیسم برترین آثار داستانی با شخصیت اصلی زن ادبیات نروژ فهرست برترین رمان ها در بریتانیا ادبیات اگزیستانسیالیسم ادبیات داستانی پرفروش ترین کتاب ها پرفروش های ایران کتاب سیاههی صدتایی رمان (انتخابهای رضا امیرخانی) محبوبترین کتابها داستان فلسفی جایزه ی بانکارلا کتاب کودک دهه 1990 میلادی داستان معمایی
بریدۀ کتابهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همهلیستهای مرتبط به دنیای سوفی
نمایش همهیادداشتها
1400/6/8
51
1400/8/11
13
1401/1/5
اول در مورد ترجمه بگم که فکر میکنم ترجمه آقای بازیاری(نسخه هرمس) از ترجمه آقای کامشاد بهتره. اما در مورد محتوا: داستان بر اساس یک ایده فلسفی بنا شده و در عین حال بستریه برای بیان تاریخ فلسفه. اما ایده فلسفی داستان بر اساس تفکیک بین سطح واقعیتی که نویسنده در اون به سر میبره و واقعیت داستان و شخصیت های اون بنا شده، شخصیت ها با توجه به نشانه های عجیبی که میبینند از این دوگانه مطلع می شوند و تلاش می کنند از درون واقعیت داستان فرار کنند و به سطح واقعیت نویسنده برسند که دست آخر به شکلی ناگهانی و نه چندان قابل قبول این اتفاق می افته.(یه چیزی شبیه به فیلم ماتریکس، البته فقط در این دوگانه مذکور) مخاطب بعد از خوندن کتاب به طور طبیعی به این فکر خواهد کرد که: نکنه ما هم تو داستان یکی دیگه باشیم؟ در فلسفی بودن این سوال شکی نیست(در فلسفه با عنوان شک دکارتی و معمای مغز در خم شناخته میشه، البته دکارت سعی داشت راه حل برون رفت از این شکاکیت رو پیدا کنه و به شک میکنم پس هستم رسید) و شکی نیست که نویسنده می تونه با داستانش ذهن مخاطب رو با یک پرسش مهم فلسفی درگیر کنه. بنابراین به نظرم به عنوان یک رمان فلسفی کارش رو انجام میده.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
15
1401/1/16
10
1401/3/28
15
1400/11/21
8
1401/2/29
9