یادداشتهای عسکری فضل اله نژاد (43) عسکری فضل اله نژاد 1404/1/29 دلتنگی های نقاش خیابان چهل و هشتم (نه داستان) جی. دی. سلینجر 3.8 21 چرت و پرت! حالا یه سری بیان برای اینکه خودشون رو کنابخون و کتاب فهم اعظم جلوه بدن دو ساعت در وصفش بگن و بنویسن! ترجمه آقای گلشیری هم خیلی بد بود! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1404/1/22 بادبادک باز خالد حسینی 4.3 208 از روی اینکتاب ، فیلمی با همین نام ساخته شده به کارگردانی مارک فورستر کارگردان (جنگ جهانی زد) ولی من داستانش رو بیشتر دوست داشتم. ساده و روان و دوست داشتنی. ترجمه خیلی خوبی هم شده. 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1404/1/9 نقاش سکوت الکس میکیلیدس 4.1 117 فقط بگم که .وقتی به آخر کتاب رسیدم شوکه شدم! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1404/1/5 دروغ های کوچک بزرگ لیان موریارتی 4.1 14 اولین کتابی که در سال۱۴۰۴ خواندم. یک کتاب که شاید در دسته جنایی تقسیم بنده بشود ولی بنظرم هم جنایی بود هم روانشناسی هم اجتماعی هم آموزشی و... برای من که خیلی جالب و آموزنده بود. نویسنده از آنجا که خود یکزن است ، توانسته بخوبی زوایای پنهان و آشکار زندگی زنان را روایت کند. تا صفحات پایانی کتاب ، خواننده نمیداند که مقتول ( دقت کنید مقتول و نه قاتل) کیست! همانطور که در مورد کتاب خارجی دیگری که گفته بودم، این کتابها ،بهتر است بصورت فیلم دیده شود تا اینکه بصورت داستان خوانده شود. ترجمه کتاب (این نسخه ای که خواندم) کمی ضعیف بود. حتما توصیه میکنم که این کتاب را در لیست انتظار خود بگذارید. 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/12/28 آدمکش کور مارگارت اتوود 4.3 6 این کتاب رو در سفر و برای دو هفته تعطیلات از کتابخانه شهری که به مسافرت اومدم امانت گرفتم اما آنقدر جالب بود که چهار روزه تمام کردم. ظهری بردم کتابخانه که پس بدم کتابی دیگر بگیرم ولی کتابخانه بسته بود! حالا من موندم. یک هفته تعطیلات و بدون کناب! کتاب هم خوب نوشته شده و هم ترجمه عالی داره. اعتراف میکنم یک ساعت بعد از خواندن کتاب مجبور شدم جاهایی رو دوباره مرور کنم بفهمم آخرش چی شد! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/12/8 افسانه توتل امیرمحمد اعتمادی 4.0 1 خوب بودا ولی نشد اونی که باید بشه! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/12/2 همیان ستارگان: برگزینی داستانهای کوتاه ایرانی جلد 1 مصطفی فعله گری 3.3 1 مجموعه داستان هایی کوتاه از نویسندگان قدیمی ، سرتاسر ناامیدی و غم را منشر میکند. بعضی از داستانها هم واقعا مسخره و حوصله سر بودند. با این حال جلد دوم رو هم گرفتم تا بخونم!!! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/11/20 جاده ی رستگاری جان هارت 4.1 4 بعد از مدتها که کتاب ایرانی خواندم، گفتم برای تنوع یک رمان خارجی بخوانم که این کتاب جنایی معمایی را اننخاب کردم. هرچند خود کتاب و نویسنده اش افتخارات فراوانی را کسب کرده اند اما برای من به آن صورت که انتظار داشتم جالب نبود! اول اینکه این سبک معماها آنقدر تکراری شده که همان اوایل کتاب برایم حل شد! در این جنایتها معمولا کسی متهم اصلی است که خواننده نباید به فکرش هم برسد، همین مطلب پایان کتاب را لو میدهد! دوم اینکه این سبک داستان را باید بصورت فیلم سینمایی دید. یعنی به کمک موسیقی و تصویر ، داستان را پیش برد و در انتها بیننده را غافلگیر کرد . قالب کتاب و داستان اصلا مناسب این سبک نیست. و در انتها باید بگویم که هنر داستان سرایی فقط نزد ایرانیان است و بس! 0 1 عسکری فضل اله نژاد 1403/10/30 کافه پیانو فرهاد جعفری 2.9 36 همان زمان که این کتاب سر زبانها افتاده بود قصد داشتم بخوانم که حواشی نویسنده باعث شد تا این اواخر خواندنش را به تاخیر بیاندازم. الان که خواندم خوشم آمد. در حقیقت به جرأت نویسنده (نه در بیان ممیزی هایی که آن زمان بیانش جرأت میخواست) بلکه در بیان شجاعانه هرآنچه که در ذهنش میگذشت آفرین میگویم. همه ما افکاری (در روایط اجتماعی روزانه و یا حتی در خلوت خود) در ذهن داریم که از به زبان آوردن آن واهمه داریم اما این نویسنده بدون هیچ ترسی از آشکار شدن نیت درون ، آن را به روی کاغذ آورد. 0 2 عسکری فضل اله نژاد 1403/10/15 آوای صحرا عبدالرحمان اونق 3.5 1 نمیدونم چطوره که چند وقتی هست کتابهای ترکمن صحرا به تورم میخوره! کتاب آوای صحرا در کل بدک نبود داستان خوبی دارد، آخرها جالب تر هم میشود ،اما با وحود اینکه داستان ترکمنی است، اسامی ترکمنی است، اتفاقات و رسم و رسوم هم ترکمنی است اما روایت داستان انگار توسط یک فارس زبان بیان میشود بر خلاف کتابهای مرحوم ابراهیمی و یا کتابی که اخیرا خوانده ام (یورت آقای میرکاظمی) که خواننده با تمام وجود در میان ترکمنها زندگی میکند اما آقای اونق (نویسنده این کتاب) نتوانست این حس را به خواننده القاء نماید. شاید عدم استفاده زیاد از کلمات و اصطلاحات ترکمنی سرعت خوانش خواننده را بالا ببرد اما همان حس بودن در میان داستان و ترکمن صحرا _که حلقه گمشده این کتاب است_ از بین میرود و این خوب نیست. 0 3 عسکری فضل اله نژاد 1403/10/5 وقت معلوم مهدی کفاش 3.6 4 موندم چی بگم در وصف این شاهکار ! لذت بردم از موضوع از داستان از نویسندگی .... 0 5 عسکری فضل اله نژاد 1403/10/2 یورت سیدحسین میرکاظمی 4.0 1 اگه علاقمند به کتابهای نوشته شده در مورد ترکمن صحرا هستید، حتما حتما این کتاب را بخوانید. داستان خوب با داستان سرایی عالی از نویسنده گرگانی و واقعا توانا جناب آقای میرکاظمی که خود اهل گرگان هستند. فکر نمیکردم کسی بجز مرحوم نادر ابراهیمی بتواند اینچنین با قلم بازی کند و از ترکمن بگوید. 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/9/17 خلوت مدیر علی اکبر والایی 3.6 3 به عنوان یک فرهنگی بنظرم نویسنده به خوبی از پس روایت داستان وضعیت آموزش و پرورش در زمان طاغوت ، برآمده است. اتفاقات مختلف که همشان جالب هستند و به سرعت شکل میگیرد و میگذرد. حاشیه و اضافه ندارد. توصیه به خواندن برای علاقمندان این سبک. 0 2 عسکری فضل اله نژاد 1403/9/17 نشانی روی آب و رد کبوترها: رمان زهره یزدان پناه 4.0 1 خوب و قشنگ نوشته شده بود. تعجب کردم از بابت اینکه انتشارات این کتاب نشر سوره نیست! داستان از قبل از انقلاب شروع میشود و تا همین سالهای اغتشاشات ادامه داره. هرچند بنظرم زیادی طولانی کرد و میتوانست نا همان اتفاقی که حرم امام رضا افتاد، داستان تمام شود. 0 1 عسکری فضل اله نژاد 1403/8/28 زنی با کفش های مردانه محمدعلی گودینی 1.0 1 چرت و پرت! مزخرف! از انتشارات سوره بعید بود. 0 2 عسکری فضل اله نژاد 1403/8/28 قهوهی سرد آقای نویسنده روزبه معین 3.1 118 خوب بود. فقط آخرش ... امان از این آخر ها، آخر فیلم، آخر داستان ... 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/3/25 آقادار مریم سمیع زادگان 2.5 1 این کتاب از کتاب قبلی (من رعنا هستم)که از همین نویسنده خواندم بهتر بود. اما پایان بسیار بدی داشت. 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/3/22 من رعنا هستم مریم سمیع زادگان 0.8 2 چرت و مزخرف! متن دیالوگ یک استندآپ کمدی هست و دیگر هیچ! متاسفانه کتاب دیگر ی از همین نویسنده هم گرفتم، مجبوری باید بخوانم! امیدوارم به بدی این نباشد. 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/3/18 زخم و افغان سیدهاشم حسینی 5.0 1 داستان «شیرجان» پیرمرد افغانی و رویارویی اش با سربازان روس. همانطور که نویسنده در مقدمه اشاره میکند، اوایل خواندن کتاب کمی مشکل است بخاطر استفاده از کلمات افغانی، اما بعد از خواندن حدود بیست سی صفحه ، دیگر مشکلی برای خواندن نخواهید داشت. (یک لغت نامه مختصر و مفید هم در پایان کتاب قرار داده شده) زبان شیرین افغانی و مهارت نویسنده در توصیف زمان و مکان، شما را مجاب میکند که یک نفس کتاب را به اتمام برسانید. این سبک نویسندگی را که در اغلب کتاب های انتشارات سوره وجود دارد ، بسیار دوست دارم. گویی با کلمات جادو میکنند.اصلا لذت خواندن کتاب به همین نوع نویسندگی است وگرنه که همان فیلم دیدن داستان، راحت تر و کم وقت گیر تر است! 0 0 عسکری فضل اله نژاد 1403/3/17 کوری 4.0 16 این کتاب رو قبلا خوندم. دوران جوانی! موضوع جالبی داشت. هر وقت یادش میفتیم میگم اگه واقعا دنیا اینطوری بشه چکار کنم!؟ 0 0