یادداشت‌های اسما (28)

اسما

3 روز پیش

سرباز روز نهم
          📚سرباز روز نهم
این کتاب، چهارمین کتابی بود که درمورد زندگی شهید مصطفی صدرزاده می‌خوندم و میتونم بگم کامل ترین و بهترینشون بوده.
در کتاب خاطرات مربوط به کودکی و فعالیت هاشون در دوران نوجوانی و جوانی ، ازدواج ، طلبگی وشیوه کسب درامدشون بیان شده بود. فعالیت های فرهنگی شهید نسبت به دیگر کتاب های زندگینامه بیشترین جزئیات رو داشت که برای الگوگیری مناسب بود. در بخش مربوط به اعزام به سوریه جزئیات یکسری از عملیات هایی که شهید در اونها اسیب دیدن یا فرماندهی عملیات رو به عهده داشتن بیان شده بود و جوری نبود که خواننده گیج یا کسل بشه و سیر زمانی حوادث با وجود مصاحبه کننده ها متعدد رعایت شده بود.
مصطفی صدرزاده یه سربازی واقعی برای اسلام بود. کسی که وقتی پاش رو در هر مسیری می‌گذاشت ، اول از همه رضایت خدا رو در جزئی ترین و پیش پاافتاده‌ترین مسائل در نظر می‌گرفت و اون کار رو به بهترین حالت ممکن به انجام می‌رسوند.
اگر میخواید در محیطی که هستید کار فرهنگی کنید و روی دیگران تاثیر مثبت بگذارید ، حتما حتما درمورد شیوه فعالیت های فرهنگی این شهید و دغدغه هاشون بخونید و کارهای این شهید رو الگوی خودتون قرار بدید.
 یادم رفت جالب ترین و مهم ترین ویژگی این کتاب رو بگم
کنار یکسری از خاطرات ، کیو ار کدی قرار داره که میتونید فیلم های مربوط به اون خاطره رو ببینید که شاید قبلا جای دیگه ای ندیدید.
و اینکه اگر می‌خواید بهتر این شهید رو بشناسید پیشنهاد میکنم در کنار این کتاب ، کتاب اسم تو مصطفاست رو هم بخونید که مکمل این کتابه وخواندن رنج ها ، خاطرات و همراهی های همسرشون با شهید صبر و استقامت در مسیر رو بهمون یاد میده .
        

0

اسما

1403/6/8

داستان بریده بریده: داستانی پژوهشی از حادثه کربلا
          چندماه پیش می‌خواستم کتاب رو بخرم اما قیمتش وحشتناک بود تا اینکه تصادفا این کتاب رو تو دانشگاه دیدم و قرض گرفتمش.
یه کتاب مقتله که داستان رو از مرگ معاویه شروع میکرد و بعد از رسیدن اهل بیت به مدینه تموم میشد و پر از نشنیده ها و اطلاعات تاریخی جدیدی بود که نمی‌دونستم و از این نظر ارزش خوندن داره اما طرز بیان نویسنده، مخصوصا اوایل مطالعه کتاب ادم رو خیلی اذیت می‌کرد و من یه جاهایی حس می‌کردم دارم رمان اینترنتی میخونم:/
البته کم کم عادت می‌کنید و لحن کتاب موقع بیان مسائل مربوط به کربلا جدی تر میشه طبیعتا .
پشت جلد کتاب هم گفته شده بود که برای ارتباط بیشتر مخاطب با کتاب، داستان رو به صورت خیلی خیلی خودمونی و محاوره‌ای و پر از شوخی‌های عجیب بیان کردن که من این موضوع رو نمی‌پسندیدم و یه جاهایی کلافه می‌شدم بابتش
ولی شاید اگر این سبک نوشتار رو یه نوجوان امروزی بخونه براش خیلی جذاب باشه 🤷‍♀ 
دلم می‌خواست لااقل سخنان ائمه رو جدی و ادبی بیان میکردن تا احترام و اهمیت بیشتری به سخنانشون گذاشته بشه 
اما درکل با خوندنش اطلاعاتم خیلی بالاتر رفت و از مقتل قبلی ای که خونده بودم یعنی کتاب روضه خیلی مفصل تر همه چیز رو توضیح داده بود.
پ.ن: توطاقچه تخفیف۵۰درصدی خورده و ۵۱۴ صفحه اس 
        

0

اسما

1403/5/21

عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست
          اضافه گویی های کتاب زیاده و راهکار عجیب غریبی برای کنار اومدن با سوگ نمیده  اما کتاب خوبی بود برای من چون
هدفش بیان این نکته است که  در فرهنگ ما(چه امریکایی چه ایرانی ) دید درستی درباره سوگ وجود نداره و همه توقع دارن ادم‌ها بعد از ۴۰ روز به زندگی عادیشون برگردن و بعد از یکسال همه چی رو فراموش کنن 
ادم‌ها تو ناخوداگاهشون فکر میکنن که مرگ برای همسایه‌اس درحالی که اینطور نیست و همه ما سوگ رو تجربه کردیم و خواهیم کرد
پس کنار اومدن باهاش مهارتیه که هر انسانی باید یاد بگیرتش 
این کتاب یه کتاب روانشناسی نیست بلکه بیشتر یه کتاب برای همدردی با فرد سوگواره
خوندنش باعث میشه بفهمید که اگر دیگران این احساساتی رو که الان دارید تجربه میکنید درک نمی‌کنن به این معنی نیست که شما عجیبید 
بلکه جامعه و مردم (حتی کسانی که خودشون یه زمانی سوگوار بودن) نمیخوان بروزشون بدن و بپذیرن‌اشون.
و درنهایت با خوندن تجربه دیگران از سوگ ، شما دید بهتری پیدا می‌کنید و یاد میگیرید چطور باید با فرد سوگوار برخورد کنید! 
        

2

اسما

1403/5/20

علی از زبان علی، یا، زندگانی امیرمومنان علی (ع)
          کتاب خوبی بود اما وقایع رو به کاملی کتاب ترجمه الغارات توضیح نداده بود و اگر خیلی وقایع تاریخی رو نمیدونید و قصد دارید خیلی دقیق بدونیدشون بهتره اول الغارات رو بخونید.
البته برخلاف الغارات که درمورد حکومت حضرت علیه ، این کتاب زندگیشون رو از تولد بیان میکنه و درمورد جنگ هایی مثل احد و خندق و بدر هم توضیح داده بود.
نویسنده کتاب دکترای ادبیات داشتن و همونطور که از تیکه کتاب هایی که گذاشتم مشخصه ، متن کتاب ادبیه ولی خیلی روانه و کلمه سختی توش وجود نداره که معنیش رو ندونیم.
در انتهای کتاب دوتا نامه آورده بودن
یکی نامه حضرت علی به امام حسن و دیگری نامه ایشون به مالک اشتر 
که من تابه حال این نامه هارو نخونده بودم و فوق العاده بودن و واجبه که حتما بخونیدشون.
ویژگی ای که کتاب داشت و من دوسش داشتم این بود که نویسنده تحلیل خودش از یک سری از وقایع رو هم گفته بود و برای مسائلی مثل شهادت و ضربت خوردن حضرت علی گفته های چند منبع مختلف رو آورده بود(من فک میکردم فقط یه نقل وجود داره درحالی که تاریخ نویس های مختلف حرف های متفاوتی زده بودن). 
        

1