معرفی کتاب انعطاف پذیری هیجانی اثر سوزان دیوید مترجم سوما فتحی

انعطاف پذیری هیجانی

سوزان دیوید و 1 نفر دیگر
4.4

1394/10/11

کتاب انعطاف پذیری هیجانی، سوزان دیوید.

rahilediba

rahilediba

1403/9/7

وقتی به فصل سوم کتاب رسیدم
از خودم پرسیدم:
چگونه می‌توان با از نو نگاه کردن بقا پیدا کرد؛
مگر نه اینکه تجربیات آدمی به او کمک می‌کند از چالش‌ها جان سالم به در ببرد؟
قضاوت نکردن بر اساس زندگی زیسته می‌تواند برای آدمیزاد تهدید آمیز باشد، به همین خاطر هست که با ترجیح می‌دهیم به همان دسته بندی های قبلیمان اعتماد کنیم تا بخواهیم از نو نگاه کنیم!
اما امروز فهمیدم
اصیل بودن در کنار از نو نگاه کردن می‌تواند میان ما و دنیای اطرافمان رابطه سالمی ایجاد کند.
مشکل من با دنیای اطرافم به نظر می‌رسد همیشه همین بوده است؛ قضاوت کردن بر اساس دسته بندی‌های قبلی ذهنی، که هر بار دنیایم را محدود تر می‌کرد.
من آدم ها را بر اساس اشتباهاتشان و رویدادهای زندگیم را بر اساس خطاهایم دسته بندی می‌کردم و این زندگی را برایم سخت کرده بود.
اما حالا می‌دانم؛
آدم ها و اتفاقات هر چقدر هم که باهم نقاط مشترک داشته باشند، هر کدام جدید هستند و من باید هر آدمی را با ویژگی‌های منحصر به فردش و هر اتفاق را با عناصر جدیدش قضاوت کنم.
حالا به نظر می‌رسد هر آدمی لایق یک شانس و نگاه تازه از سمت ما است‌؛
چرا که هر آدمی با ویژگی‌هایش تعریف می‌شود، نه فقط یک ویژگی خاص که پیشتر ما را آزرده بود!
و یک اتفاق می‌تواند برای ما تجربیات تازه به همراه داشته باشد، هر چقدر هم که قبلاً زندگی را برایمان سخت کرده بود.

👤 راحـیلِ  دیبا

همین که چشمم به عنوان این کتاب افتاد، معرفی‌ای که ازش جلوی چشمم بود رو خونده و نخونده تصمیم گرفتم که بخرمش و انجام این کار ،تمام مدتی که به تعویق افتاده بود اونقدر توی ذهنم جولون داد و از پیش چشمم کنار نرفت تا آخر یه روز در برابر اونی که درونم بود و بهش نیاز داشت سر تسلیم فرود آوردم و سفارشش دادم و چه کار خوبی کردم و چه خوبه اگه آدم بتونه با همۀ اونایی که بهشون نیاز داره روبه‌رو بشه.

نویسندۀ این کتاب «سوزان دیوید» عضو هیئت علمی گروه روان‌شناسی دانشگاه هاروارده؛ پس ما اینجا با چیزی بیشتر از شرح و تفصیل محتویات سخنرانی‌های انگیزشی و تجربی روبه‌روییم.

همونطور که از اسم کتاب برمیاد، درمورد انعطاف‌پذیری هیجانی و راه‌هایی که به یادگیری و به‌کارگیری‌اش توی زندگی کمک می‌کنه صحبت شده؛ انعطاف‌پذیری هیجانی و مسیر رسیدن بهش و چیزایی که خلافشه و خیلیامون خیلی عادی تو زندگیمون به‌کار می‌گیریمشون و نمی‌دونیم که چه تاثیرات مخربی می‌تونه رومون داشته باشه.

این کتاب، کتاب ارزشمندی بود اما توجهی که بهش شده (نمی‌دونم باید به ترجمه گیر بدم یا ضعفش رو به نداشتن ویراستار نسبت بدم) ناامیدم کرد. یه جاهایی واقعا انگار هیچ‌کسی نبوده تا دوباره بعضی از اون جمله‌ها رو بخونه و ببینه اصلا قادرن معنایی که قراره منتقل کنن رو برسونن یا نه؟ و همین بود که این کتاب رو تبدیل به کتابی کرده بود که خوندنش رو -جدا از زمانی که برای تفکر نیاز داشت- طولانی‌تر می‌کرد.

نکتۀ دیگه توضیحات اضافه‌ای بود در برای هر فصل وجود داشت و در انتهای کتاب آورده شده بود و شامل توضیحات و ارجاعات به منابع خارجی بود و میشد اون توضیحات فارسی رو در پانوشت آورد و ارجاعات رو همونجا باقی گذاشت؛ اینطوری خوندنش راحت‌تر بود.

در نهایت این کتاب برای من کتاب ارزشمندی بود چون در مورد موضوع مهم و ارزشمندی صحبت می‌کرد و چون چیزهای ارزشمندی رو بهم یاد داد. مطالعۀ این کتاب رو به شما، به‌عنوان انسانی که برای بهبود زندگی خودش ارزش و اهمیت قائله، پیشنهاد می‌کنم.

aidaheidari

aidaheidari

1403/9/16

خوشحالم از
        خوشحالم از اینکه وقت گذاشتم و  این کتاب رو مطالعه کردم چون واقعا ارزشش رو داشت و چیزای خوب و جدیدی ازش یاد گرفتم
اینکه اول کتاب یکم خشک و بی روح شروع شده بود که نمیشد راحت باهاش ارتباط گرفت ولی از فصل سه به بعد خیلی مطالب قابل فهم تر و جذاب تر شد و مثال های خوبی هم آورده بود برای فهم هر مطلب که میشه گفت آزمایش ها و ... با روانشناسی اجتماعی که توی زندگی درگیرشیم مرتبط بود و میشه گفت کلا مطلب اصلی 200صفحه بود چون هفتاد صفحه ی آخر فقط قدردانی و نوشتن منابع و ... بود
جایی که راجب درون ریزها و ذهن درگیرها صحبت کرده بود و ویژگی هاشونو گفته بود ، که اگر احساسات سرکوب شوند ناگهان به روش ناخواسته بروز می‌کنند (برون ریزی هیجانی)
فکر کردن به احساس: ذهن درگیری
پرت کردن حواس خود از افکار و مشغول فعالیتی دیگر شدن و تلاش برای مثبت اندیشی و اینکه مشکلی نیست : درون ریختن
ذهن درگیر بیشتر با هیجان ها مبارزه میکند و بیشتر هم در آن فرو میرود
هر دو روش شبیه مسکن اند و تنها موقتا مشکل را حل می‌کنند و باید به روش درست علت هیجان ها را بدانیم ...
توی قسمتی از کتاب که راجب احساسات نوشته بود انیمیشن ظاهر و باطن رو معرفی کرده بود که ترغیب شدم ببینمش و به نظرم این انیمیشن هم تکمیل کننده ی گفته های این کتاب بود که خیلی خوب احساسات و هیجان های مختلف شخص مثل ترس ، غم ، شادی ، حسادت ، اضطراب ، انزجار ، غرور ، خجالت ،  خشم و ... رو با ذهنی خلاق به تصویر کشیده بود و اینکه همه ی این احساسات ارزشمندن و با همکاری هم باعث شکل گیری هویت ما میشن و باید به تموم احساساتمون‌ وقت بدیم چون همشون مفیدند و قصدشون مراقبت از ماست ولی به تنهایی هیچ احساسی نمیتونه تصمیم بگیره که ما کی هستیم و ما رو بیش از حد درگیر خودش کنه ، دسته بندی رشته ی افکار ، دوست خیالی ، سرزمین تخیلات و خاطرات خوب خیلی به نظرم جذاب بود ، و این ویژگی های ما هستن که همشون دوست داشتنی اند و ما رو تبدیل میکنن به کسی که هستیم و ما باید بهشون افتخار کنیم
در کل این کتاب ایده های جدیدی رو به ذهنمون می‌رسونه که توی شرایط مختلف بهترین واکنش رو داشته باشیم و اگه با آرامش و دقت خونده بشه واقعا تاثیر خوبی رومون می‌ذاره ، پس خوندن این کتاب رو بهتون پیشنهاد میکنم

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

اسما

اسما

1403/8/9

اوایل کتاب به نظرم زیاد جالب نبود ولی هرچی جلوتر رفتم جذاب تر شد
همه‌امون میدونیم که خیلی از رنج‌هایی که تو زندگی تجربه میکنیم بخش عمده‌اش به خاطر هیجانات و نوع برخورد ما با اون اتفاقه
و یکی از اشتباهاتی که اغلب ماها مرتکبش میشیم اینه که به جای درست تجربه کردن اون هیجان ، یا بیش از حد درگیر اون هیجان میشیم یا از اساس انکارش میکنیم(چون بهمون گفته شده هیجانات منفی نباید وجود داشته باشن)
این کتاب به شما کمک میکنه که زندگی خودتون رو بهتر کنید و با زندگی کنار بیاید
چون هیچ کس نمیتونه تو زندگیش رنج و درد رو تجربه نکنه و از دستش قصر دربره
باید یادبگیریم چطور با هیجاناتمون کنار بیایم و به جای متوقف کردن زندگی ، با احساساتمون هرچقدرم سخت ، به راهمون ادامه بدیم
بخش جذاب کتاب به نظر من بیان تحقیقات و نتایج برخی از آزمایشات و مطالعات روانشناسی بود
در انتهای کتاب درمورد انعطاف پذیری هیجانی به کودکان به عنوان والد و انعطاف پذیری هیجانی در محل کار بحث شده بود.
اما به طور کلی مراحل انعطاف پذیری هیجانی رو اینطور گفته بود:
رویارویی با هیجان>فاصله گرفتن>دنبال کردن ارزش‌های خود>پیش رفتن>رشد.