معرفی کتاب چرا تو؟! اثر محمدرضا حدادپورجهرمی

چرا تو؟!

چرا تو؟!

3.5
38 نفر |
18 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

84

خواهم خواند

22

ناشر
حداد
شابک
9786229832707
تعداد صفحات
196
تاریخ انتشار
1400/1/2

توضیحات

کتاب چرا تو؟!، نویسنده محمدرضا حدادپورجهرمی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به چرا تو؟!

لیست‌های مرتبط به چرا تو؟!

نمایش همه

یادداشت‌ها

N.S

N.S

1404/2/18

           این کتاب واقعاً ناامیدم کرد.

چرا تو؟! در مورد اواخر حکومت امام علی (ع) و دوران امام حسن (ع) هست و نقش اصلی داستان، شمره! در واقع، شما قراره داستان زندگی شمر رو از کودکی تا شهادت امام حسن (ع) و همین‌طور وقایع اون دوران بخونید.

همین‌جا بگم اگه می‌خواید با خوندن این کتاب با امام حسن (ع)، حکومتشون و به‌طور کلی وقایع اون دوران آشنا بشید، باید بگم کاملاً در اشتباهید. از نظر من این کتاب نه‌تنها کتابی نیست که شما رو با اون دوران آشنا کنه، بلکه نیاز داره که از قبل اطلاعات خوبی از اون زمان داشته باشید تا با خوندنش گیج نشید.

و همین‌طور باید بدونید که فضای کتاب کاملاً با فضای ۱۴۰۰ سال پیش متفاوته. مثلاً شمر و دوستانش با تلفن با هم در تماسن، وسط جنگ با میکروفون قرآن می‌خونن (جریان سر نیزه کردن قرآن توسط سپاه معاویه)، توپ‌خونه و بی‌سیم و مواردی از این دست.

هدف نویسنده (تا جایی که من فهمیدم) این بوده که داستان رو به زبان امروزی و طوری بنویسه که تحلیل‌هایی از زبان کاراکترها ارائه بده و مخاطب بتونه اون دوران رو با زمان حال مقایسه کنه و تطبیق بده. اینکه مخاطب بتونه از اون داستان نتیجه‌هایی برای امروز بگیره و مسائلی درباره‌ی حال حاضر براش روشن بشه.

من هدف نویسنده رو تحسین می‌کنم، ولی چیزی که از آب دراومده رو نه!

من کتاب رو به سختی تموم کردم. شاید حتی اگر از قبل چیزی از اون زمان نمی‌دونستم، خیلی بیشتر کلافه می‌شدم و نصفه رهاش می‌کردم.

زبان امروزی داستان، خیلی جاها (برای من) بیشتر از اینکه کمک‌کننده باشه، اذیت‌کننده بود و اجازه نمی‌داد ارتباط خوبی با داستان بگیرم. ترجیح می‌دادم با همون حال و هوای قدیمی و متناسب با اون زمان نوشته شده باشه.
 ولی از طرفی هم، همین زبان امروزی باعث شد تحلیل‌ها و صحبت‌هایی که می‌شد، خیلی شبیه به مطالبی باشه که هر روز تو اخبار و کانال‌های مختلف می‌خونیم و از این جهت کمک می‌کرد راحت‌تر اوضاع سیاسی اون دوران رو با امروز تطبیق بدم (یه جاهایی احساس می‌کردم داره راجع به چند سال اخیر صحبت می‌کنه، نه ۱۴۰۰ سال پیش).

در ضمن، من با توجه به طرح جلدش انتظار داشتم خیلی بیشتر به نقش یهود اشاره بشه، ولی صرفاً اشاره‌هایی جزئی شد که بدونیم آره، اینا نقش داشتن.

در نهایت، من این کتاب رو پیشنهاد نمی‌کنم. اما اگر می‌خواید بخونید، حتماً حتماً حتماً قبلش در مورد سیره‌ی سیاسی امام حسن (ع) و وقایع اون دوران مطالعه کنید تا بتونید از تحلیل‌هایی که در کتاب هست و اتفاقاتی که داره می‌افته سر دربیارید.
        

6

          به جرات می‌تونم بگم که از معدود کتاب‌هایی بود که با سختی و زور تمومش کردم! تموم کردنم هم صرفا بابت این بود که بتونم اینجا بدون عذاب وجدان بد و بیراه بگم به کتاب!
نویسنده‌ی باتجربه‌ی ما (که خیلی از آثارش رو خوندم و شخصا اکثرش رو دوست داشتم)، بنا گذاشته بر یک ایده‌ی خرق عادت و با تلفیق دو دوره‌ی زمانی خیلی دور با هم (تلفیق محتوایی، ادبیاتی و حتی تکنیکی)، سعی کرده شرایط تکرارشونده‌ی تاریخ رو از هزار و خرده‌ای سال پیش با امروز تطبیق بده. و ای کاش این کار رو نمی‌کرد!
کتاب از ابتدا تا پایان بسیار گنگ نگارش شده، ضمن اینکه با زبان دو راوی کاملا بی‌ربط بهم این گنگی در روایت چند برابر شده. لحن نقل قول‌ها و روایت‌ها هم کاملا خلط‌شده و بهم‌ریخته‌ست و همین موضوع شکنجه‌ی مطالعه‌ی این اثر بد رو بیشتر می‌کنه. وضع وقتی بدتر میشه که بعد از دو زاویه از دو راوی مختلف، مخاطب انتظار داره که یا راوی جدیدی اضافه بشه یا دو روایت یه نقطه‌ای بهم برسن تا حداقل فرم قصه‌گویی رعایت بشه. اما در کمال ناباوری و البته به نظر من توهین به شعور مخاطب، مواجه می‌شیم با این جمله "آیا این داستان ادامه خواهد داشت؟"!!
واقعا به طور جد و موکدا به جناب حدادپور توصیه می‌کنم هرآنچه در کانال تلگرامی‌شون پست شده رو تبدیل به "کتاب" نکنن که هم برای اعتبار خودشون بده و هم واقعا مخاطب رو سرخورده می‌کنه.
واقعا با خوندن این اثر اذیت شدم، حقیقا سخت گذشت.
        

2

          روایت تاریخ به زبان امروزی
این کتاب با اشاره به پشت صحنه ها تاریخ امام حسن رو نقل میکنه. بیش تر ما فکر میکنیم مبارزه امام با بنی امیه با امضا صلح توسط امام تمام شده و به قولی معاویه مچ امام رو خوابونده، در حالی که چنین نیست. امام با امضا  قرار داد بنی امیه رو  انگشت به دهان گذاشت چرا که هیچ کس فکرش رو هم نمیکردایشون بخواد امضا کنه  و قصد داشتن از عدم  امضا امام برای اماده کردن اذهان عمومی استفاده کنند ولی.... 
هدف بنی امیه قبح زدایی و از بین بردن قداست امام معصوم در اذهان مردم بوده و حدس بزنید عامل و گرداننده این برنامه در داخل تشکیلات امام که بود...🤔🧐
پسر زن بز چران خیلی قبل تر از عاشورا حرکت خودش رو شروع کرده و با از بین بردن قداست معصوم در جامعه مردم را اماده روز بزرگ و ناگواری میکند.....
این کتاب رو به همه پیشنهاد میدم هم اونایی که تاریخ ائمه را قبلا یک دور خوانده اند هم انان که کتابی در باب ائمه نخوانده اند 
علی لعنت الله علی القوم الظالمین  
        

0