نوید نوروزی و 1 نفر دیگر
4.8

1400/10/14

بسم الله

کتاب سرباز روز نهم حاصل زندگی مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر شخصی است که می‌تواند در دوره حاضر، بی‌شک الگویی دست‌یافتنی باشد. او که از سال ۱۳۹۲ با ده‌ها ترفند پایش را به سوریه باز می‌کند، ظرف دو سال از چهره‌های محبوب و مؤثر مدافعان حرم می‌شود تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وامی‌دارد.

در این کتاب سعی کردیم شهید و زندگی‌اش را آن‌طور که می‌تواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان دهیم و نه صرفا روایتی ماورایی و صرفا معنوی و احساسی از شهید ترسیم کنیم. شاید گشتی در زندگینامه‌ها و خاطرات شهدا آنطور که نشر شده‌اند، ما را به این رهنمون کرد که: «ملموس و واقعی تصویر کنیم، نه دست‌نیافتنی!

آنچه شهدا را الگو می‌کند، همه زندگی ایشان است. در این کتاب نویسندگان سعی کرده‌اند جامعه را آن‌طور که هست نشان دهند؛ با همه خوبی‌ها و بدی‌هایش، با زیاد و کمش. به همین دلیل، زندگی مصطفی صدرزاده را کامل می‌خوانید؛ به محله‌اش نزدیک می‌شوید، به ریشه‌هایش و به زمانه‌اش می‌پردازد.

کتاب «سرباز روز نهم»؛ روایتی از زندگی و زمانه شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده که پژوهش و مصاحبه آن برعهده محمدمهدی رحیمی، پریسا وزیرلو، فرزانه مردی و تدوین آن برعهده نوید نوروزی و پریسا وزیرلو بوده و بازنویسی کتاب توسط نعیمه منتظری صورت گرفته است.

از آن جهت که مصطفای شهید در همین جامعه زیسته و با همین مشکلات یا بیشترش جنگیده و بر بن‌بست‌هایش فائق آمده است، برای مخاطب شیرین و افق‌گشاست. در واقع، اساسا ما با روایت شهید و زمانه‌اش، هم نقد کرده‌ایم و هم راه نشان داده‌ایم؛ چه اینکه شهدا مسیر امنی هستند برای صلاح و اصلاح.

کتاب حاضر لایه‌های پنهان معضلات و مشکلات را می‌گوید؛ چه اینکه زندگی مصطفی و زما‌نهاش ظرفیت این را دارد که بگوید کار فرهنگیِ وقفی، شدنی است و استوارتر از شبه‌کارهای نفتی و دولتی. زندگی‌اش این ظرفیت را دارد که معطل دستورالعمل‌های خشک و بی‌روح نماند که حیات دارد این نوع زندگی‌اش و حیات‌بخش است

استفاده از صوت‌های متعدد شهید که در موقعیت‌های مختلف ثبت شده نیز از ویژگی‌های این کتاب به‌شمار می‌رود؛ از سخنرانی شهید قبل از عملیات‌ها گرفته تا زمانی که برای دوستانش خاطره می‌گفته است. همچنین مصاحبه با برخی فرماندهان ایرانی جبهه مقاومت که شاید برای اولین و آخرین بار فرصت گفت‌وگو با ایشان فراهم شد نیز از جمله مطالب خاصِ کتاب حاضر باشد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سرباز روز نهم

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به سرباز روز نهم

نمایش همه

کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه بسیجی مدافع حرم شهید مصطفی صدرزاده است. او که از سال ۱۳۹۲ با ده‌ها ترفند پایش را به سوریه باز می‌کند، ظرف دو سال از چهره‌های محبوب و مؤثر مدافعان حرم می‌شود تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وا‌می‌دارد. این کتاب که حاصل زندگی مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر اوست که می‌تواند در دورۀ حاضر، بی‌شک الگویی دست‌یافتنی باشد. در این کتاب سعی شده شهید و زندگی‌اش را آن‌طور که می‌تواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو باشد، نشان داده شود و نه صرفاً روایتی ماورایی و معنوی و احساسی از شهید به تصویر کشیده شود. استفاده از صوت‌های متعدد شهید که در موقعیت‌های مختلف ثبت‌شده نیز از ویژگی‌های این کتاب به‌شمار می‌رود؛ از سخنرانی شهید قبل از عملیات‌ها گرفته تا زمانی که برای دوستانش خاطره بیان می‌کرده است. همچنین مصاحبه با برخی فرماندهان ایرانی جبهه مقاومت که شاید برای اولین و آخرین بار فرصت گفت‌وگو با ایشان فراهم شد نیز از جمله مطالب خاصِ کتاب حاضر باشد.

به سبک نوشته های شیما( شمسی) میخواهم بلند بنویسم اینکه کتاب از کجا شروع شد و با من چه کرد...
آقا مصطفی را از دوران نوجوانی میشناختم، اول با قرار بی قرار که با شیطنتهایش از خنده روده بر میشدم و بعد با اسم تو مصطفاست که از همان کتابهای سال کنکوریست...
همیشه برایم شخصیت جالبی داشت و بعد هر کتاب او تا چند هفته آنقدر میخواستم شبیهش شوم که حتی به لحن صدایم هم آن صدای غلیظ مردانه با تلفظ خاص حرف ( ر ) را میدادم...( اصولا آدم جو گیری ام😅)
و خواهرم هم که آقا مصطفی را میشناخت هر موقع سعی میکردم لحنم شبیهش شود سریع میفهمید و چپ چپ نگاهم میکرد🫠

گذشت و گذشت تا محرم امسال
سرباز روز نهم  جزو آن صد کتاب روی طاقچه ام بود که واضح است صرفا تزئینی هستند و معلوم نیست تا قبل از مرگم بخوانمشان یا نه...
شب علی اصغر(ع) تصمیم گرفتم بخوانمش...
کتاب پر حجمی است برای همین بیشتر توفیق شد در میان زندگی اش نفس بکشم....بارکدهایی که فیلمهای مرتبط با هر صفحه را گذاشته بود مثل جایزه بود برایم...
به قول آقا این کتاب کاملترین کتاب زندگی این شهید است.
اما این کاملترین هم با مطالعه شبانه روزی خواندن تمام شد و کاش کامل بودنش تا بینهایت ادامه داشت...

این کتاب باعث شد من چند روزی بنده بهتری برای خدا باشم، شاید این روزهای اصلاح شده بعد از مطالعه کتاب برای شما بیشتر باشد...بنا به بزرگی و کوچکی خودتان.

راستش هنوز هم دوست دارم لفظ ( ر ) را مثل آقا مصطفی ادا کنم.

Eunjin

Eunjin

1403/4/23

نوشتن از شهید صدرزاده سخت است. آقا مصطفی در کلمات و جملات نمی‌گنجد. باید کتاب را بخوانی و با او همراه شوی و شبیه‌اش شوی تا بشناسی‌اش.
برای همین شاید نوشته‌هایم شباهتی به مرور کتاب نداشته‌باشد و بیشتر شرح حال باشد.
با پویش "میم مثل مصطفی" با شهید صدرزاده آشنا شدم و متوجه‌شدم که شهید مدافع حرم است. دقیقا یادم نمی‌آید کتاب سرباز روز نهم کی پا به خانه ما گذاشت اما وقتی در کتابخانه‌مان به چشمم خورد، چشمم را گرفت و یک‌راست رفت در لیست کتاب‌هایی که باید بخوانم. اول دی ماه شروع کردم به خواندن. همکلاسی‌هایم که کتاب ۶۰۰ صفحه‌ای در دستم می‌دیدند با تعجب می‌پرسیدند :《چی‌جوری هم درستو می‌خونی هم کتاب؟ آخه ۶۰۰ صفحه تو دوران امتحانا؟؟》
تقریبا هر فرصتی که پیدا می‌کردم، قسمتی از کتاب را می‌خواندم و زمان و مکان تفاوتی برایم نداشت.
در ایستگاه اتوبوس، تو مدرسه، قبل از خواب، بعد از درس و...می‌خواندم و می‌خواندم و اشک می‌ریختم.
شهید صدرزاده خستگی‌ناپذیر و صبور بود، ناامیدی در وجود او وجود نداشت و دست‌ از فعالیت‌های جهادی برنمی‌داشت. تقریبا این یک ماه تمام فکر و ذکرم شده بود سرباز روز نهم! آقا مصطفی نذر حضرت عباس‌ بود و در روز شهادت علمدار کربلا هم شهید شد و چقدر برازنده‌اش است لقب سرباز روز نهم:)

اسما

اسما

1403/6/29

📚سرباز روز نهم
این کتاب، چهارمین کتابی بود که درمورد زندگی شهید مصطفی صدرزاده می‌خوندم و میتونم بگم کامل ترین و بهترینشون بوده.
در کتاب خاطرات مربوط به کودکی و فعالیت هاشون در دوران نوجوانی و جوانی ، ازدواج ، طلبگی وشیوه کسب درامدشون بیان شده بود. فعالیت های فرهنگی شهید نسبت به دیگر کتاب های زندگینامه بیشترین جزئیات رو داشت که برای الگوگیری مناسب بود. در بخش مربوط به اعزام به سوریه جزئیات یکسری از عملیات هایی که شهید در اونها اسیب دیدن یا فرماندهی عملیات رو به عهده داشتن بیان شده بود و جوری نبود که خواننده گیج یا کسل بشه و سیر زمانی حوادث با وجود مصاحبه کننده ها متعدد رعایت شده بود.
مصطفی صدرزاده یه سربازی واقعی برای اسلام بود. کسی که وقتی پاش رو در هر مسیری می‌گذاشت ، اول از همه رضایت خدا رو در جزئی ترین و پیش پاافتاده‌ترین مسائل در نظر می‌گرفت و اون کار رو به بهترین حالت ممکن به انجام می‌رسوند.
اگر میخواید در محیطی که هستید کار فرهنگی کنید و روی دیگران تاثیر مثبت بگذارید ، حتما حتما درمورد شیوه فعالیت های فرهنگی این شهید و دغدغه هاشون بخونید و کارهای این شهید رو الگوی خودتون قرار بدید.
 یادم رفت جالب ترین و مهم ترین ویژگی این کتاب رو بگم
کنار یکسری از خاطرات ، کیو ار کدی قرار داره که میتونید فیلم های مربوط به اون خاطره رو ببینید که شاید قبلا جای دیگه ای ندیدید.
و اینکه اگر می‌خواید بهتر این شهید رو بشناسید پیشنهاد میکنم در کنار این کتاب ، کتاب اسم تو مصطفاست رو هم بخونید که مکمل این کتابه وخواندن رنج ها ، خاطرات و همراهی های همسرشون با شهید صبر و استقامت در مسیر رو بهمون یاد میده .