تاریخ عضویت:

21 دنبال شده

12 دنبال کننده

نمایش همه

1404/2/18

از مجموعه جذاب علوم ترسناک. مجموعه‌ای که داستان‌وار و به همراه طنز و کاریکاتور علوم را به کودکان و نوجوانان انتقال می‌دهد.
این جلدش درباره نظریه تکامل داروین است.
و من را به این وادار می‌کند که فکر کنم دانشمندان علوم طبیعی، قطعا اول داستان پردازان خوبی بوده‌اند. انگار برای هر سوراخ و ابهامی که بوده، یک داستان قابل قبول ساخته‌اند. داستانی که ثابت کند طبیعت خودش، راه خودش را از بین سختی‌ها پیدا می‌کند و پیش می‌رود. روز به روز هم پیچیده‌تر و هوشمند‌تر می‌شود، بدون اینکه نیاز به خالق و قادر متعالی داشته باشد!
 اینکه چقدر جهان بینی هر فرهنگی حتی بر تولید علمش هم تاثیر می‌گذارد کاملا مشهود است.
توی کاریکاتورهای کتاب هم دین را (البته با محوریت کشیش‌های مسیحی) در مقابل علم به سخره می‌گیرد.
برای آشنا شدن با نظریه تکامل (نه یادگرفتن یک علم سودمند) خوب است. (گرچه حالا که آشنا شده‌ام به خاطر تفاوت فلسفی و زیربنایی با صاحبان نظریه، دچار ابهاماتی شده‌ام که دوست دارم نظریات مخالف را هم بخوانم، و دلیل علمی یا عقلی مخالفت را هم بیشتر بدانم. اما به قولی، ما که عکس اجدادمان را دیده ایم و آدم بوده‌اند، اجداد این نظریه پرداز‌های خارجی را نمی‌دانم :/)

1402/7/13

خیلی وقت ها از اخبار یا اين ور و آن ور می شنویم که ایران در ساخت فلان چیز یا در فلان صنعت، توی کل جهان جزو چند کشور اول است.
خیلی هایمان خیلی راحت از کنارش عبور می‌کنیم. شاید البته یک لبخند کوچک بنشیند گوشه ی لبمان. خیلی هایمان هم بعدش می گوییم خب که چی؟ کو اصلا؟
روایت عملیات احیا، روایت یکی از همین صعود هاست. این بار از نزدیک می توانیم ببینیم چطور ایران می تواند پنجمین کشور سازنده ی یک الکتروموتور پیچیده در جهان باشد. این بار می توانیم همراه هم رنج بکشیم، استرس بگیریم و در آخر وقتی موفق می شویم اشک شادی بریزیم.
برای من این چند روز زیستن با مردمانی که، با امید و توکل همه ی ناممکن ها را ممکن  می کنند و نمی گذارند امید از بین برود، بهترین لحظه ها بود. آدم هایی که اعتقاد دارند: ما می توانیم.

پ.ن: با اینکه از چیز های فنی و مهندسی سر در نمیاورم. و همین طور با اینکه موضوع کتاب تا حدودی فنی و مهندسی است. اما برایم راحت خوان و شیرین بود. از نظر من که باید هر ایرانی حتما یکبار بخواندش:)

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه