تاریخ عضویت:

43 دنبال کننده

1404/3/30

"قمار باز "
به قلم فئودور داستایفسکی؛
راستش سراغِ کتاب فقط به قصد مطالعه ی یک داستان نرفتم. بعد از خوندن شب های روشن، خط فکریه داستایفسکی و گفت و گو های درونی با خودش برام جالب و خوندنی بود و کنجکاو بودم بیشتر بدونم تا  شخصیت های " واقعی" یا "ساختگی" داستان هاش رو به دنیای اطراف خودم ربط بدم یا تشابه پیدا کنم. در قمارباز واقعا چنین اتفاقی افتاد....انتظاری که واقعا از یک نویسنده ی اگزیستانسیال دور نبود.

میانه داستان بودم که متوجه شدم حوادث از هیچ اهمیتی برخوردار نیستن و جدا از این موضوع هیچ شخصیتی به جز آقای "آستلی" که نماد انگلستان بود برای من واضح و آسان نبود.

همونطوری که از اسم کتاب واضحه ماجرا حول قمار پیش می‌رفت اما مسئله اصلی قمار نبود. شاید تنها چیزی که از خودِ بحث قمار دریافت کردم این بود که " زندگی مثل یک میز قماره، ابدی نیست و روزی از آن دست کشیده میشه... برد و باخت زیاد مطرحه و قطعا شانس در اون دخیله... انتخاب ها مهمه، همونطوری که رولت فقط بر اساس انتخاب ها پیش میره، انتخاب هایی که آینده ی " نامعلوم" دارند واضح نیست این بار قراره قرعه به نام ما بیفته یا نه...."

یک سری نماد هایی در لایه های داستان پنهان بود که خیلی نمیدونستم و با خوندن نقد داستان متوجهش شدم.

بابت اینکه خوندن داستان یک مرتبه دیگه برام ضروریه تردیدی ندارم.
خواندن قمار باز قطعا خالی از لطف نیست و اگر به ادبیات روس به ویژه داستایفسکی علاقه مند هستید ضروریه.
به نظرم ترجمه ی "سروش حبیبی" هم ترجمه ی بسیار خوبی بود.

1404/3/30

یک عاشقانه ی آرام
به قلمِ نادر ابراهیمی ؛

من ترجیح میدم به جای یک عاشقانه ی آرام بنویسم یک زندگیِ آرامِ عاشقانه.
جایی که عشق برایم پررنگ تر از زندگی باشد آرام نیست.
شاید هم بهتر باشد بنویسم یک زندگیِ آرام با یک دوست و همراه... بله این یکی عالی می‌شود!
همراه و هم مسیر بودن برایم خوشایند تر از همسر و معشوقه بودن است.
زندگیِ نادر و همراهش عسل، خوشایند بود... تقابل و تضاد داشت ولی گذشت پوشاننده ی همه ی تضاد ها بود.
گذر از لحظه هایی که می‌توانست مخربِ احساس میان دو نفر باشد اما نشد... فرار از روزمرگی، آشتی با زندگی بدون برنامه که پر از تنوع و برنامه است!
دوست داشتنی بود.
عشقشان در اوج بی منطقی منطق ساز بود.
 آرام زندگی کردن و سخن گفتن و تعامل داشتن....
زندگی چیزی نیست، در اوج پیچیده بودن ساده است و در اوج سادگی متنوع.
تنوعِ سالم که باعث استحکام میشود نه لغزش.
 اگر به فرهنگ، هنر و زندگی خارج از روزمرگی علاقه مند هستید حتما به این کتاب سر بزنید😁

1403/4/16

شروع مطالعه ی  ادبیات ژاپن و هاروکی موراکامی برای من با این کتاب بود و احساس متفاوتی تجربه کردم.
دنبال این گشتم که سوکورو (شخصیت اصلی داستان) می‌تواند نماد چه باشد به افراد زیادی نزدیک بود.
سوکورو  فردی ریزبین، خیالپرداز اما واقع بین، شخصی که دنبال این بود که از مغزش برای ساختن( که در داستان ایستگاه های قطار بود!) استفاده کنند. وقتی فرد مناسبش را انتخاب کرد هم به دنبال ساخت آینده با او بود.
سوکورو از یه خانواده ی به ظاهر عادی و معمولی بود. همین او را به زندگی واقعی نزدیک تر میکرد چون در دنیای کتاب‌ها و فیلم ها همیشه شاهد شخصیت هایی که از خانه و خانواده فراری هستند هستیم و همیشه ابر قهرمان داستان در فضایی عجیب کودکی را می‌گذرانند . البته در دنیای واقعی هم فضاهای ناآرام کودکی بسیار زیاد است  اما احتمالا در مغز یک انسان بزرگ شده در خانه ی آرام هم کشمکش و دعوا های زیادی می‌بینیم و شاید کمتر به آن پرداخته شده بود.
 موراکامی عزیز در این داستان یک زندگی نسبتا معمولی را روایت می‌کند. این روایتگری ها که یک زندگی "عادی" میشود که "عجیب" باشد برای من تحسین برانگیز است.

موضوع غالب داستان رها شدن سوکورو بود. با یک تفاوت که اینجا زخم ها رشد نکردند بلکه تنها رویش سرپوش گذاشته شد و این به خوبی نشان می‌دهد که پیدا کردن زخم ها و یافتن مرهم اون ها رو به سمت رشد و رهایی می‌برد نه تنها وجود و حضور زخم.
 اینجا مدت زیادی راه‌حل و رهایی ندیدیم،  فقط و فقط علامت سوال بود...

اما بی دلیل رفتن.یا رها کردن بدون توضیح از نظر من بی رحم ترین کاری است که یک موجود زنده (سالم از نظر فکری ) می‌تواند آگاهانه انجام دهد و شاید راحت ترین کار برای خداحافظی. خداحافظی بی دلیل و دردناک که یک انسان بی خبر را با کلی سوالِ بی پاسخ  تنها می‌گذارد.

و بخش بسیار هیجان انگیز برای من یافتن پاسخی که در اولین نگاهم به کتاب برایم ایجاد شد بود. یعنی عنوان کتاب .

میترسم ادامه بدم  و داستان  آشکار شه😶‍🌫.
 در نهایت، خواندن کتاب توصیه می‌شود.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.