معرفی کتاب مربای شیرین اثر هوشنگ مرادی کرمانی

مربای شیرین

مربای شیرین

4.0
136 نفر |
37 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

329

خواهم خواند

38

ناشر
معین
شابک
9645643325
تعداد صفحات
96
تاریخ انتشار
1399/9/18

توضیحات

        
هوشنگ مرادی کرمانی ، متولد شده در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان (16 شهریور ماه سال 1323) یکی از توانمندترین نویسنده های معاصر ایران است. بیشتر شهرت او به دلیل داستان هاییست که او برای کودکان و نوجوانان نوشته است.قابل ذکر است که وی فیلمنامه نویس نیز بوده است.
 کتاب برگزیده ی سال 1999 میلادی از سوی کتابخانه بین المللی مونیخ آلمان
داستان این کتاب از اونجایی شروع میشود که جلال مربایی را میخرد و صبح که میخواهد آن را بخورد و به مدرسه اش برود هرچه قدر زور میزند تا بلکه بتواند در آن را باز کند در باز کردن در آن ناتوان می ماند ؛ مادر او هم سعی میکند که در مربا را باز کند اما او هم نمیتواند و ...

داستان این گونه پیش میرود و جلال هم به دنبال حل کردن مشکل در مربا و علت یابی این مشکل می کوشد....


مربای شیرین داستانیست که سبک معمایی و ماجراجویی دارد و نخواندن آن به معنای از دست دادن یکی از بهترین آثار هوشنگ مرادی کرمانی است پس حتما آن را بخوانید.

      

لیست‌های مرتبط به مربای شیرین

نمایش همه
کی می تونه به جز تو برمودا باشه؟دو دستی (نوشته ها و عکس های سفر به ژاپن)مربای شیرین

کتاب هایی که سال ۱۴۰۳ خوندم

18 کتاب

امسال یکم 🤏 بیشتر از پارسال کتاب خوندم، البته بیشترشم تابستون خوندم، از مهر به بعد که سرکار میرفتم فقط زنده بودم و حرص میخوردم و یه کتاب رو چند ماه طول میکشید تا تموم کنم 🥲 زان تشنگان از خیلی سال پیش نیمه کاره بود که تمومش کردم ولی امسال کلی کتاب نیمه کاره به جای گذاشتم 😭 از جمله: کهکشان نیستی، دیوان شعر فروغ، یادداشت های یک پزشک جوان و... که کلی عذاب وجدان دارم واسه تموم کردنشون. بخش دی رو از همه بیشتر دوست داشتم، روی ماه خداوند را ببوس از همه کمتر. (کی میتونه به جز تو برمودا باشه حساب نیست جز بدترینا چون مجبور بودم واسه یه درس دانشگاه بخونم 😅) مرد بالشی اولین نمایشنامه ای بود که تو زندگیم خوندم و خیلی خوشم اومد. (البته باغ آلبالو رو یکمشو تو فیدیبو خوندم ولی ادامه ندادم) نویسنده ای هم که بیشترین کتابو ازش خوندم طبق معمول منصور ضابطیان هست بعدش هم فریدا مک فادن که کتاب آموزگارش به گرد پای بخش دی ش هم نمیرسید. مربای شیرین فیلمش رو هم دیدم و خیلی کیوت بود.

3

یادداشت‌ها

        داستان شیشه مربایی که درش باز نمی شود . کتابی جذاب برای کودکان خردسال . 
چیز دیگری نمی‌توان گفت .
اما درسی که با خواندن این کتاب فرا میگیرید این است که وقتی فردی یک اشتباه به نسبت کوچکی را  در یک جای دیگری بکند آن گاه است که  بدون آن که خودش خبر داشته باشد عده ای زیاد را لنگ و خود می کند. حالا فکر کنید اگر آن اشتباه بزرگ باشد چه جامعه ای از مردم لنگ می مانند .
کتابی است که متن روانی دارد و با همان متن بسیار روانش شما را می خنداند و باعث درک بهتر احساسات شخصیت ها می شود . 
در کل توصیه ای که دارم ،این است که این کتاب را تا زمانی که خردسال هستید بخوانید و کلی لذت ببرید.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

2

          باز هم یک قصۀ شیرین و دوست‌داشتنی از نویسندۀ محبوبم «هوشنگ مرادی کرمانی» عزیز که مرا دوباره به دوران خاطره‌انگیز نوجوانی و روزهای مدرسه بُرد.

داستان از یک روز صبح آغاز می‌شود که پسرکی 12.5 ساله به اسم جلال که با مادرش زندگی می‌کند، می‌خواهد درِ یک شیشۀ مُربّا را باز کند و با صبحانه‌اش بخورد و به مدرسه برود.

اما در شیشه باز نمی‌شود، حتی مادر با گرفتن شیشه زیر شیر سماور هم موفق به باز کردنش نمی‌شود. جلال آن را به آقای زینلی همسایۀ طبقۀ پایین می‌دهد، ولی او هم نمی‌تواند در شیشه را باز کند.

جلال شیشه را با خود به مدرسه می‌برد و دوستانش از قوی و ضعیف، معلمان، ناظم، آقای مدیر و دیگران، هیچ‌کس نمی‌تواند در شیشه را باز کند. حتی خود احمدآقای بقال هم نمی‌تواند در شیشه را باز کند و شیشه‌های قبلی هم مثل این شیشه باز نمی‌شوند و ... .

این یک داستان ساده است که در خلال آن، نویسنده‌ای توانمند چون هوشنگ مرادی کرمانی، چنین شیرین و دقیق به معضلات و مشکلات فراوانی که هر روزه با آنها درگیریم، به زیبایی اشاره کرده است.

مسائلی چون؛ دهان‌بین بودن مردم و پیگیر شایعه بودن‌شان، بی‌توجهی و بی‌دقتی کارگران هنگام کار، پاسخگو نبودن شرکت‌ها و کارخانجات به خطاها و بی‌دقتی‌های کارگران‌شان، نبودن نظارت کافی بر قیمت‌گذاری و توزیع درست موادغذایی و ده‌ها و بلکه صدها مشکل و معضل اجتماعی و فرهنگی که زیر پوست شهر و روستا وجود دارد و کسی به آنها توجه چندانی ندارد.

می‌توان گفت که در این کتاب، با اثر پروانه‌ای روبرو می‌شویم و می‌بینیم که یک بی‌توجهی ساده و کوچک؛ چه مشکلات و دردسرهای بزرگی را برای گروه‌های زیادی از مردم به وجود می‌آورد.

زبان و نثر مرادی کرمانی، مثل نام داستانش؛ شیرین، خواندنی، دوست‌داشتنی و خوشخوان است و کافی است خواندن کتاب را شروع کنی؛ ابدا متوجه نمی‌شوی که چه موقع تمام شد و چطور به صفحات پایانی رسیدی.
        

20

zahrajalili

zahrajalili

1403/8/15

        آدم به سمجی این پسر ندیدم من...
آخه چیکار داری این مربا چرا باز نمیشه 
کل شهر و محل رو به بدبختی کشوند تا ببینه تقصیر کیه
حالا خوشمزه بود مربا؟🦦
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          عالی و شاید بیشتر از عالی.
کاری درخشان، با نمک و خوشمزه از جناب کرمانی عزیز که واقعا خواننده را از خواندن خوشحال می‌کند و با یک ضرب آهنگ بسیار زیبا مخاطب را دنبال خودش می کشاند.
عالی ِ عالی 
در یک نشست می توانید کتاب را بخوانید و بسیار لذت ببرید. از طرف دیگر خواندنش بسیار لازم است. این کتاب خود خود ماییم. ما مردم ایران. این کتاب رفتار شناسی بسیار دقیق، صحیح و با مزه ای از ایرانی‌ها کرده خاصه در برهه‌هایی که کالا یا کالاهایی گران می شوند یا نایاب .
اواسط خواندنش فکر می کردم که اگر از مثلا 20 سال پیش این کتاب رفته بود داخل برنامه‌ی درسی مدارس و خوب  برای بچه‌ها توضیح داده شده بود،از این روزها دیگر خیالمان راحت بود، نسل متفاوتی ساخته‌ایم و فردا روزی با گران شدن این و آن نباید منتظر رفتارهای اشتباه از جانب مردم هم باشیم و مردمی داشتیم که می توانستند حق خودشان را بشناسند و بگیرند.
به هر صورت کتاب عالی ست و خواندنی. قطعا از خواندنش بسیار لذت می برید.
        

3