یادداشتهای زهرا حق شناس (18) زهرا حق شناس 1404/1/16 خواب و بیداری: شب و روز از منظر آیات و روایات محسن عبدالله زاده 3.7 4 کتاب از جوانب مختلف به بررسی مذمومیت خواب صبح و فواید خواب شب میپردازد و راه حل هایی برای اصلاح خواب پیشنهاد میکند. به طور کلی برای مطالعه موردی کتاب مناسبی بود 0 0 زهرا حق شناس 1404/1/16 دالرگات ؛ فروشگاه بزرگ خواب و رویا لی می یه 4.0 3 کتاب روند جالبی داره، ابتدا و انتهای داستان در ابتدا و انتهای کتاب نیست بلکه هر فصل انگار داستان خودشو داره. از این جهت، هم فراز و نشیب چندانی تجربه نمیکنی، هم حوصلت سر نمیره؛) برای استراحت و یک بار خوندن پیشنهاد میکنم. 0 0 زهرا حق شناس 1403/10/24 فاطمیات دریچه ای به حیات جریانساز خدیجه، فاطمه، زینب و ام کلثوم سلام الله علیهن احمدرضا اخوت 5.0 2 فاطمیات بعد از مدت ها همنشین سجاده ام بودن، شب ولادت امیرالمومنین (علیه السلام) تمام شد. مدتی طول کشید که بفهمم چگونه باید این کتاب را توصیف کنم و در نهایت از توصیفش منصرف شدم. تنها میشود گفت کتاب جلوه ی عینی عطر یاس در صدر اسلام است. کتاب باید به حیات حضرت خدیجه،فاطمه، زینب و امکلثوم بپردازد ولی تقریبا یک بار تاریخ صدر اسلام را دوره میکند و نشان میدهد چگونه تمام وقایع صدر اسلام به حیات فاطمیات وابسته است. جدا از بیان تاریخ، استفاده مکرر از قرآن و اصطلاحات دقیق قرآنی در زمینه خیلی تفکر آفرین است. متن هم به قلمی ادبی و دلپذیر ولی بسیار بسیار روان نوشته شده. فاطمیات یکی از بهترین تجربه های مطالعه امسالم بود. 0 1 زهرا حق شناس 1403/7/22 تنگسیر صادق چوبک 4.1 43 کتاب با ادبیات مردم تنگسیر در دوره احمدشاه روایت میشد این مسئله در ابتدا کمی خواندن را مشکل میکرد اما رفته رفته تبدیل شد به یکی از نقاط قوت داستان. قهرمان داستان محمد، مثل اکثر کتاب های چوبک قربانی تباهی و رکود جامعه شده اما نقطه عطف داستان آنجاست که شخصیت اصلی برخلاف باور های دینی درونی اش خود به انتقام از جامعه بلند میشود. در کل تجربه ی متفاوت و لذت بخشی از رمان ایرانی بود. 0 0 زهرا حق شناس 1403/5/31 رشد علی صفایی حائری 4.5 100 کتاب را در سفر اربعین خواندم می شود با هر جمله ش ده عمود فکر کرد و هزاران مصداق از زندگی روزمره نوشت .. والعصر، ان الانسان لفی خسر 0 3 زهرا حق شناس 1403/4/29 جاده بهشت مجید پورولی 3.5 6 داستان کشش خوبی داشت، آغاز جالب اما پایان بندی ناقص و تقریبا باز، نسبت به داستان های ایرانی که در این فضا نوشته شده نسبتا متوسط بود، ولی برای اوقات فراغت داستان سالمی بود که ارزش یک بار خواندن دارد. 0 0 زهرا حق شناس 1403/2/29 عروسک خانه هنریک ایبسن 4.1 27 نمایشنامه ای باشکوه از روند سرخورده شدن اکثر زنان جهان اوایل خواندن بخاطر واضح بودن داستان احتمالا بنظر کمی زیاده روی می آید ولی با لحظه ای تامل میشود فهمید چگونه زنان مختلف به همین شیوه در برهه های گوناگون تاریخی حتی همین امروز تنها «عروسک» اند. ابتدا عروسکِ پدر که هیچ نظری از خودشان بروز نمیدهند بعد عروسکِ بی زبان همسر که همه بر خامی و سادگی اش اتفاق نظر دارند. به عنوان تجربه ی اول از آثار ایبسن، بی نظیر بود. 0 9 زهرا حق شناس 1403/2/22 مرگ ایوان ایلیچ لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.2 257 یک روایت ساده، تاریک و تلخ از مرگ. مرگی که به راستی پایان بود ... در طول داستان به پیرمرد ها و پیرزن هایی که میشناسم فکر کردم، به اینکه گاها چقدر در مرگ حل شدند. مرگ در داستان تولستوی دقیقا نقطه ی پایان بود، برخلاف باور عموم ما با مرگ همه چیز در زندگی ایوان ایلیچ تمام شد. یک زندگی ساده که در مسیر خوب و مناسب بنظر می رسید ولی نزدیک مرگ واقعیتی فلاکت بار و چرک داشت. می شود گاها که از حرکت می افتیم به این کتاب برگردیم و ترس همچین تمام شدنی حرکت را برایمان معنی دار کند. 2 33 زهرا حق شناس 1403/2/16 بازرس نیکلای واسیلیویچ گوگول 4.2 27 این کتاب در کنار دو کتاب دیگری که امسال از ادبیات روسیه خواندم، تجربه های جالب و متفاوتی از خواندن، بودن به علاوه، ساختار نمایشنامه خیلی برام جالب بود ... شخصیت ها و کنایه ی عمیقی که داستان داشت به طور جالبی کنار هم آورده شده بودند. 0 11 زهرا حق شناس 1403/2/5 نازنین فیودور داستایفسکی 4.1 144 دومین اثری که از داستایفسکی خوندم، بر خلاف اثر اول ( شب های روشن ) داستان خیلی زود با خودش همراهم کرد، با وجود غمی که طول داستان جریان داشت هیچوقت کسل کننده نشد. 0 8 زهرا حق شناس 1403/2/1 آن قدر سرد که برف ببارد جسیکا او 3.7 13 روند داستان بسیار کند و پر از جزئیات بود، خیلی بیشتر از حدی که انتظار داشتم خوندنش طول کشید، داستان نقطه عطف خاصی نداشت و گاهی اوقات یکنواختی باعث میشد حواست پرت بشه 0 1 زهرا حق شناس 1403/1/18 جمعها و حاصل جمعها علی صفایی حائری 4.6 12 اگر محفلی با هدفی مشخص دارید این کتاب میتونه خیلی کمک کننده باشه؛) گاهی برای اعضای محافل خوبه که به خودمون بیایم و نقص ها و مشکلاتمون رو برطرف کنیم، تا نقص ها و مشکلات جمعمون برطرف بشه 0 3 زهرا حق شناس 1403/1/18 موش ها و آدم ها جان اشتاین بک 4.0 141 داستان خیلی زود تورو درگیر خودش میکنه و عمیقا غمش رو حس میکنی، حین خوندنش دائما به بچه های اوتیسم فکر میکردم .. دنیا از دید بعضیا خیلی متفاوت تر از چیزیه که ما میبینیم 0 7 زهرا حق شناس 1403/1/16 پسرک، موش کور، روباه و اسب چارلی مکیسی 4.2 215 خیلی وقته که بار ها به این کتاب برخوردم و گفتم یه روزی میخونمش، امروز کمالگرایی برای داشتن نسخه فیزیکشو کنار گذاشتم و نسخه الکترونیکیشو خوندم. پر از جملاتیه که عمیقا باید بهشون فکر کنی بعضیاشون خیلی درست و قشنگن و شنیدنشون میتونه کل چیزی باشه که برای یه هفته احتیاج داری ... بعضیا هم کلیشه ای تر و بعضاً نادرستن مثلا حقیقت اینه که خوشحالی و حال خوب ما، مهم ترین چیز دنیا نیست و اولویت ها بر اساس درستی و نادرستی تغییر میکنن؛) ولی از اونجایی که فقط ده دقیقه وقتم رو گرفت واقعا خوندنش میارزید؛) 0 4 زهرا حق شناس 1403/1/13 دوست بازیافته فرد اولمن 4.1 45 داستان عمیق و غم انگیز جمله ی آخر کتاب از اون دسته جملاته که یک بار میخونی ولی مدت ها بهش فکر میکنی 0 2 زهرا حق شناس 1403/1/12 قلب سگی میخائیل آفاناسیویچ بولگاکوف 3.9 59 داستان غیرمنتظره و جالب، به شکل هنرمندانه ای جریان فکری کمونیسم رو به تصویر کشیده بود. این هنرمندانه بودن باعث میشد مغز آدم عمیقا تو فضای انقلاب روسیه قرار بگیره 0 2 زهرا حق شناس 1403/1/11 ماجرای فکر آوینی: گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی یامین پور 4.2 46 برای شروع مطالعات فرهنگی و نظام دادن به افکار کتاب خیلی خوبی بود، برای فهم بهتر این کتاب کمی پیشینه جامعه شناسی در حد کتاب های دبیرستان کافیه، تجمع خیلی خوبی از تفاوت های فرهنگی، نقص های امروز، پاسخ بعضی شبهات و ... در یک کتاب با قلم شیوای آقای یامین پور 0 3 زهرا حق شناس 1403/1/8 درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیت الله خامنه ای مهدی جمشیدی 4.3 3 کتاب خوب و قابل تاملی بود اما غالبا به مبانی نظری اشاره داشت. 0 1