یادداشتهای Sahar Chambary (50) Sahar Chambary دیروز بینایی ژوزه ساراماگو 3.4 27 رمان «بینایی» ادامهای معنوی بر رمان قبلی ساراماگو یعنی «کوری» است و داستان آن در فضایی مشابه رخ میدهد. ماجرا از جایی آغاز میشود که در یک شهر نامعلوم، مردم به شکل مرموزی دچار یک نوع «بینایی غیرعادی» میشوند؛ یعنی همه ناگهان توانایی دیدن را از دست میدهند و به حالت کوری منتقل میشوند، اما این بار تفاوت در این است که آنها دچار «بینایی افراطی» یا «دیدن بیش از حد» میشوند. ساراماگو با استفاده از سبک منحصربهفرد خود، بدون استفاده از علائم نگارشی سنتی و با جملات طولانی و درهم، شرایطی را ترسیم میکند که چگونه این «بینایی غیرعادی» زندگی فردی و اجتماعی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد. موضوعات اصلی کتاب: نگرش به جامعه و حکومت: رمان به نقد ساختارهای سیاسی، بوروکراسی و واکنش جامعه به بحرانهای غیرمنتظره میپردازد. حکومت و نهادهای رسمی در مواجهه با این بحران از خود ناتوانی و سردرگمی نشان میدهند. انسانیت و تنهایی: بحران بینایی باعث میشود مردم واقعیتهای جدیدی را ببینند و در عین حال از هم جدا و منزوی شوند. رمان پرسشهایی درباره ارتباط انسانها با یکدیگر و ماهیت انسانیت مطرح میکند. شناخت و درک واقعیت: «بینایی» استعارهای است درباره شناخت و دیدن حقایق، و این که گاهی دیدن بیش از حد، باعث نابودی و گیجی میشود. بیاعتمادی و ترس: وقتی نظم اجتماعی از بین میرود، جامعه دچار وحشت و هرجومرج میشود که ساراماگو با زبانی فلسفی و دراماتیک آن را شرح میدهد. سبک روایت: ساراماگو به جای توصیف دقیق شخصیتها، بر وضعیتها و شرایط تمرکز دارد و از زبانی سمبلیک و کنایهآمیز استفاده میکند که خواننده را به تفکر عمیق درباره پیامهای اخلاقی و فلسفی اثر دعوت میکند. 0 1 Sahar Chambary 2 روز پیش هنر خوب زیستن رولف دوبلی 3.8 41 این کتاب یه راهنمای کاربردی برای زندگی آگاهانهتر، معنادارتر و آرامتر هست؛ نه از راه کلیشههای انگیزشی، بلکه با تکیه بر منطق، فلسفهی عملی، روانشناسی و تجربهی شخصی نویسنده. دوبلی کتاب رو به جای فصلهای معمول، به ۵۲ فصل کوتاه تقسیم کرده؛ هر کدوم دربارهی یک ایده، اصل یا ابزار ذهنی که به ما کمک میکنه تصمیمات بهتری بگیریم، نگرشمون رو اصلاح کنیم، و در نهایت زندگی شادتر و سالمتری داشته باشیم. 💡 چند ایده مهم از کتاب: 1. فیلتر کردن اطلاعات مهمتر از جمعآوری اطلاعاته. → ذهن شلوغ، زندگی رو تیره میکنه. 2. خوشبختی از نبودنِ رنج میاد، نه از بودنِ لذت دائمی. → مثل سکوت در موسیقی. 3. به جای دنبال کردن موفقیتهای بیشتر، دنبال کاهش حسرتهات باش. → زندگی یعنی «کم کردن پشیمانیها». 4. مقایسه با دیگران، زندگیتو نابود میکنه. → تنها مقایسهی مفید: با «خودِ دیروزت». 5. احساسات زودگذرن؛ بهشون تصمیم نده. → بین احساس و عمل، فاصله بنداز. 6. رضایت درونی مهمتر از موفقیت بیرونیه. → ذهنی که آرومه، هر جا باشی آرامشه. 🌟 نکات مثبت کتاب: ✔️ ساختار موجز و قابل استفاده: هر فصلش کوتاه و پرمغزه؛ میتونی روزی یکی بخونی. ✔️ زبان روشن و غیرپیچیده: بدون کلیگویی یا تئوریهای انتزاعی. ✔️ ترکیب علم، فلسفه، تجربه: از شوپنهاور و اپیکور تا روانشناسی شناختی. ✔️ قابلاستفاده در زندگی واقعی: نه فقط برای اندیشیدن، بلکه برای عمل کردن. ✔️ تأکید بر خودشناسی و خودمراقبتی ذهنی. 🎯 مناسب برای: کسانی که دنبال سادگی در بین پیچیدگیهای زندگی مدرن هستن افرادی که دوست دارن منطقیتر، آگاهتر و آرامتر زندگی کنن کسانی که علاقهمند به ترکیب فلسفه و روانشناسی کاربردی هستن 0 2 Sahar Chambary 5 روز پیش کتابی که آرزو می کنید والدینتان خوانده بودند (و فرزندان شما از اینکه آن را خواندید خوشحال خواهند شد) فیلیپا پری 3.8 7 موضوع اصلی: این کتاب درباره چگونگی ایجاد یک ارتباط سالم، صمیمی و امن با فرزند است، اما در سطح عمیقتر، به ما کمک میکند خودمان را بهتر بشناسیم، الگوهای رفتاری ناخودآگاه را کشف کنیم، و زخمهای روانیِ حلنشدهمان را بشناسیم تا بتوانیم آنها را به نسل بعد منتقل نکنیم. ✅ نقاط قوت کتاب: 1. نگاه غیر قضاوتگرانه و همدلانه: پری به والدین نمیگوید "چگونه باید باشید"، بلکه با مهربانی دعوتشان میکند به بررسی ریشههای رفتاریشان. او نشان میدهد هر رفتاری، حتی رفتارهای ناخوشایند، معمولاً از نیازهای برآوردهنشده یا تجربههای کودکی ناشی میشود. 2. تمرکز بر تنظیم هیجانی والدین: پیش از اینکه بتوانیم فرزندی را درک کنیم، باید یاد بگیریم هیجانات خودمان را تنظیم کنیم. این نقطهای کلیدی است که کتاب بر آن تأکید دارد. 3. شجاعت در مواجهه با گذشته: پری از ما میخواهد به جای سرپوش گذاشتن بر گذشته، با آن روبهرو شویم. نه برای سرزنش والدینمان، بلکه برای درک بهتر زنجیرهی انتقال عاطفی و روانی. 4. سبک نوشتاری ساده اما عمقی: با زبان ساده، پری به مفاهیمی مثل دلبستگی ناایمن، تروماهای نسلی، الگوهای تکرارشونده و تنبیه روانی میپردازد، بیآنکه خواننده را گیج یا ناامید کند. ❗️نکات مهم برای خواننده ایرانی: در فرهنگهایی مثل ایران که کنترل، قضاوت، شرم و مقایسه از پایههای تربیتیاند، این کتاب نوعی بیدارباش است. به ما نشان میدهد که: عشق بدون درک، کافی نیست. "والد خوب بودن" یعنی گوش دادن، پذیرش و امن کردن فضا—not کنترل و نصیحت. کودک سالم، نتیجهی والد سالم است، نه والد بینقص. ✨ جمله کلیدی کتاب: "نحوه رابطه ما با فرزندمان، بیش از هر چیزی بازتاب رابطه ما با خودمان است." 0 5 Sahar Chambary 1404/5/5 جنس ضعیف اوریانا فالاچی 3.7 20 کتاب جنس ضعیف چیزی فراتر از یک گزارش یا مستند اجتماعی است. فالاچی در مقام یک روزنامهنگار و زن جسور، با قلمی تند، بیپروا و سرشار از شهامت، به میان زندگی زنانی از ملیتها و فرهنگهای گوناگون میرود و روایتهایشان را بیسانسور و بیقضاوت روایت میکند. قدرت این کتاب در سه چیز است: 1. واقعگرایی بیرحمانه: زنانی که او معرفی میکند—از زن هندی که خودش را میسوزاند تا زن آلمانی که قربانی تجاوز جنگی شده—همه با تلخی عریان روایت میشوند. هیچچیز رمانتیک یا سانتیمانتالی در کار نیست. همین باعث میشود خواننده شوکه شود، اما در عین حال بیدار بماند. 2. تنوع فرهنگی و نگاه فراملی: فالاچی صرفاً از زنان اروپایی یا مدرن نمیگوید؛ بلکه پایش را به کشورهای فقیر و مستعمره هم میگذارد. این تنوع، نگاه خواننده را به وضعیت زنان در سطح جهان باز میکند. 3. مخاطب زن و مرد: برخلاف تصور، این کتاب فقط برای زنان نوشته نشده؛ بلکه برای مردانی هم هست که خواهان فهم عمیقتر از ساختار تاریخی ظلم و کلیشه نسبت به زناناند. 0 4 Sahar Chambary 1404/4/31 چشم هایش بزرگ علوی 3.6 241 خلاصهی داستان: روایت از زبان ناظری آغاز میشه که مسئول نگهداری آثار نقاشی استاد ماکان (نقاش مشهور و مبارز سیاسی) است. او درگیر رمزگشایی از تابلویی به نام «چشمهایش» میشود—تابلویی که چشمان زنی ناشناس را به تصویر کشیده. در روند داستان، ما با زندگی زنی به نام «فرنگیس» آشنا میشویم—زنی از طبقه مرفه که با استاد ماکان برخورد میکند، جذبش میشود، اما در درون، پر از تناقض، خشم، علاقه و بیاعتمادیست. داستان حول رابطه پیچیده، پنهان، و پرشکاف آنها شکل میگیرد. 🔍 تحلیل در سه بُعد: 1. بُعد روانشناختی: فرنگیس، زنی دوپاره است. هم دلباخته استاد است و هم از او بیزار. هم مجذوب قدرت معنوی اوست، هم به خاطر بیتوجهی استاد احساس بیهویتی میکند. فرنگیس بهنوعی نماینده «زنِ فرهیختهی مدرنشده اما سرگشته» در دوره رضاشاه است: آزاد ولی تنها، آگاه ولی بیعمل، عاشق ولی کنترلگر. 2. بُعد سیاسی-اجتماعی: استاد ماکان، نماد هنرمند و روشنفکر آرمانگراییست که در رژیم اختناق، با هنر و قلمش مبارزه میکند. ولی نگاه علوی روشنفکرانه و انتقادیست: استاد از فرنگیس فاصله میگیره نه از سر بیعلاقگی، بلکه چون هدف سیاسی و مبارزاتیاش برایش مهمتر از عشق شخصیست. این تضاد، نشون میده که روشنفکر ایرانی بین عشق، تعهد، و جامعه در حال تکهتکه شدن بوده. 3. بُعد هنری و ساختار روایی: ✔️ روایت چندلایه و غیرخطی (شبیه یک تابلو که باید کشفش کنی) ✔️ زبان نیمهکلاسیک، شاعرانه و کنترلشده ✔️ تابلوی «چشمهایش» نهتنها مرکز ماجراست، بلکه استعارهایست از حقیقتی پنهان، از نگاهی که قضاوت نمیکنه، فقط میبیند. 💭 برداشت نهایی: چشمهایش داستان رابطهای نافرجام نیست، داستان نگاه نافرجامیست. نگاه کسی که نتوانسته دیده شود، و کسی که نخواست ببیند. فرنگیس، در نهایت، نهتنها راوی راز استاد میشود، بلکه خودش تبدیل به «راز» میشود. 0 6 Sahar Chambary 1404/4/31 همه چیز به فنا رفته مارک منسون 3.9 23 این کتاب، برخلاف اسمش، درباره نابودی نیست؛ دربارهی تولد دوبارهی امید در دل تاریکیه. منسون میگه که دنیا به فنا نرفته، بلکه برداشت ما از دنیا پوسیده شده. 💡 خلاصه مفاهیم کلیدی: 1. امید چیست؟ امید یعنی اینکه: «من درد دارم، اما با این درد میتونم به چیزی معنادار برسم.» اما امید معمولاً بر اساس روایتهای سادهانگارانه ساخته میشه—روایتهایی مثل نجات توسط خدا، پیشرفت بیپایان علم، یا موفقیت فردی. این امیدها وقتی به بنبست میخورن، بحران میسازن. 2. نظام ارزشها در فروپاشی: ما دچار «بحران ارزشها» هستیم. چون ارزشهامون رو از دنیایی گرفتیم که مدام در حال تغییر و پوچه. بنابراین باید دوباره بازسازی معنای زندگیمون رو یاد بگیریم، نه اینکه دنبالش بدویم. 3. رنج، بخش اجتنابناپذیر خوشبختی: ما سعی میکنیم از رنج فرار کنیم. اما مارک میگه: نه با فرار از رنج، که با در آغوش گرفتن اون و ساختن معنا از دلش میشه به زندگی اصیل رسید. 4. عقلانیت محدود انسان: ما فکر میکنیم انسان موجودی منطقیه، ولی حقیقت اینه که احساسات و ناخودآگاه ما رو هدایت میکنن. ذهن ما مثل یه "فیل"ه که "فیلسوار" (منطق) فقط سعی میکنه مسیرشو توجیه کنه، نه تعیین. 5. آزادی واقعی: آزادی فقط توانایی انتخاب نیست؛ بلکه توانایی پذیرفتن مسئولیتِ انتخابهامونه. پذیرش محدودیتها، مرگ، درد، و مسئولیتپذیری، پایهی یک آزادی درونی واقعیه. 0 5 Sahar Chambary 1404/4/31 فرضیه ی خوشبختی: یافتن حقیقت مدرن در خرد باستان جاناتان هیت 3.6 5 هایت تلاش میکنه با تلفیق یافتههای روانشناسی مدرن، فلسفه باستان، و آموزههای معنوی نشون بده که ذهن انسان مثل یک فیل و فیلسواره: فیل = احساسات و ناهشیار فیلسوار = منطق و خودآگاهی و موفقیت، شادی، و رشد در زندگی زمانی اتفاق میافته که فیل و فیلسوار بتونن با هم هماهنگ حرکت کنن. --- ✅ نکات قوت: 1. ترکیب روانشناسی و حکمت شرقی و غربی: از بودا تا افلاطون، از روانشناسی مثبتنگر تا نوروساینس؛ این گستره وسیع به کتاب عمق زیادی میده. 2. تمثیلهای زیبا و ماندگار (مثل فیل و فیلسوار): تصویرسازی ذهنی قوی کمک میکنه مفاهیم پیچیده ساده و بهیادماندنی بشن. 3. نگاه علمی به خوشبختی: شادمانی فقط «احساس خوب داشتن» نیست، بلکه حاصل تعامل ژن، عادتهای ذهنی، روابط انسانی، و معناست. --- 🤔 نقد یا نکات قابل تامل: بعضی فصلها مخصوصاً فصلهای پایانی، کمی تکرار یا طولانینویسی داره. شاید برای مخاطب غیرآکادمیک خستهکننده بشه. خوشبختی در این کتاب بیشتر به عنوان یک "فرضیه روانشناختی" بررسی شده تا تجربهای شخصی یا وجودی. اگه کسی دنبال نگاه شاعرانه یا عرفانی باشه، شاید این مدل تحلیل براش کافی نباشه. 0 1 Sahar Chambary 1404/4/29 وقتی رفتم امیلی بلیکر 3.4 3 ژانر و فضا: رمان در ژانر درام خانوادگی و رازآلود قرار میگیره. نویسنده با تلفیق خاطرات، رازها و روابط پیچیده خانوادگی، داستانی رو خلق کرده که به طرز تدریجی لایههای پنهان زندگی شخصیتها رو برملا میکنه. --- 📌 نقاط قوت: ۱. شخصیتپردازی باورپذیر: امیلی بلیکر شخصیتهاش رو با ظرافت ساخته، مخصوصاً "ناتالی" (مادر فوتشده) که با اینکه در زمان حال حضور نداره، اما از طریق نامههاش حضوری پررنگ و تأثیرگذار داره. همچنین رابطهی مادر و فرزندی، بهویژه بین ناتالی و لیو، یکی از مؤثرترین خطوط داستانیه. ۲. استفاده از نامهنگاری: فرم روایی با نامهها باعث میشه خواننده همزمان با شخصیتها، قطعههای پازل رو کنار هم بذاره. این تکنیک به تعلیق داستان کمک کرده و نوعی بازی ذهنی ایجاد میکنه. ۳. دغدغههای انسانی و اجتماعی: کتاب به مسائلی مثل مرگ، فقدان، هویت، پذیرش گذشته و تربیت فرزند در غیاب والد میپردازه. خواننده رو با سؤالهای عمیقی مواجه میکنه: اگر قرار بود بعد از مرگمون کسی زندگیش با حرفهامون تغییر کنه، چه مینوشتیم؟ چطور میشه حقیقتهای تلخ رو با عشق بیان کرد؟ ۴. زبان ساده اما تأثیرگذار: نثر کتاب روانه ولی گاهی جملههایی هست که آدمو متوقف میکنه و میبره توی فکر. این ترکیب باعث میشه هم برای مخاطب عام و هم برای مخاطب جدیتر جذاب باشه. --- 🔸 نکات قابل بحث: ۱. گاهی قابلپیشبینی بودن داستان: در بعضی قسمتها، مخصوصاً اواخر داستان، برخی از پیچشها قابل حدسزدن هستن و ممکنه از شدت اثرگذاریشون کم بشه. ۲. ایدهی کلی آشناست: تم مادر در حال مرگ که نامههایی برای فرزندش باقی میذاره، پیشتر هم در آثار مشابهی دیده شده (مثل P.S. I Love You)، اما بلیکر تونسته با لحن خاص خودش تفاوت ایجاد کنه. --- 💬 نتیجهگیری: رمانی احساسبرانگیز و تأثیرگذار که از دل یک فقدان، داستانی از عشق، راز، و بخشش میسازه. وقتی رفتم میتونه برای هر کسی که تجربهی از دست دادن یا دلمشغولی نسبت به رابطههای خانوادگی داره، تجربهای عمیق و تأملبرانگیز باشه. 0 7 Sahar Chambary 1404/4/27 برایتان گربه تجویز میکنیم سییو اوشیدا 3.9 5 بهنظر میرسه نویسنده این کتاب رو از دل تجربههای واقعی الهام گرفته. شاید خودش یا نزدیکانش با افسردگی، تنهایی یا بحرانهای شخصی روبرو بودن، و دیده که گربهها چطور بدون هیچ قضاوتی، فقط با حضور آرومشون باعث تسکین دردها میشن. واقعا دنیای گربه ها عجیب و جذابه ...😺 0 2 Sahar Chambary 1404/4/26 انسان در جستجوی معنا ویکتور امیل فرانکل 3.9 144 این کتاب یه تلنگره: ما باید معنای خودمون رو پیدا کنیم، نه اینکه از بیرون دنبالش بگردیم. گاهی معنای زندگی در کاره، گاهی در عشق، گاهی در رنج... اما همیشه باید مسئولیتپذیر بود، و انتخاب کرد که «چگونه زندگی کنیم». فرانکل باور داره که حتی در سختترین شرایط—شکنجه، گرسنگی، مرگ نزدیکان—اون چیزی که انسان رو زنده نگه میداره، امید به یک معناست. نه لذت، نه موفقیت، نه راحتی... بلکه "چرا"ی زندگی. حتی وقتی همهچیز از آدم گرفته میشه—لباس، آزادی، غذا، عزیزان—باز هم یک چیز هست که کسی نمیتونه بگیره: چگونگی پاسخ دادن به رنج. این یعنی قدرت انتخاب واکنش. اینجاست که فرانکل نشون میده انسان، حتی در شکنجه، هنوز «آزاد»ه. فرانکل نمیگه رنج خوبه. اما باور داره اگه رنجی بیمعنا باشه، خردکننده میشه. ولی اگه معنا پیدا کنه، میتونه انسان رو به اوج برسونه. رنجی که به خاطر عشق، ایمان، یا مسئولیت تحمل بشه، انسانساز میشه. 0 1 Sahar Chambary 1404/4/23 آمریکا فرانتس کافکا 3.8 10 آمریکا بیشتر از اینکه یک روایت کلاسیک باشه، تجربهای از گمشدگیه. کافکا داره توی این اثر، شکلگیری یک جهان مدرن بیروح و دیوانسالار رو نشون میده؛ جایی که انسان دیگه مرکز نیست، بلکه یه "قطعهی بیاهمیت" در ماشینی بزرگه. و این ماشین با لبخند، آدمو له میکن 💬 اگه بخوای از منظر احساسی بگم: کارل یه آدمیه که فقط میخواست جاشو توی دنیا پیدا کنه. مثل همهی ماها. و شاید برای همین، این داستان با همهی ناتمامی و تلخیش، یه چیزی از ما رو هم روایت میکنه. تو، من، هر کسی که یه جایی تو زندگی، از چیزی که فکر میکرد امنه، پرت شده بیرون. 0 2 Sahar Chambary 1404/4/20 بازگشت شازده کوچولو الخاندرو گیلیرمو روئمرس 4.0 2 کتاب شازده کوچولو رو بیشتر دوست داشتم کما اینکه نویسنده هم متفاوت بود تأثیر داشت ولی با این حال بازم جملات زیبا و تاثیرگذار زیادی داشت .👍 0 2 Sahar Chambary 1404/4/17 سووشون سیمین دانشور 4.1 279 سووشون داستان زنی که در دل آشوب زمانه، هم باید مادر باشه، هم همسر، هم مقاوم. من خیلی دوسش نداشتم بنظرم خیلی نمایشنامه وار بود و آخر کتاب فقط قشنگ بود . 0 2 Sahar Chambary 1404/4/16 اتاق شماره 6 آنتون چخوف 4.2 79 اتاق شماره ی 6 کتاب مختصر و کوتاهیه اما مدت ها ذهنتون رو درگیر میکنه. توی این اتاق افراد روانی بسترین ولی با فاصله ی چند قدم، از نیکیتای نگهبان گرفته تا سایر اهالی بیمارستان همگی دیوانه اند ! ولی چه کسی واقعا بین این دو دسته خط میکشه و از هم جداشون میکنه؟ فلسفه بافی تا کجا با زندگی حقیقی در تضاده؟ چه کسی حق داره درمورد تاثیر رنج در تعالی نظر بده؟ اگر رنج رو خوار بشمریم و زندگی کسی سراسر رنج باشه یعنی زندگی رو بی ارزش شمرده؟ مرگ و جاودانی، درد و رنج و لذت حقیقی و سوالات بنیادی زیادی توی این کتاب بحث میشه 1 34 Sahar Chambary 1404/4/14 مردگان تابستان کاملیا وی 2.6 13 خیلی دوسش نداشتم . فقط آخر کتاب هیجان داشت و رویه اول داستان تا نزدیک آخراش کسل کننده بود و خیلی تینیجری بود برام . دختری که تنهاست و با دو پسر دوست میشه که هر کدوم مشکلاتی دارن در روابط و خانوادشون . واقعا پیشنهاد نمیکنم که بخونین 0 4 Sahar Chambary 1404/4/13 اکنون فاضل نظری 4.2 40 واقعا اشعار فاضل نظری منو غرق میکنه و ازشون لذت میبرم . برای همین پنج از پنج میگیره تمام آثارش💓💜 0 4 Sahar Chambary 1404/4/13 از دخترت قهرمان بساز دارلین براک 4.0 1 خیلی کتاب خوبیه. حتی کسانی که بچه ندارند هم میتونن از نکات مفید کتاب استفاده کنند. خیلی نکات جالبی و ضروری برای رفتار با کودک داره و حتی برخی از مشکلات دوران کودکی خود پدر و مادر را هم برای آنها روشن میکند. 0 2 Sahar Chambary 1404/4/12 سه شنبه ها با موری میچ آلبوم 3.7 177 کتابی پر از احساس با نویسنده در فضای داستان غرق میشی و مثل یک روانشناس، ناخوداگاه خواننده رو فعال میکنه من که از خواندن این کتاب بسیار لذت بردم. موری استاد میچ که قراره هر سه شنبه برای بحث و گفتگو پیش هم باشند . در این بحث و گفتگوها پرس های عجیب و پر مضمونی دیده میشه ✨💫 0 0 Sahar Chambary 1404/4/9 تولستوی و مبل بنفش نینا سنکویچ 3.4 132 چقدر همه چیز قشنگ تفسیر شده بود .... چقدر ارتباط عمیقی برقرار کردم با شخصیت اصلی کتاب. کلی معرفی کتاب در این کتاب نهفته است و کلی نکات آموزنده ... 0 6 Sahar Chambary 1404/4/4 کتاب بازها جلد 1 جنیفرچمبلیس برتمن 4.3 43 کتاب خوبی بود و داستان جالبی داشت ولی بیشتر مناسب نوجوانان و کودکان بود . ولی از خواندنش پشیمون نیستم . ولی کاش این بازی و ایده در واقعیت پیش میومد 😅 0 9