معرفی کتاب مردگان تابستان اثر کاملیا وی مترجم فریده اشرفی

مردگان تابستان

کاملیا وی و 1 نفر دیگر
2.6

1393/12/6

انگار اون روزای گرم و طولانی تموم‌نشدنی بودن. اون تابستون جلوی روی ما قرار گرفته بود و برای من، از هر چیز دیگه‌ای که تااون‌ موقع تو زندگی‌ام وجود داشت واقعی‌تر بود یا الان که بهش فکر می‌کنم از هرچیز دیگه‌ای که بعد از اون اتفاق افتاد. انگار هر ذره از وجودم روی اون چند هفته متمرکز شده بود، انگار اونا روی همه چیز تأثیر گذاشته بودن؛ هم روی گذشته‌ام، هم آینده‌ام. اون تابستون مثل یه شهاب سوزان بود که از تو تاریکی هجوم آورد، از نیستی، پوچی. و من حس می‌کردم همیشه تو زندگی‌ام درباره‌ی اون تابستون همون‌طوری فکر کنم. تمام بقیه‌ی عمرم.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مردگان تابستان

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به مردگان تابستان

hanieh

hanieh

1403/2/31

همیشه با من بمان: آیا می توان به یک شبح وفادار بود؟در کنار توعصر اساطیر؛ دریای سایه ها

از ادبیات کودک و نوجوان چه بخوانیم ؟

31 کتاب

کتاب‌ها، دروازه‌های جادویی‌ای هستند که ما را به سرزمین‌های ناشناخته، ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز و لحظات آموزنده رهنمون می‌کنند. در میان این گنجینه‌های بی‌نظیر، کتاب‌های کودک و نوجوان جایگاه ویژه‌ای دارند. این کتاب‌ها با زبان ساده و گیرا، تخیل کودکان را بالنده می‌کنند، به آن‌ها در شناخت دنیای پیرامونشان کمک می‌کنند و ذائقه‌ی آن‌ها را برای مطالعه و یادگیری پرورش می‌دهند. در این لیست، به معرفی تعدادی از بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان در ژانرهای مختلف می‌پردازیم. کتاب‌هایی که با داستان‌های جذاب، شخصیت‌های دوست‌داشتنی و تصاویر زیبا، لحظات شادی و آموزنده‌ای را برای کودکان و نوجوانان رقم خواهند زد. این لیست شامل کتاب‌هایی در دسته‌بندی‌های زیر خواهد بود: داستان‌های کلاسیک: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که نسل‌های متعددی از کودکان و نوجوانان با آن‌ها خاطره دارند. داستان‌های فانتزی : این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به دنیای جادو، افسانه‌ها و موجودات خیالی می‌پردازند. داستان‌های علمی تخیلی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آینده، فضا و دنیای ناشناخته‌های علمی می‌پردازند. داستان‌های واقع‌گرایانه: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به زندگی روزمره، مشکلات و احساسات کودکان و نوجوانان می‌پردازند. کتاب‌های آموزشی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آموزش مفاهیم علمی، تاریخی، جغرافیایی و... به کودکان و نوجوانان می‌پردازند. امیدوارم این لیست بتواند راهنمای مناسبی برای انتخاب کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان باشد.

«حاوی اسپویل»
اولاش و خیلی از صفحه هاش حوصله سر بر بود و یکم از قلم نویسنده زده شدم.
توضیحات اضافی و نامفهوم زیاد داشت.
 ولی آخرش یه چیز استثنایی بود.
اینکه  برای درک احساسات دیگران، درک اینکه جای شخص دیگری باشی، و برای نشون دادن علاقه و اینکه اون ادم و تمام احساسات و ویژگی هاش رو حس کنی و از آن خودت کنی. اون هارو بکشی برای اینکه جزی از تو باشن و از جاری شدن خون سرخشون به وجد بیای و نور درخشان امید و میون تاریکی ببینی.
از مایک مث چی بدم میاد. توی یکی از صفحه های کتاب انتیا رو خرد و خاکشیر کرد نمیدونم چرا انیتا باز برگشت پیشش. ولی حقشه که کشتش:)))
کم کم داشتم شک میکردم نکنه نویسنده هم مثل شخصیتش روانیه؟:)

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

مردگان تابستان: یک روایت سرد در گرمای تابستان
قلم نویسنده در مردگان تابستان بیش از آن‌که خواننده را وارد دنیای داستان کند، او را در لایه‌ای از ابهام، جملات نیمه‌جان، و توصیف‌های بیش‌ازحد غوطه‌ور می‌سازد. نویسنده با سبک موج‌دار و پر از سکوت و ایهام تلاش کرده فضای ذهنی شخصیت‌ها را بسازد، اما به‌جای انتقال عمق، گاه به ورطه‌ی تکلف و کندی می‌افتد.
داستان روایت چندانی ندارد که خواننده را بکِشد؛ یک مسیر خطی، فاقد کشمکش جدی، و خالی از نقطه‌های پرتنش که تبدیل به توقفی طولانی در فضای خنثی می‌شود. شخصیت‌ها حضور دارند، اما آن‌قدر در سایه و خاطره باقی می‌مانند که نمی‌شود با آن‌ها ارتباط برقرار کرد.
 نکات مثبت کتاب:
- فضای نوستالژیک و استفاده از فصل تابستان به‌عنوان استعاره‌ای از رکود و گرما خوب پرداخت شده.
- در لحظاتی معدود، نویسنده موفق به خلق حس‌هایی ظریف مثل خفقان خاطره یا گم‌شدگی در گذشته شده.
- اگر با ادبیات روان‌محور و ایهام‌دار خو گرفته باشی، سبک می‌تونه جذاب باشه… البته فقط در صورتی که حوصله‌ی زیادی داشته باشی.
-پایان کتاب ناگهانی و دوپهلوست؛ برای بعضی‌ها تکان‌دهنده و جذاب، برای بعضی‌ها بی‌منطق و آزاردهنده. کاملاً بستگی به نگاه خواننده داره‌.
 اشکالات اصلی
- کندی بیش‌ازحد: ریتم روایت بیشتر شبیه درجا زدن است تا پیش رفتن.
- زبان متکلف: واژه‌ها گاه آن‌قدر پیچیده‌اند که اصل معنا را دفن می‌کنند.
- عدم انس با شخصیت‌ها: هیچ‌کدامشان به سطحی از شناخت یا نزدیکی نمی‌رسند.
- تأثیرگذاری پایین: در پایان کتاب، نه تحول عاطفی مانده، نه سوال، نه شگفتی.
 آیا از نظر من قابل توصیه است؟ نه. این کتاب رو نمی‌شه به اکثر آدم‌ها پیشنهاد کرد هم بخاطر داستان منزجرکننده‌ای که داره و هم بخاطر اینکه احتمال اینکه یک فرد از این کتاب خوشش بیاد کمتره.
📌با این حال برای چه کسانی ممکنه مفید یا جالب باشه؟
- عاشقان سبک روان‌محور و هنری : ممکنه از لایه‌های ذهنی شخصیت‌ها خوش‌شون بیاد
- نویسنده‌ها یا منتقدان ادبی : می‌تونن ازش به‌عنوان نمونه‌ای برای تحلیل قلم شاعرانه اما غیرروایی استفاده کنن
- کسانی که دنبال فضای سنگین و بی‌حادثه هستن: اگه می‌خوای فقط حس‌و‌حال بخونی، شاید بتونه قابل تحمل باشه
😴 برای چه کسانی حوصله‌سربره؟
-خوانندگان داستان‌محور: دنبال رویداد، گره‌افکنی، و کشمکش؟ فراموشش کن
- مخاطبان جوان یا تازه‌کار: احتمالاً احساس خستگی، سردرگمی، و بی‌حوصلگی می‌کنن
-علاقه‌مندان به شخصیت‌های قوی: چون در این کتاب، شخصیت‌ها مثل مه عبور می‌کنن و هیچ‌وقت واضح نمی‌شن .

Daydreamer

Daydreamer

مردگان تاب
          مردگان تابستان رو یادمه یه مدت بعضی از انلاین شاپ های اینستا و تلگرام سعی کردن ترندش کنن و خب به همین دلیل به من این کتابو کادو دادن و خب از یه طرفی نقد های منفی خیلی زیادی درموردش دیدم و به خاطر همین اصلا سطح انتظار بالایی ازش نداشتم. و صرفا دیدم تو کتابخونه‌ام هست و الان تابستونه و کتاب کوتاهی هست تصمیم گرفتم بخونمش و خب با وجود اون سطح توقع پائین، بهتر از چیزی بود که فکرشو می‌کردم.

فکر کنم یکی از دلایلی که باعث شد کتاب برام جذاب بشه، اون پس زمینه روانشناسی و پرداختن به یکی از اختلال های جالب بود و برای منی که رشته‌ام روانشناسیه بیشتر جذبم می‌کنه تا کسی که به این مباحث علاقه نداره ولی خب فکر نکنین این جمله من به معنای یه پردازش قوی و دقیقه، پردازش در حد روایت داستان و پیش بردن رونده.

راستش ترجمه کتاب خیلی مورد پسند من نبود، نشد باهاش خیلی ارتباط بگیرم و حس میکنم شاید ترجمه به یک شکل دیگه صورت می‌گرفت کتاب گیرا تر میشد.

پردازش مکان نویسنده به طرز عجیبی به دلم ننشست، یه جاهایی توصیف خیلی زیاد کسل کننده صورت گرفته بود و یه جاهایی اصلا توصیفه غیب شده بود یا توصیف ها خیلی مبهم بودن و به خاطر همین از یه جایی به بعد پردازش مکان نویسنده برام خسته کننده شد. وگرنه ابهام اونقدر زیاد و غیر قابل تحمل توی مکان های کتاب نبود.

پردازش شخصیت از مکان بهتر بود، کاراکتر ها قابل لمس تر و مطابق تر بودن. ایرادی که می‌خوام بگیرم اینه که به شخصه این حجم از فضای دارک و رفتارای این مدلی رو نمی‌تونستم با گروه سنی شخصیت های کتاب تطبیق بدم و یه جورایی برای من غیر قابل باور بود که بچه های ۱۳-۱۴ ساله همچین کارایی بکنن، هرچقدرم مشکل و اختلال های روانی داشته باشن! (که احتمالا مشکل نویسنده‌اس چون بلاخره این نوع مشکلات سن و سال نمیشناسه و نویسنده نتونسته این مورد رو طبیعی جلوه بده.)

هیجان کتاب نسبتا خوب بود، رو کردن مرحله‌ای دیتا توسط نویسنده باعث شده بود کتاب زیر دویست صفحه‌ای گیرایی خاص خودشو داشته باشه.

درکل، با توقعات سطح بالا اگه نرین سراغش، احتمالا سرگرمتون میکنه و برای مدتی با روند داستان همراه می‌شین. ولی به نظرم راه های بهتر و مفید تری برای مطالعه درمورد اختلال ها و حتی خوندن یه داستان و پرونده جنایی هست که لازم نباشه این کتاب رو بخونین. چون به شخصه خودم هنوز نمی‌تونم تشخیص بدم که آیا این کتاب ارزش داشت حتی برای یه بار خوندن یا نه؟