معرفی کتاب وقتی رفتم اثر امیلی بلیکر مترجم مهتاب مهرآرا

وقتی رفتم

امیلی بلیکر و 2 نفر دیگر
3.4

1398/5/12

لوک ریچاردسون پس از به خاک سپردن  ناتالی،همسر محبوبش که شانزده سال با او زندگی مشترک داشته به خانه شان در حومه میشیگان بر می گردد تا به تنهایی مسئولیت نگه داری از سه فرزندش را به عهده بگیرد.اما چیزی غافلگیر کننده  روی کف خانه انتظارش را می کشد،یک پاکت نامه آبی رنگ با دست خط خرچنگ قورباغه ناتالی و نام لوک بر پشت آن.ناتالی نامه را یک سال پیش در اولین روز شیمی درمانی اش نوشته و این اولین نامه از یک سری نامه است که پس از مرگش یکی یکی به دست لوک می رسند.لوک مطمئن است که نگارنده نامه ها همسرش است.اما چه کسی آنها را میفرستد؟ هر نامه ای که به دست لوک می رسد پرده ار رازهایی بر میدارد که سبب می شود هر آنچه او درباره همسر و خانواده اش می داند زیر سوال برود.اما رازها او را همچنان رهنمون می کنند به آینده ای که عشق در آن ادامه دارد و برای رسیدن به آن هرگز دیر نیست.

لیست‌های مرتبط به وقتی رفتم

ژانر و فضا:
رمان در ژانر درام خانوادگی و رازآلود قرار می‌گیره. نویسنده با تلفیق خاطرات، رازها و روابط پیچیده خانوادگی، داستانی رو خلق کرده که به طرز تدریجی لایه‌های پنهان زندگی شخصیت‌ها رو برملا می‌کنه.

📌 نقاط قوت:

۱. شخصیت‌پردازی باورپذیر:
امیلی بلیکر شخصیت‌هاش رو با ظرافت ساخته، مخصوصاً "ناتالی" (مادر فوت‌شده) که با این‌که در زمان حال حضور نداره، اما از طریق نامه‌هاش حضوری پررنگ و تأثیرگذار داره. همچنین رابطه‌ی مادر و فرزندی، به‌ویژه بین ناتالی و لیو، یکی از مؤثرترین خطوط داستانیه.

۲. استفاده از نامه‌نگاری:
فرم روایی با نامه‌ها باعث می‌شه خواننده هم‌زمان با شخصیت‌ها، قطعه‌های پازل رو کنار هم بذاره. این تکنیک به تعلیق داستان کمک کرده و نوعی بازی ذهنی ایجاد می‌کنه.

۳. دغدغه‌های انسانی و اجتماعی:
کتاب به مسائلی مثل مرگ، فقدان، هویت، پذیرش گذشته و تربیت فرزند در غیاب والد می‌پردازه. خواننده رو با سؤال‌های عمیقی مواجه می‌کنه:

اگر قرار بود بعد از مرگ‌مون کسی زندگیش با حرف‌هامون تغییر کنه، چه می‌نوشتیم؟

چطور می‌شه حقیقت‌های تلخ رو با عشق بیان کرد؟

۴. زبان ساده اما تأثیرگذار:
نثر کتاب روانه ولی گاهی جمله‌هایی هست که آدمو متوقف می‌کنه و می‌بره توی فکر. این ترکیب باعث می‌شه هم برای مخاطب عام و هم برای مخاطب جدی‌تر جذاب باشه.

🔸 نکات قابل بحث:

۱. گاهی قابل‌پیش‌بینی بودن داستان:
در بعضی قسمت‌ها، مخصوصاً اواخر داستان، برخی از پیچش‌ها قابل حدس‌زدن هستن و ممکنه از شدت اثرگذاری‌شون کم بشه.

۲. ایده‌ی کلی آشناست:
تم مادر در حال مرگ که نامه‌هایی برای فرزندش باقی می‌ذاره، پیش‌تر هم در آثار مشابهی دیده شده (مثل P.S. I Love You)، اما بلیکر تونسته با لحن خاص خودش تفاوت ایجاد کنه.

💬 نتیجه‌گیری:

رمانی احساس‌برانگیز و تأثیرگذار که از دل یک فقدان، داستانی از عشق، راز، و بخشش می‌سازه. وقتی رفتم می‌تونه برای هر کسی که تجربه‌ی از دست دادن یا دل‌مشغولی نسبت به رابطه‌های خانوادگی داره، تجربه‌ای عمیق و تأمل‌برانگیز باشه.