یادداشت‌های نرگس🐚 (81)

نرگس🐚

نرگس🐚

11 ساعت پیش

🪽 این کتا
          🪽 این کتاب، ۳۶امین جلد از مجموعه ره‌نما است که می‌توان آن‌ را جزوات بسیار دقیق و دسته‌بندی شده‌ای از بیانات حضرت آقا در باب موضوعات مختلف دانست.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
● در باب محتوا:

🪽 همانطور که گفتم، کتاب شامل سخنرانی‌های حضرت آقا درمورد هویت ملی است. با توجه به رفرنس‌دهی پاورقی‌ها، بازه زمانی سخنرانی‌های موجود از اواسط دهه ۶۰ تا اوائل دهه ۹۰ است.

🪽 سخنرانی‌ها، در ۱۰ فصل ، به دسته‌بندی‌های مفهومی تقسیم شده‌اند که بدین شرح‌ است:
(آیات و روایات - درآمد - سرمشق)
۱.هویت ملی، اهمیت و جایگاه
۲. نقش انقلاب در تعمیق هویت اسلامی و ملی ایرانیان
۳. نقش انقلاب در تعمیق هویت اسلامی و ملی سایر
۴. مولفه‌های هویت‌ساز اسلامی
۵. مولفه‌های هویت‌ساز ایرانی
۶. مولفه‌های هویت‌ساز انقلاب اسلامی 
۷. نقش نهادهای مدنی و اقشار در هویت ملی
۸. آسیب‌های فرا روی هویت ملی
۹. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت ملی
۱۰. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت مسلمانان

🪽 نباید انتظار کتابی آکادمیک به معنای مرسوم در فضای دانشگاهی را داشته باشید. قرار نیست یک نظریه بیاید، توضیح داده شود و تمام (که البته خواندن آن دست کتاب‌ها نیز مهم و برای اهلش ضروری است). شما با سخنرانی‌هایی طرف هستید که برآمده از عمری مطالعه عمیق و گسترده است. علاوه بر گنجینه علم نظری گوینده، جایگاه و فعالیت‌های ایشان را هم باید اضافه کنید. اما خبر خوب برای دوستداران پژوهش و مطالعه عمیق: هر سخنرانی سوالی را برای شما رفع و سوالاتی را ایجاد می‌کند. هر صفحه به شما چند ایده برای جستجو می‌دهد و هر فصل می‌تواند موضوع پژوهش مفید و ارزنده‌ای شود. :)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
● در باب فرم:

🪽 باید بگویم نشر انقلاب اسلامی با انتشار این مجموعه نشان داده روند فعالیتش کاملا رو به رشد و صعودی است. 🤌

🪽 در نوجوانی نیز، بعد از آنکه شنیدن سخنرانی‌های ایشان تحولی مهم در زندگی من ایجاد کرد، کتاب‌های اینچنینی نشر انقلاب اسلامی را خوانده بودم. پس با این دست کتاب‌ها، که به چاپ سخنرانی‌ها می‌پرداند، آشنایی قدیمی دارم. منتها در آن زمان کتاب‌ها نقطه مقابل نسخه امروزی‌اش بودند. قطور، گرافیک و چاپ نامناسب، چاپ کردن بی‌تغییر سخنرانی با همان ادبیات عامیانه هنگام صحبتکه باعث گیج شدن خواننده می‌شد.

🪽 اما در مجموعه ره‌نامه این ایرادات تا حد خوبی رفع شده. کتاب سبک و خوش‌دست است‌. طراحی جلد با توجه به جزئیات و دقیق انجام شده. طراحی صفحات کتاب به شدت اشتیاق برانگیز است.  دسته‌بندی مفهومی کاملا به سبک جزوات دانشگاهی انجام شده که خواندن و رجوع را بسیار ساده‌تر می‌کند.

🪽 آن زمانی برای خریدن کتاب‌های این مجموعه قانع شدم که دو دست عزیزم از آن تعریف کردند. از آنجایی که آنها هم مانند من سخت‌گیری ویژه‌ای نسبت به فرم و محتوای این چنین کتاب‌ها دارند، مطمئن شدم تعریفشان بی‌دلیل نیست!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
● چرا نیم‌ستاره کم کردم؟ اولا بخاطر نبودن سخنرانی‌های سال ۹۱ به بعد در آن. دوم بخاطر یکسری ایراد ویراستاری مانند عدم رعایت نیم‌فاصله.

پ.ن: این کتاب را در سفر مشهد و از کتابفروشی دم باب‌الجواد حرم امام‌ رضا جان خریدم. عرض خاصی در این باره ندارم. فقط خواستم بماند برای یادگاری. برای دل خودم :)

#پاینده_باد_ایران 🇮🇷
        

10

نرگس🐚

نرگس🐚

5 روز پیش

این امتیاز
          این امتیاز و یادداشت، از طرف یک سفرنامه‌نخوان قهار است. دوستان چیره دست در امر سفرنامه، به بزرگی خود ببخشید :)
🎎 ابتدا باید بگویم این دومین کتاب با درون‌مایه سفرنامه است که خواندم. اولیش "و کسی نمی‌داند در کدام زمین می‌میرد" بود. آن کتاب هم بیشتر از آنکه سفرنامه باشد، روایات و جستارهایی بود از ذهنیات خانم الیاسی که انگار به بهانه فلان سفر و بیسار اتفاق، فرصت روی کاغد آمدن پیدا کرده بود. (آن کتاب را هم دوستداشتم)
🎎 اصلا نمی‌دانم یک سفرنامه خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد اما یک چیز را خوب می‌دانم. اگر بخواهم فقط توصیفات ظاهر ساختمان‌/غذا/آدم‌ها را بشنوم، به خودم زحمت خریدن سفرنامه نمی‌دهم. یوتیوب را باز می‌کنم :)
پس یعنی من از نویسنده توقع دارم در رویارویی با پدیده‌های فرهنگی و طبیعی، ذهنیات و درگیری‌های درونی خودش را برایم تعریف کند. می‌خواهم بدانم او در آن موقعیت به چه می‌اندیشیده و چه مواجهه‌ای با مسئله داشته.
💫 پس از این جهت، کتاب مناسب احوالات من بود.
🎎 چیستی محتوا را دوستان دیگر هم گفته‌اند. وحید یامین‌پور (از فعالین حوزه فرهنگ و رسانه) انتخاب می‌شود تا همراه تیمی متشکل از افراد مشهور و رزمندگان دفاع مقدس، در سالگرد فاجعه هیروشیما، راهی ژاپن شود. سرگروه تیم آقای احمدزاده است (توصیه می‌کنم کتاب‌های ایشان را حتما بخوانید)
🎎 من وحید یامین‌پور را از نوجوانی می‌شناسم. از همان موقعی که شیفته جهان رسانه‌ها و ارتباطات شدم. تا چند وقت پیش فکر می‌کردم علارغم آنکه هر دو گرایش‌های سیاسی یکسانی داریم، آبم با او در یک جوب نرود. خصوصا اینکه به شدت با فرم کتاب نخل و نارنج ایشان مشکل داشتم. قصد خواندن این کتاب را هم نداشتم. حتی خودم هم نخریده بودمش.
خلاصه کنم: اشتباه می‌کردم. :)))))
از وقتی شروع به خواندن مطالب کانال تلگرامشان -و بعد هم این کتاب- کردم، فهمیدم اتفاقا قلم او ذهنیات من را می‌نویسد. (حداقل در ۹۰٪ مواقع)
🎎 "منم همین‌طور!" جمله‌ای بود که هر چند صفحه یکبار، خطاب به کتاب و نویسنده می‌گفتم. هم در باب فرم و هم محتوا. :))))
🎎 چاپ عکس‌ها به شدت بد بود. هم از جهت کیفیت هم صفحه آرایی.
🎎 نقدم بر جهان‌بینی و سبک زندگی ژاپن مدرن و سنتی، بماند برای بعد. باید دانش بیشتری کسب کنم.
🎎 زیاده عرضی نیست فقط بگویم که حتی اگر جهت‌گیری سیاسی شما با نویسنده یکی نیست، به نوشته‌هایش فرصت بدهید. یکبار هم که شده جهان را بدور از قضاوت خود و با عینک دیگری ببینید :)
🎎 عکس تزئینی نیست که هیچ، بلکه اهمیت هم دارد
        

21

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/4/22

⚖از درد و
          ⚖از درد و دل‌های مشکلات قانونی و حقوقی ایران (و جهان) در زمینه رسانه‌ها و مسائل مربوطش که بگذریم، می‌رسیم به فرم و محتوای کتاب 👇
⚖ این کتاب مرجع مناسبی برای دانشجویان ارتباطات و رسانه است تا با بعد حقوقی زمینه علمی و کاری خود آشنا شوند.‌ نمی‌دانم چقدر مرجع مناسبی برای دانشجویان حقوق است اما به نظر می‌رسد به درد آنها هم بخورد.
⚖ ادبیات کتاب برای دانشجویان رشته‌هایی غیر از حقوق، قابل فهم و تاحدودی آسان است. هرچند که از نظر ما اهالی ارتباطات و رسانه، همین متن تلطیف شده هم -در مقایسه با سایر دروسمان- خشک و سخت‌خوان است :)
⚖ با خواندن این کتاب به نرگسِ نوجوان افتخار کردم. خوشحالم آنقدر شناخت خوبی از خودش داشت که سال ۴۰۰ و موقع انتخاب رشته کارشناسی، جلوی جَو موجود و مشاوران خود ایستاد و هیچ رشته‌ای که به حقوق مربوط می‌شد را انتخاب نکرد. :)
⚖ یک ستاره بخاطر سه مورد مهم کم کردم: ۱‌. نیاز به بروزرسانی کتاب در زمینه هوش مصنوعی. ۲. نیاز به توضیح بیشتر و ساده‌تر بعضی مطالب برای مخاطب غیرحقوقی. ۳‌. عدم استفاده کتاب از پرونده‌های معروف و مهم حوزه رسانه در ایران و جهان به عنوان مثال.
همه این موارد با ویرایش و بازنگری قابل بهبود است.
⚖ عکس را دکوری گذاشتم برای تقدیر از بهترین و موثرترین تلاشی که در تلوزیون ایران، برای پیوند امور رسانه‌ای و حقوقی انجام شده. به عنوان یک دانشجوی همواره سختگیر به رسانه ملی، توصیه می‌کنم حتما سریال آقای قاضی را ببینید :)
⚖ یکی چیزی هم سر دلم مانده: اگر این قوانین جهانی واقعا کارآمد بودند رژیم صهیونیستی، امپریالیسم و ... نمی‌توانستند همچین صحنه‌هایی از سانسور، قتل‌عام خبرنگارها، پروپاگاندا و.‌‌‌.. را در رسانه‌های جریان اصلی و حتی جایگزین، رقم بزنند. یک جای کار  بدجور لنگ می‌زند. 
        

17

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/4/16

🧠 دکتر سا
          🧠 دکتر ساکس (نویسنده این کتاب) یک پزشک متخصص مغز و اعصاب بوده. در حقیقت این کتابش شامل ۲۴ روایت از بیمارانی است که او یا پزشک معالج آنها بوده و یا درمورد آنها اطلاع پیدا کرده. بیمارانی که درگیر انواع اختلال‌های عصب و روانشناختی هستند.
🧠 نقطه تمایز و جالب‌ترین وجه کتاب این بود که دکتر ساکس اقرار می‌کند طبق هنجارهای موجود در حیطه شغلی‌اش، همیشه به عیوب و نداشته‌های مراجعین خود نگاه می‌کرده. اما بعد از برخورد به تعدادی از مراجعین داخل کتاب، متوجه اشتباه خود می‌شود و درمان را در داشته‌ها (استعدادها و علایق عجیب و غیرمنتظره آنها) جستجو می‌کند.
🧠 کتاب مملو از توضیحات و اصطلاحات علمی است. در حقیقت انگار نوعی کتاب نیمه‌تخصصی در زمینه عصب‌شناسی باشد. به عنوان کسی که همان اول ورود به دبیرستان از خیر نیمچه علاقه‌اش به پزشکی زد و هنگام انتخاب رشته دانشگاه هم بیخیال روانشناسی شد؛ باید بگویم تقریبا تمام توضیحات علمی کتاب را نخوانده رد کردم. پس اگر قصد خواندن این کتاب را دارید، حتما به این فاکتور توجه کنید: اصطلاحات و توضیحات تخصصی، هم در میان روایت‌ها و تنیده در آنها وجود دارد و هم در ابتدا و انتهای آنها و بصورت مجزا.
🧠 زبان کتاب داستانی نیست و وجود اصطلاحات و نکات تخصصی، خواندنش را کمی سخت می‌کند.
🧠 از خریدن این کتاب پشیمان نیستم اما از به پایان رسیدنش بسیار خوشحالم. کتاب را از قصد و برای نیت خاصی خریدم. می‌خواستم از داستان‌هایش در خلق شخصیت و کاراکترسازی استفاده کنم و فکر می‌کنم انتخابم درست بوده.  :)
🧠 از روی ماجراهای این کتاب و زندگی دکتر ساکس، یک فیلم خوب به نام "Awakenings" با بازی "رابرت دنیرو" و "رابین ویلیامز" (در نقش دکتر ساکس) ساخته شده. پیشنهاد می‌کنم ببینیدش.
علاوه بر اون در روند خوندن کتاب، یاد فیلم‌های
"Shutter Island" ، "Forrest Gump" و حتی "Change of habit" افتادم. هرچند این فیلم‌ها ارتباطی با دکتر ساکس ندارن اما به نظرم شباهت‌های جالبی با بعضی سوژه‌ها و نکات کتاب داشتن.
🧠 کتاب را به دوستداران این حوزه پیشنهاد می‌کنم اما برای من کتاب درحد ۲.۵ است.
🧠 پ.ن¹: دوست عزیزی دارم که در رشته روانشناسی تحصیل می‌کند. می‌گفت یکی از همکلاسی‌ها ارائه این کتاب را بر عهده داشته و گویا ارائه جنجالی هم بوده. آنطور که می‌گفت، به نظر می‌رسد روایت‌های این کتاب بیش از حد با نگاه عصب‌شناسانه نوشته شده و علت و چیستی این اختلال‌ها در علم روانشناسی طور دیگری تبیین می‌شود و خلاصه که محل بحث‌ و جدل است.
🧠 پ.ن²: سبحان‌الله از مغز که ممکن است غیبت یک سلول در آن زندگی را مختل، و فعالیت بیش از حد یک سلول دیگر آن زندگی را عذاب‌آور کند. خداوندا مرکز فرماندهی ما را در سلامت و اعتدال حفظ کن. آمین
🧠پ.ن³: تصویر ابتدای یادداشت: دکتر ساکس در مطبش 
        

19

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/3/31

🖊 این کتا
          🖊 این کتاب مجموعه‌ای مهم از روش‌های مختلف پژوهش کیفی است. نویسنده اصلی آن، دکتر ذکایی، از اساتید برتر جامعه‌شناسی در دانشگاه علامه و کشور هستند و نام ایشان به تنهایی ارزش کار را بالا می‌برد.
🖊  کتاب علاوه بر مقدمه آقای دکتر، شامل فصل‌های زیر است:
▪︎مسئله و مسئله‌مندسازی (چیستی مسئله و...)
▪︎مهارت‌های ارتباطی در پژوهش کیفی (مهارت‌هایی برای محقق)
▪︎تحلیل مضمونی 
▪︎نظریه مبنایی
▪︎روش تحلیل پدیدارشناسی
▪︎روایتگری (روایت شناسی و تحلیل روایت)
▪︎اتوبیوگرافی (تاریخچه و پشتوانه نظری و استراتژی)
▪︎مردم‌نگاری
▪︎نگارش و ارزیابی پژوهش کیفی
🖊چرا یک ستاره کم کردم؟ به عنوان یک دانشجو نیاز داشتم در بعضی عناوین، تعریف‌های ساده‌تر و توضیحات مفصل‌تری ببینم نه فقط عین ترجمه نظریه پردازان و ... را.
🖊پ.ن: عکس‌ مربوط به آخرین جلسه از کلاس خانم دکتر زردار، مدرس این کتاب و کلاس روش پژوهش کیفی، است. آخرین کلاس دوره کارشناسی در دانشگاه عزیزم؛ دانشگاه علامه طباطبایی :)
        

19

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/3/20

🚯 این داس
        🚯 این داستان درمورد لوکاس است. مرد درونگرا و گیمری که معتقد است: شادی= گیم + پَدتای + تنهایی. همه چیز خوب است تا وقتی زنگ خانه‌اش به صدا در می‌آید. و دوباره به صدا در می‌آید. و چندبار دیگر هم به صدا در می‌آید. در حقیقت یک ماهیتابه قدیمی باعث می‌شود از بازی‌اش بماند، فرشته شود، عضو هیأت مدیره شود، در فیسبوک پست بذارد و به کما برود.
🚯 بکمن، با نگاهی طنز به تقابل سنت و مدرنیته و جهان معاصر می‌پردازد.
🚯 شخصیت‌سازی و گره داستان پختگی سایر آثار بکمن رو نداشت، اما بازهم دوست‌داشتنی و برای من قابل همذات‌پنداری بود.
🚯 طنز داستان در فصل ۷ و ۸ و ۹ به اوج خودش می‌رسه. سر این ۳فصل خیلی خندیدم.
🚯 کل داستان کتاب، مثل خواب‌هام بود. عجیب، خنده‌دار و مملو از اتفاقات غیرمنطقی اما قابل توجیه😳🤷‍♀️
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

38

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/3/13

🧝‍♂ تالکی
          🧝‍♂ تالکین نابغه نمادسازی است. سه‌گانه را که می‌خوانید، با جهان خودمان مواجه می‌شوید. همه چیز با احوالات کنونی ما قابل تطبیق است...
🧝‍♂️ جلد اول از سه‌گانه ارباب حلقه‌ها. این جلد باید بعد از کتاب هابیت خوانده شود. جلد دوم: دو برج - جلد سوم: بازگشت پادشاه
🧝‍♂️ حالا بیلبو (هابیت محبوب ما) پا به کهنسالی گذاشته و قصد دارد آخرین روزهای عمرش را در ریوندل بگذراند. بیلبو همه اموالش را تقسیم می‌کند و ارزشمندترین‌ آنها را برای پسرخوانده‌اش، فرودو می‌گذارد. ارزشمندترین و سیاه‌ترین دارایی جهان. حلقه یگانه. حلقه قدرت.
اما سیاهی‌ها دوباره درحال جان گرفتن هستند. جادوگر سفید هم به آنها پیوسته و سائورون (شر مطلق) بدنبال بازیابی قدرت خودش است. به دنبال لشکرسازی. به دنبال حلقه!
گندالف(جادوگر خاکستری)، فرودو طفلک را تشویق می‌کند همراه با دوستان معتمد خود مسیری را برای خارج کردن حلقه از شایِر در پیش بگیرد تا دوباره به آنها بپیوندد و قدم بعدی را مشخص کند. اما در این راه آنها به هر چیزی بر می‌خورند جز جادوگر ما.
⚠️از اینجا به بعد کمی اسپویل داریم⚠️
🧝‍♂️ داستان فراتر از خلاصه‌ای که نوشتم پیش خواهد رفت. فرودو، دوستان و متحدان جدیدی را خواهد شناخت و در راه نابودسازی حلقه، به گروه یاران حلقه خواهد پیوست.
🧝‍♂ این جلد هم مملو از توصیفات ریز و جزئی، حوادث متعدد، شخصیت‌ها و مکان‌های فراوان است. تالکین برای اولین بار به میزان بسیار کمی، داستان عاشقانه وارد کتاب می‌کند. البته در چند اشاره و جمله کوتاه.
🧝‍♂ این جلد شروع حضور آراگورن است. آراگورن، منجی وعده‌ داده شده است. پادشاهِ پادشاهان!کسی که باید رهبری را دست بگیرد و جهان را از وجود سیاهی‌ها پاک کند. (من آراگورن رو از همه شخصیت‌های جهان تالکین، بیشتر دوستدارم. به نظرم "ویگو مورتنسن" تو فیلم، شاهکار بازی کرده و بهترین انتخاب برای آراگورن بود)
        

17

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/2/31

✒ آوینی را
          ✒ آوینی را باید از آوینی جویید! به یادداشت‌های زیرکتاب‌ها و ... اکتفا نکنید که گاهی پر از سوگیری و حتی غلط است.
✒ سومین (آخرین) جلد از مجموعه آیینه جادو.
✒ این کتاب را هم (مثل جلد دوم) خود شهید مستقیم ننوشته. کتاب مجموعه‌ای است از سخنرانی‌، مقاله و مصاحبه‌های شهید.
✒ خواندن این کتاب برای اهالی هنر/سینما/ارتباطات و رسانه واجب است.
✒ چیزی که بیشتر از هرچیز در این کتاب به چشم می‌خورد، بحث‌های فلسفی درمورد سینما، مخاطب، جریان روشنفکری در ایران و تکنولوژی است.
✒ خواندن این کتاب اگرچه مثل باقلوا شیرین است، اما ساده نیست. فهم مطالب نیاز به تکرار و تأمل خاصی دارد.
✒ عناوین فصل‌های کتاب به این شرح است: سینما و مردم/ کدام سینما؟/ سینما، مخاطب/ سینما هنر محض نیست/ سینما، تکنولوژی و.../ تکنیک در سینما/ نگاهی دوباره به "روایت فتح"/ واقعیت در سینمای مستند/ یک تجربه ماندگار/ جايگاه فیلم کوتاه در سینمای ایران/ درباره سینمای کودک/ سینما و هویت دینی دفاع مقدس/ گزارشی شتابزده درباره سینمای پاکستان
✒ درنهایت باید بگویم یک مقاله از این شهید بزرگوار، بیشتر از یک ترم آکادمیک عمق، دانش و ارزش دارد.

        

25

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/2/30

          ■ قبل از هرچیز، یک نکته‌ای رو باید بگم. من اصلا به اینکه "همه باید متن‌های نخبگانی بخونن؛ هر متنی جز متن‌های فلان نویسنده روسی یا فلان روشنفکر پست‌مدرن آمریکایی پَست و بی‌ارزش هستن و..." باور ندارم. منتها از اون طرف به شدت معتقدم همچین متن‌هایی رو هیچ‌کس نباید بخونه. خصوصا نوجوان‌ها.
■ موقعی سراغ این کتاب رفتم که فکر می‌کردم مو لای درز لیست‌ها و گزارشات کتابی نیویورک‌تایمز نمی‌ره. نسخه فارسی رو بعد از چند فصل رها کرده بودم. گفتم شاید اصل ماجرا در نسخه انگلیسی باشه. عملا هیچ خبری نبود. یعنی بودها منتها چیزی که ارزش خبر شدن رو داشته باشه، نبود. این کتاب رو هم نتونستم کامل بخونم.
■ کتاب به شدت زرد و کلیشه‌ای است. هیچ‌چیز عمق نداره خصوصا شخصیت‌ها، به ویژه شخصیت‌ مرد اصلی. کل سوراخ‌سنبه‌های محتوایی و فرمی هم با ملات اروتیک پوشانده شده. عملا درحد اکثر داستان‌های اپلیکیشن Wattpad و چیزهای شبیه اونه.
■ متوجهم گاهی دل آدم یه داستان ساده و گوگولی عاشقانه می‌خواد که فقط ذهن آروم بشه. منتها به نظرم می‌شه اون موقع هم نویسنده‌ و متن‌های بهتری پیدا کرد.
■ یه رشته متن کوتاه نوشتم درمورد کتاب خانم هوور و امثالهم. از کانال تلگرامم قابل دسترسی هست.
        

23

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/1/24

📹 درد اها
          📹 درد اهالی فوعه با این چند بند مداحی آقای مطیعی گره خورده: "جرم ما اينجا، عشق مولا بود / اين نه جرم ما، جرم زهرا بود/.../محاسنم به خون سر خضاب شه؛ فدا سرت /.../ حُب علی تقاصش اینه / دلم خوشه آقام می‌بینه..." 
📹  جمیل الشیخ، دانشجوی اهل فوعه (منطقه شیعه‌نشین سوریه) است که در ابتدای بحران‌های سال ۲۰۱۱ سوریه، از ایران به وطنش باز می‌گردد و با شبکه العالم وارد همکاری می‌شود. خاص بودن تجربیات این سوژه بدلیل حضور او در محاصره فوعه و ارسال گزارش از منطقه محاصره شده است.
📹 این کتاب را خیلی اتفاقی در نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۳ دیدم و، بدلیل رشته تحصیلی و علایقم به حوزه رسانه، خریدمش. از آن موقع تا الان خواندنش را به تاخیر انداخته بودم چون دل خوشی از این ژانر خصوصا از نوع تالیفیش نداشتم. اما به جرات می‌توانم بگویم جزو بهترین زندگی‌نامه‌هایی بود که از نوجوانی تا الان خوانده‌ام. 
📹 ادبیات نویسنده خیلی روان بود. مشخصا نویسنده تلاش کرده بود فقط شنونده باشد، سوگیری‌اش را کاهش بدهد و کمترین دست را در خاطرات سوژه ببرد.
البته گاهی نکاتی در پاورقی ذکر می‌شد که به نظرم بجا و مناسب بود.
📹 کتاب، علاوه بر مقدمه نویسنده، شامل ۵ بخش است. در این ۵ بخش ما از تولد سوژه را داریم تا لحظه‌ای که، به اجبار، از فوعه خارج می‌شوند.
📹 همانطور که برای خواندن و فهمیدن این کتاب نیازی به دانش عمیقی از مسائل سوریه ندارید، صرفا به این کتاب هم نمی‌توانید به عنوان یک کتاب جامع از مسائل سوریه و منطقه تکیه کنید.
📹 آیا کتاب را به نوجوانان زیر ۱۵سال توصیه می‌کنم؟ خیر! به نوجوان ۱۵ تا ۱۸ سال چی؟ بستگی به مخاطب دارد.
📹 در نهایت کتاب را به راحتی و در زمان کوتاهی خواندم. همراه با جمیل الشیخ و خانواده‌اش گریه کردم، حرص خوردم، خندیدم، ترسیدم و حقیقتا با آنها زندگی کردم. امیدوارم هر کجا هستند، خداوند حافظ آنها باشد و روزی بی هیچ ترس و نگرانی به وطن خود برگردند.
        

35

نرگس🐚

نرگس🐚

1404/1/13

🧙‍♂️ گاهی
          🧙‍♂️ گاهی هنگام مطالعه بعضی کتاب‌ها، احساس می‌کنم تمام مشکلاتم حل شده‌اند و شادترین انسان جهانم. در این یک ماه که به چشمانم اجازه دادم کلمات تالکین، به زبان خودش، را بنوشند؛ بی‌شک خوشبخت‌ترین موجود عالم بودم.
🧙‍♂️ متن کتاب (برای افراد با دانش انگلیسی متوسط به بالا)، روان و شیرین است. اصلا می‌توانی روی جملات موج‌سواری کنی.
🧙‍♂️مدل ادبیات تالکین و زاویه‌دیدِ روایتی که استفاده می‌کند، سنتی است. یعنی یک راوی مجزا از شخصیت‌ها وجود دارد، مستقیم با خواننده هم‌کلام می‌شود و خواننده را مخاطب قرار می‌دهد. امروزه کمتر از این سبک استفاده می‌شود. اساتیدی که من پیش آنها نویسندگی را یادگرفتم، این سبک را نمی‌پسندیدند. اما به نظر من اگر درست اجرا بشود، شیرین‌ترین حالت روایت و تجلی حقیقی قصه‌گویی است. این مدت احساس می‌کردم تالکین پدربزرگم است و می‌خواهد خاطرات دوران جوانی‌اش را برایم بگوید!

🧙‍♂️ و اما درمورد خود کتاب: ابتدا باید بدانید که تالکین در زمان حیات خود، یک جهان فانتزی کامل خلق کرد. جهانی که روز اول خلقت، انواع نژاد و خطوط و زبان، سرزمین های متعدد و افتان و خیزان دارد. جهانی با تاریخچه کامل و دقیق. بعدا یک پست مفصل خواهم نوشت. ان‌شاالله.
🧙‍♂️ داستان هابیت، یکی از ماجراهای مهم این جهان است. سال‌هاست که از فروپاشی حکومت باشکوه دورف‌ها در اره‌بور می‌گذرد. اتفاقات شومی آرام آرام در حال وقوع است که به چشم هر کسی نمی‌آید. سیاهی‌هایی که قبلا شکست خورده بودند، در حال بازگشت هستند. در این میان شاهزاده دورف‌ها، ثورین سپر بلوطی، قصد بازپس‌گیری سرزمین خود را می‌کند. گروهی از دورف‌ها آماده می‌شوند تا خانه و ثروت خود را با کمک جادوگر معروفی به نام گَندالف پس بگیرند. اما این گروه یک نیرو کم دارد. یک عیار.
اینجاست که هابیت جوان ما وارد داستان می‌شود. (هرچند که خودش هم اوائل داستان از این اتفاق خبر ندارد) هابیتی که دلبسته زندگی آسوده خود است. نه از آنچه در جهان می‌گذرد خبر دارد، نه می‌داند عیاری چیست. این داستان، ماجرای هابیتی به نام بیلبو بَگینز است که یک قهرمان شد. این کتاب را باید قبل از سه‌گانه ارباب‌حلقه‌ها بخوانید. بهترین حالت این است که این کتاب را پیش از هر کتابی دیگری که تالکین درمورد این جهان نوشته بخوانید.
🧙‍♂️ عاشقانه شعر The Misty Mountains را دوست دارم. اکیدا توصیه می‌کنم برید در یوتیوب/اسپاتیفای و کاور Geoff Castellucci از این شعر رو گوش بدید.
🧙‍♂️ خلاصه که اگر زبان انگلیسی‌تان خوب است و می‌خواهید حالتان با خواندن کتابی خوب شود، اوصیکم!
🧙‍♂️ یادداشتی هم برای نسخه فارسی نوشته‌ام (از بخش یادداشت‌های صفحه می‌تونید پیداش کنید) که کمی با این یکی متفاوت است. خواندنش بد نیست، خصوصا برای دوستداران فیلم‌های این مجموعه :)
        

30