یادداشت نرگس🐚

نرگس🐚

نرگس🐚

این امتیاز
        این امتیاز و یادداشت، از طرف یک سفرنامه‌نخوان قهار است. دوستان چیره دست در امر سفرنامه، به بزرگی خود ببخشید :)
🎎 ابتدا باید بگویم این دومین کتاب با درون‌مایه سفرنامه است که خواندم. اولیش "و کسی نمی‌داند در کدام زمین می‌میرد" بود. آن کتاب هم بیشتر از آنکه سفرنامه باشد، روایات و جستارهایی بود از ذهنیات خانم الیاسی که انگار به بهانه فلان سفر و بیسار اتفاق، فرصت روی کاغد آمدن پیدا کرده بود. (آن کتاب را هم دوستداشتم)
🎎 اصلا نمی‌دانم یک سفرنامه خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد اما یک چیز را خوب می‌دانم. اگر بخواهم فقط توصیفات ظاهر ساختمان‌/غذا/آدم‌ها را بشنوم، به خودم زحمت خریدن سفرنامه نمی‌دهم. یوتیوب را باز می‌کنم :)
پس یعنی من از نویسنده توقع دارم در رویارویی با پدیده‌های فرهنگی و طبیعی، ذهنیات و درگیری‌های درونی خودش را برایم تعریف کند. می‌خواهم بدانم او در آن موقعیت به چه می‌اندیشیده و چه مواجهه‌ای با مسئله داشته.
💫 پس از این جهت، کتاب مناسب احوالات من بود.
🎎 چیستی محتوا را دوستان دیگر هم گفته‌اند. وحید یامین‌پور (از فعالین حوزه فرهنگ و رسانه) انتخاب می‌شود تا همراه تیمی متشکل از افراد مشهور و رزمندگان دفاع مقدس، در سالگرد فاجعه هیروشیما، راهی ژاپن شود. سرگروه تیم آقای احمدزاده است (توصیه می‌کنم کتاب‌های ایشان را حتما بخوانید)
🎎 من وحید یامین‌پور را از نوجوانی می‌شناسم. از همان موقعی که شیفته جهان رسانه‌ها و ارتباطات شدم. تا چند وقت پیش فکر می‌کردم علارغم آنکه هر دو گرایش‌های سیاسی یکسانی داریم، آبم با او در یک جوب نرود. خصوصا اینکه به شدت با فرم کتاب نخل و نارنج ایشان مشکل داشتم. قصد خواندن این کتاب را هم نداشتم. حتی خودم هم نخریده بودمش.
خلاصه کنم: اشتباه می‌کردم. :)))))
از وقتی شروع به خواندن مطالب کانال تلگرامشان -و بعد هم این کتاب- کردم، فهمیدم اتفاقا قلم او ذهنیات من را می‌نویسد. (حداقل در ۹۰٪ مواقع)
🎎 "منم همین‌طور!" جمله‌ای بود که هر چند صفحه یکبار، خطاب به کتاب و نویسنده می‌گفتم. هم در باب فرم و هم محتوا. :))))
🎎 چاپ عکس‌ها به شدت بد بود. هم از جهت کیفیت هم صفحه آرایی.
🎎 نقدم بر جهان‌بینی و سبک زندگی ژاپن مدرن و سنتی، بماند برای بعد. باید دانش بیشتری کسب کنم.
🎎 زیاده عرضی نیست فقط بگویم که حتی اگر جهت‌گیری سیاسی شما با نویسنده یکی نیست، به نوشته‌هایش فرصت بدهید. یکبار هم که شده جهان را بدور از قضاوت خود و با عینک دیگری ببینید :)
🎎 عکس تزئینی نیست که هیچ، بلکه اهمیت هم دارد