معرفی کتاب بوف کور اثر صادق هدایت

خواندهام
2,245
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
کتاب بوف کور، رمانی نوشته ی صادق هدایت است که اولین بار در سال 1935 وارد بازار نشر شد.این رمان جاودان که به شکلی گسترده به عنوان شاهکار هدایت در نظر گرفته می شود، مهم ترین اثری است که در طول قرن گذشته، از ادبیات ایران به ادبیات جهان صادر شده است. بوف کور در ظاهر، خود را داستانی درباره ی عشقی محکوم به شکست معرفی می کند اما با ورق زدن هر صفحه از این کتاب ماندگار، حقایق، شکلی گنگ و گیج کننده به خود می گیرند و مخاطب خیلی زود درمی یابد که بوف کور، چیزی بسیار بیشتر از فقط یک داستان عاشقانه است. با وجود این که رمان بوف کور با آثار نویسندگانی همچون کافکا، ریلکه و آلن پو مقایسه شده، این اثر را به راحتی نمی توان در دسته ای مشخص طبقه بندی کرد. بوف کور، داستانی به یاد ماندنی و وهم آلود است درباره ی فقدان و سقوط در پرتگاه جنون. این اثر عجیب و کم نظیر از هدایت، سرشار از نمادگرایی هایی تأثیرگذار و تصاویر سوررئالیستی دلهره آور است و به داستان مردی جوان می پردازد که به خاطر از دست دادن معشوقه ی اسرارآمیز خود، در دنیای کابوس وار ناامیدی غرق می شود. همزمان با شوریدگی و دیوانگی تدریجی راوی، مخاطب در طوفان سهمگین نگرش تاریک هدایت نسبت به زندگی و هستی بشر اسیر می شود.
بریدۀ کتابهای مرتبط به بوف کور
نمایش همهلیستهای مرتبط به بوف کور
نمایش همه1404/7/3 - 16:22
پستهای مرتبط به بوف کور
دیروز

حکایت آغازین متن از «لطایفالطوایف» عبید زاکانی به عنوان یکی از کوتاهترین و زیباترین داستانهای فارسی که در چهارمقاله نظامی عروضی سمرقندی نیز آمده است. سه جمله؛ بیهیچ پردازشی! در طنازی محض! تلخ و شیرین! حکمت و ایهام! شاید راز ماندگاری هنر ایرانی در همین باشد که اندک میگوید و بسیار مینماید؛ جهان را در واژهای، طرحی یا گرهی میفشارد تا معنا آزاد شود. ما شرقیان عالم معنا را در فشردگی میبینیم و غربیان در گستردگی.
1404/6/29 - 10:22

ما فخر میکردیم سالها به اهالی سرزمینهای ایران کهن که زبان این مرز و بوم وانهادهاند؛ یکی اردو برگزیده است و دیگری پشتو، یکی ترکی و دیگری انگلیسی! آنیکی زبان را درگرفته و خط را وانهاده؛ سیرلیک مینویسد یا ملغمهای از لاتین و انگلیسی میگفتیمشان که نمیتوانید میراث گذشتگان و پدران را خواندن! و گسستهاید پیوند همکیشان و هممیهنانتان را... امروز اما دیگر شنیدنی نیست این دراییدنها! میگویند اینکه میتوانید در هزارهها سخن بگویید و سخن مشاهیرتان را از پس سدهها دریابید، نه مایه سربلندی و شکوه که پدیداری اندوه و سرافکندگی است! از همینروست که واپس گراییدهاید و جا ماندهاید! میگویند کورتکسهاتان کوچک است و توان فهم جهان امروز را ندارید! وا نهید رودکی و فردوسی و منوچهری و خاقانی را!!!
1403/11/18 - 13:58

در دنیا و در ۳۰ سال اخیر که دولتهای سوسیالیستی ناپدید و یا کمرنگ شدهاند، سیاستهای خالص اقتصاد بازاری رنگ باختهاند و دولتهای رفاه در جهان شکل گرفتهاند. ادبیات با مضامین فناوری شهروندی و اخیرا نوآوری اجتماعی سر برآوردهاند. این ادبیات مدافع مشارکت شهروندان در اداره جامعه و برداشتن بار اعتللای زندگی شهروندی از دوش دولتها است. طرفه آنکه این سنت در تاریخ خودمان سابقهای دو چندان دارد؛ وقف، خیریهها، تعاونیها و ... همه مصادیق این امر در تاریخ ما هستند. مدتی قبل میخواستم همین پیشنهاد را به دوست عزیزم آقای حامد حمایتکار بدهم تا بهخوان را با بهخوانیها حفظ کرده و توسعه دهد. چه خوبتر آنکه این مهم در ذهن خودشان بوده و اکنون به جامه عمل درآمده است. کم باشد اما مستمر! کارها از استمرار درمیآید و پشتکار نه هیجان و سپس انکار! اگر ده درصد کاربران بهخوان ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای حفظ و رشد بهخوان هزینه که نه سرمایهگذاری کنند همه غصههای توسعهای بهخوان رفع خواهد شد. پیشنهاد میکنم بهخوان گردانان بستری برای ثبت این اعانهها به صورت سرمایهگذاری و مالکیت انجام دهند! این شاهکار مسئولیت ما بهخوانیها را در حفظ آینده آن دوچندان میکند؛ چه اینکه انسان حافظ ما یملک خود است.
1403/10/24 - 10:02
1403/5/23 - 12:50
1400/9/10 - 13:18

یک شروع کوبنده لزوماً دوام یک رمان یا قصهی کوتاه را تضمین نمیکند. چه بسیار داستانهایی که شروعهای کوبنده و هیجانی دارند، اما رغبت دوباره خواندن را در مخاطب برنمیانگیزند و درنتیجه، با عوضشدن زمانه به فراموشی سپرده میشوند. اما شروعهای شوکآوری هم هستند که بیسابقهاند و بشارتدهندهی ظهور سبکی تازه و خلق جهانی نو.
یادداشتها
1401/7/13 - 19:53