معرفی کتاب هویت ملی اثر سید علی حسینی خامنه‌ای

هویت ملی

4.8
جلد 36

_

هویت ملی هر ملت مجموعه‌ی فرهنگ‌ها و باورها و خواست‌ها و آرزوها و رفتارهای او است یک ملت مذهبی، یک ملت موحد، یک ملت مؤمن و یک ملت معتقد به پاکان درگاه الهی و اهل بیت پیغمبر است؛ این جزو فرهنگ و هویتشان است؛ هویت ملی که می‌گوییم، شامل همه‌ی این‌ها هست؛ این‌ها را حفظ کنیم. حالا برای تغییر بخش‌های غلط، کارهای غلط و راه‌های غلط تلاش و پویایی لازم است. آنچه مهم است حفظ هویت جمعی یک ملت یا یک مجموعه‌ی انسانی است زیر هر نامی هویت ایرانی اسلامی مردم ما و ملت ما به برکت انقلاب اسلامی به برکت حضور مردم در صحنه و دخالت و شراکت مردم در مسائل اساسی نظام، یک واقعیت جا افتاده است. این هویت ملی و جمعی در کشور ما حتی از ملیت هم فراتر است. ما با اینکه ملیت را محترم و مقدس می‌شمریم و بسیار هم روی ملیت به معنای مثبت آن نه به معنای منفی آن؛ همان چیزی که در عرف سیاسی دنیا به آن «ناسیونالیسم» گفته می‌شود تکیه می‌کنیم اما هویت جمعی و ملی ملت ایران، نظام اسلامی است که حتی از ملیت ایرانی کارایی و جذابیت بیشتر و حوزه‌ی تأثیر وسیع‌تری دارد. سی و ششمین جلد از مجموعه ره‌نامه گردآوری بیانات رهبر انقلاب پیرامون موضوع هویت ملی است.

لیست‌های مرتبط به هویت ملی

رهنامه؛ جوانرهنامه؛ تفکر عقلانیت و آزاد اندیشیرهنامه؛ ایمان

مجموعه کتاب چهل جلدی ره نامه

40 کتاب

مجموعه کتاب «ره‌نامه» سری چهل جلدی از گردآوری سخنان رهبر معظم انقلاب است که در طول این‌ سال‌ها، در دیدارهای گوناگون و جلسات متعدد ایشان با اقشار مختلف جامعه بیان شده است. در هر مناسبت و در هر دیدار، ایشان با اشاره به مهم‌ترین نکات و اهمیّت رویکرد انقلابی در عرصه‌های مختلف سیاسی، با بیانات خود رهنمودهایی روشن و کاربردی را به گروه‌های مختلف ارائه کرده‌اند؛ از دیدار با دانشجویان، بسیجیان، ورزشکاران، هنرمندان، مسئولین، نیروهای مسلّح، مردم شهرستان‌های گوناگون، مداحان و... هر سخنرانی با موضوعی ویژه صورت گرفته اما همگی بر محور اتحاد، خودکفایی و مبارزه با استکبار پیش می‌روند. مجموعه کتاب ره‌نامه با جمع‌آوری و تدوین موضوعی این بیانات توانسته عموم موضوعات مهم امروز کشورمان را پوشش بدهد و از نگاه سیاسی، دینی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... طرز تفکر رهبر انقلاب را نسبت به مسئولیت‌ها و وظایف جامعۀ اسلامی بیان کند.

نرگس🐚

نرگس🐚

12 ساعت پیش

🪽 این کتا
          🪽 این کتاب، ۳۶امین جلد از مجموعه ره‌نما است که می‌توان آن‌ را جزوات بسیار دقیق و دسته‌بندی شده‌ای از بیانات حضرت آقا در باب موضوعات مختلف دانست.
● در باب محتوا:

🪽 همانطور که گفتم، کتاب شامل سخنرانی‌های حضرت آقا درمورد هویت ملی است. با توجه به رفرنس‌دهی پاورقی‌ها، بازه زمانی سخنرانی‌های موجود از اواسط دهه ۶۰ تا اوائل دهه ۹۰ است.

🪽 سخنرانی‌ها، در ۱۰ فصل ، به دسته‌بندی‌های مفهومی تقسیم شده‌اند که بدین شرح‌ است:
(آیات و روایات - درآمد - سرمشق)
۱.هویت ملی، اهمیت و جایگاه
۷. نقش نهادهای مدنی و اقشار در هویت ملی
۸. آسیب‌های فرا روی هویت ملی
۹. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت ملی
۱۰. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت مسلمانان

🪽 نباید انتظار کتابی آکادمیک به معنای مرسوم در فضای دانشگاهی را داشته باشید. قرار نیست یک نظریه بیاید، توضیح داده شود و تمام (که البته خواندن آن دست کتاب‌ها نیز مهم و برای اهلش ضروری است). شما با سخنرانی‌هایی طرف هستید که برآمده از عمری مطالعه عمیق و گسترده است. علاوه بر گنجینه علم نظری گوینده، جایگاه و فعالیت‌های ایشان را هم باید اضافه کنید. اما خبر خوب برای دوستداران پژوهش و مطالعه عمیق: هر سخنرانی سوالی را برای شما رفع و سوالاتی را ایجاد می‌کند. هر صفحه به شما چند ایده برای جستجو می‌دهد و هر فصل می‌تواند موضوع پژوهش مفید و ارزنده‌ای شود. :)
● در باب فرم:

🪽 باید بگویم نشر انقلاب اسلامی با انتشار این مجموعه نشان داده روند فعالیتش کاملا رو به رشد و صعودی است. 🤌

🪽 در نوجوانی نیز، بعد از آنکه شنیدن سخنرانی‌های ایشان تحولی مهم در زندگی من ایجاد کرد، کتاب‌های اینچنینی نشر انقلاب اسلامی را خوانده بودم. پس با این دست کتاب‌ها، که به چاپ سخنرانی‌ها می‌پرداند، آشنایی قدیمی دارم. منتها در آن زمان کتاب‌ها نقطه مقابل نسخه امروزی‌اش بودند. قطور، گرافیک و چاپ نامناسب، چاپ کردن بی‌تغییر سخنرانی با همان ادبیات عامیانه هنگام صحبتکه باعث گیج شدن خواننده می‌شد.

🪽 اما در مجموعه ره‌نامه این ایرادات تا حد خوبی رفع شده. کتاب سبک و خوش‌دست است‌. طراحی جلد با توجه به جزئیات و دقیق انجام شده. طراحی صفحات کتاب به شدت اشتیاق برانگیز است.  دسته‌بندی مفهومی کاملا به سبک جزوات دانشگاهی انجام شده که خواندن و رجوع را بسیار ساده‌تر می‌کند.

🪽 آن زمانی برای خریدن کتاب‌های این مجموعه قانع شدم که دو دست عزیزم از آن تعریف کردند. از آنجایی که آنها هم مانند من سخت‌گیری ویژه‌ای نسبت به فرم و محتوای این چنین کتاب‌ها دارند، مطمئن شدم تعریفشان بی‌دلیل نیست!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
● چرا نیم‌ستاره کم کردم؟ اولا بخاطر نبودن سخنرانی‌های سال ۹۱ به بعد در آن. دوم بخاطر یکسری ایراد ویراستاری مانند عدم رعایت نیم‌فاصله.

پ.ن: این کتاب را در سفر مشهد و از کتابفروشی دم باب‌الجواد حرم امام‌ رضا جان خریدم. عرض خاصی در این باره ندارم. فقط خواستم بماند برای یادگاری. برای دل خودم :)

#پاینده_باد_ایران 🇮🇷