یادداشتهای آرمان کاظمی (64) آرمان کاظمی 1403/6/9 خون پرنده Maedeh Mortazavi 3.3 5 کتابی با ایدهای جذاب و روایتی قابل تحسین که متاسفانه همبستگی مناسبی ندارد و گویی نه یک که با چند داستان کوتاه طرفیم که حول "از دست دادن" میگردند. 0 1 آرمان کاظمی 1403/6/9 قلمرو وحشت آمبروس بیرس 3.6 2 قلمروی وحشت شامل داستانکهای زیادی در اتمسفر مرگ. داستانها از لحاظ ادبی قابل تحسین است و قلم نویسنده به زیبایی ترس رو بر محیط حاکم میکند. اما شاید انتخاب این تعداد از داستانهای فضای مرگ از سوی نشر چشمه، کار جذابی نبوده باشد که خواننده را خسته کند. 0 1 آرمان کاظمی 1403/6/9 برف تابستانی و هفت ثانیه سکوت عشق علیرضا محمودی ایرانمهر 3.6 14 روایتی زیبا از عشق و سکوتی که حفره دل را پر میکند. داستانی معمولی به سفیدی برف اما در وسط تابستان! طرفدار انتهای دیگری برای کتاب بودم. "برف تابستانی و هفت ثانیه سکوت عشق "، عضو لایق سری هزار دستانِ برج بابل چشمه. 0 4 آرمان کاظمی 1403/6/9 آدم خواران ژان تولی 3.9 178 قلم ژان تولی را دوست ندارم. آدم خواران را پس از مغازه خودکشی خواندم. آدم خواران هم در راستای مغازه خودکشی، از رستهی کتابهای سبک اما پر فروش است که اغلب ما را درگیر خود میکند. کتاب از حیث روایت به خوبی کار خود را انجام داده است اما پیام کتاب میتوانست به شکل موثرتری به دست خواننده برسد و از حیث هنر نویسنده در آن دریغ شده است. آدم خواران مهر تاییدی است بر رفتار گلهای و به دور از فکر بشریت که از آفرینش انسان درگیر آنیم. 0 1 آرمان کاظمی 1403/6/9 عادت می کنیم زویا پیرزاد 3.3 34 قلم خانم پیرزاد بیش از هر چه، اهمیت دوست داشتن خود را به من میآموزد. و یادآور میشود که در نهایت آدمی تنهاست. که خود را دوست بداریم و بعد زندگی و دیگران را. و ما در نهایت عادت میکنیم به زندگی. 0 2 آرمان کاظمی 1403/4/29 سوز سفید علی چنگیزی 2.8 2 پیشتر مجموعه هزار دستان سری کتابهای برج بابل نشر چشمه را با "درخت خون" و "رویا" میشناختم که درونمایهی ادب فارسی از آنها میتراوید. اما سوز سفید، عامیانه نوشته شده است، ماجرا در دل یک روستا رخ میدهد و سایه قصههای شبهای زمستان را بر خود دارد. 0 1 آرمان کاظمی 1403/4/23 سفر به دور اتاقم گزاویه دو مستر 3.2 27 اگر اهل سفر به دور اتاق باشی ار کتاب لذت میبری. کتابهای کمی ارزش خواندن ندارند که این کتاب در میان آنها نمیگنجد. با این حال نباید انتظار جاذبه به خصوصی را از داستان داشته باشید. 0 1 آرمان کاظمی 1403/4/23 شفافیت مارک دوگن 2.9 4 ایدهای جذاب گرفتار عملکردی ضعیف. با این حال قابل احترام. 0 1 آرمان کاظمی 1403/4/23 رویا مجید غروی 2.5 1 رویا را دوست داشتم. تلاشی برای واکاوی تاریخ زندگی بشر، محبت، عشق و زندگی در قالب رمان با جملاتی در هم تنیده. متن پیوسته و بیوقفه شاید برخی را آزار دهد. 0 1 آرمان کاظمی 1403/4/23 تاریخ فرهنگی عینک استفانا سابین 3.1 3 کتاب مختصر و جالبی بود! البته انتظار مطالب شگرف از تاریخ عینک را نداشته باشید. 0 1 آرمان کاظمی 1403/4/23 قمارباز با نه تفسیر فیودور داستایفسکی 3.9 164 داستایوفسکی مثل همیشه جذاب و خواندنی بود. اما با تفسیرها ارتباط نگرفتم. 0 3 آرمان کاظمی 1403/4/23 بیابان آنتون چخوف 3.6 12 ساعتی بر گاری به سفر نشستم و چخوف مرا از دشتها و جادهها گذراند. چه خوش مینویسد چخوف در توصیف جزئیات. لذت بردم. 0 2 آرمان کاظمی 1403/4/23 حمام ها و آدم ها میخاییل زوشنکو 3.6 10 حمامها و آدمها از دسته داستانهای بیزمان است. هر وقت بخوانی، مصداقش را پیدا میکنی، با آن ارتباط میگیری و از آن لذت میبری. 0 10 آرمان کاظمی 1403/1/15 بنویس من زن عرب نیستم زنان نویسنده ی عرب 3.6 6 داستانهای خاورمیانه جور دیگری میچسبند. میتوانی آنها را با پوست و استخوان بفهمی. 0 7 آرمان کاظمی 1402/10/28 یک عاشقانه ی آرام نادر ابراهیمی 4.1 174 کتاب کاردرست ایرانی. به دلیل بیزمانی نثر شاید برخی قسمتها گنگ باشند. 0 11 آرمان کاظمی 1402/10/7 سبیل امانوئل کارر 4.1 13 داستان با کشش فراوانی شروع میشود و در هیجانی عمیق، ما را همراه خود میبرد به دل خیابانهای فرانسه، آنجا که گویا مردم دیوانه شدهاند و این سبیل سیاه چند ساله را نمیبینند. کشمکشی هیجان انگیز، محبت، عشق، توطئه، شوخی و دیوانگی در هم میآمیزند. نیمه دوم کتاب روند آرامتر و کمهیجانتری را دنبال میکند، روندی از تکرارها، پرسشها و قایق سواریها. و در انتها، پایانی بهت آور! 0 19 آرمان کاظمی 1402/10/7 هر دو در نهایت می میرند آدام سیلورا 4.1 269 دوستی پرسید در یک کلام، کتاب خوب بود یا بد؟ - خوب. خوب اما فقط در یک کلام! ایده جالب توجه و صحبت حول ایده ملموس مرگ، کتاب را به یکی از پرفروشترینها تبدیل کرده است. اما اگر کتاب را از دید ادبی بنگریم، با کتاب ضعیفی طرف هستیم. کتابی که از شخصیت پردازی بسیار ضعیفی برخورد دار است و نویسنده راه را به گونهای چیده است که کار را برای خودش آسان کرده و از پیچیدگیهای داستانی به طور کامل صرف نظر کرده است. در مجموع کتاب سهل الخوان است و میتوان از آن به عنوان کتابی سطحی نام برد. 0 9 آرمان کاظمی 1402/9/5 گیرنده شناخته نشد کاترین کرسمن تیلور 4.0 41 دلم خنک شد. 0 1 آرمان کاظمی 1402/9/5 یک روز قشنگ بارانی: پنج داستان کوتاه اریک امانوئل اشمیت 3.7 20 اثر دیگری از اشمیت با داستانکهایی پر از روح با شخصیتهای اصلی زن! الحق که باید نویسنده را به علت توانمندی و تسلط بر متن ستایش کرد، خودتان که بخوانید به این نتیجه میرسید. غریبه، زیباترین کتاب دنیا از بهترینها بودند. 0 5 آرمان کاظمی 1402/9/5 طعم گس خرمالو زویا پیرزاد 3.7 17 کتاب شامل ۵ داستانک به شرح، لکهها، آپارتمان، پرلاشز، سازدهنی و طعم گس خرمالو به سبک دیگر آثار خانم پیرزاد است. با داستانهایی با تم زنانه مواجه هستیم، زندگی یک زن در تنش با همسر، جامعه، دوستان و اطرافیان. و در ادامه اثر زن بر یک زندگی. آپارتمان، پرلاشز و سازدهنی ملموستر بودند. 0 1