نظرم درمورد کتاب رو با جواب دادن به این سوال توضیح میدم:
«چرا این کتاب رو خوندم؟»
۱. انقلاب کشاورزی یکی از نقاط بسیار مهم و کلیدی برای فهم خاستگاه سرمایهداری و درواقع چگونگی گذار از فئودالیسم به کاپیتالیسمه. انقلاب کشاورزی کموبیش همزمان در نقاط مختلفی از جهان اتفاق میافته اما وقتی خاستگاه سرمایهداری رو بریتانیا بدونیم سوال از چراییاش خیلی منطقیه. چه شکلی از انقلاب کشاورزی در بریتانیا اتفاق افتاد، نظام فئودالی (روابط اجتماعی ، مالکیت، تجارت و...) در بریتانیا با دیگر جاها چه تفاوتی داشت یا چه عواملی دیگهای همزمان و دخیل شدن که این اتفاق در بریتانیا افتاد نه مثلا فرانسه یا آمریکا یا روسیه؟
این دلیلی بود که من رو به دونستن چگونگی و کیفیات انقلاب کشاورزی و نظامهای فئودالی و حواشیاش مشتاق میکرد.
۲. صوتی این کتاب در طاقچهی بینهایت موجوده. مجموعهی تاریخ جهان ققنوس برای من مثل یه دانشنامه/دایرةالمعارف عمل میکنه. یعنی وقتی نیاز به اطلاعات مهم و کاربردی دارم اما تمرکز اصلیام خود اون نقطه نیست و میخوام مختصر باشه سراغش میرم. از طرفی من کتابهای صوتی رو با وسواس کمتری انتخاب میکنم چون موقع «زحمت»های تکراریام گوش میدم و باتوجه به کمالگراییای که در پر کردن وقت دارم قطعا هر کتابی که انتخاب کنم حجم اطلاعاتی بیشتری از اکثر پادکستها در اختیارم میذاره.
شاید اگه میخواستم انقلاب کشاورزی رو به صورت متنی و خواندنی پیگیری کنم کمالگرایی و پیدا کردن منبع و نتیجتاً حجمش باعث میشد خیلی دیرتر از اینها سراغش برم.
درنهایت بهنظرم خیلی مفید بود (شماره ۲ دلیل پیشینی منه نه تحدید کنندهی کتاب). این کتاب دلیل شماره ۱ رو به شکل خوب، مختصر و مفیدی برآورده کرد.