سید مصطفی

202 دنبال کننده

پیشنهاد کاربر برای شما

نمایش همه
        بسم الله الرحمن الرحیم
یک بحث خیلی مهم درباره اینکه چرا باید انسان یک راه و روش رو انتخاب کنه این هست که در انتهای این راه به چه هدف و جایگاهی میرسه و نکته دیگه هم اینه که این مسیر چطور هست و افرادی که به اون هدف خاص رسیده اند از چه راه و مسیری به این هدف رسیدند. حالا در بحث غرب و الگو بودن غرب ما باید ببینیم وضعیتی که جوامع غربی داشته و دارند اصلا اینقدر جذاب  و با معیار عقل و دین ارزشمند هست که ما برای رسیدن به اون تلاش کنیم یا اصلا ارزشش رو نداره و نکته بعد هم اینکه که آیا مسیری که غربی ها رفتن تا به این جا برسن باز از لحاظ منطقی و عقلی و اخلاقی و دینی قابل توجیه هست که ما هم این کار رو انجام بدیم یا نه. تو این جلد و در مجموع کلا مجموعه سرگذشت استعمار سعی شده مسیری که غربی ها رفتند تا تبدیل بشن به جوامعی که سرمایه داری توی اون ها همه چیز هست رو توضیح بده و من یکی قانع شدم که نه هدف شون برام ارزشمنده و از اون مهم تر اصلا حاضر نیستم این مسیری که اون ها رفتند رو برم. فقط به عنوان مثال از جلد ۶ این کتاب این مسئله رو میگم که یک زمانی در کشور هایی مثل انگلستان کودکان ۴ و ۵ ساله مجبور بودن روزی ۱۲ ساعت و یا بیشتر در کارخانه ها کار کنند. حالا اگه به شما بگن بیا مثل انگلیس متمدن و پیشرفته شو و همون مسیری که اون رفته رو برو واقعا حاضری این کار تو کشورت انجام بشه یا نه؟

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- علت حمایت آمریکا از اسرائیل دلایل مختلفی داره اما نکته ای که بعد از خوندن این کتاب متوجه شدم این هست که احتمالا یکی از اون دلایل این هست که خود آمریکایی ها غاصب هستند و دقیقا با همین تکنیک های اسرائیلی ها مثل شهرک سازی و آدم کشی و نقض عهد و پیمان صاحب آمریکا شدند. اینها با حرامی های اسرائیلی همزاد پنداری میکنن.
۲- یک بحث دیگری که مطرح است این است که آیا فلسفه غرب توجیه گر و عامل این رفتار استعمارگران هست یا نه. مثلا آیا جدایی اخلاق از سیاست و اینکه هدف وسیله را توجیه مکند که ماکیاولی گفت باعث این رفتار غربی ها شده است یا نه. بحث درباره این مطلب زیاد است . بعضی دوستانی که علم شان درباره این مطلب خیلی بیشتر از من است توجیهاتی می آورند که حرف این فلاسفه و ایدئولوژیست ها معنای دیگر دارد و برای افراد خاص هست و ....  در هر صورت انسان با خواندن تاریخ و خاصه کتاب سرگذشت استعمار می‌فهمد که این دوستان غربی استعمارگر به حد اعلی به این حرف ها عمل کردند و هدف پول و قدرت وسیله را برای شان توجیه کرد و ذره ای انسانیت و اخلاق و دین داری درکارشان نبود. حالا اگر تاثیر بزرگان و فلاسفه شان است که چه بدتر و اگر هم خودشان این طوری اند باز هم از این ننگ و پلیدی چیزی کم نمیشود.

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- کتاب حماسه حسینی جلد اول مجموعه سخنرانی های شهید مطهری درباره نهضت و قیام امام حسین و جلد دوم مجموعه یادداشت های ایشون هست. مثل همیشه پر از مطالب عالی و نو و با ادبیات زیبا که نیاز هست همه افراد حتما این کتاب رو مطالعه کنند.
۲- یک نکته که باید مد نظر داشته باشیم مقایسه نوشتار و کتاب با سخنرانی و بعد با یادداشت هست. وقتی انسان کتابی مینویسه کلی روی اون مطالب فکر و تحقیق کرده و به دور از احساسات لحظه ای اون کتاب رو نوشته. درباره سخنرانی قطعا تحقیق کمتری صورت گرفته و ممکنه انسان در هنگام سخنرانی دچار هیجانات بشه و حرفی بزنه که دقیقا باورش نبوده یا ادبیات مد نظرش نبوده. از همه پایین تر یادداشت هست. یادداشت یعنی من این مطلب رو دیدم و نوشتم اما هنوز کاملا روی اون تحقیق نکردم و به خاطر همین هنوز از یادداشت در سخنرانی و کتاب استفاده نمیکنم. حالا در ماجرای این کتاب باید در نظر بگیریم که کتاب همه اش سخنرانی و یادداشت هست پس از اعتبار کمتری نسبت به کتاب هایی که خود شهید نوشتن برخوردار هست و احتمال وجود اشتباه در این کتاب بیشتر هست.
۳- انسان باید هر کتابی رو به نیت فهم مطلب و درک حقایق بخونه نه این‌که جواب مسئله همین کتاب هست و دیگه لازم به مطالعه نیست و هرکی مخالف این کتاب حرف بزنه اشتباه کرده و با همین دانش اندکش بخواد همه رو هدایت کنه. کتاب های شهید مطهری هم از این ماجرا مستثنی نیستند.
مثلا شهید مطهری تو این کتاب انتقاداتی به کتاب شهید جاوید نوشته آقای صالحی نجف آبادی و کتاب های دیگه میکنن. همون زمان علمای دیگه مثل آقای صافی و علامه طباطبایی و .. هم به کتاب شهید جاوید نقد میکنن و کتاب ها و مقالاتی مینویسن‌. بعد آقای صالحی نجف آبادی به نقد ها جواب میدن و یه کتاب اختصاصی در نقد حماسه حسینی می‌نویسند. و البته بعد ها افرادی جواب این نقد به کتاب حماسه حسینی رو میدن و ...
هدفم از نقل ماجرا اینه که با خوندن کتاب حماسه حسینی اندکی از این دریا رو خوندیم و تازه اگه همه این کتاب ها و نقدها رو هم بخونیم شاید بشه گفت تازه به مقدار اندک حق اظهار نظر عالمانه رو داریم. همه این کتاب ها و نقد ها در کمال احترام و ادب نوشته شده و با اینکه کلی با هم اختلاف داشتند به هم توهین نکردند و هم دیگه رو از قطار اسلام پیاده نکردند. ما هم باید الگو بگیریم. هم بدونیم با یه کتاب آنچنان عالم نمیشیم و لزوما جواب همه مسائل رو پیدا نمی‌کنیم و بدونیم که نظرات مختلفی پیرامون این مسائل هست و با این همه اختلاف باز هم علما و دانشمندان هم دیگه رو احترام میکردند

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- کتاب حوادث سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۲ ( البته با یک مرور گذشته و اندکی آنچه خواهید دید 😁) رو روایت میکنه که منجر به فروپاشی امپراتوری عثمانی و ایجاد خاورمیانه جدید شد. نحوه بیان مطالب کتاب این طور هست که نمیاد فقط از نگاه یک کشور مطالب رو بیان کنه بلکه در یک زمان میگه همزمان در انگلیس و عثمانی و فرانسه و آمریکا و ... در قبال یک موضوع مشخص چی گذشته که این مزیت این کتاب هست و قابلیت تحلیل رو میده.
۲- یک دغدغه ای که وجود داره این هست که مطالب یک کتاب چقدر نو و جدید هست و افراد حوصله خوندن مطالب تکراری رو ندارن. برای خود من ۹۹ درصد مطالب جدید بود و مفید و الان یک دید کلی دارم که به نظرم خیلی ارزشمند هست
۳- یه نکته آموزنده برای همه افراد که بعد از خوندن این کتاب آدم بهش میرسه پیچیدگی بیش از حد سیاست و مسائل کلان هست. متاسفانه امروز تو جامعه در همه گروه ها و تفکرات این مسئله خیلی رایج هست که خیلی راحت مسائل رو تحلیل میکنن و هر کسی مخالف اون ها نتیجه گرفته باشه رو ساده لوح و احمق میدونن‌. مثلا میگن آقا دیدی این ترامپ احمق این طوری کرد یا پوتین عقلش نرسید این کار رو کرد. چرا آقای روحانی و ظریف این کار رو کردن ، یا احمق اند یا خائن و .... . این مسئله ناشی از این هست که سیاست رو خیلی ساده پنداشتیم و با اطلاعات کم خودمان همه چیز رو تحلیل میکنیم و مخالف تحلیل خود رو احمق و خائن میدونیم. به نظرم آدم عاقل بعد از خوندن این کتاب یکم ترمزش کشیده میشه و محتاط تر میشه که خیلی هم خوبه
۴- یک نکته خوب دیگه که از کتاب برداشت میشه این هست که ابرقدرت ها و کشور های بزرگ هم اشتباه میکنن و لزوما همیشه به خواسته هاشون نمیرسن. متاسفانه الان در همه گروه های سیاسی چه انقلابی و ضد انقلاب این تفکر هست که همه چیز دست ابرقدرت ها و فراماسون ها و .. هست و هر اتفاقی میفته کار اون هاست و ما هیچ کاری نمیتونیم در مخالفت اون ها انجام بدیم. حالا من مثال های یک گروه رو میزنم. انقلاب اسلامی که پیروز شد نمیتونستن باور کنن مخالف خواسته آمریکا کاری انجام شده. حادثه طبس رو باور نکردن. دفاع مقدس رو هم باور نکردن. شکست داعش رو هم باور نکردن. هر چی بگی آقا ما میدونیم اونا چقدر قدرتمند هستند و به بسیاری از هدف هاشون هم میرسن ولی هست جاهایی هم که اشتباه محاسباتی دارن و شکست میخورن.
حالا علاوه بر مسائل معنوی که کمک ما هست اگر ما هم محاسبات دقیقی مثل اون ها داشته باشیم میتونیم اون ها رو شکست بدیم. تو این کتاب پر است از جاهایی که محاسبات ابرقدرت ها غلط از آب در اومده اونم در مقابل گروه های بسیار بسیار کوچک.
۵- بزرگ ترین عیب کتاب از نظر من این هست که بالاتر از درصدی که به نظرم معقول هست مسائل رو شانسی و از روی اتفاق دونسته. دو حالت بیشتر نداره یا از عمد این کار رو کرده با یه هدف خاص یا واقعا تحلیلی برای اون حادثه نداشته.  تو کتاب پر است از این کلمات   به طور اتفاقی ، از قضا و ..... حالا من اینجا رو یکم اغراق میکنم ولی واقعا رو مخ بود. از قضا فرمانده یک دفعه تصمیم گفت عقب نشینی کنه در حالیکه اگه ۵ دقیقه بیشتر وایساده بود امپراتوری عثمانی سقوط می‌کرد. از قضا وزیر جنگ به گزارش هواشناسی توجه نکرد و از قضا کشتی ش خورد به یه مین و مرد. به طور اتفاقی مأمور انگلیس حرف یک عرب هیچ کاره را باور کرد و بعد این باور به کل بریتانیا رفت و همه باور کردند و بر اساس اون جنگ ها راه انداختند. نخست وزیر فرانسه مردی ساده لوح و منفعل بود در نتیجه  انگلیس گولش زد و مرز ها رو جا به جا کرد. و کلی از این مثال ها که رو مخ بود. من منکر دخیل بودن اتفاق و شانس تو تاریخ نیستم ولی از اون حدی که من قائلم ایشون بیشتر حوادث رو به شانس و .. مربوط کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- کتاب عالی که برای چندمین بار مطالعه کردم. خانم محمدی واقعا خیلی مظلوم بودند. خدا رحمتشون کنه.
۲- این کتاب به نظرم جزو کتاب های مناسب هستند برای شروع و معرفی مطالعه در دسته کتاب های دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم. هم  از لحاظ حجم کتاب ، هم روایت زیبا  و هم این رهبری هم بر این کتاب تقریظ نوشتند.
۳- یه نکته ای که میخوام این جا به صورت مختصر بگم و ان شا الله اگر قسمت بشه بعد ها به تفصیل بگم تفاوت کتاب های دفاع مقدس و مدافعان حرم با رمان ها هست. یه سری عبارات و توصیف ها درباره رمان ها بد هست. مثل این که جذاب نبود ، کلیشه بود ، پایانش خوب نبود. اما این عبارات درمورد کتاب های دفاع مقدس خیلی صدق نمیکنه. ببینید اومدن زندگی یه شهید که بر اساس واقعیت هست نوشتن. خب فرد یه زندگی نرمال داشته و شهید شده. حالا شما بگی چرا جذاب نیست. خب همینه دیگه زندگی ش همین بوده و با همین زندگی عادی و رعایت نکات ریز شایسته شهادت شده و من و شما نشدیم بعد میگیم چرا جذاب نیست. اصلا این کتاب رو برای عبرت و تذکر نوشتن نه برا جذابیت. حالا اگه چند تا کتاب دفاع مقدسی به خاطر اون شهید خاص جذاب بودن قرار نیست همه کتاب ها این طور باشن. یا مثلا بحث کلیشه. میلیون ها نفر تا الان در تاریخ به شهادت رسیدند. خب زندگی خودشون و همسران و خانواده هاشون قطعا اشتراکاتی داشته. حالا یکی میاد کتاب زندگی این عزیزان رو مینویسه. برای تذکر . برای عبرت. برای الگو. بعد ما بگیم چرا تکراری هست. تمام نصایح و عبرت ها تکراری هست. تمام مناسک دینی ما و روضه ها تکراری هست. برای تفریح که نیست. اگر زندگی تمام شهدای تاریخ رو هم بنویسن خوب هست و مایه عبرت. تازه همین مقدار هم که نوشتن از تاکیدات رهبری بود وگرنه اصلا چنین ادبیاتی وجود نداشت. بله در رمان شما به نویسنده انتقاد میکنی که در این دنیای بی نهایت چرا یه چیزی نوشتی که این قدر تکراری هست در حالیکه میتونستی هر چیزی تخیل کنی.

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- این کتاب رو چون توی لیست برترین کتاب های پاد آرمان شهری بود انتخاب کردم که بخونم
۲- به نظرم سیر داستان و شخصیت پردازی در حد متوسط بود و واقعا جلوی کتابی مثل ۱۹۸۴ در حد ضعیف به نظر می‌رسید
۳- انتقادات کتاب به وضعیت زنان از نظر من به دو دسته تقسیم میشه. انتقادات وارد و درست و انتقادات غلط. مثلا از انتقادات درست میشه به حق تحصیل و کار زنان اشاره کرد که در داستان این کتاب از اون ها سلب شده. اما انتقادات غلط. برای توضیح اون ها باید یک مثال بزنم. جمله هر کس باید اندازه حق و سهم خود در نظر بگیرد و حقوق دیگران را رعایت کند را در نظر بگیریم. جمله بدیهی و درستی به نظر می‌رسد. حالا اگر من یک کتاب بنویسم و در آن جامعه ای را توصیف کنم که افرادی بسیار پولدار و قدرتمند هستند و افرادی بسیار ضعیف و فقیر و هر گاه این افراد فقیر اعتراض می‌کنند افراد قدرتمند جمله بالا را به آن ها می‌گویند،  و در این کتاب اغراق های وحشتناک انجام دهم و در مجموع چند صد صفحه این مطلب را بسط دهم، بعد از خواندن این کتاب از این به بعد اگر شما جمله ای درباره حق و سهم و این جیز ها بشنوید حال تان بد می‌شود و میگویید این ها جملات زورگویان هست در برابر ضعیفان!!! عملا یعنی من با یک اغراق سنگین و یک توصیفات قوی چند صد صفحه‌ای جمله ای واضح و درست را برای شما خراب کردم. چون عده ای انسان بد از این جمله درست استفاده کردند و توجیه رفتار غلط خودشان را کردند که دلیل نمی‌شود آن جمله و مفهوم درست زیر سوال برود.
همه این مثال ها رو گفتم که توضیح بدهم تعدادی از انتقادات کتاب مانند حجاب و پوشش و حیا و ایمان و دعا ... از این دست هستند. مفاهیمی درست از نظر من که با اغراق کتاب بد به نظر می‌رسد.
هر انسانی با هر عقیده ای این کتاب را بخواند معترف می‌شود که وضع زنان در این داستان بد و ناراحت کننده است اما جایگزین این وضعیت چیست؟ چه کسی گفته جایگزین آن وضعیت امروز جوامع غربی است. حال آنکه امروز  خودشان معترض به وضعیت زنان در جوامع خودشان هستند. در کل حرفم این است که بله وضعیت زنان در کتاب نامطلوب است اما جواب در غرب نیست و به نظر چیزی ما بین این هاست.
از جمله جاهای غیر منطقی کتاب همین قسمت ها بود که در مقابل این وضعیت ، عقاید مادر شخصیت اصلی را رو کرده بود که ببینید نگذاشتند سقط جنین کنیم و همجنسگرا شویم ، این وضعیت کنونی تان است. اخه کجا از لحاظ منطقی مخالف و نقیض وضعیت زنان در کتاب این عقاید میشود؟
۴- این که نویسنده کتاب را درباره ایران نوشته یا نه نمیدانم دوستان در پست ها و نظرات قبلا در این باره بحث کرده اند اما در کل بعضی توصیفات کتاب ، درباره وضعیت زنان در ایران صدق می‌کند و بعضی نه. مثلا بحث پوشش اجباری البته نه در حد کتاب و بحث روابط نامشروع و همجنسگرایی و سقط جنین درباره ایران درست است اما ممنوعیت طلاق و حق تحصیل زنان و حق کار کردن زنان و .. درباره ایران صدق نمیکند.

باشگاه‌ها

🌐 اندیشه مطهر 🌐

168 عضو

حماسه حسینی (یادداشتها)

دورۀ فعال

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها