فاخته ها لانه ندارند

فاخته ها لانه ندارند

فاخته ها لانه ندارند

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.6
45 نفر |
18 یادداشت
جلد 6

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

95

خواهم خواند

24

شابک
9786000327590
تعداد صفحات
108
تاریخ انتشار
1399/6/29

توضیحات

        صدها سال پیش، هر سال، جشن عجیبی در شهر ونیز در ایتالیا برگزار می شد. حاکم شهر در روز مشخصی با قایق به وسط دریا می رفت. حلقه ازدواجی را از جیبش بیرون می آورد، لحظه ای آن را به طرف دریا می گرفت و بعد آن را با احترام به درون آب می انداخت. حاکم به این صورت با دریا ازدواج می کرد و صاحب آن می شد.این مراسم نشان? فرمانروایی ونیز بر دریا بود؛ شهری که دریانوردان مشهوری داشت و از تجارت دریایی به ثروت فراوانی رسیده بود.
      

لیست‌های مرتبط به فاخته ها لانه ندارند

نمایش همه
فارغ التحصیل زندانجوانه های آتشبازی بزرگ

آمریکا چطور ابرقدرت شد؟

15 کتاب

بچه که بودم همیشه دنیای غرب برایم بزرگ بود و شیرین و به شدت دوست داشتنی! ساعت ها می‌نشستم و لایو خیابان شانزه لیزه و برج ایفل را می‌دیدم و لذت می‌بردم. در ذهنم قدرت انگلیس و فرانسه و آمریکا یک نیروی پایان ناپذیر و شکست ناپذیر بود. چرا اینطور بودم؟ چون با مبدأ این قدرت آشنایی نداشتم. اینکه این نیرو از کجا به دست آمد و چطور بلوک غرب انقدر قدرتمند شد؟ به هر حال از ازل که قوی نبودند. آنها هم بدبختی داشتند. آشنایی با تاریخ استعمار و مطالعه در این زمینه هیمنه قدرت غرب را در ذهنم شکست! متوجه شدم این همه سرمایه و پشتوانه ارزی و قدرت اقتصادی را از کدام بدبخت بیچاره هایی به غارت برده اند. فهمیدم این همه کارخانجات و انقلاب صنعتی و کلی شعارهای جذاب و شیرین و زندگی لاکچری را با کشتن و ریختن خون کدام فلک زده هایی به هم زده اند! این بود که آن همه جذابیت با دیدن این حجم از ظلم برایم از بین رفت. پشتوانه آن همه رنگ و وارنگی فقط یک رنگ بود: قرمزی خون! همیشه برایم سوال بود که چرا ما در غرب آسیا انقدر اقتصاد و زندگی عادی و حتی معمولا بدی داریم و می‌گذرانیم و آنها در مملکت کفر آن طرف زندگی لاکچری و خوب؟! آیا اسلام ما را عقب نگه داشته بود؟ بعد از مطالعه تاریخ استعمار فهمیدم همان بهتر که عقبیم و دستمان به آن همه خون و ظلم آلوده نشده. در واقع آنها راه ″میانبر″ زده اند که انقدر غیر عادی قدرتمند اند و از ما جلو زده اند. راه میانبری از دل دریای خون و غارت و ظلم. من نزدیک به ۱۵,۰۰۰ صفحه مطالعه در مورد تاریخ استعمار دارم و این مجموعه خلاصه ای دقیق و روان از تمام مطالعات من است. «مطالعه این لیست به شما قدرت درست فکر کردن درباره استعمار می‌دهد و بسیاری از شبهات و افکار را از ذهن شما می‌زداید.» این شما و این مجموعه «سرگذشت استعمار».

7

سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

23

یادداشت‌ها

          کتاب فاخته‌ها لانه ندارند، ششمین جلد از مجموعه سرگذشت استعمار نوشته مهدی میرکیایی، داستان شکل گیری سرمایه‌داری از دل استعمار و اوج گیری اون هست.
از اینکه چطور تجار سنتی و رباخوارهای قدیمی، کم کم به روش های جدید برای کسب سود روی آوردند. 
داستان دلیل و چگونگی شکل گیری بورس رو مطرح می کنه و اینکه چطور از همون زمان، افرادی با شایعه سازی و خرید و فروش های دروغین سرمایه مردم عامه رو جمع می کردند و ...
نکته جالب این کتاب، این بود که چطور تب سرمایه‌داری و کسب سود جنونوار افرادی از قشرهای مختلف از تاجر تا کشیش و هنرمند و فیلسوف رو جذب خودش می کرد و حتی موجب می شد برخلاف گفتار و باورشون عمل کنند.
همچنین به نقش متقابل استعمار و انقلاب صنعتی اروپا در کنار هم پرداخته و اینکه چطور انقلاب صنعتی، دامنه استعمار و استثمار رو به داخل خود اروپا کشوند و مردمان قشر فقیر و بعضا متوسط رو هم به برده هایی جدید تبدیل کرد. همین طور میزان قدرت و تاثیرگذاری ثروتمندان رو در جنگ و صلح و حتی تقسیم قدرت بین پادشاهان و حاکمان اروپا که البته در جهت کسب سود بیشتر بود رو بیان می کنه. اینکه حتی به هم وطنان و فرزندان سرزمین خودشون هم در جهت کسب سود، رحم نمی کردند.
برای من، این جلد یکی از جذابترین کتب مجموعه بود که داستان چگونگی پیشرفته و ثروتمند شدن اروپا ، بر شانه‌های برده‌هایی از آسیا تا آمریکا و آفریقا و حتی خود اروپا رو به تصویر می‌کشه.
        

5

مغربی

مغربی

1402/6/25

فاخته پرند
          فاخته پرنده ای است که در انگلستان بیش از بقیه ی نقاط جهان دیده میشود. این پرنده زندگی عجیبی دارد. هیچ گاه لانه نمیسازد و هنگامی که میخواهد تخم بگذارد به سراغ لانه ی پرنده های دیگر میرود و زمانی که پرنده در لانه اش نیست تخمش را در کنار تخم های او میگذارد و از آنجا دور میشود. 
پرنده ای که صاحب لانه است روی تخم ها میخوابد و به همه ی انها گرما میدهد. پس از مدتی جوجه ها از تخم بیرون می آیند و جوجه ی فاخته، در حالی که هنوز چشم هایش را باز نکرده و هیچ پری روی بدنش نیست، به جان جوجه های صاحب لانه می افتد و آن ها را یکی یکی از لانه بیرون می اندازد. 
پرنده صاحب لانه برای غذا دادن به جوجه ها باز میگردد و فکر میکند از بین جوجه هایش همین یکی برایش مانده است و تمام غذاها را به او میدهد. 
زندگی فاخته شباهت عجیبی به تاریخ بعضی کشورهای اروپایی دارد که پس از اکتشافات دریایی وارد سرزمین های جدید شدند. آنها در آغاز مهمان بومی ها بودند، اما پس از آن بومی ها را از بین بردند و سرزمین آنها را تصاحب کردند. 
        

2

          الان می فهمم  باعث تعجب  نیست  که در اون سال ها که در آمریکا و مناطقی مثل پرو اسپانیایی ها همانند سایر اروپایی ها بومی ها رو به کار اجباری وادار می کردن که تعداد زیادی هنگام کار جان خود رو از دست می دادن یا معلول و زمین گیر می شدن ، اون چیزی  باعث شگفتی میشه اینه که در سال 1796 میلادی کارخانه دارها به دولت انگلستان اعلام می کنند که نمی توانند مالیات های جدید را بپردازند ،دولت پاسخ می دهد ‌‌کودکان را به کار گیرید تا هزینه هایتان کاهش یابد.  در شمال و جنوب غربی انگلیس کودکان پنج ساله هم به کار گرفته می شدن
  در بیرمنگام بچه های هفت ساله به کارخانه می رفتن.
یعنی به کودکان خودشون هم رحم نمی کردن، دیگه اینکه افرادی شاعر ، نویسنده و فیلسوف  که کتابها و اشعاری بر علیه برده داری داشتن به دنبال  تجارت برده و سودجویی بودن ، استفاده کشورشون از سرزمین آمریکا و بهره کشی از سرخ پوست ها رو کاری خردمندانه  می دونستن و سرخپوست ها رو کم عقل و تنبل می نامیدن.                                                                      در حقیقت  اروپاییان درگذشته قانون جنگل رو به صورت آشکار  اجرا می کردن و الان به صورت پنهان.
        

11

        ‼️❌‼️❌
اشاره های واضح به متون کتاب

کار تاجران در آفریقا گول زدن آفریقایی ها با پول های ساده خود آفریقایی ها که از جنس صدف و مرجان بود و به دست آوردن ثروت های هنگفت در ازای دریافت پول های واقعی از اروپاییان

انقلاب کشاورزی🤔

نحوه تاسیس شرکت های سهامی و بورس

چگونگی تغییر سبک زندگی اروپاییان بعد از سرازیر شدن ثروت در قسمت خورد و خوراک

تاریخچه ساندویچ🤭

اشاره کوچک به چگونگی شروع انقلاب صنعتی 

گردش ثروت و بی رحمی به افراد خود(آب قانون منع کار کودکان از اینجاها چشمه می گیره، کار کودکان ۴ ساله و هفت ساله در کارخانه آخه😕)

⬅️روچیلدها
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

3