یادداشت سید مصطفی

بسم الله الرحمن الرحیم
۱- این کتاب رو چون توی لیست برترین کتاب های پاد آرمان شهری بود انتخاب کردم که بخونم
۲- به نظرم سیر داستان و شخصیت پردازی در حد متوسط بود و واقعا جلوی کتابی مثل ۱۹۸۴ در حد ضعیف به نظر می‌رسید
۳- انتقادات کتاب به وضعیت زنان از نظر من به دو دسته تقسیم میشه. انتقادات وارد و درست و انتقادات غلط. مثلا از انتقادات درست میشه به حق تحصیل و کار زنان اشاره کرد که در داستان این کتاب از اون ها سلب شده. اما انتقادات غلط. برای توضیح اون ها باید یک مثال بزنم. جمله هر کس باید اندازه حق و سهم خود در نظر بگیرد و حقوق دیگران را رعایت کند را در نظر بگیریم. جمله بدیهی و درستی به نظر می‌رسد. حالا اگر من یک کتاب بنویسم و در آن جامعه ای را توصیف کنم که افرادی بسیار پولدار و قدرتمند هستند و افرادی بسیار ضعیف و فقیر و هر گاه این افراد فقیر اعتراض می‌کنند افراد قدرتمند جمله بالا را به آن ها می‌گویند،  و در این کتاب اغراق های وحشتناک انجام دهم و در مجموع چند صد صفحه این مطلب را بسط دهم، بعد از خواندن این کتاب از این به بعد اگر شما جمله ای درباره حق و سهم و این جیز ها بشنوید حال تان بد می‌شود و میگویید این ها جملات زورگویان هست در برابر ضعیفان!!! عملا یعنی من با یک اغراق سنگین و یک توصیفات قوی چند صد صفحه‌ای جمله ای واضح و درست را برای شما خراب کردم. چون عده ای انسان بد از این جمله درست استفاده کردند و توجیه رفتار غلط خودشان را کردند که دلیل نمی‌شود آن جمله و مفهوم درست زیر سوال برود.
همه این مثال ها رو گفتم که توضیح بدهم تعدادی از انتقادات کتاب مانند حجاب و پوشش و حیا و ایمان و دعا ... از این دست هستند. مفاهیمی درست از نظر من که با اغراق کتاب بد به نظر می‌رسد.
هر انسانی با هر عقیده ای این کتاب را بخواند معترف می‌شود که وضع زنان در این داستان بد و ناراحت کننده است اما جایگزین این وضعیت چیست؟ چه کسی گفته جایگزین آن وضعیت امروز جوامع غربی است. حال آنکه امروز  خودشان معترض به وضعیت زنان در جوامع خودشان هستند. در کل حرفم این است که بله وضعیت زنان در کتاب نامطلوب است اما جواب در غرب نیست و به نظر چیزی ما بین این هاست.
از جمله جاهای غیر منطقی کتاب همین قسمت ها بود که در مقابل این وضعیت ، عقاید مادر شخصیت اصلی را رو کرده بود که ببینید نگذاشتند سقط جنین کنیم و همجنسگرا شویم ، این وضعیت کنونی تان است. اخه کجا از لحاظ منطقی مخالف و نقیض وضعیت زنان در کتاب این عقاید میشود؟
۴- این که نویسنده کتاب را درباره ایران نوشته یا نه نمیدانم دوستان در پست ها و نظرات قبلا در این باره بحث کرده اند اما در کل بعضی توصیفات کتاب ، درباره وضعیت زنان در ایران صدق می‌کند و بعضی نه. مثلا بحث پوشش اجباری البته نه در حد کتاب و بحث روابط نامشروع و همجنسگرایی و سقط جنین درباره ایران درست است اما ممنوعیت طلاق و حق تحصیل زنان و حق کار کردن زنان و .. درباره ایران صدق نمیکند.

حرف اصلی رو تو متن نوشتم این قسمت بیشتر یه شوخی هست. به زودی کتاب سرگذشت سید مصطفی رو منتشر میکنم. تو کتاب همه از جمله من مجبوریم همیشه کاپشن بپوشیم حتی تو تابستون. کاپشن نماد مقدس جامعه است و اگر نپوشید شما و خانواده تون رو قتل عام میکنن.... احتملا بعد از خوندن کتاب حتی تو زمستان کسی به شما بگه کاپشن بپوشید گارد بگیرید و نارحت بشید و بدتون بیاد.

Ramin.bh

Ramin.bh

1403/10/18

اگه از دیدگاه کلی نگاه کنید وضعیت ایران دقیقا عین گیلیاد هستش سید جان
هر دو دیکتاتوری هستن
تفاوتش اینه که دیکتاتور از چیزی خوشش میاد و از چه چیزی بدش میاد ، یه چیز سلیقه ای هستش
سلیقه فرمانده هان در گیلیاد اونطور بوده و سلیقه قدرتمندان نظام ما اینطور
به همین خاطر ، قوانین گیلیاد و ایران تفاوت اندک داره