معرفی کتاب جاذبه و دافعه علی (ع) اثر مرتضی مطهری

جاذبه و دافعه علی (ع)

جاذبه و دافعه علی (ع)

4.6
369 نفر |
75 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

35

خوانده‌ام

922

خواهم خواند

157

ناشر
صدرا
شابک
9789645600097
تعداد صفحات
160
تاریخ انتشار
1399/8/19

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        جاذبه و دافعه «امام علی»(ع) موضوع اثر حاضر است. کتاب حاضر، مجموعه چهار سخنرانی است که در یک مقدمه و دو بخش تدوین شده است. نویسنده در مقدمه کلیاتی درباره جذب و دفع و جاذبه و دافعه انسانها بحث کرده و در بخش اول جاذبه امام علی را که همواره دلهایی را به سوی خود کشیده و فلسفه و فایده و اثر آن را مورد بحث و بررسی قرار داده است. در بخش دوم، دافعه نیرومند آن حضرت که چگونه عناصر ناباب را به سختی طرد کرده و دور می‏انداخت توضیح و تشریح شده است. نویسنده تلاش دارد که نشان دهد جاذبه علی چه افرادی را جذب و چه سنخ افرادی را طرد می‏نمود و در قسمت دافعه به بحث از پیدایش و اعتقادات قیام و طغیان خوارج پرداخته است. سرفصلهای کتاب عبارت‏اند از: قانون جذب و دفع، جاذبه و دافعه در جهان انسان، علی شخصیت دو نیرویی، جاذبه‏های نیرومند، اکسیر محبت، دوستداری علی در قرآن و سنت، پیدایش خوارج و عقاید آنها و لزوم پیکار با نفاق.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به جاذبه و دافعه علی (ع)

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به جاذبه و دافعه علی (ع)

نمایش همه

پست‌های مرتبط به جاذبه و دافعه علی (ع)

یادداشت‌ها

          شروع کتاب تذکر میده که نمیشه همه جوانب شخصیت حضرت علی رو یک نفر بیان کنه و کامل اون رو مطرح کنه، و از نقطه نظر تاثیر او بر روی انسان‌ها به شکل مثبت یا منفی  به اسم جاذبه و دافعه بهش میپردازه. 
قانون جذب و دفع رو بیان میکنه و در انسان‌ها مطرح میکنه که به طور کلی ۴ دسته تقسیم می‌شوند، ۱. فقط دافعه دارند۲. فقط جاذبه دارند۳. نه جاذبه دارند نه دافعه۴. هم جاذبه دارند و هم دافعه. که حضرت علی را در این مورد چهارم بیان میکنه. و می گوید انسان‌هایی که مسلک داشته باشند و در راه عقده و مسلک خودشون حرکت کنند دوست ساز و دشمن ساز میشن.
نوع دعوت ها رو از نظر شعاع تاثیر آنها مطرح میکنه که همه یکسان نیستند و بعضی یک بعدی  و در یک سو پیشرفته است و قشر وسیعی رو پذیر گرفته و بعضی دو بعدی و شعارشان دو دو سو پیش رفته هم قشر وسیعی رو فراگرفته و در زمان هم پیشروی کرده. و بعضی در ابعاد گوناگون پیشروی کرده اند، هم سطح وسیعی از جمعیت رو در بر گرفته و هم در زمان ها پیشروی کرده و هم تا اعماق روح بشر ریشه دوانده. و جاذبه ها هم همین گونه اند و جاذبه علی (ع) هم از اینگونه است و چند بعدی.
        

0