خاورمیانه! اسمیه که به کشورای غرب آسیا و شمال شرق آفریقا دادن. چرا میانه؟ زمین کرویه، کجا رو مرکز گرفتن که ما میانه اش باشیم⁉️
اروپا! اونا خودشون رو مرکز زمین در نظر گرفتن و ما از نظر اونا خاورِ میانه ایم. چرا ما به خودمون باید بگیم خاورمیانه؟! چرا قبول داری اروپا مرکز زمینه؟ چرا هویت جغرافیایی مون رو از نگاه غرب باید بگیریم؟ به خودت بگو ایران، کشوری در غرب آسیا!
خب، تو در ایران، کشوری در غرب آسیا به دنیا اومدی، از وقتی چشم باز کردی دیدی ما با یه "مثلا" کشور دیگه در غرب آسیا به اسم اسرائیل دشمنیم و یه دلایلی شنیدی که چرا دشمنیم ولی بازم نمیتونستی درست درک کنی چرا؟🚶♂
بزرگتر شدی... احتمالا بارها و بارها تو رسانهها شنیدی که تقصیر ایرانه، اون شروع کرد، شما مردم ایران دارید از زاویه دیدی که براتون تعیین کردن و از تو حباب شیشهای به دنیا نگاه میکنید، دروغ به خوردتون دادن و اگه از زاویه دید طرف مقابل داستان رو بخونی و بشنوی دیگه باهاشون انقدر دشمنی نمیکنی!
خب این شما و این کتاب "برخیز و تو اول بکش" | "Rise and kill first" از رونین برگمن.
نویسندهٔ کتاب اسرائیلیه، خودش و تکتک راویانش از صمیم قلب اسرائیل رو دوست دارن، به حقانیت اش باور دارن و میخوان با هر روشی که شده این کشور زنده و پاینده باشه 🫴
اما برای اونا هدف، وسیله رو توجیح میکنه، با قتلها و ترورهای متعدد، آدمربایی و شکنجه در راستای اهدافشون حرکت میکردن و برگمن بدون هیچ خجالت و احساس ناراحتیای اینها رو با دلیل و مدرک تعریف کرده 👁
احتمالا میخواسته بگه چطور دستگاههای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل در طول گذر زمان سعی کردن کارهاشون رو اصلاح کنن ولی متوجه نبوده چطور یه کتاب مستند درست کرده در وصف وحشیگریها، خودخواهیها و خونسردی شون تو انجام جنایت در حق مردم کشورهای مختلف ☠
این کتاب تو چهار جلد منتشر شده، جلد اول از زمان قبل از تشکیل اسرائیل رو به تصویر میکشه و نحوه تشکیل این کشور غاصب، اینکه چطور با بریتانیاییهایی که اون زمان قیومیت فلسطین رو برعهده داشتن مشکل داشتن و بعضی انگلیسیها رو کشتن و اینکه چطور مصر و اردن با اسرائیل دشمن بودن و چقدر از همدیگه کشتن و..
مخاطب کتاب کیه؟ این کتاب رو به کسایی پیشنهاد میدم که پیشزمینهٔ تحلیلی و تاریخی دربارهٔ اسرائیل، صهیونیسم و ساختارهای امنیتی دارن. کسی که بدون مطالعه قبلی وارد این روایت بشه، احتمالا بین تحسینهای نویسنده و خشونتهای روایت شده سردرگم میمونه :)
و در آخر اگه میخوای حقیقت رو بشناسی، باید صدای دشمن رو هم بشنوی؛ اما با چشمان باز، ذهن آماده و نگاهی تحلیلی. اگه این ویژگیها رو داری این کتاب بهترین انتخاب برای این موضوع بخصوصه که نباید از دستش بدی 🌝