فاطمه عباسی

تاریخ عضویت:

تیر 1404

فاطمه عباسی

@fatemehbeing

83 دنبال شده

34 دنبال کننده

یادداشت‌ها

فاطمه عباسی

فاطمه عباسی

8 ساعت پیش

        خب این کتاب از اون دسته‌ کتابایی بود که هیچ برنامه‌ای برای خوندنش نداشتم و داخل یه کتابخونه قدیمی پیداش کردم و کنجکاو شدم بخونمش. اسم نویسنده رو تا به حال نشنیده بودم. اون نسخه‌ای که من خوندم 283 بود با اینکه نشر امیر کبیر جدیدترین نسخه‌شو حدود 400 صفحه منتشر کرده و معلومه نسخه قدیمی این نشر که من خوندم ترجمه خلاصه‌‌‌تری داشته؛ اما هیچ‌کدوم باعث نشد که من شیفته قلم نویسنده نشم و سفر به ایتالیای قرن نوزده یکی از جذاب‌ترین تجربه‌هام نشه. 
داخل دنیایی که همه می‌خوان شیر و عقاب تک‌پر باشن ما بیشتر از همه به خرمگس نیاز داریم چون خرمگس وضع موجود رو قبول نمی‌کنه و دائم اذیت می‌کنه و نمی‌ذاره بشینی و به وضع موجود غلط، عادت کنی.
رفتم ببینم داستان به این جذابی چه اقتباس‌های سینمایی ازش ساخته شده و دیدم چنتایی فیلم ساخته شده  نه چندان معروف  و اونم همه‌ش ساخته کشورای کمونیستی. به نظرم کمونیست و همه جریان‌های ادامه‌ش، داستان‌ها رو هم می‌خواسته تصاحب کنه که به نفع خودش تفسیرشون کنه مثل رابین هود وگرنه چنین داستان آزادی خواهانه‌ای چیکارش به تفکر چپی. حیف این داستان که اقتباس سینمایی درستی نداره.
حتما نسخه کاملترشو از یه نشر درست و حسابی یه مدت دیگه می‌خونم ولی فعلا دلم می‌خواد کارای بیشتری از خانم اتل لیلیان بخونم. فارغ از مضمون، قلم گیرایی داره واقعا. 
      

3

        مثل این‌که در ادوار مختلف، جامعه ایرانی، آبستن سعید حنایی‌ بوده  یا بهتره بگیم تاریخ همیشه تکرار شده و دست بر قضا عنکبوتی هم که در داستان چوبک هست تبدیل به نمادی از سعید حنایی می‌شه؛ انگار واقعه از دل داستان زاییده شده.
اما نوع روایت جریان سیال ذهن که هر قسمت کتاب در واقع روایتی از ذهن شخصیتاس که قسمتی که توسط کاکل زری روایت می‌شه از این نظر بهترینه چون افکار، انسجام ندارند و به خوبی این پرش افکار که لازمه نوع روایت جریان سیال ذهنه نشون داده شده و این برعکس قسمت روایت شده توسط احمده که افکارش  پاشنه آشیل داستان از نظر فرم و محتواس.
چوبک می‌خواد از طریق احمد خرافات رو بکوبه ولی میاد دین رو می‌کوبه که به نظرش منشا خرافاته غافل از اینکه دین از بین می‌ره ولی خرافات همچنان می‌مونه چون زاییده دین نیست فقط ممکنه در بازه‌هایی لباس دینی بپوشه یه موقع دیگه لباس انرژی و متا فیزیک.
رمان پر از نشونه‌های مارکسیستیه. در ظاهر، اسلام رو نشون رفته ولی در واقع در جایی که همه به مذهب اعتقاد دارن؛ شخصیت‌های ضعیف‌تر محکوم به نیستی‌ان و شخصیت‌های ثروتمندتر یا متجاوزن یا ظالمن یا قاتل. در واقع مرز مذهبی بین شخصیت‌ها نذاشته بلکه اختلاف طبقاتیه که خوب و بد رو از هم جدا می‌کنه.
سوای از محتوا و جریان فکری نویسنده، قلم روونش باعث می‌شه لذت ببرین و اصلا مشق درسیه برای علاقمندان به نویسندگی. 
      

3

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.