به نام رحمان
#ارتداد نوشته #وحید_یامین_پور نویسندهای که حضوری فعال در رسانه ملی و فعالیتهای سیاسی دارد. سبک قلم نویسنده در این کتاب چیزی شبیه به کتابهای نادر ابراهیمی بود از اینکه یک نویسنده سعی کرده به این سبک بنویسد خوشحالم میکند چون بسیار اینگونه نوشتن را میپسندم در حقیقت دید عمیق به مسائل داشتن است که برایم وجد آفرین است. ولی اینکه در نوشتن این سبک موفق بوده یا نبوده بسی قابل نقد و بحث است. در کل بخواهم نظر خودم را بگویم چون نادر ابراهیمی را بیشتر خواندهام و در یک سطح متفاوت و بالاتری از قلم یامینپور بوده چندان دلچسب و راضی کننده برایم نبود.
موضوع کتاب در مورد انقلاب اسلامی ۵۷ ایران است. نویسنده نگاهی متفاوت به این انقلاب دارد در واقع نقطه پیروزی انقلاب را در ۲۲ بهمن ۵۷ باشکست همراه میکند و رمان را پیش میبرد. و در کتاب داستان عاشقانهای را هم با این انقلاب شکست خورده روایت میکند.
برشی از بخشهای کتاب:
- فتنهای جرقه میزند و «وقت» و هنگامهای تجلی میکند تا چشمها برای لحظاتی مبدأ و مقصد را ببینند و راه را از سر بگیرند. فتنه ترفند خداوند استبرای ورق زدن تاریخ، برای زیرورو کردن همه چیز، از ارباب و رعیت، ظالم و مظلوم، گمراه و هدایت شده، دارا و ندار، غمگین و سرخوش، نگران و امیدوار.
- خالص شدن انقلاب جزئی از فرایند انقلاب است. هر کسی تحمل انقلابی ماندن را ندارد. جدا شدن تدریجیِ پشیمانها و درماندهها جزئی از ابتلاء انقلاب است. ما اجازه نداریم قصاص قبل از جنایت کنیم، باید زمانش فرابرسد.
- … ماجرای نوح نبی حجت را بر ما تمام میکند. هزار سال دعوت بینتیجه فقط برای خالص کردن مومنانی که لبیک گفته بودند. بلای نوح چنان به درازا کشید که جز تعدادی مومن پاک و پاکباخته نماندند. گویی خدا عمدا تلهی ابتلا و صحنهی امتحان را کش میدهد و راه را چنان میپیچاند که گروهی سرگیجه بگیرند و در راه بنشینند…
- ترس گاهی ناشی از جهل است و گاهی نتیجهی شعور بالا و درک عمیق.
#ارتداد #وحید_یامین_پور
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.