معرفی کتاب دیدار در پاریس: خاطرات دکتر حسن حبیبی و خانم شفیقه رهیده اثر پدرام الوندی

دیدار در پاریس: خاطرات دکتر حسن حبیبی و خانم شفیقه رهیده

دیدار در پاریس: خاطرات دکتر حسن حبیبی و خانم شفیقه رهیده

پدرام الوندی و 1 نفر دیگر
2.8
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

5

شابک
9786005676433
تعداد صفحات
148
تاریخ انتشار
1395/11/4

توضیحات

        کتاب حاضر، خاطرات دکتر «حسن حبیبی» و همسرش، «شفیقه رهیده» است.  دکتر «حسن حبیبی»، سیاست مدار پرآوازه و آرام دهه هفتاد در این کتاب برخلاف رویه  اش در همه سال های زندگی زبان به بیان خاطرات گشوده است. به دلیل چیرگی روزهای بیماری زمان مصاحبه کوتاه است، اما در همین زمان کوتاه به تصویری از زندگی او می توان رسید؛ تحصیل در اروپا، ازدواج در ایران، مبارزه با رژیم پهلوی در اروپا و در کنار جریان های اسلامی مختلف شاه، آشنایی و دوستی با «شهید چمران»، «دکتر شریعتی» و «امام موسی صدر» و رفت وآمد با بدنه انقلابیون ایران در آن دوران و پس ازآن، ورود به ایران در همان روزهای ابتدایی انقلاب و پذیرش مسئولیت های مختلف که درنهایت به معاونت ریاست جمهوری برای دوره ای طولانی ختم شد. «شفیقه رهیده»، نیز در این کتاب برخی از ابعاد خاطرات «دکتر حبیبی» را روشن ساخته و همچنین نکات دیگری را با توجه به سابقه و فعالیت های گسترده خود اضافه کرده است.
      

یادداشت‌ها

          بنام بصیر

#کتاب #دیدار_در_پاریس  به کوشش پدرام الوندی در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر نوشته شده که خاطرات دکتر حسن حبیبی و خانم شفیقه رهیده می‌باشد.

نحوه و سبک نگارش و توالی مباحث باعث جذب مخاطب و ادامه مطالعه کتاب می‌کند ابتدا مصاحبه‌ای با دکتر حسن حبیبی یکی از کسانی که موقع انقلاب اسلامی ایران در نوفل‌لوشاتو و آن هواپیمای معروف فرانسه به فرودگاه امام همراه امام بودند و همچنین ایشان یکی از پیش‌نویسان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بودند که بعد از ویرایش به ثبت رسیده است.

در کتاب به خاطراتی‌ که دوستان امام موسی صدر با ایشان در ارتباط بوده‌اند، پرداخته است. که دکتر حبیبی یکی از کسانی بوده‌اند که با ایشان مراوده داشته است و از خاطره آخرین دیدارش در پاریس با امام موسی صدر در شب قبل از ربوده شدن می‌پردازد و در ادامه نیز با خانم رهیده همسر دکتر نیز مصاحبه‌ای صورت گرفته که این کتاب را خواندنی می‌کند.

در قسمتی از کتاب خانم رهیده در مورد نادر ابراهیمی و روزهایی که در هلال‌احمر با هم همکار بوده‌اند اشاره می‌کند که نادر ابراهیمی نیز در کتاب ابوالمشاغل‌ش نیز از دوران حضور در هلال‌احمر نوشته است. نکته قابل توجه‌ای که خانم رهیده در مورد ابراهیمی می‌گوید که نظرم را جلب می‌کند، او می‌گوید طیف سیاسی ابراهیمی ناسیونالیستی است. 

به شخصه با توجه به خواندن بخشی از کتاب‌های ابراهیمی دیدگاهم به این نویسنده فراتر از یک فرد ناسیونالیستی است بلکه دیدگاه‌های دینی بسیاری نیز داشته است البته اینکه بسیار وطن‌خواه بوده قابل انکار نیست چون بیشتر کتاب‌ها نیز از سرزمین خود نوشته است.

بخش‌هایی از کتاب:

- هیچ جامعه‌ای، هر قدر ناآرام، بدون باید و نبایدهای مقرراتی نمی‌تواند به کار خود ادامه دهد.

- رهبری که خیلی جلوتر از این‌ها گفته بود که من کسی نیستم که حرفی بزنم و منتظر باشم که این حرف خودبه‌خود کار بکند من اگر حرفی زدم به دنبالش هم راه می‌افتم و این رهبر حالا با این بیان که از این فرودگاه به آن فرودگاه خواهم رفت و از پای نخواهم نشست و با این عمل که حضور در پاریس است نشان داده است که برای ادای تکلیف از همه چیز خواهد گذشت.

- تاریخ ده‌دوازده سال را مرور می‌کنم از زمانی که امام فرمود «الیوم تقیه حرام است و اظهار حقایق واجب ولو بلغ ما بلغ» از زمانی که پانزده خرداد بهترین مردمان ما، به روی خاک افتادند، مخالفت امام با کاپیتولاسیون، تبعید امام، مبارزه امام در غربت، درس ولایت فقیه و بیان اصول حکومت اسلامی، آمدن امام به پاریس و سرانجام پرواز انقلاب همه و همه در خط اسلام اصیل و پیروزی یک امت بر مبنای پیروزی اسلامی فقیهی چون امام گزارشگر آن است و نه پیروزی سیاستمداران و سیاستگران و سیاست‌پیشگان و نه انحراف‌ها و تفسیرهای شخصی و نظرات فردی.

#دیدار_در_پاریس #خاطرات دکتر #حسن_حبیبی و خانم #شفیقه_رهیده #پدرام_الوندی
        

6