آگوتا کریستف و 1 نفر دیگر
4.1
جلد 3

9789641912736
1399/8/18

این اثر سومین جلد از سه گانه داستانی آگوتا کریستوف با عنوان «دروغ سوم» با ترجمه اصغر نوری است.
دو جلد نخست از این تریلوژی با عنوان «دفتر بزرگ» و «مدرک» پیش از این توسط این مترجم در ایران منتشر شد.
کریستف نخستین جلد از این تریلوژی را در سال ۱۹۹۱ و به زبان فرانسه منتشر کرد که برای وی جایزه ادبی کتاب اروپا را به ارمغان آورد و در ادامه و با انتشار دو مجلد دیگر این تریلوژی منجر به ترجمه آنها به بیش از ?? زبان دنیا شد.
رمان «دروغ سوم» به عنوان سومین مجلد از این تریلوژی پس از انتشار برای نویسنده خود جایزه کتاب بین المللی «انتر» را در سال ???? به ارمغان آورد.
بخشی از «دروغ سوم» که پشت جلد کتاب آمده است: «در جوابش می گویم که من تلاش می کنم قصه های واقعی بنویسم ولی، یک دفعه، قصه به خاطر همان واقعی بودنش غیرقابل تحمل می شود، از این رو مجبور می شوم عوضش کنم. به او می گویم که من تلاش می کنم قصه  زندگی ام را تعریف کنم، ولی نمی توانم، جرأتش را ندارم، خیلی عذابم می دهد. آن  وقت، همه چیز را خوشگل می کنم و اتفاق ها را نه آن طور که افتاده اند، بلکه جوری تعریف می کنم که دلم می خواست بیفتند.
می گوید:_ بله، زندگی هایی هست که از غمگین ترین کتاب ها هم غم انگیزترند.»

لیست‌های مرتبط به دروغ سوم: سه گانه ی دوقلوها، کتاب سوم

-این سه‌گانه خیلی کتاب خوبیه.
- خوندیش؟
-نه، ولی همه می‌گن. قراره بخونم.
و این چنین بود که من نیز وسوسه شده کتاب را خریدم.
#سه‌گانه‌ی_دوقلوها شامل سه کتابِ #دفتر_بزرگ #مدرک #دروغ_سوم اثر #آگاتا_کریستوف ترجمه #اصغر_نوری #انتشارات_مروارید
داستان زندگی دوتا برادر دوقلو. از کودکی تا حدودا پنجاه سالگی...
هر کتاب یک دوره از زندگی‌شون رو روایت می‌کنه.
سالهای کودکی این دو برادر در سالهای جنگ جهانی می‌گذره. در خانه مادربزرگ.
این دو برادر ماجراهای مختلفی رو از سر می‌گذرونن. اما به نظر من ماجراها خیلی مهم نیستن.
تمهیدات خاص نویسنده است که این سه‌گانه رو جذاب کرده.
نویسنده به هیچ مکانی اشاره مستقیم نکرده. اما مخاطب خودش متوجه می‌شه که این کشور جزو کدوم یکی از دسته‌های متفقین یا متحدینه.
حتی هویت اسرای جنگی مشخص نشدن ولی از نشانه‌ها پیداست.
نکته بعدی خونسرد روایت کردنه. بدون اینکه درگیر احساسات و کلمات احساسی بشه مخاطب رو به وجد میاره.
در طول کتاب با معماهای زیادی مواجه می‌شیم. اما تا آخر کتاب تقریباً همه‌ی معماها حل میشن.
آیا تا حالا کتابی خوندید که راوی اول شخص جمع باشه؟ ( ضمیر ما) راوی جلد اول، اول شخصه جمعه. به جای من راوی. مای راوی.
یکی از سخت‌ترین زاویه دیدها.
یه ویژگی خیلی مهم هم هست که اگه بگم لذت خوانش از بین میره.
بخونید و لذت ببرید.
داستان دو برادر دوقلو، مادربزرگشون، دختری که بهشون کمک می‌کنه اما دچار سرنوشت عجیبی می‌شه، کشیش، دختر لب‌شکری و...

دروغ سوم که تموم میشه یادداشت هایی که برای دو جلد اول نوشتم رو دوباره میخونم و در حیرت میمونم. آگوتا بهم لبخند میزنه و میگه: گفتم که عجله نکن. ولی بهت حق میدم.
برمیگردم سمتش و بهش میگم: من تا حالا معترض بودم از جلد های قبل. دفتر بزرگ مخصوصا. از اینکه واقعی نیستن. حالا متوجه میشم که همینطور بوده. اون ها واقعی نبودن. با اینحال بازم معترضم. چون نمیدونم اون دنیایی که ساختی رو دوست داشتم یا دنیای واقعی که بعد اون دو کتاب مارو باهاش رو در رو کردی.
آگوتا میگه: درکت میکنم. بر ملا شدن حقیقت و دروغ ها حالی رو بهت میدن که الان داری.
بعد از صرف چایی بهش میگم: خیلی خوب نوشتی. خیلی. اما دوست داشتنی نبود برام. (دیروز) رو که خوندم دیگه هیچ کتابی ازت نخواهم خوند.
_عیبی نداره. مهم سه گانه بود که خوندی
_بله مهم سه گانه بود که تا قطره آخر هم این (چیز) رو دادیش به خوردمون.
پایان سه گانه یا بهتره بگم زهرمار. خاص بود. لذت بخش اما نه. درد ناک؟ قطعا. دوباره میخونم؟ به هیچوجه. میدونم که مدت ها فکر دو قلو ها و سایه جنگ باهام میمونه و همین کافیه و نمیخوام دوباره تجربش کنم. سیاهی و تلخیش پسم میزنه.
توصیه نمیکنم به هر کسی که بخونه چون میتونه بیفته به جونتون و رهاتون نکنه. شاید دلیل این خستگی، بی وقفه خوندن دو جلد آخر بود. کتاب رو میزارم کنار و به دنیای واقعی بر میگردم. دنیایی که حتی از این صفحات هم سیاه تر میتونه باشه.
 همونطور که لوکاس می‌گفت:
یک کتاب هر چقدر هم که غم انگیز باشد، نمی‌تواند به غم انگیزی زندگی باشد.

پ.ن
ای کاش این سه گانه رو نویسنده در یک کتاب منتشر میکرد. بنظرم اینطوری خیلی بهتر بود.