هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی

هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی

هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی

اون سون کیم و 1 نفر دیگر
3.4
30 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

47

خواهم خواند

11

در سئول،درباره اردوگاه های وحشتناک کار در کشور شنیدم،جایی که همین حالا حداقل صدو پنجاه زندانی به آرامی می میرند. وقتی کره شمالی زندگی می کردم،حتی روحم از این اردوگاه ها خبر نداشت؛فقط می دانستم که مردم ناپدید می شوند.در سئول، اغلب درباره پناهندگی می شنوی که آنها هم مثل من فرار کرده اند.حالا فهمیده ام که کشور ما در واقع زندانی بزرگ است،جایی که باز داشت شدگان از بدبختیشان بی خبرند،زیرا اولین الویت آن ها همیشه جنگیدن برای زندگیشان بوده است.

لیست‌های مرتبط به هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی

یادداشت‌های مرتبط به هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی

          یک هفته ده روزی که #اینترنت، تسمه پاره کرده و زور حاشیه و نارضایتی به جلسه دو هفته در میان کتاب‌خوانی ما هم کشیده شد، لاجرم انتخاب بعدی‌مان به پیشنهاد یکی از اعضا شد #هزاران_فرسنگ_تا_آزادی از #نشر_ثالث. شرح فرار دختری هم‌سن و سال خودمان از #کره_شمالی که در نهایت بعد از نه سال آوارگی در #چین و #مغولستان، پناهنده #کره_جنوبی می‌شود.
.
♦️#کتاب پیش و بیش از آنکه روایتی از داخل جامعه کره شمالی باشد، شرح فرار و دربه‌دری راوی‌ست تا زمان آرام گرفتن در کره جنوبی. چیز زیادی از درون جامعه پر رمز و راز شمالی‌ها عاید آدم نمی‌کند. روایت، بعضا از پیوستار منطقی‌اش خارج شده و دچار شکستگی و پرش‌های محسوس می‌شود. نشانه‌ای از آنکه یا همه واقعیت گفته نشده یا راوی، بعضی جاها خاکی زده و دروغ می‌گوید.
.
♦️جالب است بدانید #سئول برنامه‌های ویژه‌ای برای پناهندگانی ارائه می‌کند که از دست حاکمان #پیونگ_یانگ جیم می‌زنند؛ از برنامه‌های آموزشی و مهارتی گرفته تا اعطای کمک‌هزینه زندگی و اعطای بورس تحصیلی رایگان! موسسه‌ای هم برای حمایت و پشتیبانی از چنین افرادی تشکیل داده و بعید هم نیست از انتشار چنین آثاری هم حمایت کند. آثاری که نشان می‌دهد چگونه انسان‌ها از دست حاکمان دیوصفت فراری شده و راهی بهشت #سرمایه_داری می‌شوند.
.
♦️جز این کتاب، دو اثر دیگر را هم در این فضا را تهیه کرده و مشغول خواندن‌شان هستم. هر زمان که دو اثر دیگر را تمام کردم در باب تشابهات و تمایزات ما و جامعه کره و حرف‌هایی که در این باب زده می‌شود، سخن خواهم راند. اجمالا تا اینجایش می‌شود گفت ما کره شمالی نیستیم و نخواهیم شد. امتیاز کتاب هم سه از پنج. نکته جالب دیگر، گرم بودن تنور انتشار این کتاب‌ها در #نشرثالث است. هر سه اثری که دارم توسط این ناشر ترجمه و راهی بازار شده‌اند
        

1

مظفری

1401/8/22

          بسم الله الرحمن الرحیم

واقعاً قدر آزادی را نمی‌دانیم. سال‌ها برای زندگی ازاد جنگیده، از چین، مغولستان و بالاخره کره‌جنوبی سردراورده و موفق شده تابعیت بگیرد.
دلش برای وطنش می‌تپد.

۹ سال زمان کمی نیست. فرصت کمی هم نیست. اینکه از ترس مرگ، در دام بیفتی هم...
مثل برده فروختشان.
مثل برده از آن‌ها کار کشید... حتی به جهت خاص.
تا سرانجام اربابش، به خواسته‌اش رسید.
ولی بالاخره موفق شدند فرارکنند و به شهر بزرگتری. کار پیدا کنند و پول ذخیره کنند که بدهند دست قاچاقچی تا از مسیر مغولستان به کره جنوبی برسند. چقدر بازجویی شدند تا بفهمند از روی صداقت حرف می‌زنند و جاسوس نیستن.
و بعد دوره کارآموزی داشتند که دنیای مدرن را بشناسند.
کاربانکی، ایستگاه اتوبوس و...
*

فرصت داشتید کتاب «هزارفرسنگ تا آزادی» خاطرات فرار یون سون کیم از کره شمالی را بخوانید تا معنای حصر و آزادی را درک کنید.

*
بعد یکسری آدم کور، می‌گویند آنجا فرقی با اینجا ندارد! خنده‌دار نیست؟ انجا کسی گذرنامه نداشته و جز در موارد خاص، حق خروج از کشور ندارد. بانک نیست. فقط یک روزنامه منتشر می‌شود و...


زیر نظرش نوشتم، همین‌قدر که اینجایید و این حرف‌ها را می‌زنید، یعنی آزادید...
        

0

          این دومین کتابی بود که درباره کره شمالی می خواندم. پس از خواندن نیم دانگ پیونگ یانگ حس کردم که برای کسب اطلاعات درباره این کشور مرموز به مطالعه بیشتری نیاز دارم. با این حال تنها دسترسی ام به #طاقچه_بینهایت بود و در آنجا نیز با این کتاب آشنا شدم.
بسیاری از مطالبی که در این کتاب ارائه شده بود با اطلاعات ارائه شده در کتاب امیرخانی مشابه بود. با این حال، در هزار فرسنگ تا آزادی میشد همان لایه های زیرین جامعه کره شمالی را که امیرخانی در کتابش نتوانسته بود کشف کند دید. فقر، قحطی، ترس و فرار واژه هایی بودند که کره شمالی را در این کتاب توصیف می کردند.
کتاب خودسرگذشت نامه ای است از یون سون کیم، دختری 12 ساله که در قحطی کره شمالی پدرش را از دست می دهد و به همراه مادر و خواهرش تصمیم به فرار از این کشور می گیرد. با این حال فرار از این کشور چندان ساده نیست و در این راه او با چالش های زیادی مواجه می شود. در نهایت بعد از فرار به چین، باز هم رنگ آرامش را نمی بیند و سالها با ترس در این کشور زندگی می کند. در نهایت با فرار به کره جنوبی می تواند رنگ آرامش را بعد از 9 سال ببیند.
مشکلات زیادی که این دختر از زمان فرار از کره شمالی تا رسیدن به کره جنوبی با آن مواجه می شود و سختکوشی مقاومت و امید او و خانواده اش بسیار برایم آموزنده بود.
البته این کتاب از آن دست کتاب های همه پسند نیست و نمی توانم توصیه ای برای خواندنش انجام دهم. اما برای افرادی مثل من که درباره کره شمالی کنجکاو هستند می تواند مفید باشد.
        

1