معرفی کتاب آنی شرلی در جزیره اثر لوسی مود مونتگمری مترجم سارا قدیانی

آنی شرلی در جزیره

آنی شرلی در جزیره

4.6

1398/10/23

:آن شرلی دخترکی کک مکی است که موهای سرخی دارد و در یتیمخانه بزرگ شده است. او باهوش است، قوه ی تخیل بی حدومرزی دارد و با امید و پشتکار و مهربانی های ساده اش ، سعی می کند زندگی جدیدی را آغاز کند. هر چند برای ورود به این دنیای تازه باید سختی های بسیاری را پشت سر بگذارد، ولی آینده در نظرش آن قدر زیبا و امید بخش است که برای رسیدن به آن ، با هر مشکلی کنار می آید و با هر شرایطی سازگار می شود.مجموعه ی آنی شرلی شامل 8کتاب با نام های آنی شرلی در گرین گیبلز، آنی شرلی در اونلی، آنی شرلی در جزیره، آنی شرلی در ویندی پاپلرز، آنی شرلی در خانه ی رویاها، آنی شرلی در اینگل ساید ، دره ی رنگین کمان و ریلا در اینگل ساید می باشد.

پست‌های مرتبط به آنی شرلی در جزیره

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

شرمنده خانم مونتگمری عزیز، کاش زندگی همین‌قدر کلیشه‌ای و مسخره‌بازی بود، ولی نیست.
نمی‌توانم بگویم از خواندن آنی شرلی پشیمانم. اگر پشیمان بودم قاعدتاً جلد چهارم را شروع نمی‌کردم. اما اینطور هم نیست که عاشقش باشم.
فضای عاطفی داستان که کلیشه‌ای تر و غیرواقعی‌تر از این نمی‌توانست باشد.
و همچنان هم در جای جای داستان همه عاشق آنی می‌شوند و درباره هوش و شخصیت و ذکاوتش صحبت می‌کنند. و موفقیت ها پشت سر هم بر روی سر آنی فرو می‌ریزند.
مثلاً آقای داگلاس عاشق جَنِت است، ولی وقتی جنت و آنی بیرون جلسه کلیسا ایستاده‌اند شروع می‌کند به تعریف کردن از آنی!
همه این چیز ها مجموعاً توی ذوقم زد.
آنی‌شرلی، مشکلی ندارد، فقط زیادی قصه است...
آن‌قدر که نمی‌شود با زندگی واقعی تطبیقش داد و فکر کرد آه بله دنیا چه جای قشنگی‌ است!

پ.ن۱: اگه تو هیچ‌کدوم از جلدای بعدی هم آنی هیچکدوم از موارد افسردگی، دوره طولانی غم و شکست رو تجربه نمی‌کنه باید تبریک بگم. اون یه ابرانسانه!

پ‌.ن۲ با هشدار لو رفتن کمی از داستان: تو این جلد تنها چیزایی که خیلی دوستشون داشتم و به نظرم واقعی و زیبا اومدن، یکی مرگ غم‌انگیزِ روبی گیلیسِ تشنه‌ی زندگی بود، و اون یکی انتخاب عجیب فیلیپا گوردن(:ازدواج با یک کشیشِ ساده، با قیافه‌ای معمولی، و فقیر) بود. دخترک خوش‌قلبِ شاد که اوایل داستان زیاد ازش خوشم نمی‌اومد.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

باورش کمی سخت است. باور این که آنی کوچولوی مدرسه‌ای، حالا دارد به کالج می‌رود. آن هم نه هر جایی؛ به کالج ردموند. این افتخار بزرگی برای خانواده کاتبرت است که آنی تحصیلاتش را ادامه بدهد.

آنی چمدان می‌بندد. هم ناراحت است و هم خوشحال. قرار است مدتی از گرین‌گیبلز محبوبش دور بماند و در عوض، تجربه‌ها و دانش زیادی در ردموند کسب کند. آنی شرلی در جزیره، قرار است ماجراهای آنی در یک شهر دور را برایمان به تصویر بکشد. ما هم با آنی برای پیدا کردن خانه همراه می‌شویم؛ دغدغه‌های جدیدش را می‌بینیم و در احساساتش شریک خواهیم بود.

قلم خانم مونتگمری در این جلد هم قوی و جذاب است. همه‌ی شخصیت‌ها پخته‌تر شده‌اند. افراد جدیدی هم وارد داستان می‌شوند که در نوع خودشان جذابیت زیادی به ماجرا می‌بخشند. طنز ظریفی هم چاشنی قصه شده که کتاب را خواندنی‌تر می‌کند. البته نباید نقش مهم ترجمه را دست کم‌ گرفت. خانم قدیانی این اثر ماندگار را به بهترین نحو برای ما ترجمه کرده‌اند.

بین خواندن جلد دو و سه برای من خیلی فاصله افتاد. اولش اصلا نمی‌خواستم از جلد دوم آن‌طرف‌تر بروم. نزدیک بود همانجا با آنی خداحافظی کنم! حس می‌کردم این مجموعه را فقط تا وقتی آنی بچه است دوست دارم. ولی آخرش تصمیم گرفتم دوباره همراهش شوم. فاصله بین جلد دو و سه، باعث نشده بود وقایع جلد سوم برای من گنگ و نا مفهوم باشند. جلد سوم داستانی کاملا مستقل را تعریف می‌کند. پس اگر هنوز با آنه‌ی دوست‌داشتنی به جزیره سفر نکرده‌اید، خودتان را به نزدیک‌ترین کتاب‌فروشی برسانید و هرچه سریع‌تر مشغولش شوید.

نویسنده‌ی مرور: ریحانه عارف‌نژاد

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

فقط می‌تونم بگم که این جلد جذاب‌تر از جلد قبلی بود :)
‌
پر از ماجراهای دوست‌داشتنی، خنده‌دار و گاهی هم غم‌انگیز. به خوبی می‌شه تحول شخصیت آنی رو حتی نسبت به جلد قبلی تشخیص داد. آنیِ جلد دوم همچنان دختری بود که نمی‌خواست دست از خیال‌پردازی و خوش‌بینی برداره و با کوچک‌ترین غم و اندوهی که مواجه می‌شد، تمام توانش رو به کار می‌گرفت تا همه‌چیز رو دوباره زیبا ببینه؛ طوری که گاهی افراطی به نظر می‌رسید.

‌اما آنی جلدِ سوم... بهتر می‌تونست ناکامی‌ها رو بپذیره و باهاشون کنار بیاد. یه جاهایی به خودش حق می‌داد که دل‌شکسته و غمگین باشه، یه جاهایی اشتباهاتی مرتکب می‌شد و یه جاهایی دیگه اون‌قدرها عاقل به نظر نمی‌رسید. من این آنی رو بیشتر دوست دارم، چون واقعی‌تره. بیشتر می‌شه درکش کرد. دوست‌داشتنی‌تره.

ماجراهای فرعی این جلد هم هرکدوم‌شون به تنهایی جذاب و قابل‌توجه بودن و گاهی نقش مهمی در پیش‌روی داستان ایفا می‌کردن. یا در نهایت درس جدیدی به آنی می‌دادن یا این‌که باعث می‌شدن دست‌کم شخصیت‌های فرعی داستان رو بهتر بشناسیم.
‌
 و در نهایت... از خوندنش همچنان لذت می‌برم. فکر نمی‌کنم فعلا از خوندن این مجموعه خسته بشم.

سَمی

سَمی

1404/4/8

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

جلد سومم تموم‌شد. این سه جلد تو این دوران واقعا انرژی خوبی بهم داد. خیلی خوشحالم که دارم میخونمش. از هر صفحش کلی حس خوب میگیرم، به نظرم این مجموعه، یکی از صادق‌ترین و واقعی‌ترین شخصیت‌های کتاب‌ها رو داره. شخصیت‌هایی که خود واقعیشون هستند و خواننده هر لحظه در فضا و‌مکان
داستان غرق میشه. جلد سوم خیلی خوب بود

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.