تاریخ عضویت:

45 دنبال کننده

نمایش همه

دیروز

_بسم الله الرحمن الرحیم_

دنبال روضه‌ی دل‌خواه که میگردم، مهم‌ترین ملاکم این است که روضه‌خوان تا حد امکان ورود مستقیم به متن ماجرا نکند، اکتفا کند به اشاره‌ای و بقیه‌اش را به خود مخاطب بسپارد؛ روضه‌ی باز که دیگر حرفش را نزن.
در شعر آیینی هم انتخاب‌هایم کم‌وبیش همین‌گونه‌اند. دوست دارم شاعر سرنخ‌ها را بسپارد دست مخاطب و خودش را کنار بکشد.  شعرهای این مجموعه تقریبا از همین دستند. بعضی‌هایشان_مثل "صلح معنای دیگری دارد"_ اوج هنرنمایی شاعرند اگرچه بعضی‌ترها گاهی نزدیک به معمولی میشوند، ولی نه تکراری.

نقطه‌ی قوت دیگر این مجموعه به نظرم در تبلور روشن عصر شاعر در شعر است.  در بسیاری از شعرهای آیینی اگرچه زبان به روز شده اما محتوا همان است که قدیم‌تر بوده؛ در واقع فارغ از انتخاب واژه‌ها چیزی در دل شعر نیست که اعلام کند شعر مال همین امروز است.  شعرهای آقای ملکیان اما در تلاش است ردی از حضور شاعر همین زمانه به جا بگذارد. البته در این‌باره ظرافتی دارد که شعر را شعاری و کلیشه‌ای یا عامی نمیکند.

در نهایت اینکه در صدر اشعار دل‌خواه آیینی‌م نشسته و ملاقاتش را میگذارم به پای نگاه خود ائمه. شکر.

پ.ن : نسخه‌ی رایگان کتاب را میتوانید از طاقچه دریافت کنید.

_بسم الله الرحمن الرحیم_

بخش کوچکی از کتاب صرفا به حادثه‌ی سربرنیتسا در بوسنی اشاره میکند و بخش عمده‌ی ماجرا درباره‌ی بعد از حادثه‌ی راوی است.  اوایل چون نیت مطالعه‌ام کسب اطلاعات بیشتر از ماجرا بود، توی ذوقم خورد اما بعد دیدم که چقدر اتفاقا روایت بعد حادثه مهم است و گزاره‌هایی ارزشمند درباره‌ی مواجهه‌ی مردم دور از حادثه با بازماندگان به دست می‌دهد. به طور کلی هم خیلی از ترکش‌های جنگ بعدا خودشان را نشان میدهند.(کمتر در آثار دفاع مقدس دیده‌ام که به این برهه بپردازند.)

میدانم که نمونه‌های داخلی توقعم را بالا برده‌اند! اما دست خودم نیست، دوست دارم شخصیت راوی طوری باشد که بیش از دل به رحم آمدن به روحیه‌اش غبطه بخورم؛ اتفاقی که در این کتاب نیفتاد.  اگرچه جوآ به شدت تلاشگر مینمود اما نتوانستم در دل دشواری‌هایی که پشت‌سر گذاشته، باورهایی مقاوم و تحسین‌برانگیز بیابم.
شاید حرف مهملی باشد اما به نظرم دشوارتر از خود جنگ و هجومی که بر فرد تحمیل میشود، این است که هیچ چیز قابل افتخاری به دنبال نداشته باشد_در جنگ‌های داخلی این بحران بیشتر است_.

پ.ن : خوشحالم در هوایی نفس میکشم که بعد از جنگ تحمیلی میتوان سری بالا گرفت!

1404/4/2

کتاب از چند حیث خیلی ارزش مطالعه‌دارد :
اول اینکه جبهه‌ی کردستان را از دید یک محلی پاسدار روایت میکند؛ روایتی که متفاوت با روایت غیرکردها از این خطه است.(برای نمونه راوی، جبهه‌ی جنوب را که یک‌بار تجربه میکند دشوارتر از جبهه‌ی کردستان میداند؛ درحالیکه من عکس این را در سایر آثار دیده‌بودم)
دوم اینکه چون راوی کرد است و فصل‌های کتاب یک‌درمیان از زبان همسرش روایت میشود؛ جزئیاتی از فضای زندگی مردم کرد در آن دوران را طرح میکند.
سوم اینکه جریانات مهمی از جنگ را اشاره میکند که حداقل برای من جدید بود، مثل جریان توپ‌کوره.
همه‌ی  این‌ها تصویر دقیق‌تری از این خاک در ذهن میسازد.

گزارشی‌بودن صرف و عدم  هنرنمایی مولف_از نظر من_، اوایل کتاب برایم آزاردهنده بود اما در ادامه با کِشندگی روایت، قابل تحمل شد.
سعید شخصیتی قهرمان و نخبه‌ی جنگی در نوع خودش است و  آنچه بر او  گذشته واقعا عجیب و دشوار مینماید.  یعنی یک‌جاهایی واقعا مخم سوت میکشید که چطور آدم در چنین شرایطی از اسارت‌ها و عملیات‌ها و اوضاع سخت خانواده‌اش کم نیاورد!

پ.ن : ملاقاتم با این کتاب کاملا اتفاقی و از آن رزق‌های کتابی بود. خداروشکر.

1404/3/4

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه