توکلی

توکلی

@tavakkoli81

9 دنبال شده

31 دنبال کننده

یادداشت‌ها

نمایش همه
 توکلی

توکلی

1403/11/8

        بعد خوندن این کتاب فهمیدم چقدر شناخت شاعر _ولو خیلی اندک و در حد جلسه‌ی شعری_ میتونه در مواجهه‌ی ما با شعرش اثرگذار باشه؛  مخصوصا اگه این اصل "شعر آیینه‌ی خود شاعر بودن" برات مهم باشه.

شعرهای این مجموعه از جهت نویی‌هایی_عبارت بهتری نمیتوانم پیدا کنم، حتی نوگرایی!_ که دارد برایم جذاب است؛ خیلی وقت است در شعر دنبال نمونه‌هایی میگردم که دنبال تجربه‌های جدید اند و در این زمینه جسور.
یک خصوصیت جالبی که دارند مال این زمانه بودن است؛ ارجاعاتی که میدهد و شیوه‌ی مضمون‌پردازی به گونه‌ایست که شاید پنجاه سال قبلی‌ها و بعدی‌ها درک زیادی ازش نداشته باشند.  برای بعضی‌ها این نقطه‌ی ضعف است اما من امتیاز میدانمش...
دقیقا به خاطر همین ویژگی خیلی زود با حرف‌هایش ارتباط برقرار کردم و از فیلترهای کمتری  برای اثرگذاری رد میشد.
نه اینکه همه‌ی شعرها‌ی مجموعه این ویژگی‌ را داشته باشند، اما در همه‌شان حداقل یک بیت یا پاره‌ پیدا میکردم که بگویم "عه آره!"

فقط یک چیزی که ممکن است برای مخاطب سخت و آزاردهنده باشد، تلاش بسیاری است که برای کشف وزن در اشعار باید به خرج بدهد؛  حتی گاهی باید کل شعر را بخواند تا دستش بیاید که چطور باید خواند!

      

3

 توکلی

توکلی

1403/11/5

        مقدمه1 _ ایرج طهماسب به سروش صحت درباره‌ی اهمیت قصه‌ها همچین چیزی میگه :((من الآن به شما بگم "حسن مرد" اتفاقی در شما رخ میده؟ نه! حالا اگه بیام داستان حسن رو بگم براتون بعد که بگم "حسن مرد" حداقلش یک آهی میکشین یا یه واکنشی خواهی داشت.))
مقدمه2 _ برای خیاطی توی فاصله‌ای که منتظرم نوبتم بشه با دختربچه‌ی پنج‌ساله‌ای رفیق میشم به اسم "بیان" با اصالت آبادانی. چشم‌های نافذ، وجود بی‌قرار و کلمات عربی‌ای که با لهجه‌ی شیرینش ادا میشه منو مجذوب میکنه.  شب که به خونه برمیگردم به این فکر میکنم که اگه هر کودک فلسطینی یک "بیان" باشه؟!...

ما برای اینکه آمار آدم‌ها در اخبار رو صرفا یکسری عددورقم نبینیم نیازمند با اون‌ها زندگی کردنیم؛ و فکر میکنم تا حد زیادی این داستان‌هان که به ما کمک میکنن چنین اتفاقی بیفته.
"زخم داوود" داستانیه که سرشار از زندگی با تمام ابعادشه؛ اینقدر که باهاش بخندی، گریه کنی و همه‌جوره هیجان‌زده بشی.
هرچند به نظرم اگه به جای نویسنده‌ای اصالتا فلسطینی، نویسنده‌ای کاملا فلسطینی مینوشتش خیلی متفاوت‌تر روایت میشد.
نمیدونم داستان واقعیت داشت یا نه، اما چیزی که مهمه اینه که شبیهش برای خیلی از فلسطینی‌ها رقم خورده و میخوره و اونچه نمیتونیم از دریچه‌ی گزارش‌های خبری و تصاویر و ویدیوها دنبال کنیم رو شاید بشه در سطرهای این جنس کتاب‌ها جستجو کنیم.
      

1

 توکلی

توکلی

1403/10/11

        سراغ این کتاب رفتن از علاقه‌ام به علوم اجتماعی و همچنین خواندن کتابی با موضوعی مشابه با عنوان "کمبود" نشئت گرفت.  دوست داشتم بیشتر راجع به نابرابری بدانم .

ویژگی‌ برجسته‌ای که به نظرم این کتاب داشت جا انداختن تفاوت نابرابری با سایر چیزهایی مثل فقر _که غالبا با هم اشتباه گرفته میشوند_ بود که چطور بر پایه‌ی مقایسه شکل میگیرد.
بررسی تاثیر نابرابری بر انتخاب‌های فردی، باورهای مذهبی و...اطلاعات قابل توجه و جالب‌انگیزناکی در اختیار مخاطب میگذاشت.
یک چیزی که کمی اذیت‌کننده بود، پاره‌ای از مثال‌ها و نمونه‌هایی بود مربوط به جامعه‌ی امریکا که برای منی ناآشنا با فرهنگ و زیست آنجا ملموس و قابل فهم نبود_حتی گاهی واژه‌های به کاررفته سردرگمم میکرد، به نظرم بد نبود مترجم بومی‌سازی کند!_.

در مطالعه‌ی کتاب بد نیست در نظر بگیریم که بلاخره شاهدمثال‌ها مربوط به جامعه‌ی امریکا و نهایتا کشورهایی اروپایی است و ممکن است جنس و نوع اثرگذاری نابرابری در جامعه‌ی ما و سایر جوامع همسایه‌مان به شکلی کاملا متفاوت باشد.

قسمت درخشان کتاب که خیلی خوشم آمد هم در پایان بود که اثر تمرکز بر ارزش‌های فردی را روی تاثیرپذیری از نابرابری شرح میداد.

پ.ن : یادم باشد کتاب‌های طولانی و زمان‌بر را دیگر به صورت الکترونیکی مطالعه نفرمایم!
      

4

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.