معرفی کتاب پاییز آمد اثر گلستان جعفریان

پاییز آمد

پاییز آمد

3.8

_

شهدا را همیشه کلیشه‌ای معرفی کرده‌اند و هروقت حرف از خاطرات زندگی آن‌ها می‌شود توقع می‌رود یک موجود خیالی، دست‌نیافتنی و ازآسمان‌آمده معرفی شود که انگار هیچ‌وقت زندگی عادی و روزمره نداشته است، برای همین تصور جامعه از شهید یک شخص معصوم عاری از هر گناه و اشتباه است، درحالی‌که چنین نیست و شهدا هم مثل سایر آدم‌های شهر زندگی عادی داشته و در روزمرگی کاملا معمولی به سر می‌بردند، شاید خیلی‌هایشان حتی اهل نماز شب یا مستحبات نبودند و در همین کوچه‌وبازار زندگی می‌کردند، آرزوهایی داشته‌و اشخاصی بریده از دنیا و مادیات نبوده‌اند. در کتاب «پاییز آمد» به زندگی خصوصی خانم موسوی و شهید یوسفی، آشنایی و عشق آن‌ها پرداخته می‌شود، اتفاقی که در کتاب‌های مشابه کمتر رخ می‌دهد.

بعد زندگی خانوادگی و شخصی شهید در این کتاب خیلی پر رنگ است به طوری که می توان گفت اصلا از وضعیت و شرایط جبهه ایشان چیزی خاصی به میان نیامده است. دوست داشتم اقلا از نحو شهادت شهید چیز هایی گفته بشه. خلاصه  بعضی از شهید ها خیلی در جبهه خلاصه شده اند و صرفا خاطرات جنگ آنها گفته می شود ولی این شهید همه اش خاطرات غیر جنگ است. البته بخشی طبیعی است چون گوینده فقط خانم ایشان است. ولی خب اینطوری ما صرفا از یک بعد با شهید آشنا می شویم . وقتی دیگر نزدیکان وی هم از او خاطراتی نقل می کنند یا نگاه خود را می گویند جامعیت و شناخت ما بهتر و بیشتر میشه. کاشکی همسر شهید کمی هم از زندکی بعد از شهادت احمد یوسفی می گفت . که چطور بچه ها را بزرگ کرد. و چطور توانست با وجود عشقی مثال زدنی بدون او دوام بیاورد.  یا چه عنایاتی بعد از شهادت از او دیده است.  این بار دوم است که صوت کتاب را گوش می دهم به خاطر مسابقه کتابخوانی . صوت کتاب را از فرا کتاب تهیه کردم که نسبت به جاهای دیکه ارزان تر بود ولی نسبت به امکانات برنامه خیلی رضایت ندارم. خصوصا نور اپلیکیشن که امکان تغییر آن وجود ندارد.