🇮🇷 • خاوَردُخت •🇵🇸

🇮🇷 • خاوَردُخت •🇵🇸

@khavari707

39 دنبال شده

69 دنبال کننده

ـ ـــ نُور دِھ این گوشھ‌ۍ ویرانہ را . .

نمایش همه
        در روزهای گذشته تنها کتابی بود که خوندنش بهم حس آرامش و اقتدار می‌داد🇮🇷.
من فقط اسم ایشون رو با لقبِ پدر موشکی ایران شنیده بودم👂 اصلا نمیدونستم ایران کی و چطور تونسته در حوزه موشکی فعالیت کنه👩‍💻 توی ذهنم اصلا مبدای وجود نداشت انگار که همیشه کشورم روی قله بوده😬.
کتاب براساس مصاحبه با افراد مختلف و جمع آوری نوشته ها و سخنرانی ها از خبرگزاری های مختلف بود،
اگر شرایط و کنجکاوی شدیدم به این موضوع نبود قطعا کتاب رو رها می‌کرد اما لازم داشتم بخونم از مردی که کلا با کلمه 'نشد' و 'نمیشه' بیگانه بود🙄💪.
مردی  ساده با لبخند بی آلایش اما روحی پیچیده و اهدافی بلند🚀،
درکِ چنین فردی برای آدمی مثل من واقعا سخته...!!
و احتمالا برای اونایی که این روزا رو ندیدن سخت تر  از سخت هم بوده!!😶

دختر ایشون توی مصاحبه چیزی گفتند که خیلی منو به فکر برد :
((ما متاسفانه فکر می‌کنیم که نخبه کسی است که مدرک دانشگاهی بالایی داشته باشد یا در بهترین دانشگاها درس خوانده باشد.......
...بیشتر از اینکه بگوییم  طرف چقدر تحصیلات دارد این موضوع مطرح است که چقدر تونسته از علمش استفاده کند .
شهید تهرانی مقدم از لحاظ تحصیلات کلاسیک لیسانس داشت و فوق لیسانس را هم تا مراحلی رفت ، اما به دلیل مشکلات به اتمام نرسید. کارش بیشتر پژوهشی بود.
با اینکه رشته خودش متالوژی بود ، اما با توکل و قدرت پژوهشی که داشت در شیمی مبتکر  سوخت جامد موشک شد و چندین دکترای افتخاری شیمی و هوافضا به ایشان دادند.

و

سردار محسن رفیق دوست :
((در حقیقت آنچه شهید تهرانی مقدم به ایران داد ، موشک های پیشرفته نبود ، بلکه روحیه خودباوری بود و اینکه اگر دشمن به گمان خود همه راه ها را بسته است هم نباید تسلیم شد و با توکل برخدا ، مبارزه را ادامه داد.))

معمولا کم پیش میاد پای کتابی اشک بریزم 🙄اما این کتاب حسابی از خجالتم در اومد 😭به اواسط کتاب که رسیدم حقیقتا تا یک روز مَنگ بودم و خودم رو شماتت میکردم آخه وسط جنگ این چه کتابیه که  شروع کردم🤕
 اما نمیتونستم از خیر قصه پر از زخم خانواده اسکندری بگذرم💔
شاید کتاب مناسبی برای این روزها و احوالات دائما متغییر من نبود ، اما
موضوع برام بی نهایت جالب و ترسناک بود و حتی همزاد پنداری هم این روزها بهش اضافه شده بود🚀.
نویسنده محترم که کتاب قبلیشون ((من میترا نیستم)) بود، بسیار خوب روایت رو جلو برده و از تکرار های سر سام آور خبری نیست...✅
توی این کتاب قصهِ یک خانواده شش نفره روایت شده ،که مادر خاندارِ خانواده و  دو مهمانِ جوانش جلو چشم فرزندانش در خانه خودش  به دست منافقین ترور میشه، با ضرب هشت گلوله.🖤
دورانِ جنگه اما خانواده زندگیشون رو با ایمانی که به انقلاب دارند با تمام کاستی ها جلو میبرند اما منافقین چشم دیدن زندگی آدم های معمولیِ آگاه رو نداره باید جای جای این کشور  رو به اسم آزادیِ خلق و دایه مهربان تر از مادر تیکه و پاره کنه...😒
گفتم که پای همزاد پنداری وسط میاد...نه !؟🤨
بنظر من این کتاب پُراز  زنان قهرمانیه که با چشم ها عادی قابل دیدن هستند اما قابل درک نه💪 !!! برای فهمش زمان لازمه !!!🌏

بریده ای از کتاب جهت تلنگر به خودم 📘🔍

"بعد از دوماه تصمیم خودم را گرفتم ،هر چند هنوز میترسیدم؛ ولی نمیخواستم  تسلیم ترسم بشوم."

از شیخ فضل الله نوری همونی رو میدونستم که توی کتاب های مدرسه گفته شده بود.🙄
چند ماهی بود که  این کتاب بهم امانت داده شده بود و اشاره ای که توی کتاب سه دیدار به ایشان شده بود، باعث شد بخوام کمی بیشتر  از کتاب تاریخ دبیرستان بدونم که متاسفانه به دردی  بدی دچار شدم..😭
نحوه شهادتشون به حدی وحشتناک بود که حتی نمیخوام بیانش کنم و
پسر ناخلفی که دردِ این واقعه رو بیشتر کرد☠،
و چقدر جای خالی نقش رسانه رو میشد توی اون دوران حس کرد..👀
برای اینکه گوشه ای از واقعه مشروطه رو متوجه بشیم
و دورانی که حتی بعد نیم قرن باعث خجالت و شرمندگیه
 و کشوری که تیکه و پاره دست هر از راه نرسیده ای بود😒 و اگر کسی مثل شیخ شهید فریاد وطن دوستی سر میده حقشه که به دست همون از راه نرسیده ها صداش در نطفه خفه بشه..👊
کتاب تلخی بود که به دست نوه ایشان نوشته شده بود و تهمت ها و اتهاماتی که در طی تاریخ به ایشان زده بودند رو جواب داده بودند که مهمترینش این بود که شیخ فضل الله  نوری که خودش حامی مشروطه بود چی شد که خواستار مشروطه مشروعه شد!⁉️
اما فکر می‌کنم کتاب خیلی قدیمی بود نثر کتاب دقیقا به دوران مشروطه شبیه بود یه جاهای فرهنگ لغتِ دهخدا هم هنگ می‌کرد من که جای خود دارم..😅
و یک مشکل دیگش این بود اگر دقیقا از اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان قاجار مطلع نباشی خیلی کم متوجه حرص و جوش نویسنده میشیم..🤕
به شخصه یکسری جاها رو نفهمیدم اما برام کتاب انقدر جالب بود که از اون صفحات تونستم بگذرم تا باقی مطالب کتاب رو بخونم...🥲

اگر کتاب های دیگه ای در حوزه مشروطه و زندگی شهید فضل الله نوری میشناسید که نثر روانی داشته باشه، ممنون میشم معرفی کنید🙏

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه