معرفی کتاب قصه های مجید اثر هوشنگ مرادی کرمانی

قصه های مجید

قصه های مجید

4.6
142 نفر |
40 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

12

خوانده‌ام

324

خواهم خواند

93

شابک
0000000149101
تعداد صفحات
814
تاریخ انتشار
1370/5/1

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
«قصه های مجید» از آن دست داستانهای ناب و عمیقی است که مخاطبان و علاقه مندان آن خاطره زیادی از این کتاب و فیلم ساخته شد، توسط کیومرث پوراحمد دارند.
ین کتاب با توجه به اینکه در دهه 60 منتشر شد علاقه مندانی از نسل امروز را به خود جذب کرده و همچنان محبوب نسل دیروز است.
«قصه های مجید» برگرفته از زندگی نوجوان کرمانی به نام مجید است که با از دست دادن پدر و مادرش با "بی بی"، مادربزرگش زندگی می کند.
آنان با حقوق بازنشستگی پدربزرگ روزگار می گذرانند ولی بی بی با بافتن ژاکت و فروش آنها و مجید با کار در نانوایی در بعد از ظهرها و ایام تابستان کمک خرج خانه هستند قصه های مجید در واقع اشاره ای به گوشه هایی از زندگی نوجوانی آقای مرادی کرمانی "نویسنده" است او در برخی درس ها ضعیف است ولی انشا خوب می نویسد و آرزو دارد روزی نویسنده شود.
او زیاد کتاب می خواند و عاشق فیلم و بازیگری است، اما به دلیل وضعیت  نامناسب مالی و نبود پدر و مادر، حامی برای رشد ندارد.
همه این موارد همراه با شیرینکاری های او دستمایه ای برای خلق قصه های مجید است داستان ها از طنز خوبی برخورد دارند که با نثر عامیانه و زبانی صمیمی به دل بنشیند.
نوجوانان با خواندن این اثر متوجه می شوند که حتی مسائلی مانند فقر و یتیمی نمی تواند مانع انجام خیلی از کارها شود و آنان را با نوجوانی خودساخته و با اعتماد به نفس رو به رو می سازد که از پس خیلی از کارها بر میآید همچنین نویسنده با انتخاب زبان عامیانه به زنده کردن ویادآوری بسیاری از لغات نکته ها، اصلاح ها و ضرب المثل های شیرین و پرمعنای زبان فارسی کمک می کند.
«قصه های مجید» هم در یک جلد و هم به صورت پنج جلد جداگانه از انتشارات معین منتشر شده است نخستین جلد از این مجموعه در سال 1353 منتشر شده است و تاکنون بیست و هفت بار باز چاپ و از برخی از داستان های آن نیز مجموعه تلویزیونی به کارگردانی کیومرث پور احمد ساخته شده است.
«قصه های مجید» جوایزی از قبیل، کتاب برگزیده شورای کتاب کار کودک در سال 1362،1360 کتاب برگزیده سال 1364 کتاب برگزیده مجله سروش نوجوان 1367 و همچنین کیهان بچه ها در سال 1370، کتاب برگزیده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1368 را دریافت کرد.
از آثار دیگر هوشنگ مرادی کرمانی می توان به "خمره" قصه های مجید نه تر  ونه خشک، شما که غریبه نیستید، مهمان مامان، بچه های قالیبافخانه اشاره کرد.
 درباره این کتاب بیشتر بخوانید
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

پست‌های مرتبط به قصه های مجید

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          در نگاه اوّل، مجید هم یکی مثل ماست. نه شاگردزرنگ مدرسه است و نه بچه‌پولدار. لباس‌های وصله‌دار می‌پوشد و آرزوهایش در حدّ توپ پلاستیکی و دوچرخه است. از حق نگذریم، دست‌به‌قلم خوبی هم دارد. انشاهایی می‌نویسد که بیا و بشنو! شعرهایش هم بدک نیست و می‌تواند شاعر بزرگی بشود. از لحاظ قدرت بدنی هم که چیزی برای گفتن ندارد و در معرکه‌ها فرار را بر قرار ترجیح می‌دهد!

امّا آنچه مجید را مجید می‌کند، دنیای شیرین و شگفت‌انگیز اوست. در دنیای او از دودوتا چهارتای بزرگترها خبری نیست و هرچه هست، محبّت است. او برای رسیدن به خواسته‌های ساده‌اش قیدوشرط‌های بزرگترها را زیر پا می‌گذارد و اگر مجبور شود، از کامیون هم بالا می‌رود! به خاطر همین است که بزرگترها «خُل» و «کم‌عقل» صدایش می‌زنند! چه اهمّیتی دارد؟ بگذار هرچه می‌خواهند بگویند.

قصّه‌های مجید هم هرچند شیرین و باصفا، مثل هر قصّه‌ و حکایتی پایانی دارد. پایان این قصّه‌ها هنگامی رقم می‌خورد که مجید بزرگ می‌شود و در پیچ و خم زندگی گیر می‌کند. در کتاب نیامده امّا او سرانجام به این نتیجه خواهد رسید که یک لقمه نان و یک وجب جا برای زندگی، چیز بسیار مهمی است! آن‌وقت است که دنیا یک «مجید» کم دارد!
        

18

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          اکثراً "قصه‌های مجید" را با مجموعه‌ای تلوزیونی به کارگردانی کیومرث پوراحمد می‌شناسیم. پسر اصفهانی و خوش‌سرزبونی که اولین‌بار توی کتاب هوشنگ مرادی کرمانی خلق شد و درواقع کرمانی بود!
مجید پسر پرحرف، شیطون، ساده و شیرین‌زبونی از قشر ضعیف جامعه هست که با مادربزرگش یا بی‌بی زندگی می‌کند. نوجوانی اهل مطالعه که دوست دارد نویسنده شود.
با اینکه اتفاقات داستان، ساده، روتین و معمولی هستند؛ اما شخصیت متفاوتِ مجید و قلم جذابِ هوشنگ مرادی کرمانی هست که مخاطب رو جذب داستان‌ها می‌کند. 
این کتاب بر مبنای تجربه زیستهٔ نویسنده نوشته شده؛ نویسنده‌ای که به خاطر داستان‌هایش جایزهٔ جهانی هانس کریستین اندرسن را دریافت کرده. 
"قصه‌های مجید" نثر شیرین، صمیمی، طنزگونه و پر از ضرب‌المثل و اصطلاحات عامیانه دارد که مخاطب کودک، نوجوان و حتی بزرگسال به راحتی با کتاب ارتباط برقرار می‌کنند.  
نسخهٔ صوتی کتاب هم با صدای مهدی پاکدل در اپلیکیشن‌های طاقچه، فیدیبو و نوار موجود هست.
        

26

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          مطالعه‌ی این کتاب را با يک مسئله شروع کردم؛ "آیا خواندن آن وقت تلف کردن است؟" - 
حالا کتاب را تمام کرده‌ام، و برای نزدیک ۷۰۰ صفحه وقت گذاشته‌ام. 
نمی‌خواهم به کتاب ایراد وارد کنم، نمی‌توانم هم وارد کنم؛ اصلا قصه‌های مجید را همه می‌شناسند، 
ولی راستش من با آن خیلی کیف نکردم! 
فکرمی‌کنم تیر دو سال قبل شما که غریبه نیستیدِ آقای مرادی کرمانی را خواندم؛ آن هم در همین حال و هوا بود ولی ناظر به زندگی واقعی ایشان؛ به نظرم بیشتر مرا گرفت. 
قصه‌های مجید، درست است شیرین و ساده و تو دل برو بود؛ ولی ۷۰۰ صفحه از این جنس قصه‌های جدا جدا که تازه کلی جاها هم آدم را حرص و جوش می‌داد؛ خیلی آورده‌ای نداشت. 
حتی برعکس شما که غریبه نیستید، مدل ادبیاتش، ذهنم را نگرفت! (یعنی قالب فکرها و جمله‌های ذهنی‌ام را تحت جوّ مطالعه‌ی کتاب قرار نداد!) 
البته خب آشنایی با سبک زندگی، مشاغل و میزان محرومیتی در زندگی مجید بود و این حتما از واقعیت برگرفته شده، جالب بود. 
دیگر اینکه حتما خواندنش برای خیلی‌ها جالب باشد؛ چه بگویم.
        

4

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

3

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          قطعا مجید را لااقل از فیلم‌های آقای پوراحمد می‌شناسید. این کتاب همان‌قدر (و گاهی حتی بیشتر) خوب است. آن قدری که به عنوان یک کتاب نوجوان کاملا استاندارد، تمیز و شسته رفته خواندنش (و هدیه‌دادنش به نوجوان‌های اطرافتان) توصیه می‌شود. حداقل این که برای چند وقتی خیالتان از چیزهایی که نوجوانتان می‌خواند و می‌بیند کاملا راحت خواهد بود.

مهمترین ویژگی قصه‌های مجید همین است که مجید یک نوجوان کاملا عادی و معمولی است مثل هر نوجوان دیگری با رویاها و دل‌مشغولی‌ها و مسائل و مشکلاتی که شاید خاص خودش و شرایط به‌خصوص زندگی‌ش باشد اما در هر حال هر نوجوانی می‌تواند در آن‌ها اشتراکاتی بین خودش و مجید پیدا کند. زبان شیرین و نگاه زیبا و لحن طنز آقای مرادی کرمانی هم انواع چسب‌های مورد نیاز برای مشتاق نگه‌داشتن بچه‌ها را فراهم می‌کند.

از همه این موارد که بگذریم حس می‌کنیم با در نظر گرفتن تغییرات جامعه در سال‌های اخیر و تغییرات وسیعی که در زندگی نوجوان‌های طبقه متوسط نسبت به زمانه ما اتفاق افتاده، نشان دادن زندگی معمولی یک نوجوان معمولی در فضایی به دور از «شهر زدگی» امروز و سیطره بی‌چون و چرای فناوری، به وظیفه‌ای خطیر تبدیل شده‌است. راستش را بگویم: می‌ترسم همانطور که ما نمی‌توانیم هیچ نوع دیگری از زندگی را تصور کنیم، نسل بعد از ما نتواند زندگی دوران کودکی ما را حتی تصور کند.

پ.ن. فقط اینکه مجید شیطنت زیاد داشت، درسش هم چندان خوب نبود. اگر به عنوان والدین این چیزها نگرانتون می‌کنه حتما این کتاب رو به فرزندتون بدید چون مطمئنم راه اشتباهی رو تو تربیت فرزندتون پیش گرفتید.
        

1