معرفی کتاب تو این فکرم که تمومش کنم اثر ایان رید مترجم کوروش سلیم زاده

ایان رید و 2 نفر دیگر
3.7

9786220105688
1399/9/30

کتاب تو این فکرم که تمومش کنم، نویسنده ایان رید.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به تو این فکرم که تمومش کنم

لیست‌های مرتبط به تو این فکرم که تمومش کنم

Taha. b

Taha. b

1404/3/20

« - آره بد
          « - آره بد نیست بخونیش .  ولی شاید بهتر باشه از آخر شروع کنی و بعد همینطور برگردی عقب اما قبلش بهتره یه جایی رو پیدا کنی که بشینی »   (جملهٔ پایانی کتاب )

فقط میتونم بگم حیرت آور ،  حیرت آور ،  حیرت آور
انتخاب این کتاب خیلی اتفاقی بود و همیشه باید به انتخاب های اتفاقی ایمان داشت
فیلمش رو ندیده بودم و با پیشنهاد یکی از دوستان و خالی از هر گونه ایده ای کتاب رو شروعش کردم، مواجه اولم اینجوری بود که : فکر نمی کردم به کتابای عاشقانه که ادای فلسفی بودن در میارن علاقه داشته باشه
بعد رفت جلو تر،  دیدم که چقدر حرف های فلسفی ش خسته کننده نیست وچقدر ادا نیست و همراه کنندست و کاملا قابل درکه
بعد رفت جلو تر و راز آلود تر شد، راز آلود تر، راز آلود تر  و عاشقانه تبدیل شد به سورئال و هی ترسناک تر شد و ترسناک تر ( تغییر ژانرش به شدت هنرمندانه ست طوری که مخاطب رو به بیرون پرتاب نمیکنه)
و پایان، پایان شاهکار و اعجاب آورش
فکر میکنید نمیشه پایان یه کتاب کل کتاب رو تغییر بده؟ فکر نمیکنید بشه تو صفحات آخر به کلی ابهام ریز و درشت پاسخ داد؟ فکر نمیکنید پایان یه کتاب کاری کنه کل کتاب تغییر کنه و اون کتابی نباشه که شما داشتید میخوندید؟ تو این فکرم که تمومش کنم درست همین کار رو میکنه

این کتاب رو باید دوبار خوند و قطعا بار دوم لذت بیشتری برده میشه ،  لذت کشف ،  جای جای کتاب کد هایی گذاشته که وقتی پایان رو میفهمی تازه همه چیز روشن میشه
« لذت کشف! »

بعد از پایان متنی کتاب رفتم یه بخش هاییش رو هم با صدای بهار کاتوزی گوش کردم ( در کل کتاب صوتی زیاد گوش نکردم ولی به نظرم از پسش بر اومده بود) و  هر کلمه کتاب معنا دار شده بود تمام کلماتش جا افتاده بود، انگار باید تا پایان صبر میکردی تا بتونی سیر فلسفه کتاب رو درک کنی باید بگم تو چقدر نابغه ای ایان رید
🔴 پیش به سوی فیلمش و مشتاقم ببینم، یک سوم پایانی کتاب چطوری به تصویر کشیده شده که قطعا کار بسیار سختیه

chino

chino

1404/3/23

این دیگه چی بود که خوندم....

تا حالا کتابی شبیهش‌ نخونده بودم
اصلا و ابدا!
اگه میدونستم این شکلیه اصلا انتخابش نمی‌کردم ولی حالا هم که خوندمش نمیدونم باید دقیقا دنبال چی باشم تا بتونم شبیهش رو پیدا کنم!
توی دوبار خوندن کتاب رو توم کردم...و بخش دومش همینجور توی سرم میتابه...
۲۰۰ صفحه بود...فقط ۲۰۰ صفحه‌ی ناقابل و جوری روی ذهنم تاثیر گذاشته که زبونم بند اومده!
دی عین حال که متوجه جزئیات بودم، یه سری چیزای خیلی بزرگ رو از قلم انداختم...
جرئت ندارم یه بار دیگه بخونمش
یه فیلم از روش ساخته شده و شجاعت دیدن اون رو هم ندارم-
واقعا‌...چی بود این...
شاید نباید بخوام چیزی شبیهش رو بخونم. همین یکی کافی بود. مو به تنم سیخ شد. فکر کنم برای نیم ساعت حتی یادم رفت پلو بزنم...
کتاب عجیبی بود‌...واقعا عجیب...برام جای سواله که چجوری یه ذهن سالم میتونه همچین چیزی رو خلق کنه...
اذیت کننده بود. واقعا حس میکنم بهم آسیب فیزیکی زده.
حتی نمیدونم این کتاب‌ مناسب چه جدل آدماییه. مناسب هیچ بدبختی نیست این!
وای خدا...
حس میکنم به عنوان یه bookworm وارد سطح جدیدی از دنیا شدم!
کثافت لجنی...
حالا چی بخونم که این رو بشوره ببره

عجیب و هولناک بود. آنقدر که سرعت مطالعه‌ام از اواسط داستان شدت گرفت و دیگر نمی‌توانستم رهایش کنم. چشمانم تند و تند کلمات را دنبال می‌کرد. می‌خواستم به چه برسم؟
چه چیزی انتظارم را می‌کشید؟ یا من مناظر بودم چه اتفاقی بیفتد؟
چندین بار از درون به خود لرزیدم انگار داشتم داستان را با تمام رگ و پی‌ام می‌خواندم و درک می‌کردم. غرقش شده بودم و فقط می‌خواستم بدانم چرا جیک رفت؟ اصلن کجا رفت؟
صدای چکمه‌های چه کسی در فضای سرد و تاریک مدرسه به گوش می‌رسد؟ چرا یک آهنگ صد بار در آن فضا تکرار می‌شود؟ چرا نجات‌دهنده‌ای نیست؟ چرا صبح نمی‌شود تا کسی وارد مدرسه شود و تمام آن شب برفی لعنتی به پایان برسد.
فقط تو این فکر بودم که تمامش کنم. این بار من توی این فکر بودم که تا کتاب را تمام نکنم آن را کنار گذارم. مدت‌ها بود یک‌ریز کتابی را نخوانده بودم آن هم در موبایل.
داستان از ابتدا آرام و بدون ذره‌ای تنش شروع می‌شود. با این حال آنقدر جزئیاتش خوشایند است که دلت می‌خواهد ادامه دهی. همینطور که جلوتر می‌روی دلت می‌خواهد بدوی و بخوانی و عرق بریزی. تعلیق‌ها تو را در مسیر نگه می‌دارند و به پیش می‌رانند.
حالا می‌پرسی بخوانم یا نه؟ می‌گویم اگر به داستان‌های معمایی علاقه‌مندی و می‌خواهی هیجان و دلهره‌ را بچشی حتمن بخوان.