معرفی کتاب دزیره اثر آنه ماری سلینکو مترجم ایرج پزشک زاد

دزیره

دزیره

آنه ماری سلینکو و 1 نفر دیگر
4.3
193 نفر |
45 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

30

خوانده‌ام

527

خواهم خواند

182

شابک
9786001051692
تعداد صفحات
554
تاریخ انتشار
1400/3/12

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
به نظر من زن هایی که قد و قامت متناسبی دارند، خیلی راحت می توانند به آن چه می خواهند برسند. برای همین تصمیم گرفته ام فردا به نوعی لباس بپوشم که شبیه آدم بزرگ ها شوم... .

      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به دزیره

پست‌های مرتبط به دزیره

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        دزیره نوشته آن ماری سلینکو، یک رمان ارزشمند و به معنای کلمه شاهکار. یک روایت دقیق از یک مقطع تاریخی بسیار مهم از فرانسه. یعنی از سال‌های آخر قرن هجدهم میلادی تا حوالی سال 1815. داستان انقلاب نوپای فرانسه علیه سلطنت لویی شانزدهم و امید و آرزوی مردم که با قدرت گرفتن مستبدانه ناپلئون بناپارت، به تدریج رو به نابودی میره. اما مرد اول این رمان، ناپلئون نیست. بلکه روایت امید و آرزوی ژنرال جمهوری خواه و آزاد منشی هست که نامش تا ابد به نیکی توی تاریخ موندگار میشه. «ژنرال ژان باپتیست برنادوت» 
. 
داستان مرد شریف و انقلابی که با هزار امید و آرزو جوانیش رو پای انقلاب فرانسه و قدرت گرفتن جمهوریت میذاره. ولی به یکباره با ظهور ناپلئون، داستان به کلی مسیر دیگه ای به خودش میگیره. ناپلئون،مرد کوتاه قامت و بلندپرواز، خم میشه و تاج رو از روی زمین برمی‌داره و داستان انقلاب فرانسه رو هم به یک تراژدی تلخ تبدیل میکنه. از دل جمهوری جوان، یک دیکتاتوری تازه پا میگیره و حالا ژنرال انقلابی و میهن دوست داستان ما که آمال و آرزوهای خود رو از دست رفته میبینه، کم کم به سختی و تلخی دل از اون خاک می بُره. 
. 
تقدیر، دست در دست لیاقت این مرد شریف، براش موقعیتی رو فراهم میکنه تا اینبار مردم رنج کشیده سوئد، دست نیاز به سمت این ژنرال انقلابی مطرود فرانسه دراز کنند و تاج پادشاهی، به خواست مردم سوئد روی سر ژنرال برنادوت گذاشته میشه. برنادوت، فرانسه و آرزوهای از دست رفته ش رو پشت سر میذاره و برای همیشه زندگیش رو پای سوئد و مردمانش میذاره. 
. 
برنادوت در کنار تزار روسیه، موجبات نابودی ارتش بزرگ ناپلئون رو در سرمای روسیه فراهم میکنه. بعد به سمت پاریس لشکرکشی می‌کنند و با خلع ناپلئون از سلطنت، فاتحانه وارد پاریس میشن. تاریخ، برنادوت رو فاتح جنگ میدونه ولی ژنرال انقلابی و جمهوری خواه سابق با تلخی توی جنگی مشارکت کرده بود که نهایتا به اشغال موطن ش ختم میشد. تزار روسیه پادشاهی فرانسه رو به برنادوت پیشنهاد میکنه. ولی برنادوت این پیشنهاد رو قبول نمیکنه. و نهایتا خانواده سلطنتی سابق فرانسه یعنی بوربن ها به کشور برمی‌گردند و برادر شاه سابق به تخت پادشاهی تکیه میزنه.
.
سالها تلاش کسانی مثل برنادوت برای براندازی حکومت مستبدانه خاندان بوربن ها و انقلابی که بعد از چند سال اسیر خودکامه تازه ای به نام ناپلئون شد و نهایتا جنگی علیه فرانسه و فراهم اووردن ناخواسته موجبات قدرت‌گیری دوباره خاندان سلطنتی سابق. داستان برنادوت تکرار شونده ترین داستان تاریخ ماست. داستان امید و آرزوهای از دست رفته
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

21

Anahita

Anahita

1401/4/27

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

11

 T.sh

T.sh

7 روز پیش

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        حقیقتش با خوندن این کتاب وارد دنیای فرانسه قدیمی و فرمانروایی هاشون میشی. حتی ممکنه تو خیالت خودتو یه امپراتریس زیبا و و قدرتمند تصور کنی.یا مثل دزیره ملکه سوئد بشی و تاج گذاری کنی.
دزیره یه داستان پر فراز و نشیبه که داستانش از دختری آغاز میشه که تنها دغدغش قشنگ نشون دادن اندامش و پس انداز کردن پول برای خرید یه یونیفرم جدید برای نامزدش ناپلئونه و بلخره با تاج گذاریش همراه پسرش و همسرش ژان باپتیست،تو سوئد به پایان میرسه..
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

52

ophelia

ophelia

1404/2/11

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        خیلی قشنگه 
واقعیت زندگی رو نشون میده.عشق همیشه شیرین نیست و دردناکه.خیانت هست و  اگر زیادی به مردم رو بدی خرشون از پل میگذره(:
ناپلئون مثال بارز یک مرد نامناسب برای انتخابه.هرچقدر عشق ناپلئون اوایل کار شیرین باشه باز هم ژان باپتیست بهتره
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

2

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        از نوجوونی دختر تاجر  ابریشم لیبرال و عشق بی‌سرانجامش به یک نظامی تا بزرگ شدنش و ازدواجش و مواجه شدنش با همون نظامی که حالا امپراتور فرانسه شده!
اثر کلاسیک فاخر و قطعا مهمی بود و خوشحالم که خوندمش، دوست دارم چندتا نکته رو راجع به خود کتاب و ترجمه بنویسم:
۱‌. توصیفات کاملا به اندازه و متعادل بود و کمتر بود نسبت به کتاب‌های دیگه‌، مثلا کتاب‌های مونتگمری.
۲. تلفیق موضوعات تاریخی با داستان عاشقانه باعث می‌شد درصد عاشقانه بودنش از بقیه عاشقانه کلاسیک ها، مثلا ربکا یا جین ایر کمتر باشه‌.
۳. همین تاریخی بودن، از یه نظر خوب بود که ارزش آموزشی داره و میشه چیزی ازش یاد گرفت، ولی از طرف دیگه وسط‌های کتاب یکم خسته‌کننده می‌شد.
۴. ترجمه خانم عبیدی آشتیانی عالی و روون بود مثل همیشه و کلمه سختی به چشمم نخورد.
۵.  بعضی شخصیت‌ها ارتباط فیزیکی و کلامی‌ای بیش از حدی که باید، با هم داشتن، میدونم که تو اروپا شاید درواقعیت اینطوری بوده ولی به تصویر کشیدنش توی کتاب شاید خیلی مناسب نبود. مثلا روابط دزیره و ناپلئون بعد از قطع ارتباط و قبل از نامزدی، یا روابط دزیره با شوهرخواهرش، ژوزف.

راجع به شخصیت دزیره و ناپلئون و هم حین خوندن کتاب یه سری نکته جالب بنظرم اومد.
در رابطه با ناپلئون، چیزی که به فکرم رسید این بود که این آدمی که به عنوان رهبر نظامی و سیاسی مهم و تاثیرگذار توی تاریخ می‌شناسیمش، چقدر از خانواده و معشوقه و همه‌ چیزش مایه گذاشت که این ناپلئونی که می‌شناسیم بشه، چقدر زندگی فردی خودش رو بیش از حد تحت تاثیر قرار داد! مثلا وقتی که دزیره رو اونطوری ول کرد و آخرسر ژوزفین رو هم طلاق داد، بنظرم اومد شاید اگر این دو نفر به‌خصوص دزیره، اسمشون کنار ناپلئون نمی‌اومد ناپلئون لیاقت مشهور شدن توی تاریخ رو نداشت! تنها چیز قابل تحسینی که توی شخصیتش دیدم اراده‌ و هدفمند بودنش بود، اونم برای اینکه از اوایل کتاب به اهدافش اشاره کرده بود و آخرسر بهشون رسید.
و درمورد دزیره، هر چی بیشتر می‌گذشت بیشتر دلم براش می‌سوخت. دوتا از آدم‌های مهم زندگیش یعنی ناپلئون و برنادوت، برای اهداف سیاسی آسیب‌های زیادی بهش زدن. این که ناپلئون رفت دنبال یه دختر خوشگل تر با جهیزیه کامل تر و این که برنادوت برای جنگ های خودش، زمان های حساسی رو پیش دزیره نبود اصلی‌ترین مثال‌هاشه از نظرم. درواقع انگار اولویت اول اعضای خانواده خودش نبود! البته این موضوع درمورد خواهرش صدق نمی‌کرد و این که کنار هم بودن توی مسائلی که براشون پیش میومد خیلی قشنگ بود بنظرم.
مشتاقانه و بی‌صبرانه منتظرم فردا جلد دوم رو شروع کنم! :))
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

19

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          دوستش دارم ، دوستش دارم ، دوستش دارمممم 😭✨ 
خدایا یه کتاب چقدر می‌تونه عسل و تو دل برو باشه ؟ یه کتاب چقدر می‌تونه به اطلاعات آدم اضافه کنه ؛ تازه این فقط جلد اولشههه 🫣 

✨✨✨

اوایل ، خوندش برام مثل شکنجه بود چون تقریبا توی این ژانر چیزی نخوندم بودم به جز غرور تعصب « نسخه کوتاه شده اش » که اونم خیلی خوندش طول کشید برام ، و توی دوران مدرسه اصلاااااا نمی‌تونستم به کتاب نگاه کنم چون انقدر درس و امتحان داشتم که زمان خوابم هم به سه ، چهار یا پنج ساعت رسیده بود و کلا این قضیه امتحانا « هم دی ، هم کلاسی ها » خیلی آسیب به بدن و مغزم کرد و بعد از امتحانای دی باید جدی جدی استراحت کنم .. 
دو روز پیش دوباره شروع کردم خوندن دزیره و ادامه دادنش رو ، چون امتحانای مهمی دیگه نداشتم ولی با این حال خیلی براشون خوندم 🤦🏻‍♀️ و وقتی برگشتم توی حال و هوای کتاب خوندن ، انگار برگشتم به ورژن اصلیم 🫠 موقعی که از کتاب خوندن فاصله گرفته بودم انگار حالم هم 
خوب نبود ولی این دو روز خیلی حال روحیم بهتر شد ✨ 

✨✨✨

تا اینجای کار ، میگم دزیره بخونید ، اگر 
⭐ به تاریخ علاقه مند هستید .
⭐ با نثر کلاسیک و زیادی ادبی مشکلی ندارید .
⭐ با خاطره خوانی مشکلی نداشته باشید « چون نوشته شده از روی دفترچه خاطرات دزیره است » 
⭐ راجب انقلاب فرانسه اطلاعات کافی دارید .

✨✨✨ 
⚪ نقاط قوت کتاب : 
⬜  نثر ، جوری بود که بعد از خوندن نصف کتاب « حداکثر » به نثر عادت میکنی .
⬜  شخصیت پردازی ها ، قوی ولی فقط برای شخصیت های اصلی و سرشناس داستان .
⬜  داستان ، داستان واقعیه و هیچ دستی توی داستان برده نشده « به جز قسمت های رومنس » و توی هر کتابی که راجب تاریخ فرانسه باشه بخونید متوجه صحت اطلاعات این کتاب میشید.
 
✨✨✨ 
فعلا برای نقاط ضعف نوشتن خیلی زوده چون هنوز یه جلد بلند بالای دیگه هم هست که باید بخونم تا نظر نهایی و کاملم رو بگم . « اصلا من در حدی نیستم که بخوام نقطه ضعف برای این کتاب بگم 😂🦦» 
خلاصه کل حرفام اینه که :: دزیره بخونید ✅

بار دیگر هم تشکر میکنم بابت خوندن یادداشت کم محتوا و پر از چرت و پرتم 💗✨
        

20

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

4