یادداشتهای معصومه آوا (13) معصومه آوا 6 روز پیش حماسه حسینی جلد 1 مرتضی مطهری 4.7 22 خواندن کتابها و سخنان گذشتگان همیشه از این نظر برای من جالب بوده که انگار از زمانهی خودمان صحبت میکنند؛ تاریخ حقیقتا تکرار میشود، از زمان اباعبدلله و حادثه کربلا تا انقلاب ایران انگار همه تردیدها و خیانت ها و پیروزی ها شباهت دارد به زمانه ای که در آن زندگی میکنم. برای درس گرفتن از تاریخ و درک حقایق بیشتری از حادثه کربلا و شخصیت امام سوم شیعیان حتما حماسه حسینی را پیشنهاد میکنم. فصل های آخر که در ارتباط با تبلیغ،شیوه درست تبلیغ، فرد مناسب برای تبلیغ و آنطور که امام حسین با خون خودشان تبلیغ را به درست ترین حالتش انجام دادند، بسیار برایم پر نکته و تازه و جالب بود. 0 13 معصومه آوا 1404/4/18 تفسیر سوره حمد سیدعلی خامنه ای 4.7 13 پیاده سازی جلسات تفسیر سوره حمد از زبان آیت الله خامنه ای بسیار روان ، ساده ، شیرین و در عین حال ریز بینانه و با دقت و نکته سنجی مطالب رو بیان میکنن؛ و از دل مباحث قرآنی به مسائل امروزی میپردازن! خواندن کتب تفاسیر رهبر رو از دست ندین. 0 2 معصومه آوا 1404/4/13 هفتاد و سومین نفر یاسین حجازی 4.5 30 من صوتیش رو گوش دادم روضه بود رزق بود طرماح به امام میگه برای کاری میرم و زود برمیگردم اما وقتی برمیگرده خورشید روی نیزهست... کتاب بسیار کوتاهیه و شاید چیزایی باشه که هممون شنیدیم و خب در اصل هر سال میشنویم اما غم حسینمونه دیگه... مگه میتونه تکراری بشه؟ غم شیرین محرم رزق شیرین گریه برای حسین، غصه برای محبوب هیچوقت تکراری نمیشه❤️🩹 0 3 معصومه آوا 1404/4/11 روح الله؛ روایت مستند زندگی امام خمینی هادی حکیمیان 4.4 8 از میزان خفن بودن این کتاب همینو بگم که بعد از تموم شدنش با چشمای گریون، عکس امام رو نگاه میکردم و قربون صدقشون میرفتم! چقدر یه آدم میتونه خفن باشه! حتما بخونید، ببینید چه کسانی میتونن انقلاب کنن! میتونن براندازی کنن! در مقابل یکی از استعمارگران قدرتمند دنیا اینجوری بایستن. ۱۵ سال از یک کشور دیگه مردمشون رو رهبری کردن و این رهبری از راه دور منجر به احیای حکومت اسلام بعد از ۱۴۰۰ سال شد. اینا چیزایی هست فراتر از تصور ما! پاسخ به این سوال که چرا انقلاب کردین؟ واضح در این کتاب با تکیه خط به خط به اسناد معتبر داخلی و خارجی، داده شده. درباره لزوم حکومت اسلامی، پیروی از امام و رهبر جامعه و ایستادگی در مقابل بیگانه و استقلال ازش به طور کامل توضیح داده شده. اگه فقط اهل رمان خوندنید و فکر میکنید نمیتونید کتاب مستند بخونید حتما پیشنهاد میکنم به این کتاب فرصت بدید چون به شدت قلمْ جذب کنندست و روایتْ غیر خطی و پر از هیجانه. عاشق این کتاب شدم و دوباره و دوباره عاشق امام و انقلابش؛ کاش دیده بودمشون...♡ 0 15 معصومه آوا 1404/4/5 سنافور یحیی السنوار 3.8 8 شهید یحیی سنوار در زندان اسرائیل تصمیم میگیرد از خاطرات اشرف ابوحمزه، هم بندی اش داستانی بنویسد. و آن داستان شد سنافور! هیچوقت تصور نمی کردم کسی که اصطلاحا مرد جنگ است بتواند اینطور لطیف و شاعرانه و در عین حال با صلابت قلم بزند. به قول متن پشت جلد کتاب، یحیی سنوار در نوشتن هم میجنگد! عشق به وطن از تک تک کلمات شهید سنوار بیرون میریزد، هم در خار و میخک و هم سنافور. علاوه بر اینکه از فلسطین و غزه میخوانی، از روزهای آزادی، از خوی وحشی صهیونیست و از چرایی مبارزه و مقاومت؛ ادبیاتی میخوانی که بر جانت مینشیند. قلم ابوابراهیم را بسیار دوست دارم...چونکه از دل بر میآید لاجرم بر دل مینشیند. داستان در ۷۰ صفحه به طور خلاصه و ماهرانه به زندگی اشرف ابوحمزه از کودکی تا دستگیری و محکوم شدن به سه بار حبس ابد میپردازد. در ابتدای کتاب گفته شد این یک کتاب از مجموعه کتابهاییست که برای شناساندن بزرگان مقاومت خواهند نوشت؛ نمیدانم در بحبوحه جنگ این مراد حاصل نشده یا هنوز به دست ما نرسیده است. مشتاق دوباره خواندن از شهید سنوار هستم، حالا که از دستشان دادیم امیدوارم باز هم نوشته از ایشان باقی مانده باشد. 0 8 معصومه آوا 1404/4/4 جای خالی سلوچ محمود دولت آبادی 4.1 145 نثر محمود دولت آبادی مانند شعر است، دارای وزن و قافیه، مدهوش میشوی از چینش درست و به جای کلمات! اما تلخ و گزنده، بسیار بسیار تلخ و گزنده. معمولا اگر کتابی را دوست بدارم در انتهایش اشک به چشمانم میدوند، چه پایانش شاد باشد چه غمناک اما در پایان جای خالی سلوچ از هجوم اینهمه تاریکی و تلخی بر قلبم گریستم. نمیدانم چرا قلم کسی باید مشهور شود به سیاه نویسی! هرقدر تلخی در زندگی دیده باشی خوشی هم دیده ای! اصلا تلخی و شیرینی در کنار هم معنا پیدا میکنند. چطور ممکن است سرتا سر زمینج یک آدم با انصاف پیدا نشود؟ چطور ممکن است مرگان خوب باشد و خوبی کند به غریبه ها و فرزندان خود را فقط بچزاند؟ هاجر مگر چند بریده نان لازم داشت؟ مگر کمک کار مادرش نبود؟ از بین همشان فقط هاجر اضافی بود که حاضر شد به مردی همسن پدرش، زن دوم بدهدش؟ نمیدانم... کلیدر را هنوز نخواندم اما از شنیده هایم انگار که وضع آن هم همین است. اما تلخ نویسی هم قاعده ای دارد؛ توهین به روستا و روستاییان نیز. داستان از نبود سلوچ شروع میشود، در زمان انقلاب سفید و اصلاح ارضی و درگیری های مِرگان و بدبختی پشت بدبختی... 0 3 معصومه آوا 1404/4/2 نماز باحال سید کاظم روح بخش 4.5 6 واقعا عالی بود! خداقوت! صفحات اول فکر میکردم برای من زیادی بچگانست و فقط به درد نوجوان ها میخورد اما حالا به همه پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنند. در قالب یک سفر علمی و تخیلی به همه مباحث ریز و درشت درباره نماز پرداخته بود: هدف و چرایی نماز، تاثیراتش بر روح و جسم و زندگی، نحوه درستِ خواندن نماز و ابعاد اجتماعی آن. شاید ۹۰ درصد سوالاتی که درباره نماز در ذهن نوجوان ما و حتی خودمان هست، پاسخش در این کتاب باشد. چشم انداز وسیعی که این کتاب دارد باعث شده مباحث زیادی حول محور نماز را مورد بررسی قرار دهد؛ پس فقط نماز نیست و در کنارش از خیلی شبهات دیگر نیز پرده برداری میکند. خواندن و هدیه دادنش را حتما توصیه میکنم. 0 4 معصومه آوا 1404/4/2 ماهی سیاه کوچولو صمد بهرنگی 3.9 112 داستان کوتاه و قشنگی بود ماهی سیاه کوچکی که میخواست از چهاردیواری کوچکش پا را فراتر بگذارد و دنیا را بگردد اما همه با او مخالفت میکنند. برای کودک و نوجوان از این نظر که جسور بودن و تلاش برای کشف رسالت زندگی را نشان میداد خوب است اما علاوه بر اینکه مقداری خشونت داشت، ماهی سیاه کوچولو یک ماهی بی ادب و بی درک بود که این هم احتمالا به زمانه صمد بهرنگی بر میگردد. اگر کودک و نوجوان میخواند خوب است در این موضوعات والدین شفاف سازی انجام بدهند. 0 1 معصومه آوا 1404/4/1 راهی 4.2 10 راهی را میشود در دسته کتابهای مظفر سالاری قرار داد؛ مرا با خودت ببر، رویای نیمه شب، دعبل و زلفا عاشقانه ای زیر بیرق امیرالمومنین ماجرای حبیب که با بغض امیرالمونین و سالها حسادت از او راهی یمن میشود تا برای ابوبکر بیعت بگیرد. در آنجا عاشق دختری محب علی میشود و این شروع تغییر تفکر اوست. شخصیت حبیب را دوست نداشتم. انگار بین سلمی و حبیب، حبیب زن داستان بود؛ با هر ناملایمتی در بستر میافتاد! ماجرای قبول ولایت امیرالمومنین توسط حبیب برایم ابهام داشت. حبیب از کودکی در کنار پیامبر و امام علی بزرگ شده بود اما حقانیت ایشان را نفهمیده بود و بعد در فرسنگها آن سو تر توسط کسانی که امام را ندیده بودند دوستدار ایشان شد! البته نفس حق خیلی در سرنوشت انسان و قبول حقیقت تاثیر دارد اما همین تاثیرات اطرافیان بر حبیب به صورت کامل گفته نشد. شاید فقط برای من اینطور باشد اما این بخش از داستان که حبیب عاشق امام میشود میتوانست خیلی بهتر باشد. اوایل قصه عاشقانه بسیار برایم جذاب بود اما رفته رفته توی ذوق زد و محبتها و احساسات تکراری حبیب کار را خراب کرد. کتاب را پیشنهاد میکنم چون از ماجرای سقیفه، غربت امام علی و حضرت فاطمه، ماجرای کوچه...، حجه الوداع، وصیت پیامبر در بستر و واکنش اطرافیان، شدت علاقه پیامبر به امام علی و خاطراتی که حق بودن جایگاه خلافت را بر حضرت آشکار میکند، گفته بود. با همه اینها کتاب روان و جذاب بود و خواننده را تا انتهای داستان با خود همراه میکرد. 0 2 معصومه آوا 1404/4/1 ام علاء؛ روایت زندگی ام الشهداء فخرالسادات طباطبایی سمیه خردمند 4.5 31 بسم رب النور✨ ام علا داستان زندگی یک زن عراقی در زمان درگیری شیعیان عراقی با صدام است. ام علا زنی بسیار صبور و فداکار بود و نه تنها مددکار همسر و ۱۸ فرزند خود بلکه مددکار همه خویشاوندان و آشنایانش بود. کارهای زیاد خانه و رسیدگی به فرزندان مانع از انجام فرایض او و کمک به نیازمندان نشده بود. ام علا ۴ فرزند رشید خود و همچنین برادر و همسر و دامادش را در راه اسلام و مسلمین از دست داد و روز به روز بر ایمان و اعتقاداتش اضافه شد. در این روزها که غم و درد هر کس برای خودش بزرگ است و برای دیگران غیرقابل درک، کاش کمی خودمان و شرایطمان را با ام علاء و زنان مثل او مقایسه کنیم. 0 2 معصومه آوا 1404/3/31 او میثم امیری 4.4 3 کل این داستان مانند نامش است "او" همینقدر مبهم نه راویان مشخص هستند نه روایت کامل چون خودِ او همینقدر مبهم و در خفا زیسته بود. تمام کارها و عملیات ها و ضرباتی که به دشمن وارد کرده و ما در این کتاب میخوانیم شاید نصفِ نصفِ خدماتی باشد که او در راه مقاومت انجام داده است. کتاب شامل چندین روایت از شهید عماد مغنیه (حاج رضوان) است. بعضی از روایت ها پیچیده و بعضی غیر قابل باور است. بزرگیِ شهید عماد و کارهای خارقالعاده و روحیهی بی مانندش و در کنار همه اینها قلم آقای میثم امیری و شور و شوقی که با ادبیات به کلمات بخشیدند، این کتاب را برای من تبدیل به یک اثر ماندگار کرد. به هیچ عنوان از دستش ندهید 1 6 معصومه آوا 1404/3/30 صدای غذا خوردن یک حلزون وحشی : ماجراهای واقعی یک زن و یک شکم پا الیزابت تووا بیلی 3.5 26 با تعریفاتی که از کتاب شنیده و خوانده بودم توقع یکجور داستان توسعهفردی داشتم اما کتاب به خصوص در نیمه دوم خیلی تخصصی فقط به حلزون ها پرداخت در صورتی که یک جاهایی از کتاب واقعا جا داشت که مربوط بشه به زندگی انسانها اما اعتراف میکنم در کل حلزون ها و اینهمه نکات ریز و درشتی که در تولد، زندگی، عشق و بقاشون بود باعث شگفتی در من شد و فکر کردم چند ملیون گونه جانوری از ابتدای خلقت وجود داشتن که برای هرکدوم انقدر با ظرافت وقت گذاشته شده؟ واقعا عجایب و شگفتی های این جهان و خالقش من رو در حیرت فرو میبره :) 0 3 معصومه آوا 1404/3/30 وقتی نیچه گریست اروین دی. یالوم 4.2 164 اروین یالوم با ترکیب تخیلیِ اتفاقات واقعی در قرن نوزدهم یک داستان بسیار جذاب خلق کرد که در آن از روانکاوی و تاثیرش در درمان افراد گفته است. دکتر برویر برای درمان ناامیدی نیچه به جلسات گفت و گو با او میپردازد اما به زودی متوجه میشود کسی که بیمار است او و درمانگر نیچهست. این دو دوست با صحبت و کاوش در ذهن و روان یکدیگر به درمانِ هم میرسند. تقریبا ۳۰۰ صفحه اول داستان برایم روند عادی داشت و متوجه این حجم از دعوت به خوانش این کتاب نمیشدم اما نیمه دوم کتاب برایم شورانگیز بود. همهی ما در زندگی درگیر مسائلی هستیم که حس میکنیم به ما تحمیل شده اند و از آنها بیزاریم، تنها زمانی آسوده میشویم که زندگیِمان را انتخاب کنیم. 0 3