هفتاد و سومین نفر

هفتاد و سومین نفر

هفتاد و سومین نفر

یاسین حجازی و 3 نفر دیگر
4.6
50 نفر |
13 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

74

خواهم خواند

31

شابک
5071000000001
تعداد صفحات
1
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        نمایش رادیویی «هفتاد و سومین نفر» توسط یاسین حجازی و از روی مقاتل کهن و معتبری چون «تاریخ طبری» به نگارش در آمده است.

شخصیت اول نمایش طِرِمّاح بن عَدِی الطائی است . وی از کوفیانی بود که در عذیب الهجانات با امام حسین (ع) دیدار کرد، و ضمن خبردادنِ شهادت قیس بن مسهر، و آگاه کردن امام از احوال کوفیان، پیشنهاداتی نیز به آن حضرت داد که مورد پذیرش او قرار نگرفت. طرماح سپس با اجازه امام برای خرید به سوی عیال و قبیله خود رفت، اما هنگامی که برگشت در همین منزلگاه خبر شهادت امام  حسین (ع) را شنید.
 
حامد بهداد، بهروز رضوی با هنرمندی شهاب حسینی اجرای این نمایش عاشورایی را بر عهده دارند.
      

لیست‌های مرتبط به هفتاد و سومین نفر

پست‌های مرتبط به هفتاد و سومین نفر

یادداشت‌ها

          بسم الله الرحمن الرحیم

این کتاب صوتی، بریده‌هایی از کتاب آه با صدای حامد بهداد، شهاب حسینی و بهروز رضوی است که حقّاََ هنرمندانه آن را خوانده‌اند. 
هفتاد و سومین نفر طرمّاح ابن عدی است.
کتاب با پیوستن طرمّاح به لشکریان سیدالشهدا شروع می‌شود. اما او برای رساندن زاد و توشه‌ی که همراهش است به خانواده‌اش، از سیدالشهدا جدا می‌شود. پایان کتاب هم روایت لحظه‌ای است که خبر شهادت سیدالشهدا به طرماح می‌رسد. او به اصحاب سیدالشهدا نرسید... 
هر چند که پایان کتاب به اقتضای کتاب هفتاد و سومین نفر با کتاب آه تفاوت دارد. آنجا که خبر شهادت اباعبدالله به طرماح می‌رسد در کتاب آه بلافاصله می‌گوید: بازگشتم.
اما در کتاب هفتاد و سومین نفر می‌گوید: از اسب به زیر آمدم. بر خاک داغ صحرا نشستم. 
هفتاد و سومین نفر، کتاب صوتی‌ای تقریبا چهل و پنج دقیقه‌ای است و برای کسانی که قصد و رغبتی برای خواندن کتاب آه ندارند، مفید خواهد بود. شاید اسباب رغبت آن‌ها را فراهم کند. هر چند کسانی که کتاب آه را خوانده‌اند هم با صداگذاری قوی این کتاب، لذت بیشتری خواهند برد.
        

17

          "هفتاد و سومین نفر" نمایشنامه‌ای است که به وقایع روز عاشورا می‌پردازد.
این نمایشنامه توسط یاسین حجازی نوشته شده است. او برای نوشتنِ عبارت‌ها، از کتاب‌هایی چون مقتل‌خوانی "آه" و "تاریخ طبری" استفاده کرده است.
از نقاط قوت نمایشنامه، بهره‌گیری یاسین حجازی از زبان کلاسیک می‌باشد. انتخاب هوشمندانه‌ای که به اثر جذابیت و غِنا داده و هماهنگ با زمانِ روایت می‌باشد. درعین‌حال متن نمایشنامه، همه‌فهم و بی‌تکلف نوشته شده که تأثیرگذاریِ زبان و روایت را دوچندان کرده است.
من نسخهٔ صوتی نمایشنامه را با صدای شهاب حسینی، حامد بهداد و بهروز رضوی گوش دادم. نسخهٔ صوتی به گونه‌ای تنظیم شده که احساسات شنونده را برمی‌انگیزد. شهاب حسینی با فراز و فرودهای به هنگام، خیلی خوب حس‌وحال متن را منتقل می‌کند. تنها ایراد نسخهٔ صوتی، زیاد شدن صدای پس‌زمینه در بخش‌هایی از نمایشنامه می‌باشد.
 پیشنهاد می‌کنم نسخهٔ صوتی را بشنوید و با بخش‌هایی از آن به یاد امام حسین علیه‌السلام، اشک را برای چند لحظه مهمانِ گونه‌هایتان کنید 🖤
        

2