یادداشتهای مزدوَر آ.پ (13) مزدوَر آ.پ 21 ساعت پیش افسانه باران نادر ابراهیمی 3.5 5 داستانهای کوتاهی که نادر از موقعیت کلاس درس و مدرسه نوشته را خیلی دوست دارم و حتی سعی میکنم در کلاس خودم برای بچهها بخوانم، نمونهی عالی اون رو قبلا در کتاب آرش در قلمرو تردید خوانده بودم و اینجا با داستان "عقیق" ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ 0 2 مزدوَر آ.پ 3 روز پیش وجود فاضل نظری 4.3 46 ساده بود، با توجه به اسم توقع اشعار مفهمومی و فلسفیتری داشتم. هر آنکه پا به وجود از عدم گذاشت گریست. 7 18 مزدوَر آ.پ 1404/4/17 پس از بیست سال سلمان کدیور 4.6 185 بعد از حدود چهارسال خاک خوردن در کتابخانه بالاخره خواندمش. بعضی کتابها رزقاند و در وقتش خود را به تو عرضه خواهد کرد. با توصیفات نویسنده از شامات، خود را جای آنان قرار دادم و به خود لرزیدم که روایت و رسانه چقدر مهیب است، شاید اگر ما هم بودیم توجیهات جارچیان و واعظان شامی و زرق و برق اسلام اموی کورمان میکرد و علی(ع) را ... و صفین! و ما ادراک صفین ... سختترینِ نبردهای مسلمانان است! نیرنگهای پیاپی عمروها و سستیهای متعدد اشعثها ... به آن چند قدم مانده مالک تا خیمهی معاویه که فکر میکنم سرم درد میگیرد؛ میشد که برای ابد کار تمام شود، نشد، نگذاشتند ... جایی آن آخرهای کتاب سلیم فریاد میزند: "نفرین بر شما که زخمی را باز گذاشتید که تا قیامت از آن خون خواهد چکید." دوست میداشتم بیشتر از سلیم و راحیلِ در کربلا گفته میشد. شاید حتی قلم نویسنده آنچنان که باید پیوستگی نداشته باشد ولی سیر تاریخی و اهمیت داستان آنچنان میخکوب کننده هست که در خواب هم با سلیم و مهاجر هم قدم خواهی شد :) ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ ۱۲ محرم ۱۴۴۷ 0 4 مزدوَر آ.پ 1404/4/6 دیپلمات نامه یوسفعلی میرشکاک 4.0 3 نثری سنگین از جهت استفاده زیاد از کلمات درشت و نه مفهوم (به جهت رد گم کنی و زدن اصل حرف)، با طنزی به سبک دیبی کلاه قرمزی :) هر کسی نمیتواند با متن و طنزش ارتباط بگيرد ولی اگر ارتباط شکل گرفت لذت بخش خواهد بود. 0 3 مزدوَر آ.پ 1404/4/4 وقت جنگ، دوتارت را کوک کن! یوسف قوجق 3.5 7 شاید بشه گفت تقلیدی ساده و کوچک از آتشبدوندود است، خیلی غیرحماسیتر، غیرعاشقانهتر، غیرملیتر و تا حدودی با ادای ضدجنگ، به خصوص آنجا که دوگانهی خنجر_دوتار را مطرح میکند. بر خلاف اسمهای سخت ترکمنی، ادبیات سادهای دارد. نویسنده صرفا خواسته تا یاد حمله و جنایت روسها و جدایی ترکمنستان از ایران و قرارداد ننگین "آخال" را در قالب رمانی زنده نگه دارد. و چه دردناک است جدا شدن پارههای وطن ... 0 3 مزدوَر آ.پ 1404/3/13 معلمی و فلسفه برای کودکان یحیی قائدی 3.5 1 با ساختار متفاوت کتاب و دعوت به پرسش حس حضور در یک کارگاه فبک را دارد قطعا دوباره در فرصت مناسبتری آن را با تامل بیشتری خواهم خواند. 0 5 مزدوَر آ.پ 1404/3/12 جاذبه و دافعه علی (ع) مرتضی مطهری 4.6 87 هر چه از ابوتراب بنویسند و بخوانیم کم است. شاید توقع زیادی داشتم، آنچه میخواستم نبود. اما بخشی از مطالبی که در مورد خوارج بود برام تازگی داشت. 0 8 مزدوَر آ.پ 1404/3/11 ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر لوئیس ساکر 4.2 132 بالاخره خوندمش :) از همون لحظهی معرفی برادلی، چهره دوتا از دانشآموزهام اومد جلوی چشمم؛ و چقدر روان و خوشخوان و درست بود. دانشآموزهای ناسازگار بیشتر از باید و نباید، شنیده شدن رو میخوان، کاری که خیلی برای ماها (معلم و والدین) سخته. کاش میتونستم هر سال این کتاب رو یه بار با والدین کلاسم بخونم. 0 8 مزدوَر آ.پ 1404/3/8 میرزاحسن رشدیه بنیان گذار مدارس نوین در ایران داریوش سازمند 3.0 3 نکته جالب برای من این بود که میرزا حسن خدمت بزرگ خودش رو تاسیس اولین مدرسه در ایران نمیداند (اگر من این کار را نمیکردم دیر یا زود دیگری این کار را میکرد) خدمت او، ایجاد الفبای صوتی بود که راه آموزش را سهل کرد و نوآموزان بیگناه را از آن عذابهای پیشین خلاص کرد. اما کتاب به جهت تکرارهای بیقاعده و سیر و نظم نداشتن مطالب، جالب نبود و حق میرزا حسن رشدیه را ادا نمیکند. 0 1 مزدوَر آ.پ 1404/3/5 بچه های قالیبافخانه هوشنگ مرادی کرمانی 3.9 24 دو داستان کوتاه که سعی دارد گوشهای از رنجی که بر هنرمندانی ستمدیده و نادیده گرفته شده گذشته را با طنزی تلخ و بیپرده به تصویر بکشد. شاید برای افرادی که با ادبیات عامیانه و محلی میانه خوبی ندارند ارتباط گرفتن با داستان سخت باشد و البته که برای کودکان و حتی نوجوانان توصیه نمیشود. 0 3 مزدوَر آ.پ 1404/3/2 روزگار ستمگر 4.1 2 هر چه قدر از ابوتراب(ع) بنویسند و بخونیم کمه :) کتاب شرحی بر خطبه ۳۲ نهجالبلاغه در شبهای قدر هست، هر چند استاد صفایی رو همیشه به خاطر سادهگویی و مثالهای شیرینشون دوست دارم ولی به نظرم کتاب کردن سخنرانیها جالب نیست! فرم سخنرانی و کتاب فرق میکنه جناب انتشارات لیلهالقدر!!!! 0 6 مزدوَر آ.پ 1404/3/1 خشت به خشت پیمان طالبی 4.3 2 حیدر تا سیسالگی سواد خوندن و نوشتن نداشت ولی جانی آزاده داشت و طبعی وارسته، شعر یغما نشانه جنون و روح سرکش اوست؛ من یکی کارگر بیل به دستم بر من نام شاعر مگذارید و حرامم مکنید! بزرگترین پیام یغما شاعرانگیست؛ اینکه اگر انسان شاعر زاده شده باشد، هیچچیز و هیچکس مانع او و شعرش نخواهد بود. 2 7 مزدوَر آ.پ 1404/2/27 انقلاب ما به ما چه داد؟ نادر ابراهیمی 4.6 12 با توجه به اینکه سال ۵۸ نوشته شده اما باز هم ناب است، دردهای یکسالگی انقلاب بعد از ۴۰ و اندی سال هنوز ... حیف که ادامه این نامهنگاری منتشر نشد و خیلی دوست داشتم نادر امروز میبود و از این روزها هم مینوشت. 0 7